Marantz CD 5001 Προβλημααααα!!!!

Valter

Established Member
20 November 2008
191
Νεο Ψυχικο
μολις πηρα εναν Marantz CD 5001 και ενω ολα ειναι συνδεδεμενα μια χαρα, εβαλα ενα cd να παιξει και αφου κανει " TOC READING " μου βγαζει NO DISC , δοκιμασα διαφορετικα δισκακια ολα αυθεντικα και πεντακαθαρα και σε ολα μου βγαζει το ιδιο. επεισης παταω να ρυθμισω την ωρα η να μπω στα settings και δεν δειχνει τιποτα αλλο στην οθονη εκτος απο την ενδειξη " CD "

εχει κανεις παρομοιο προβλημα η ξερει καποια λυση πρωτου το επιστρεψω στο καταστημα?

Το συγκεκριμένο CD player δεν έχει ώρα για να ρυθμίσεις και ούτε κάποιο setting, εκτός κάποιων seetings για το συγκερκιμένο δισκάκι που παίζει. Το time που πατάς κάτω από την οθόνη του είναι για να εναλλάσει τον χρόνο του CD που παίζει και να εμφανίζει τον εναπομείναντα χρόνο του CD, τον εναπομείναντα χρόνο του συγκεκριμένου κομματιού και τον χρόνο που παίζει το συγκεκριμένο κομμάτι. Όταν δεν παίζει κάποιο CD, το συγκεκριμένο κουμπί δεν λειτουργεί.

Επίσης, διαβάζει μόνο audio CD, ούτε mp3 ούτε κάτι άλλο.

Αν βάζεις μέσα αυθεντικά δισκάκια μουσικής από εταιρείες και δεν τα διαβάζει, τότε το ποιό πιθανό είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το player.

καλα αυτο με την ωρα που ανεφερα πριν δεν αφησα πολυ χρονο, να το επεξεργαστω.... το επεστρεψα στο καταστημα και μου το αλλαξαν.... το αστειο ειναι οτι εγραψα στο google να μου βρει προβληματα σχετικα του συγκεκριμενου μοντελου, και το μονο που εμφανιζε ειναι διαφημισεις, για αγορα. κοινώς, το μοντελο ειναι ακλονητο...

εχω εκπλαγει με την καθαροτητα του ηχου του. Ευγε, αλλος με παρομοιες εμπειριες, τι να προσεξω η τι θα ευχαριστηθω με το CD-5001.

Το 4001 που έχω αρκετά χρόνια, λειτουργεί άψογα με ότι δισκάκι παίξει. Δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά. Διαβάζει τόσο cdr όσο και cdrw. Απλά δεν παίζει mp3.

Έχω το ίδιο και απολαμβάνω το μπάσο του αυτή τη στιγμή....

Αν το συνδέσεις με ένα καλό καλώδιο με τον ενισχυτή σου, θα το εκτιμήσει ιδιαιτέρως, βελτιώνοντας το μπάσο του και φέρνοντας την μουσική ακριβώς μπροστά σου.:grandpa:

Τίποτα να μην προσέξεις. Δωστου να καταλάβει. Τέτοια player σε τέτοιες τιμές, σε κάνουν να αναρωτιέσαι διάφορα...

Έχει δίκιο η Μαρία. Παίζει και CD-R και CD-RW, αρκεί να είναι γραμμένα σε format audio CD.

Έχω το ίδιο και απολαμβάνω το μπάσο του αυτή τη στιγμή....

Αν το συνδέσεις με ένα καλό καλώδιο με τον ενισχυτή σου, θα το εκτιμήσει ιδιαιτέρως, βελτιώνοντας το μπάσο του και φέρνοντας την μουσική ακριβώς μπροστά σου.:grandpa:

Ge0rge συνονοματε τι προτεινεις απο καλωδιακια και τι ειδος συνδεσμολογιας?
τωρα το εχω συνδεδεμενο στον πολυκαναλο του home cinema Pioneer Vsx-917 με οπτικη ινα Crystal Audio (φυσικα τον γυρναω στα 2 μπροστινα μονο σε στερεο οταν ακουω μουσικη), αν το συνδεσω με RCA θα έχω καλητερα αποτελεσματα? ο τυπος απο το καταστημα επεμενε οτι αναλογικη συνδεση ειναι καλητερη...

Άκουσα 3 cd αναφορας για να τεσταρω τα μηχανηματα και κυριως το cd, το ποσο καλα ακουγονται κτλ κτλ που τα παιζουν, που περνανε με ανεση και που αντιλαμβανεσαι οτι θελεις δανειο πρωτης κατοικιας απο τραπεζα για να επενδυσεις σε καινουργιο ηχο...
τελοςπαντων

και τα 3 ειναι απιστευτα φυσικα της Sheffield Lab και τα 3.

1. Kodo - Heartbeat Drummers of Japan (Live Studio Recording) (1985)
2. Sheffield Lab - Creme De La Creme (1984)
3. Sheffield Lab - The Sheffield Track Drum Record(1982) <--- αυτο κυριως ειναι benchmark για τα μηχανηματα !!

φανταστικες ηχογραφισεις που πριν τις ακουγα μεσω HTPC η PS3 αλλα δεν ειχα παρει τοσο ξεκαθαρα αυτα που τοσο απαιτητικα δινει....συδεδεμενα και τα 2 ψηφιακα με τον ενισχυτη.το 5001 τα πηγαινει παρα πολυ καλα και με τα μπασα να τα δινει καθαροτατα εως εκνευριστικα καθαρα, ακομα δεν εχω παρατηρησει θολουρες σε αποτομες αλλαγες εντασης και συχνοτητων.

για οσους δεν ξερετε τις κυκλοφοριες αυτες τις προτεινω χωρις δευτερη κουβεντα, για οσους εχετε ζηζει την εμπειρια ανηκετε στους ικανοποιημενους ακροατες...και ξενερωμενους Hi-endακιδες που δεν βγαζει και αλλα το συστημα σας, γιατι οι ηχογραφισεις αυτες οσο τους ζητας σου δινουν!!!!

Last edited by a moderator:
ξεχασα να σας πω οτι στα μαγαζια ειδα και ακουσα και τον αντικαταστατη του 5001 το 5003 που κυκλοφορησε προσφατα, και κημενεται απο 280-300 ευρω

η διαφορες που ειδα και απο παρατηρησα και στο manual στο design διαφερουν, και το 5003 παιζει και MP3 , αλλα μου ηταν και ειναι αδιαφορο γιατι οταν διπλα εχεις φτιαξει database mp3 στο htpc, επεισης δεν νομιζω να κανει upscale στον ηχο του mp3 αλλα marantz ειναι αυτο... ολο και καποιο μαγικο θα κανει...

chipset και περεταιρω δεν προλαβα να συγκρινω δυστυχως!! σε ηχο ομως δεν προσεξα καποια διαφορα!!

Δεν το έχω ακούσει, αλλά έχω διαβάσει ότι το 5003 είναι χειρότερο σε ήχο.

Εγω το έχω συνδεδεμένο με καλώδιο OEHLBACH, γύρω στα 25-30 Ευρώ το μέτρο και το είχα αγοράσει από Media Market. Έχει και ποιό ακριβά αν θέλεις, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Πιστεύω ότι με σύνδεση RCA θα πάρεις καλύτερο ήχο, αλλά πρέπει να κάνεις μια δοκιμή με ένα καλώδιο της προκοπής, όχι αυτό που έχει μέσα το κουτί.

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να το συνδέσεις αναλογικά. Και γιατί θα μπορέσεις να παίξεις και με interconect και να φέρεις το ήχο του εκεί που θέλεις αλλά και γιατί τώρα ουσιαστικά το χρησιμοποιείς σαν transport αφήνοντας για DAC αυτό του ενισχυτή. Κάποιο interconect θα βρεις στο σπίτι να κάνεις μια δοκιμή να μας πεις και εμάς τι λέει σαν player.

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να το συνδέσεις αναλογικά. Και γιατί θα μπορέσεις να παίξεις και με interconect και να φέρεις το ήχο του εκεί που θέλεις αλλά και γιατί τώρα ουσιαστικά το χρησιμοποιείς σαν transport αφήνοντας για DAC αυτό του ενισχυτή. Κάποιο interconect θα βρεις στο σπίτι να κάνεις μια δοκιμή να μας πεις και εμάς τι λέει σαν player.

Harrispas, οταν λες interconnect εννοεις το παραδοσιακο RCA κοκκινο ασπρο??(συχαμερο καλωδιο με βασανιζει ολη μου τι ζωη..πρεπει να εχω πανω απο 40 τετοια καλωδια :P )

Ναι αυτό είναι. Το RCA. Να πάρεις όμως ένα καλό καλώδιο για να ξεδιπλώσει τις αρετές του το player σαν αυτό που σου έγραψα, αλλιώς μπορεί και να μην αξίζει τον κόπο.

Harrispas, οταν λες interconnect εννοεις το παραδοσιακο RCA κοκκινο ασπρο??(συχαμερο καλωδιο με βασανιζει ολη μου τι ζωη..πρεπει να εχω πανω απο 40 τετοια καλωδια :P )

όου γες..

ξεχασα να σας πω οτι στα μαγαζια ειδα και ακουσα και τον αντικαταστατη του 5001 το 5003 που κυκλοφορησε προσφατα, και κημενεται απο 280-300 ευρω

η διαφορες που ειδα και απο παρατηρησα και στο manual στο design διαφερουν, και το 5003 παιζει και MP3 , αλλα μου ηταν και ειναι αδιαφορο γιατι οταν διπλα εχεις φτιαξει database mp3 στο htpc, επεισης δεν νομιζω να κανει upscale στον ηχο του mp3 αλλα marantz ειναι αυτο... ολο και καποιο μαγικο θα κανει...

chipset και περεταιρω δεν προλαβα να συγκρινω δυστυχως!! σε ηχο ομως δεν προσεξα καποια διαφορα!!

Dad ? :BDGBGDB55: :BDGBGDB55: :BDGBGDB55: Its me Bart ! :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Εκτός από τα 5001 & 5003 υπάρχει και το 6002 στα 350 το οποίο έχει πάρει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό, όπου κάποιοι το θεωρούν καλύτερο και από το SACD 7001.

Καθότι από χρόνια μαραντζάκιας σκέφτομαι να “χτυπήσω” ένα, γιατί το marantz cd 75 MkII που έχω τώρα φτάνει στα τελευταία του και χρειάζομαι νέο transport.

Bart

bartholomiew J. Simpson, αν σκεφτεσαι να χτηπησεις ενα 5001 βιασου γιατι μιας και εχει βγει το 5003 , εγω δυσκολευτηκα να το βρω γυρισα πρωτα 4-5 που φερνουν μαραντζ για να το βρω.