marantz cd5003 η yamaha cdx-497

antonio76

Established Member
17 March 2008
274
Αθηνα Ηλιουπολη
καλημερα..θελω να αγορασω cd-player στη χαμηλη κατηγορια τιμης.
ειμαι αναμεσα στα marantz cd5003 η yamaha cdx-497..θα ηθελα την συμβουλη σας σχετικα με την επιλογη μου..και τα 2 κανουν γυρω στα 250 ευρω..ποιο ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη σας??

επισης τι ρολο παιζει το βαρος σε ενα cd player..υπαρχει με 1,5 κιλο και με 4 η 5 κιλα..ενισχυτη δεν κουβαλανε..ποσα εξαρτηματα δηλαδη εχει για να ζυγιζουν τοσο...

Πάρε το marantz,είναι τελευταίας "εσοδείας",σε αντίθεση με τ' άλλο που είναι "παλιό".Τα ψηφιακά ανανεώνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς κι επίσης φθηναίνουν σε σχέση με το παρελθόν.Ετσι ένα φθηνό σημερινό,κατά κανόνα θα παίζει καλύτερα απο ένα αρκετά παλιότερο κι ακριβώτερο.

Υπάρχουν cdp,που ζυγίζουν δεκάδες κιλά.Αλλά αυτό είναι μιά άλλη κουβέντα,που δεν αφορά το θέμα αυτό και την κατηγορία που κινείσαι.

ευχαριστω για την απαντηση..ρωτησα για το βαρος επειδη το ενα ζυγιζει 5.1 κιλα και το αλλο 3.4 κιλα και προσπαθουσα να καταλαβω αν αυτο ειναι κριτηριο αγορας..

τα yamaha γενικως ακουγονται λιγο soft, με στρογγυλεμενα ακρα κ πραγμα που στερει λεπτομερια στην περιγραφη. Τα marantz ειναι πιο ακριβη κ αποκαλυπτικα. Το 497 το εχει ενας φιλος κ το εχω επιβεβαιωσει.. Σαυτη την κατηγορια τιμης Marantz αλλα τελευταια ανακαλυψα οτι υπαρχει και το Nad c315bee http://whathifi.com/Review/NAD-C515BEE/ περιπου στα 250Ε. Επισης αν ψαξεις στο skroutz θα δεις οτι καποιο ιντερνετομαγαζο φερνει το Harman Kardon HD980 http://www.harmankardon.com/EN-GB/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=HD 980/230 στα 185Ε περιπου 80~85Ε κατω απο οτι το εχουν στους τιμοκαταλαγους τους ολοι οι αλλοι :listen::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: marantz cd5003 η yamaha cdx-497

τα yamaha γενικως ακουγονται λιγο soft, με στρογγυλεμενα ακρα κ πραγμα που στερει λεπτομερια στην περιγραφη. Τα marantz ειναι πιο ακριβη κ αποκαλυπτικα. Το 497 το εχει ενας φιλος κ το εχω επιβεβαιωσει.. Σαυτη την κατηγορια τιμης Marantz αλλα τελευταια ανακαλυψα οτι υπαρχει και το Nad c315bee http://whathifi.com/Review/NAD-C515BEE/ περιπου στα 250Ε. Επισης αν ψαξεις στο skroutz θα δεις οτι καποιο ιντερνετομαγαζο φερνει το Harman Kardon HD980 http://www.harmankardon.com/EN-GB/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=HD 980/230 στα 185Ε περιπου 80~85Ε κατω απο οτι το εχουν στους τιμοκαταλαγους τους ολοι οι αλλοι :listen::SFGSFGSF:

Το HARMAN KARDON HD980 αντικατασταθηκε εδω και καιρο απο το HD990.
Oσο για το MARANTZ συμφωνω και εγω,πολυ καλο και τιμιο για τα χρηματα του!

Γιαννη, ρωτησα γνωστο καταστημα. Το 970 αντικατασταθηκε απο το 990, και το 950 απο το 980! αν δεις κ τα τεχνικα θα δεις οτι τα μοντελα της προηγουμενης σειρας 950,970 εχουν αντιστοιχα παρομοια χαρ/κα με τα 980, 990 που τα αντικαθιστουν.
Δεν τα εχω ακουσει οποτε και γω λεω Marantz. Ο ενδιαφερομενος ισως το ψαξει καλυτερα κ μας πει.

Γιαννη, ρωτησα γνωστο καταστημα. Το 970 αντικατασταθηκε απο το 990, και το 950 απο το 980! αν δεις κ τα τεχνικα θα δεις οτι τα μοντελα της προηγουμενης σειρας 950,970 εχουν αντιστοιχα παρομοια χαρ/κα με τα 980, 990 που τα αντικαθιστουν.
Δεν τα εχω ακουσει οποτε και γω λεω Marantz. Ο ενδιαφερομενος ισως το ψαξει καλυτερα κ μας πει.

Εχω ακουσει το 970 σε φιλο που εχει ολη την σειρα της Ηarman και ειναι πολυ καλο!

Το ξερω, το χω ακουσει και γω το 970 κ ειναι καταπληκτικο κ γιαυτο με το που ειδα οτι υπαρχει Harman Kardon (τo 980) με 185Ε !!!! και features ιδια με το Marantz σκεφτηκα οτι ισως προκειται για κελεπουρι. :idea: Ας το τσεκαρει ο φιλος μας πριν αγορασει

ευχαριστω για τη βοηθεια ολους...τελικα αγορασα τον marantz cd5003..
παρα πολυ καλο..δεν εχω τρελες εμπειριες μα μπορω να πω με σιγουρια οτι ειχα πολυ καλυτερη στερεοφωνικη εικονα,καθαρο ηχο και σε πολλα cd μου ακουγα ηχους που δεν καταλαβαινα πριν..διαβαζοντας το εγχειριδιο χρησης αναφερει οτι εχει κυκλωματα τα οποια ειχαν κατασκευαστει για super audio cd
και τα φοραει το player παρολο που δεν υποστηριζει super audio..προφανως εδινε εμφαση στην ποιοτητα κατασκευης..ειδα τεραστια διαφορα στον ηχο παρολο που το προηγουμενο player μου εκανε 500+..το συστηνω ανεπιφυλακτα..εξαλου κανει μονο 260 ευρω..

ευχαριστω για τη βοηθεια ολους...τελικα αγορασα τον marantz cd5003..
παρα πολυ καλο..δεν εχω τρελες εμπειριες μα μπορω να πω με σιγουρια οτι ειχα πολυ καλυτερη στερεοφωνικη εικονα,καθαρο ηχο και σε πολλα cd μου ακουγα ηχους που δεν καταλαβαινα πριν..διαβαζοντας το εγχειριδιο χρησης αναφερει οτι εχει κυκλωματα τα οποια ειχαν κατασκευαστει για super audio cd
και τα φοραει το player παρολο που δεν υποστηριζει super audio..προφανως εδινε εμφαση στην ποιοτητα κατασκευης..ειδα τεραστια διαφορα στον ηχο παρολο που το προηγουμενο player μου εκανε 500+..το συστηνω ανεπιφυλακτα..εξαλου κανει μονο 260 ευρω..

H καλύτερη αγορά που μπορούσες να κάνεις σε αυτά τα χρήματα!!! Το marantz 5003 έχει άριστη ποιότητα κατασκευής και την τελευταία λέξη σε ψηφιακά κυκλώματα. Μήπως είδες από κοντά τα πλαστικά άλλωv CD players που σου προτείνανε σε αυτήν την κατηγορία τιμής; (π.χ. HK) Τότε σίγουρα θα έπαιρνες το marantz χωρίς καν να ρωτήσεις!

Τέλος πάντων, επειδή το marantz 5003 το αγόρασα για τον ανηψιό μου, πριν να του το δώσω το άκουσα εκτενώς και στο δικό μου σύστημα και σε συστήματα φίλων και το συγκρίναμε σε Α-Β test με players 4ψήφιας τιμής αγοράς. Σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ότι αρκετά players 4ψήφιας τιμής "ίδρωσαν" για να συναγωνιστούν το marantz.

ευχαριστω πολυ παιδια..αν στο οικονομικο της μοντελο η marantz ειναι τοσο καλη..σκεψου στα ακριβα της..

Τόσο:

87.jpg

European Audio Source 2009-2010 -> Marantz SA8003

Modern audio players face many challenges and Marantz’s SA8003 meets them all. It plays CDs and the stereo tracks of SACDs. It handles MP3, AAC or WMA files via an advanced USB port, which can even control an iPod directly. Based on the successful SA7003, the SA8003 benefits from the work of Marantz’s ‛tuning wizard’ Ken Ishiwata, who has pushed the quality up to audiophile standards. This has been achieved through various technical and mechanical upgrades, including the use of Marantz’s trademark copper-plated chassis. You will find lots of other familiar Marantz ingredients in this player, such as powerful HDAM output stages and a low-noise disc drive. So it’s no wonder that the hugely versatile SA8003, available in champagne or black, is top among the players in its class.

Re: Απάντηση: Re: marantz cd5003 η yamaha cdx-497

Τόσο:

87.jpg

European Audio Source 2009-2010 -> Marantz SA8003

Modern audio players face many challenges and Marantz’s SA8003 meets them all. It plays CDs and the stereo tracks of SACDs. It handles MP3, AAC or WMA files via an advanced USB port, which can even control an iPod directly. Based on the successful SA7003, the SA8003 benefits from the work of Marantz’s ‛tuning wizard’ Ken Ishiwata, who has pushed the quality up to audiophile standards. This has been achieved through various technical and mechanical upgrades, including the use of Marantz’s trademark copper-plated chassis. You will find lots of other familiar Marantz ingredients in this player, such as powerful HDAM output stages and a low-noise disc drive. So it’s no wonder that the hugely versatile SA8003, available in champagne or black, is top among the players in its class.

Αυτό νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει και σαν DAC έτσι δεν είναι? Πρέπει να είναι εκπληκτικό player!!

Κάποια στιγμή θα γίνει δικό μου :music-smiley-004:

Last edited: