Marantz cd63 kiss

ακουσα οτι αν του κανεις αναβαθμιση ξεφευγει πολυ
μηπως γνωριζετε καποιον ειδικο ?
αξιζει ?
Όχι παίζει ,αλλά σαρώνει..Είχε 4-5 αναβαθμίσεις ,έφτασα μέχρι την 3η ,τρομερό player,αλλά ο αναβαθμιστής 'έφυγε' για αλλού.
Τον γνώρισα,μιλήσαμε,είχε έρθει στην Hi-end Athens,νομίζω το 2010,παρουσίασε την νέα σειρά με Canton ηχεία.
Μιλήσαμε,μου είπε ότι τα ΚΙSS 3/4/5 είναι φοβερά και clearly Hi-End,τα σχέδια θα σου πρότεινα να έρθεις σ επαφή με τον κ.David Price νομίζω ακόμα παίζει στο Hi Fi choice.
Πιστεύω να σε βοηθήσει ,πάντα ήταν προσιτός ,εμένα με βοήθησε όταν έκλεισε η Spendor να βρω τα κατάλληλα υλικά για τα cross τα ορίτζιναλ, κάτι που έγινε με αντιπαράθεση, ψάξιμο αρχείων σχεδιαστικών.
Ειδάλλως Νoel Keynwood.(Hi-Fi SWorld).
Tην δεύτερη έκδοση πρέπει να την έχω,αλλά πένθος...ακόμα.
Τελευταία αναφορά για αναβάθμιση του 63 Διάβασα ότι προέρχεται από Ολλανδία.
Το θέμα είναι οι Λέιζερ..
Το 6000 SE μοY παίζει ακόμα ,χάρη στο Ζωδιάτη που μου πήρε δύο.
Προχώρα για αναβάθμιση .
O x τεχνικός της Videorythmos μου είπε ότι βρήκε Leizer/

Δεν είναι τυχαίο που στην τελευταία συνέντευξη στο περιοδικό Hi-Fi World ,είπε ότι η πιο καλοσχεδιασμένη συσκευή του ήταν το 63.

Γνωρίζω άλλες τρεις ακόμα Upgrades,μία από Ολλανδία, αλλά λόγω πένθους θα ψάξω όποτε βρω την δύναμη.

Για την Signature Edition μου είπε και ο ίδιος ,αλλά και ο D.Price.

• Love
Reactions: Kosh
Ναθ, το δικό μου που εδώ και καιρό το έχει άλλος φίλος , όταν άρχισε να κάνει "πηδους"
του άλλαξα το μάτι του laser και κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε.
ΟΜΩΣ το αγόρασα γνήσιο από την αντιπροσωπεία με το ανάλογο κόστος.
Νομίζω ότι τωρα ,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα καινούργιο να καθαρίσεις μια και καλή.
Και αυτό στο λέω γιατί νομίζω ότι γνήσιο μηχανισμό (που είναι κάποιο μοντέλο της Phillips) δεν πρόκειται να βρεις και τα imitation που υπάρχουν στην αγορά είναι ΓΤΠΚ.
Ο φίλος μου ηλεκτρονικός μου είπε ότι ,1 στα 10 (αν είσαι τυχερός) θα παίξουν σωστά και αξιόπιστα.

Tελικα δεν χρειαστηκε να γινει καμια αλλη επεμβαση, απλα αλλαχθηκε το γραναζι του μηχανισμου φορτωσης και ως δια μαγειας ολα ειναι Οκ.

Δεν χρειαστηκε να αλλαχθει καν το laser μιας και απο οτι μουπε ο τεχνικος ειναι στο 100% και παιζει αψογα σαν καινουργιο.

Στο μεταξυ ειχα παρει ηδη ενα cd6007 απο τα χριστουγεννα οποτε θα δω ποιο θα κρατησω πλεον.

Τέλεια , πολύ ευχάριστα τα νέα
Εχω πλέον κι εγώ δύο 63 KIS , ένα απλό 63 SE και ένα 67 SE. Παίζουν ακόμα μια χαρά, σε διαφορετικά σημεία/ σπίτια.

Μετά από πολλά χρόνια χαλάει το λαστιχάκι (ιμάντας), που ανοιγοκλείνει το πορτάκι. Το γρανάζι απίθανο να χαλάσει, αν δεν το ζορίσει κάποιος εσκεμμένα.

Μετά από πολλά χρόνια χαλάει το λαστιχάκι (ιμάντας), που ανοιγοκλείνει το πορτάκι. Το γρανάζι απίθανο να χαλάσει, αν δεν το ζορίσει κάποιος εσκεμμένα.
ΚΙΣΣ S/E και ομως μετα απο πολλα χρονια χαλασε το γραναζι αλλαξα και το λαστιχακι για προληπτικους λογους και παιζει ΑΑΑΑΑ !
δεν νομιζω να το ζορισε ο τεχνικος ( στη φωτο το τραυματισμενο γραναζι )

Attachments

• 457194997_10161878379878011_7400343927241173204_n.jpg
    457194997_10161878379878011_7400343927241173204_n.jpg
    20.3 KB · Views: 9
  • Like
Reactions: AUDIOLYTIC and Kosh
ανάλογο γρανάζι έκοψε δόντια σε ραδιοκασετόφωνο στο αυτοκίνητό μου..
χωρίς μεγάλη χρήση, χωρίς ζόρια κλπ...
βέβαια άλλες θερμοκρασίες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, αλλά γενικά τα πλαστικά κάποτε θα αρχίσουν να πολυμερίζονται.
στα γρανάζια αυτό "αρχίζει" από τα άκρα.. στην βάση τους και στα δόντια τους..
φυσικά αν έφτιαχναν αυτά τα γρανάζια από αλουμίνιο (πχ), ποτέ δεν θα χάλαγαν όμως αυτό δεν συμφέρει και ξέρουμε πολύ καλά γιατί....

ανάλογο γρανάζι έκοψε δόντια σε ραδιοκασετόφωνο στο αυτοκίνητό μου..
χωρίς μεγάλη χρήση, χωρίς ζόρια κλπ...
βέβαια άλλες θερμοκρασίες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, αλλά γενικά τα πλαστικά κάποτε θα αρχίσουν να πολυμερίζονται.
στα γρανάζια αυτό "αρχίζει" από τα άκρα.. στην βάση τους και στα δόντια τους..
φυσικά αν έφτιαχναν αυτά τα γρανάζια από αλουμίνιο (πχ), ποτέ δεν θα χάλαγαν όμως αυτό δεν συμφέρει και ξέρουμε πολύ καλά γιατί....
Ας στείλουμε ένα πλαστικό στην Κίνα, σαν πρότυπο, και ας ζητήσουμε να μας φτιάξουν καμία 500αριά αλουμινένια γρανάζια. Πόσο θα πάει;

Εντάξει όχι και φονέας γιγάντων. Ηταν για την εποχή του ενα cd 63 που έτυχε των τροποποιήσεων του Isiwata. Ηταν το άκουσμα marantz στο πιο στρογγυλο. Τροποποιήσεις που κανένας δεν ήξερε τι ήταν, ήταν αν θυμαμαι καλά HDAM. To ρεζουμε είναι ότι σε σύγκριση με το pioneer 717 οι διαφορες ηταν καθοριστικές ως προς τον χαρακτηρα τους το ένα στρογγυλο προς το μελό και το άλλο με άκρα χαμηλες, μεσαίες, υψηλές, σκηνή κλπ. Επίσης και το Teac άλλο άκουσμα.

ΚΙΣΣ S/E και ομως μετα απο πολλα χρονια χαλασε το γραναζι αλλαξα και το λαστιχακι για προληπτικους λογους και παιζει ΑΑΑΑΑ !
δεν νομιζω να το ζορισε ο τεχνικος ( στη φωτο το τραυματισμενο γραναζι )
Σε ενα CD-52 MK II SE που ακομα εχω και δουλευει αψογα , και γω αλλαξα μια φορα το γραναζι του συρταριου (κομματια εγινε) και εναν ιμαντα (y)

στο "δικό" μου CD-67SE από προχτές αρνείται να βγει έξω το συρτάρι.
κλείστηκε δισκάκι μέσα και το έβαλα στο repeat... 24/7 μέχρι τελικής πτώσης... :LOL:

• Haha
Reactions: Tzimisce
κλείστηκε δισκάκι μέσα και το έβαλα στο repeat... 24/7 μέχρι τελικής πτώσης... :LOL:

το ιδιο βιωσα και εγω

γραναζι μαλλον και εσυ ;)

• Angry
Reactions: vlad66
Ανοιγει ευκολα με το χερι (απο τη θεση STOP)
Μετα το ανοιγεις και βλεπεις το γραναζι ή τον ιμαντα ή και τα δυο.
Το ιδιο ειχα και με το 52.

Το γρανάκι της φωτογραφίας έχει σπασμένα 3-4 δοντάκια στη σειρά. Κάποιος προσπάθησε να ανοίξει με το ζόρι το παρτάκι και τα έκανε μαντάρα
Υποθέτω ότι εύκολα βρίσκει κανείς κάτι αντίστοιχο.

Με γρανάζια από τεφλόν τα άλλαζαν στο service σε εκείνες τις γενιές. Το πλαστικό γρανάζι πολυμεριζόταν κάποια στιγμή και γι' αυτό έσπαγε.

• Like
Reactions: vlad66