Marantz CD63 SE πρόβλημα με εξαγωγή cd

roxy90

Established Member
31 August 2007
253
Αθήνα
Γειά σας,
Εχω εδώ και αρκετά χρόνια το παραπάνω μηχάνημα (Marantz CD-63 SE, japan made) και αντιμετοπιζω προβλημα με την εξαγωγή του cd. Συγκεκριμένα με το που τελειώνει (συνήθως πατόντας STOP) καποιο CD και όταν πατάω το κουμπί για να ανοίξει το συρταράκι, το CD δεν βγαίνει - μένει μέσα και χρειάζεται να ξεβιδόσω το καπάκι κάθε φορά για να το βγάλω. Το παραπάνω συμβαίνει όχι μόνο σε αντεγραμμένα CD αλλά και σε εταιρειών.
Καμία ιδέα :idea: ή και κάποιο καλό μάστορα σε Αθήνα.?

Καλημέρα,
Μη τυχών και φταίει απλά το κουμπάκι eject ?
Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά ή σιγά σιγά χειροτερεύει?

Exω παρομοιο προβλημα , εμενα το κανει συνηθως οταν το ανοιγω για να βαλω το πρωτο cd μετα στα επομενα δεν το κανει! κολλαει το πορτακι κ το τραβαω ελαφρα με το χερι κ ανοιγει μετα!ειναι βεβαια κ απ το 1996!! εχω συμβιβαστει ομως γιατι παω για αλλαγη ροτας , λαπτοπ κ ντακ!

Μάλλον ο ιμάντας είναι. Δεν είναι από εκείνα που ήθελαν αλλαγή στο γρανάζι με ένα από τεφλόν.

Σε κάθε περίπτωση ένας τεχνικός θα σου πει καλύτερα.

Μπορείς να το φέρεις εδώ στο service και να σου πούνε.

Sherton A.E. τηλ. 210-6411188.

υπαρχει ενα μοτερακι με ενα λαστιχακι για να σπρωχνει το πορτακι προς τα εξω οταν παταμε το eject. μπορει αυτο το λαστιχακι να εχει χαλαρωσει η να ειναι κομενο

Καλημέρα,
Μη τυχών και φταίει απλά το κουμπάκι eject ?
Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά ή σιγά σιγά χειροτερεύει?
Δεν έχει πρόβλημα στο eject. Οταν το πατάω ανοίγει κανονικά, αλλά ο δίσκος είναι που δεν βγαίνει και μένει μέσα.

Άρα ο άξονας που πιέζει το cd στο clamp δεν κατεβάινει όταν πιέζεις το eject για να αφήσει τον δίσκο κάτω.

Άρα ο άξονας που πιέζει το cd στο clamp δεν κατεβάινει όταν πιέζεις το eject για να αφήσει τον δίσκο κάτω.
Αν και δεν ξέρω και πολλά πράγματα, υποθέτω πως αυτό πρέπει να φταίει μιά και ο δίσκος είναι στον αέρα όταν ανοίγει το συρτάρι και πάει να βγεί έξω.
Ξέρουμε μήπως το κόστος αυτής της επισκευής (έστω στο περίπου..)

Καπου ειχε παρει το ματι μου στο internet να υπαρχουν ανταλλακτικα cd-drives για πολλα γνωστα players. Αν γνωριζει καποιος (η κι εσυ αν το ανοιξεις) πιο drive φοραει ισως μπορεσεις να βρεις αλλο και το αλλαξεις μονος σου...?

Μαλλον το βρηκα... πρεπει να φοραει το philips cdm12.1

Last edited:
Καπου ειχε παρει το ματι μου στο internet να υπαρχουν ανταλλακτικα cd-drives για πολλα γνωστα players. Αν γνωριζει καποιος (η κι εσυ αν το ανοιξεις) πιο drive φοραει ισως μπορεσεις να βρεις αλλο και το αλλαξεις μονος σου...?

Μαλλον το βρηκα... πρεπει να φοραει το philips cdm12.1

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Το άνοιξα και αυτό που φοράει όπως πολύ σωστά γραφεις, είναι το Philips cdm 12.1/15A (το γράφει σε αυτοκόλητο στο πίσω μέρος του tray, ενώ στα πλάγια γράφει: L1210/11)

φιλε μου ο ιμαντας ειναι κατα πασα βεβαιοτητα. 15 ευρω δουλεια
Ευχαριστώ για την υπόδειξη, αλλά όσο και να το κοιτάω τώρα που το έχω ανοικτό, δεν μπορώ να βρω που είναι αυτός ο ιμάντας!

Μάλλον ο ιμάντας είναι. Δεν είναι από εκείνα που ήθελαν αλλαγή στο γρανάζι με ένα από τεφλόν.

Σε κάθε περίπτωση ένας τεχνικός θα σου πει καλύτερα.

Μπορείς να το φέρεις εδώ στο service και να σου πούνε.

Sherton A.E. τηλ. 210-6411188.
Πήρα τηλέφωνο αλλά πέφτει κοματάκι πολύ μακρυά - Τατόϊ !!!

Με έναν νέο ιμάντα, έναν επαναχρονισμό του μηχανισμού και μιά καλή
λίπανση στο Tray, θα είσαι άρχοντας.
Οκ αλλά ο ιμάντας που είναι για να τον αλλάξω????

Last edited:
Πήρα τηλέφωνο αλλά πέφτει κοματάκι πολύ μακρυά - Τατόϊ !!!

Δεκέλεια, ακριβώς έξω από το σταθμό. 15 λεπτά από το Στ. Λαρίσης. Δεν είναι και τόσο μακριά. ;)

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Το άνοιξα και αυτό που φοράει όπως πολύ σωστά γραφεις, είναι το Philips cdm 12.1/15A (το γράφει σε αυτοκόλητο στο πίσω μέρος του tray, ενώ στα πλάγια γράφει: L1210/11)

Το πρωτο ειναι ο τυπος του laser pickup ενω αυτο που γραφει στα πλαγια ειναι ο τυπος του tray...

Τωρα αν οντως ειναι απλα ο ιμαντας (οπως σου λενε πολλα παιδια) ας σου δειξουν πως να το βρεις. Παντως αυτοι οι μηχανισμοι πρεπει να κανουν 15-20 δολλαρια στο internet αλλα λογικα πρεπει να 'ναι κινεζικοι.

Το πρωτο ειναι ο τυπος του laser pickup ενω αυτο που γραφει στα πλαγια ειναι ο τυπος του tray...

Τωρα αν οντως ειναι απλα ο ιμαντας (οπως σου λενε πολλα παιδια) ας σου δειξουν πως να το βρεις. Παντως αυτοι οι μηχανισμοι πρεπει να κανουν 15-20 δολλαρια στο internet αλλα λογικα πρεπει να 'ναι κινεζικοι.
Ευχαριστώ για την αποκρυφτογράφιση των κωδικών!:drummer:
Περιμένω βοήθεια για το που είναι ο ΙΜΑΝΤΑΣ του CD63 !??

Θα βγάλεις το tray εντελώς από την βάση του, μπροστά και αριστερά θα δείς
ένα πλαστικό καλυματάκι, θα το βγάλεις και από κάτω θα δείς τον ιμάντα.

Re: Απάντηση: Marantz CD63 SE πρόβλημα με εξαγωγή cd

Θα βγάλεις το tray εντελώς από την βάση του, μπροστά και αριστερά θα δείς
ένα πλαστικό καλυματάκι, θα το βγάλεις και από κάτω θα δείς τον ιμάντα.

Ευχαριστώ, σκοπεύω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου, με την πρώτη επόμενη φορά που θα μου μείνει μέσα cd. Το λέω αυτό γιατί με το άνοιξε κλείσε το πορτάκι, βλέπω ότι έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση και τα cd βγαίνουν κανονικά....(για την ώρα) .

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει καταργηθεί.
Στη θέση του ήρθε ο vam, υποτίθεται πως ταιριάζει –με μικρές τροποποιήσεις- ως αντικαταστάτης του cdm αλλά η πράξη έχει δείξει ότι δεν…

Το άσχημο είναι ότι πολλά cd players της αγοράς χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο μηχανισμό και πλέον είναι «πληγωμένα»* ανεπανόρθωτα.

* Σημαίνει ότι δε «διαβάζουν» σωστά ή «διαβάζουν» όποτε θέλουν και ότι θέλουν : -|