Δεν το προσπερνάω. Ορίζεις το cross και μετά κάνεις dirac. Σαν τον nad δεν είναι? Αλλάζει κάτι? Και οι συχνότητες που έχεις κροσαρει περνάνε στο καλιμπραρισμενο sub.
Και ναι. Πλέον κι εγώ έχω δύο subs. Αλλά δε με θεωρώ το μέσο χρήστη- καταναλωτή. Και για όσους θέλουν για οικονομικούς ή χωροταξικοους λόγους να μείνουν με ένα (σωστά καλιμπραρισμενο στη θέση ακροασης) sub, το dirac είναι καλύτερη επιλογή από το audyssey. Τουλάχιστον αυτό έχει αποφάσεις σύσσωμη ή "κοινοτητα" των χομπιστων.
Να το κλείσω λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αγόραζα denon marantz και νε εμένα με το audyssey.
Αυτά.
Nope. Το Dirac τα κάνει από την αρχή ανεξάρτητα τι είχες ρυθμίσει εσύ πριν. Το crossover μόνο χειροκίνητα εκεί και κατόπιν. Είδες να σου βγάζει ρύθμιση για crossover πουθενά στον NAD κατόπιν το software; Μάντεψε γιατί... .
Για να ρυθμίσεις το crossover μέσα από το Dirac πρέπει να υπάρχει η επιλογή να το κάνεις. Το μετακινείς με το mouse.
Όταν το εφαρμόζεις αυτό,
βλέπεις μια μπάρα στο κάτω μέρος που μικραίνει γιατί επανυπολογίζει τα δεδομένα που άλλαξες (εν προκειμένω το crossover) και κάνει apply την αλλαγή στα φίλτρα της ισοστάθμισης.
Στον Integra που έχεις γιατί σε αφήνει; Γιατί έχεις την έκδοση που μπορεί να το κάνει.
Για να το κλείσουμε, όπου βλέπεις Dirac και όχι ξεχωριστή διαχείριση για πάνω από ένα sub, τότε crossover ρύθμιση μέσα από το Dirac - στην οθόνη του PC δηλαδή που τρέχεις το software - δεν έχει.
Υπ' όψη ότι ειδικά στο Dirac επαφίεσαι στο πόσο καλή χρονική ευθυγράμμιση κάνει από μόνο του (που όντως κάνει) γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις κατόπιν τα ms της απόστασης. Σκέψου τώρα χωρίς επανυπολογισμό του crossover από το software και χωρίς δυνατότητα ρύθμισης της χρονικής ευθυγράμμισης, πόσο αρχίζει το πράγμα να μην ακούγεται και τόσο ιδανικό.
Βασικά σου δίνει την επιλογή αν δεν θέλεις το Dirac να έχεις το MultEQ-X το οποίο είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό. Αλλά κι αυτό κοστίζει, λιγότερο από το Dirac πάντως. Γενικώς σου δίνει επιλογές που δεν έχουν οι Pionkyo.
Και αυτά αφορούν μόνο το/τα EQ. Που να πάμε και στα υπόλοιπα... .
Φυσικά εσύ δεν είσαι μέσος χρήστης. Είσαι Enthusiast και γι' αυτό και πήρες κάτι καλύτερο από αυτό που είχες με περισσότερες δυνατότητες. Αυτό λέω κι εγώ. Όσοι πάνε για πιο αναβαθμισμένο setup, παίρνουν και δεύτερο sub αργά ή γρήγορα, πάντως παίρνουν.