Marantz NR1501 - πεθαίνει; Εναλλακτική;

Gryzor

New member
26 February 2009
36
Καλησπέρα!

Τον τελευταίο καιρό ο ενισχυτής μου όταν παίζω κάτι από το media player μου βγάζει πολλούς θορύβους - αγγλιστί crackles and pops. Οι συνθήκες είναι κάπως περίεργες - κάποιες φορές όσο περνάει η ώρα φεύγει ο θόρυβος, άλλες φορές όχι, σήμερα πήγα να παίξω ένα αρχείο και ακουγόταν σχεδόν (και πολύ δυνατά) μόνο ο θόρυβος. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όταν το media player (συνδεδεμένο με HDMI, ένα WD Live Hub) είναι σεταρισμένο να βγάζει digital sound από το HDMi, και μειώνεται αισθητά όταν το γυρίσω σε stereo.

Ο λόγος που ποστάρω εδώ είναι ότι διαβάζοντας εδώ μέσα για προβλήματα θορύβου καταλαβαίνω ότι κάποιο κύκλωμα τα έχει ψιλοπαίξει (αν και οποιαδήποτε άλλη γνώμη τεχνικής φύσεως είναι ευπρόσδεκτη) και δεν ξέρω αν αξίζει η επιδιόρθωση δεδομένου ότι δεν ήταν και κανένας πανάκριβος ενισχυτής. Αυτό λοιπόν που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο, δηλαδή slim και φτηνό - 300-400?

Ευχαριστώ!
Θ

Σ'ευχαριστώ! Κοίταζα τον 471, αλλά μάλλον ο 475 αξίζει τη διαφορά.

Κοίταζα επίσης και τον Harman Kardon AVR 158 που για τις ανάγκες μου και την τιμή του μου φαίνεται πάαααρα πολύ καλός (και απ'ό,τι διαβάζω εδώ).

Από την άλλη, η ερώτησή μου ήταν λίγο πιο συγκεκριμένη, μια που ο άμοιρος ο Marantz μου είναι half-height, και ήταν σημαντικόςλόγος επιλογής του... Αναρωτιέμαι πόσο θα πήγαινε να τον φτιάξω :(

Σ'ευχαριστώ και πάλι!
Θ

Last edited:
για την επισκευη του marantz,δεν γνωριζω καθολου να σου πω.
καταρχην δεν ξερεις τι ακριβως εχει χτυπησει οποτε δεν ξερεις και το κοστος.
κανε μια βολτα απο κανα ηλεκτρονικο της περιοχης σου που το κατεχει(αντιπρ/εια φανταζομαι θα σε ξεβρακωσει..)
και εαν ειναι κατι απλο επισκευασε το.
εαν το κοστος ειναι υψηλο(150-200 ευρω)πας στον yamaha και εχεις ενισχυτη καινουργιο και συγχρονο.
προσωπικα και 100 ευρω να μου ελεγαν επισκευη,θα πηγαινα παλι σε καινουργιο να ξεμπερδευω.

**
και το Harman Kardon AVR 158 μια χαρα τον βλεπω και σε super τιμη.
τι ηχεια εχεις?

για την επισκευη του marantz,δεν γνωριζω καθολου να σου πω.
καταρχην δεν ξερεις τι ακριβως εχει χτυπησει οποτε δεν ξερεις και το κοστος.
κανε μια βολτα απο κανα ηλεκτρονικο της περιοχης σου που το κατεχει(αντιπρ/εια φανταζομαι θα σε ξεβρακωσει..)
και εαν ειναι κατι απλο επισκευασε το.
εαν το κοστος ειναι υψηλο(150-200 ευρω)πας στον yamaha και εχεις ενισχυτη καινουργιο και συγχρονο.
προσωπικα και 100 ευρω να μου ελεγαν επισκευη,θα πηγαινα παλι σε καινουργιο να ξεμπερδευω.

**
και το Harman Kardon AVR 158 μια χαρα τον βλεπω και σε super τιμη.
τι ηχεια εχεις?

Θα συμφωνήσω 100% με όσα λες. Θα κάνω μία βόλτα από τον ηλεκτρονικό της γειτονιάς να δω αν το έχει (μια χαρά μου έφτιαξε το ρ/φ του '30 και την κονσόλα Grundig του '60 αλλά άλλο λάμπες, άλλο εδώ...) γιατί κι εγώ φοβάμαι την αντιπροσωπεία :D

Ηχεία ούτε που θυμάμαι (και δεν είμαι σπίτι), κληρονομιά από ένα παλιό σύστημα Sony είναι - γι αυτό λέω, δεν έχω και φοβερές απαιτήσεις...

Ευχαριστώ και πάλι!

Παντός ο δικός μου δεν βγήκε καλός ο harman απο το κωτσο και ενός παιδιού ακόμα και έφαγε επιστροφή ισως η παρτίδα να ειναι! Πριν τον αγορασεις να τον δοκιμασεις πρώτα αν και στην ένταση -80 (0) ακούς παράσιτα να δοκιμασεις όλες τις εξόδους και ας μην έχουν συνδέσει κάτι! Και το θέμα ειναι και απο το μενού που απομόνωνα κάποιο καναλι πχ κεντρικό πάλι εκει τα παράσιτα!

@chrisl777: χμμμμμ ευχαριστώ, θα το προσέξω αν είναι...

@vadergr: ναι, αλλά είναι +60% από τον Harman (πάντως μέσα στο αρχικό μου budget. Συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια :D ). Ευχαριστώ, δεν τον είχα δει!!!

Παιδιά σας ευχαριστώ πραγματικά, όπως πάντα οι συνφορουμίτες εδώ είναι άψογοι... :)