Marantz PM7005 + KEF Q300 ή Rotel RA-12 + B&W 685 S2 ? (Απόψεις)

NikZaf

New member
30 January 2016
2
Καλησπέρα παιδιά,

Ετοιμάζομαι να "στήσω" το πρώτο μου ηχοσύστημα και χρειάζομαι την βοήθεια σας!

-Το ηχοσύστημα θα παίζει 80% μουσική / 20% ταινίες σε σαλόνι ενιαίου χώρου (σαλόνι, κουζίνα και κρεβατοκάμαρα είναι στον ίδιο χώρο), περίπου 45 τ.μ. , περίπου σαν μεγάλη, τετράγωνη γκαρσονιέρα με ψηλό ξύλινο ταβάνι.

- Ακούγονται όλα τα είδη μουσικής με προτίμηση σε rock, house και lounge ηλεκτρονική μουσική.

- Τα ηχεία θα τοποθετηθούν πάνω στο έπιπλο τηλεόρασης και με πλάτη σχετικά κοντά στον τοίχο, γι αυτό και θα προτιμηθούν ηχεία με μπροστινό bass reflex. Δέν υπάρχει η δυνατότητα να "κάτσουν" σε επιδαπέδια stand.

- Λόγω περιορισμένου χώρου δεν υπάρχει δυνατότητα για floorstanders,

- Καθότι δεν υπάρχει η δυνατότητα -λόγω χώρου πάλι- για ενεργό subwoofer, θα πρέπει τα ηχεία της επιλογής να μπορούν να "στέκονται" μόνα τους στις χαμηλές συχνότητες.

- Στην ουσία θέλω ένα ισορροπημένο, ποιοτικό, value for money ηχοσύστημα που θα πρέπει να καλύπτει όσο δυνατόν καλύτερα τις παραπάνω ανάγκες.

- Καθότι είμαι επαρχία δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ακρόαση σε μαγαζί.

Συνδεσμολογία

PC --> Shiit Modi 2 (DAC) --> Ενισχυτής --> Ηχεία

Τηλεόραση --> Mag250 (αποκωδικοποιητής) --> Οπτική Ίνα --> Ενισχυτής --> Ηχεία

Ακούω τις απόψεις σας... Marantz PM7005 + KEF Q300 ή Rotel RA-12 + B&W 685 S2 ?

Με μια έρευνα που έκανα κατέληξα στις παραπάνω δύο επιλογές, απο τις οποίες έρχεται πιο οικονομική η επιλογή Marantz + Kef.

Θα με βοηθούσε όσοι είναι γνώστες να αποτυπώσουν τις ακουστικές διαφορές των παραπάνω συνδιασμών, όπως επίσης και τι θα ήταν καλύτερο για την δική μου περίπτωση.

Σαφώς και οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα ληφθεί υπόψη!

Ευχαριστώ!

νομιζω οτι τα ηχεια για τον χωρο σου και τα ειδη μουσικης που ακους,ειναι πολυ μικρα.
θα ελεγα να κοιταξεις ηχεια δαπεδου.

νομιζω οτι τα ηχεια για τον χωρο σου και τα ειδη μουσικης που ακους,ειναι πολυ μικρα.
θα ελεγα να κοιταξεις ηχεια δαπεδου.

...αν και τωρα ειδα οτι δεν θελεις δαπεδου...:drool:
τουλαχιστον μεγαλυτερη καμπινα σε ηχειο βασης.

Monitor Audio Silver 2, με 8'' γούφερ. Η σειρά Silver στέκει τιμολογιακά και από άποψη ποιότητας μεταξύ των Q και R της KEF --στα συγκριτικά τεστ συνήθως κοντράρεται με την R, από την οποία ΚΤΓΜ, μπορεί να ακουστεί και καλύτερα ανάλογα με τον ενισχυτή που θα τα ματσάρεις.

Edit: το κακό είναι πως έχει το bass reflex πίσω. Επίσης, κάπου είχα το HiFi Choice με ένα συγκριτικό που περιλάμβανε το Silver 2. Θα κοιτάξω να το βρω για να γράψω τι άλλα μοντέλα παρουσίαζαν με δυο λόγια.

Ας κάνουμε ένα "stick to basics", αλλάζοντας κάποιες παραμέτρους:

1) Το ηχοσύστημα θα παίζει 80% μουσική / 20% ταινίες σε σαλόνι ενιαίου χώρου (σαλόνι, κουζίνα και κρεβατοκάμαρα είναι στον ίδιο χώρο), περίπου 45 τ.μ. , περίπου σαν μεγάλη, τετράγωνη γκαρσονιέρα με ψηλό ξύλινο ταβάνι.

2) Ακούγονται όλα τα είδη μουσικής με προτίμηση σε rock, house και lounge ηλεκτρονική μουσική.

3) Τα ηχεία θα τοποθετηθούν ΔΙΠΛΑ στο έπιπλο τηλεόρασης και με πλάτη σχετικά κοντά στον τοίχο, γι αυτό και οι πρατάσεις θα πρέπει να αφοράν ΜΟΝΟ ηχεία με ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ bass reflex. Αν μιλάμε για bookself ηχεία, πλέον ΥΠΑΡΧΕΙ η δυνατότητα να "κάτσουν" σε επιδαπέδια stand.

4) Επισης πλέον ΥΠΑΡΧΕΙ η δυνατότητα για floorstander (μετρήσαμε το χώρο και τα παίρνει αριστερά - δεξια απο το έπιπλο τηλεόρασης)

5) Καθότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η δυνατότητα για ενεργό subwoofer, θα πρέπει τα ηχεία της επιλογής να μπορούν να "στέκονται" μόνα τους στις χαμηλές συχνότητες.

6) Στην ουσία θέλω ένα ισορροπημένο, ποιοτικό, value for money ηχοσύστημα που θα πρέπει να καλύπτει όσο δυνατόν καλύτερα τις παραπάνω ανάγκες.

7) Καθότι είμαι επαρχία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η δυνατότητα να γίνει ακρόαση σε μαγαζί. :)

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα πλέον προσδιοριζόμαστε σε:

a) Hχεία - FLOORSTANDERS με ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ bass reflex

b) Ενισχυτή - να ταιριάζει και να είναι ικανός να οδηγήσει τα συγκεκριμένα ηχεία που θα προταθούν

Θα προτιμηθούν value for money επιλογές, σε ένα range τιμής έως 1.000 (ιδανικά) άντε το πολύ 1.500 (με δυσκολία) και για τα 2.

Ακούω προτάσεις αγαπητοί συνφορουμίτες.. Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Το budget ειναι αξιολογοτατο
Στις αγγελιες θα βρεθει σιγουρα με αρκετη υπομονη κατι καλο
Ενα ηχειο που μου ερχεται προχειρα στο μυαλο, βασεως μεν, αλλα με χορταστοκιτατο μπασο και που ταιριαζει απιστευτα στις απαιτησεις σου ειναι το chario delphinus αλλα με δυο βασικοτατα μειονεκτηματα:
1) bass reflex κατω (το οποιο δεν ειναι κατ'αναγκη κακο εαν τοποθετηθουν 25 με 30 εκατ απο τον τοιχο)
2) ειναι τοσο καλο που δεν τα πουλαει κανενας....αλλα ακομη και εαν το πουλησει μετα κοπαναει το κεφαλι του στον τοιχο
Αααα και ενα κατι ακομη μικρο σημειο ιδιαιτερης σημασιας....θελουν γκαζια απο τον ενισχυτη....ματσαρουν δε πολυ καλα με εναν xindak αλλα που να τον βρεις παλι αυτον
Anyway το λεω γιατι αφορα σε αξιολογοτατο συνδυασμο....αρκετα μουσικο και εντος budget...ισως και παρακατω περι τα 1100,00 και τα δυο αν βρεθουν βεβαια
Βεβαια σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν πολλοι συνδυασμοι και στις αγγελιες πραγματικα κελεπουρια...αλλα με εναν τετοιο συνδυασμο (εφοσον ειχες 25 με 30 εκατοστα απο πισω τοιχο) θα ησουν με ενα μονιμο χαμογελο στα χειλη
Γενικα κοιτα τις αγγελιες και περιμενε και περαιτερω συνδυασμους προτασεις απο εμπειροτερα μελη
Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου