Marantz PM7200 τι του φταιει

Dio66

New member
7 March 2009
36
Athens
Χαιρετω ολα τα μελη του Φορουμ,

Ειμαι προβληματισμενος με τον pm7200 που αγορασα απο αγγλια καινουργιο richer sounds. Τον χρησιμποποιησα μονο περιπου 80 ωρες και οχι σε υψηλες εντασεις αλλα παρατηρω οτι το δεξι καναλι ειναι πιο αδυναμο απο το αριστερο (με μεγαλη διαφορα). Οταν τον ειχα παρει τον ενισχυτη τον εστειλα στην αντιπροσωπεια (αγγλια) γιατι ειχε μυρισει κατι καμμενο μεσα του, μου ειπαν οτι ηταν οκ. Τον αγορασα 6/2006 επομενως δεν εχω εγγυηση και τωρα δεν ξερω αν επισκευαζεται. Φοβαμαι οτι αμα επισκευαστει οτι θα χασει την χροια που παιζει.
Εχει κανεις εμπειρια με τον marantz? ποσο λετε να μου κοστισει? Θα ακουγεται οπως πριν αμα επισκευαστει?
Να ειστε καλα. Τα λεμε συντομα.

Προφανώς τον αγόρασες μεταχειρισμένο.Συμβαίνουν αυτά.Προσπάθησε να αλλαξεις το δεξι με το αριστερο ηχείο μήπως και φταιει αυτό.Ενναλακτικά μέτρα την στάθμη του ήχου με κάποιο ντεσιμπελόμετρο (αναλογικο-ψηφιακό).Επίσης μπορείς να κατεβάσεις το scope απο εδώ http://www.zeitnitz.de/Christian/Scope/Scope_en.html.Το πρόγραμα είναι δωρεάν και μετατρέπει το υπολογιστη σε παλμογραφο.Καλό εε και τσάμπα.Τώρα πρέπει να προμηθευτείς και ένα πυκνωτικό μικρόφωνο να το τοποθετήσεις στο κέντρο ακρόασης και να πάρεις μετρήσεις.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ηχεια δοκιμασα και καινουργια mordaunt- short 906i και τα acoustic energy neo 3. Τα ιδια αποτελεσματα. Η διαφορα ειναι μερα με νυχτα στα δυο καναλια. Το αριστερο εχει πλουσιο μπασο και ρυθμο το δεξι ειναι πολυ υποτονικο.
Θα δοκιμασω το προγραμμα που εστειλες αλλα το link που μου εστειλες δεν μου ανοιξε. Θα δοκιμασω αργοτερα.

-Ειχα παρομοιο προβλημα και με τον καινουργιο Marantz pm4001ose που αγορασα τον Οκτωμβη. Το αριστερο καναλι δεν δουλευε καθολου μετα απο 2 μηνες.

Τι να πω τοσο γκαντεμια?

Επίσης, κοίτα μήπως η πολικότητα των καλωδίων του ηχείου που παίζει ποιό αδύναμα είναι ανάποδα. Αντέστρεψε τα καλώδια δηλαδή στο πίσω μέρος του ηχείου. Δε νομίζω ότι είναι κάτι τέτοιο, γιατί αν ήταν θα στο έκανε από την αρχή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μήπως τα έβγαλε κανένας καταλάθος και τα ξαναέβαλε ανάποδα.

Το πρωτο που τσεκαρα ηταν η πολικοτητα στα καλωδια, αλλα δυστηχως τα ειχα βαλει σωστα. Εβαλα και τα ηχεια στο Β σετ στον ενισχυτη αλλα καμια τυχη. Δοκιμασα και την πηγη cd player, ολα τωρα δουλευουν με τον επισκευασμενο pm4001ose. Για αυτο νομιζω οτι φταιει ο ενισχυτης.

Προφανώς τον αγόρασες μεταχειρισμένο.Συμβαίνουν αυτά.Προσπάθησε να αλλαξεις το δεξι με το αριστερο ηχείο μήπως και φταιει αυτό.Ενναλακτικά μέτρα την στάθμη του ήχου με κάποιο ντεσιμπελόμετρο (αναλογικο-ψηφιακό).Επίσης μπορείς να κατεβάσεις το scope απο εδώ http://www.zeitnitz.de/Christian/Scope/Scope_en.html.Το πρόγραμα είναι δωρεάν και μετατρέπει το υπολογιστη σε παλμογραφο.Καλό εε και τσάμπα.Τώρα πρέπει να προμηθευτείς και ένα πυκνωτικό μικρόφωνο να το τοποθετήσεις στο κέντρο ακρόασης και να πάρεις μετρήσεις.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!! Μόλις το εγκατέστησα στο laptop με τα ενσωματωμένα μικρόφωνα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβές, αλλά δουλεύει. θα το δοκιμάσω και με μουσική να δω τι παίζει.

Το πρόγραμμα δεν λειτουργεί με το laptop που έχω. Μάλον θέλει μικρόφωνο της προκοπής ή κάρτα ήχου της προκοπής. Ανεβαίνουν τα peaks, αλλά δεν πιάνει σωστά τις συχνότητες....

Ο συγκεκριμένος Marantz είναι ωραίος ενισχυτής απ' όσο έχω ακούσει. Δεν πιστεύω ότι θα σου ζητήσουν πολλά για επισκευή. Ρώτα κάποιον τεχνικό να σου δώσει ένα κόστος αν θέλεις να τον επισκευάσεις και ανάλογα βλέπεις αν σε συμφέρει ή όχι (να τον επισκευάσεις).

Καλή συνέχεια-bye-

Last edited:
Thanks George
επειδη ημουν αγγλια για καιρο ειχα δοκιμασει πολλους ενισχυτες ( Cambridge Audio, Pioneer A6, Nad, Rotel, Yamaha) ομως αγαπησα τον ηχο του Marantz PM-7200
Για αυτο ρωτησα αμα μετα την επισκευη ακουγεται οπως πριν. Φοβαμαι οτι η αντικατασταση πυκνοτων μπορει να αλλακσει την χροια του ενισχυτη.

Last edited:
Μα δεν χρειάζεται να βάλεις διαφορετικούς πικνωτές. Αν φταίνε οι πικνωτές, θα βάλεις πάνω τους ίδιους.