Marantz SR-4600

COSTAS57

New member
14 August 2014
3
εχω εναν ραδιοενισχυτη πολυκαναλο marantz sr4600 και δεν ειμαι ικανοποιημενος ως προς τη μουσικη του αποδοση ειδικα τα πριμα. Τα ηχεια που χρησιμοποιω ειναι 4 B&W. Θεωρω πολυ καλη ποιοτητα ηχειων. Δεν εχω πριμα δεν εχω καθαρες ψηλες συχνοτητες. Φταιει ο ενισχυτης η η ρυθμιση του;

Re: marantz sr4600

Βάλε όλες τις ρυθμίσεις στον ενισχυτή flat. Πάρε μία πηγή π.χ. CD original και πήγαινε παίξτο σε κάποια έκθεση ή κάποιο φίλο σου με flat ρυθμίσεις (flat σημαίνει χωρίς κανένα effect ενεργό π.χ. dts, surround, dolby κλπ). Εάν δεις σημαντικές διαφορές πάλι στα πρίμα τότε το πιο πιθανό είναι να φταίει ένα από τα δύο μέρη. Πάρε δύο από τα ηχεία σου και πήγαινέ τα σε ένα φίλο και τσέκαρε ξανά τον ήχο. Δοκίμασε άλλα καλώδια. Δοκίμασε άλλη πηγή.
Γενικά είναι πολύ πολύπλοκο να πεις ότι φταίει κάτι από αυτά και το ότι τα ηχεία είναι B&W δεν λέει τίποτε. Yπάρχουν B&W των 200 ευρώ και B&W των 30.000. Πάλι αυτό δεν σημαίνει τίποτε όμως γιατί των 30.000 θέλουν φυσικά και αντίστοιχο ενισχυτή (ρεύματα) για να παίξουν ικανοποιητικά.

Δύσκολη απάντηση με άπειρες παραμέτρους.

Πρώτα απ όλα ποιο μοντέλο ακριβώς των ηχείων έχεις; Σε ρωτάω γιατί τα B&W θεωρούνται και λίγο ξυράφι ως προς τα πρίμα, οπότε κάτι δεν πάει καλά. Εχεις τσεκάρει μήπως δεν δουλεύουν τα τουίτερ; Μήπως έχουν καεί; Από πότε ξεκίνησε το πρόβλημα;

Φιλε ευχαριστω για το ενδιαφέρον σου.Τα ηχεια ειναι 2 τεμ B&W VM1 και 2 τεμ B&W MT20 , Εχω και ενα subwoofer της YAMAHA. Ραδιοενισχυτης MARANTZ SR4600. Οπως ειπα τα πριμα ειναι χαλια. Απο τοτε που τα αγορασα δεν εμαι ικανοποιημενος, δεν μπορει να εχουν καει και τα τεσσερα twinter. καποια φορα συνεδεσα 2 εξωτερικα twimters αλλα τιποτα. Νομιζω οτι ο ενισχυτης δεν μπορει να δωση τα πριμα. ευχαριστω

Κοίταζα τα χαρακτηριστικά των ηχείων σου και λέει ότι φτάνουν μέχρι τα 20Khz οπότε είναι αδύνατον να μην αναπαράγουν υψηλές, επίσης ο ενισχυτής φτάνει μέχρι και τα 50, έχω την εντύπωση πως κάτι στο μενού που αφορά τα πρίμα (treble), το χεις χαμηλώσει και γι αυτό δεν τα ακούς. Θα σου πρότεινα να ψάξεις με υπομονή το μενού και να πειραματιστείς μήπως έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα DSP που επηρρεάζει την απόδοση στα πρίμα. Δες μήπως έχει ξεχωριστά στο μενού για treble -bass και το χεις χαμηλώσει ή μήπως είναι με κουμπιά εξωτερικά του ενισχυτή να μπεις κι εκεί να δεις που τα έχεις ρυθμισμένα. Επίσης κοίταξε μήπως έχεις συνδέσει ανάποδα το + και - των καλωδίων των ηχείων. Εχεις από κάπου αλλού ακούσει κι ευχαριστήθηκες τα πρίμα κι έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι εσύ δεν έχεις; Τι ακριβώς βάζεις κι ακούς και λες ότι δεν ακούς πρίμα; Θα σου πρότεινα να βρεις ένα dvd με γεννήτρια ήχου που ανεβαίνει σταδιακά απ τα 200 Hz έως τα 20 KHz, τα δείχνει στην οθόνη την ώρα που παίζει η κάθε συχνότητα οπότε αν κάποια δεν την ακούς τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.