Marantz Sr-5004 (Εντυπωσεις - Ερωτησεις - Reviews)

SchumiGr

Established Member
29 July 2010
211
Λοιπον σημερα στηθηκε ο ενισχυτης με τα ΑΕ Aelite 2.Εχω παρα πολλες ερωτησεις, αποριες εχει και ο ενισχυτης ενα τεραστιο βιβλιο οδηγιων και εχω μπερδευτει.Ξεκιναω απο τα βασικοτερα:Καταρχας το Audyssey ειναι λιγο περιεργο στη χρηση ή μαλλον εγω ειμαι λιγο ασχετος.Συνδεω στην αρχη τα ηχεια στις μπορνες που λενε Α/Front Height.Το Audyssey εβγαζε error κατα την ισοσταθμιση, οποτε και τα αλλαξα στις διπλα μπορνες οπου αναφερονται απλα ως Front.
Αφου τα ειδε και το Aydyssey, εκανα την διαδικασια με το μικροφωνο απο 3 πιθανες θεσεις ακροασεις (τις ελαχιστες τις οποιες συστηνει η Marantz αφου αναφερει οτι με 1 θεση ακροασης δεν θα εχουμε καλο αποτελεσμα).
Ολα καλα μεχρι εδω αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν εχω πηγη ! (οπου να 'ναι ερχεται το ps3). Οποτε αρκεστηκα στο ραδιοφωνο, οπου διαπιστωσα οτι αφενος πρεπει να ανεβασω αρκετα την ενταση για να ακουσω καπως δυνατα, αφετερου εχω ελαχιστο μπασο.
Επισης συνδεσα τον υπολογιστη με τον ενισχυτη (απο την καρτα ηχου στο Aux του ενισχυτη) αλλα εκει ακομα χειροτερα....πρεπει να φτασω την φωνη πανω απο τα 2/3 για να πω οτι ακουγεται αξιοπρεπως.Τι γινεται?

Απο αυριο θα ανεβασω και φωτος για το πως ειναι τοποθετημενος ο ενισχυτης και τα ηχεια καθως ειμαι σιγουρος οτι αν τον αφησω εκει, θα παρει φωτια σιγουρα...

Μολις ξαναεκανα την ισοσταθμιση.Ξερει καποιος να μου πει για ποιο λογο το Audyssey κοβει -8dB απο καθε ηχειο? Τι γινεται?

Κι άλλοι ψάχνουν απάντηση στο ερώτημά σου. Αφησε ως έχουν απ' τις ρυθμίσεις του Audyssey μόνο τις αποστάσεις και το μέγεθος των ηχείων (αν τα έχει βρει και αυτά σωστά) και ρύθμισε τις στάθμες χειροκίνητα, ή ακόμη καλύτερα κοίταξε αν μπορείς να βρεις από κάποιον γνωστό σου ένα ντεσιμπελόμετρο.

Υ.Γ. 1 Αν κόβει περίπου 8dB από όλα τα ηχεία ίσως να μην είναι πρόβλημα. Αν κόβει 8dB από ένα ή δύο ηχεία αφήνοντας τα άλλα στο 0, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Υ.Γ. 2 Πόσο ευτυχισμένοι πρέπει να αισθάνονται όσοι έχουν ενισχυτή Pioneer.....;)

Last edited:
Οντως το MCACC πρεπει να ειναι καλυτερο (απ οτι διαβαζω).Προς το παρον εχω 2 ηχεια και ναι, κοβει και απο τα 2 8dB.Για ποιο λογο δεν μπορω να καταλαβω.Ο ενισχυτης εχει δυναμη, τα ηχεια ειναι δυνατα αλλα με αυτη τη ρυθμιση πρεπει να το βαλω στο 0 για να ακουσω καπως δυνατα.Σημερα εβαλα την ρυθμιση στα -5dB και βελτιωθηκε καπως η κατασταση.Εαν το βαλω στο 0 θα εχω καποιο προβλημα? Μηπως το προβλημα θα λυθει με διενισχυση?

Οχι εχω ηχεια βασης τα οποια μολις τα μετρησα και εχουν αποσταση 39 εκατοστα απο τοιχο.Ειναι τα Acoustic Energy Aelite 2 τα οποια ειναι τοποθετημενα περιπου 1.8μ απο τη θεση ακροασης και εχουν αποσταση μεταξυ τους 1 μ.Θα το βαλω στοι 0 και θα επανελθω για εντυπωσεις.Οχι τιποτε αλλο, αδικουνται και τα ηχεια με αυτο το σεταπ (θελω να πιστευω).

Τελικα το προβλημα λυθηκε χειροκινητα ανεβαζοντας την σταθμη στα +2 dB.
Οσον αφορα τον εξαερισμο της συσκευης, στο εγχειριδιο λεει να εχει αποσταση τουλαχιστον 20 εκ. απο παντου.Εκει που τον εχω τοποθετησει, υπαρχει δυνατοτητα για 20 εκ. απο πανω αλλζοντας το ραφι.Δεξια και αριστερα εχει περιπου 5-6 εκ.Οριστε και οι φωτο:

[IMG=http://img130.imageshack.us/img130/1324/p0812100207.th.jpg][/IMG]

Θα εχει προβλημα με τοσο μικρη αποσταση δεξια και αριστερα?

Ωραια.Μηπως θα μπορουσα να μην μετακινησω το ραφι? Εχω προβλημα χωρου εαν το βγαλω ενω αν το παω λιγο πιο πανω δεν θα αεριζεται ο αποκωδικοποιητης και το PS.
Επισης, παρατηρησα σημερα οτι οταν ανοιγω την ενταση πανω απο το 50% ακουγεται θορυβος, το χαρακτηριστικο φυσημα (χωρις να παιζει κατι απο καποια πηγη).Ειναι θεμα του ενισχυτη ή των καλωδιων?
Αν ειναι του ενισχυτη, υπαρχει καποια επιλογη για Noise Reduction? Ο,τι κι αν δοκιμασα παντως δεν αλλαξε κατι...

Ενημερωνω το θρεντ, μηπως καποιος κατοχος Marantz εχει το ιδιο προβλημα.Ο θορυβος που προανεφερα ειναι θεμα του ενισχυτη οπως αναφερεται στο μανιουαλ και συγκεκριμενα λογω των surround DSP.Η λυση ειναι να επιλξω το mode source direct ή pure direct.
Απιστευτο....