marantz sr 5005

Στους δικάναλους ενισχυτές δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια κόλπα. Συνήθως τα 2Χ...Watt είναι κοντά στην πραγματικότητα.
Στους A/V γίνεται κανονικό πανηγύρι.

Ακόμη και αν τα νούμερα αναφέρονται σε μέτρηση ισχύος σε όλο το φάσμα συχνοτήτων και σε αποδεκτά επίπεδα παραμόρφωσης, αυτά αφορούν μέτρηση σε 1 κανάλι ή σε 2 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα. Εν συνεχεία παίρνουν αυτό το αποτέλεσμα και το αναφέρουν ως 5Χ.... Watt ή 7Χ... Watt. Eτσι ένας ενισχυτής με μέτρηση ισχύος 2Χ100 Watt (οδηγούμενα δύο κανάλια) αναφέρεται στα manual και στα promotion sheets ως 5Χ100W ή ακόμη χειρότερα 7Χ100W. Κάτι τέτοιο φυσικά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.

Συμφωνω απολυτα

Η μόνη εξαίρεση είναι οι A/V ενισχυτές με ψηφιακά τελικά στάδια όπως τα ICE power της Bang & Olufsen τα οποία συναντούμε στους μεγάλους Pioneer.

Περισσότερα για την ισχύ των ενισχυτών και το πως αυτή θα πρέπει να αναφέρεται (κατά FCC) μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Αντιγραφω απο το ποστ:
Ένα τυπικό παράδειγμα ισχύος κατά FCC, με βάση τα παραπάνω, είναι: «Iσχύς 2x100WRMS στα 8Ω, με τα δύο κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα από 20 ως 20000Hz, με λιγότερα από 0,05% THD». O κατασκευαστής μπορεί να δίνει άλλες τιμές ισχύος, όπως μουσική ισχύς, ισχύς κορυφής, μουσική ισχύς κορυφής και άλλα σχετικά που μπορούν να κάνουν έναν ενισχυτή 10W να φαίνεται 100W! Oι προηγούμενοι όροι δεν είναι σαφώς ορισμένοι και θα πρέπει να αποφεύγονται. Σήμερα οι όροι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τους σύγχρονους ενισχυτές, απαντώνται όμως σε φορητά ή μηχανήματα αυτοκινήτου τα οποία με μέση ισχύς 1-3W παρουσιάζονται σαν 10, 15, 20, 25W ανάλογα.

και τα χαρακτηριστικα που δινει ο κατασκευαστης:

n
nAudio section

Power amplifier
Rated output:

Front:
100 W + 100 W (8 Ω, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)
180 W + 180 W (6 Ω, 1 kHz with 10 % T.H.D.)
Center:
100 W (8 Ω, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)
180 W (6 Ω, 1 kHz with 10 % T.H.D.)
Surround:
Surround Back:
Output connectors:

6 – 8 Ω (SPEAKER A + B : 8 Ω)

Analog
Input sensitivity/Input impedance:

165 mV/50 kΩ
Frequency response:

10 Hz – 100 kHz — ±3 dB (Source Direct mode)
S/N: 98 dB (IHF–A weighted, Source Direct mode)

Μονο σε πολυ ακριβοτερους εχω δει τετοιες μετρησεις.
Ο προηγουμενος av μου ηταν ενας Technics 950. 5χ100
To hitech εδινε σε πραγματικες μετρησεις τοτε 98,5 wrms σε stereo mode.
Παρολα αυτα το manual εδινε front 100χ2 rms στο 1khz center 100wrms @1khz και surround 100rmsx2!@1khz . και επαιζε με mosfet ολοκληρωμενα ενα τρικαναλο και ενα δικαναλο. Αυτος πραγματικα ηταν για τα πανηγυρια τοσο σε ποιοτητα stereo οσο και σε ισχυ. Σε surround mode τα πηγαινε θαυμασια.-bye-

ενα αλλο ερωτημα ειναι αν παρει κανεις ενισχυτη που δηλωνει οτι παιζει στα 8 ohm ή και το αντιστροφο και βαλει 6ohm ηχεια ή και το αντιστροφο τι θα συμβει?θα εχουμε προβλημα προσαρμογης?

Στους δικάναλους ενισχυτές δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια κόλπα. Συνήθως τα 2Χ...Watt είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Ακόμη και αν τα νούμερα αναφέρονται σε μέτρηση ισχύος σε όλο το φάσμα συχνοτήτων και σε αποδεκτά επίπεδα παραμόρφωσης, αυτά αφορούν μέτρηση σε 1 κανάλι ή σε 2 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα. Εν συνεχεία παίρνουν αυτό το αποτέλεσμα και το αναφέρουν ως 5Χ.... Watt ή 7Χ... Watt. Eτσι ένας ενισχυτής με μέτρηση ισχύος 2Χ100 Watt (οδηγούμενα δύο κανάλια) αναφέρεται στα manual και στα promotion sheets ως 5Χ100W ή ακόμη χειρότερα 7Χ100W. Κάτι τέτοιο φυσικά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.

Συμφωνω απολυτα θα επρεπε να εχει τροφοδοτικο 3000watt για να δινει ταυτοχρονα σε 7 καναλια 100watt συνεχομενα.

Σορρυ για το διπλο ποστ επρεπε να το κανω μαλλον multi quote:7SFGSFG:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: marantz sr 5005

Συμφωνω απολυτα θα επρεπε να εχει τροφοδοτικο 3000watt για να δινει ταυτοχρονα σε 7 καναλια 100watt συνεχομενα.

Σορρυ για το διπλο ποστ επρεπε να το κανω μαλλον multi quote:7SFGSFG:
τροδοτικο 3kw θα επρεπε να ειχε και ειδικο μηχανημα ψυξης οποτε επιπλεον κοστος δεν νομιζω οτι μπορει να γινει.

Re: Απάντηση: marantz sr 5005

ενα αλλο ερωτημα ειναι αν παρει κανεις ενισχυτη που δηλωνει οτι παιζει στα 8 ohm ή και το αντιστροφο και βαλει 6ohm ηχεια ή και το αντιστροφο τι θα συμβει?θα εχουμε προβλημα προσαρμογης?

Αν σε 8 ohm ενισχυτή βάλεις ηχείο μικρότερης αντίστασης τότε ο ενισχυτής δυσκολεύεται να το οδηγίσει σωστά αλλά σε καμία περίπτψση δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας μεταξύ των.

Σημειώνουμε δε ότι η αντίσταση των ηχείων δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται.

Στην ουσία VSX-2020 και VSX-LX53 είναι οι ίδιοι ενισχυτές. Η διαφορά τους είναι στο φινίρισμα αλουμινίου που έχει στο εμπρός τμήμα του panel ο LX53.
εδω μιλαμε για καλυτερο ενισχυτη ή οχι?

Αυτο απο που προκύπτει? γιατί το manual του ενισχυτη αλλα γράφει.

Τα manual μπορούν να γράφουν ότι θέλουν. Ειδικά όμως στην κατηγορία AV επειδή οι περισσότεροι κατασκευαστές μετράνε την ισχύ όπως τους συμφέρει (π.χ. αντί να μετρήσουν από 20Hz-20KHz μετράνε μόνο στο 1ΚΗz, αντί να του δώσουν την ισχύ με 0.3%THD στη δίνουν με 10%ΤΗD κ.ο.κ.). Ο Marantz τώρα τα 2x100 που λέει στα δίνει με τις συνθήκες που σου έγραψα πρίν (όπως θα έπρεπε δηλαδή).
Επίσης αν προσέξεις τι γράφουν στο manual (επειδή τυγχάνει να έχω κι εγώ τον συγκεκριμένο ενισχυτή) ΔΕΝ σου λένε αν η ισχύς που δίνουν είναι με όλα τα κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα. Αυτό όμως που σου λένε είναι ότι έχει κάποιο κύκλωμα που σου "εγγυάται" ότι αποδίδει το 70% της ισχύς του σε πολυκάναλο πρόγραμμα.
Τώρα αν βάλεις κάτω ότι σου δίνει κατανάλωση 650W μπορείς να καταλάβεις ότι στα 5 κανάλια ταυτόχρονα μπορεί να σου δώσει 70W (χοντρικά, 5x70W=350W και επειδή δουλεύει σε τάξη Α/Β υπολόγιζε γύρω στο 50% απόδοση που σου βγάζει μια κατανάλωση γύρω στα 700W, ΜΟΝΟ για τα τελικά του στάδια).
Δες κι εδώ για να καταλάβεις:
http://www.audioholics.com/reviews/receivers/marantz-sr6004-1/sr6004-measurements
Ελπίζω να βοήθησα.

marantz sr 5005 ή pioneer 2020?αυτο ειναι ενα διλημα.κανενα απο τα ελληνικα περιοδικα που ειδα δεν εχει κανει τεστ τον marantz

marantz sr 5005 ή pioneer 2020?αυτο ειναι ενα διλημα.κανενα απο τα ελληνικα περιοδικα που ειδα δεν εχει κανει τεστ τον marantz

Γιατί δε βρίσκεις ένα κατάστημα να κανείς ακρόαση και τους 2; Μόνο έτσι θα βγάλεις συμπέρασμα το τι σου αρέσει εσένα ακουστικά, ότι και να σου πούμε εμείς η ο ειδικός τύπος, καλύτερος κριτής απο τα αυτιά μας δεν υπάρχει.
-bye-

Κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς τους 2 (μαζί με τον yamaha 767) βρισκόμουν, τελικά με βοήθησε η προσφορά που είχε το e-shop και "άκουσα" την τσέπη μου! Τα λεφτά που περίσσεψαν θα πάνε κατά πάσα πιθανότητα σε κάποιον ολοκληρωμένο μελλοντικά...

τωρα δεν την εχει την προσφορα γι αυτο εχω πεσει στο διλημα.ασε που στα περιοδικα βγαινουν κατι μηχανηματα που δεν τα αγοραζει κανεις με τα λεφτα που εχουν.

τωρα δεν την εχει την προσφορα γι αυτο εχω πεσει στο διλημα.ασε που στα περιοδικα βγαινουν κατι μηχανηματα που δεν τα αγοραζει κανεις με τα λεφτα που εχουν.

Ένα μικρό tip! Πήγαινε στο www.apothema.gr φτιάξε λογαριασμό και κοίτα τους Yamaha RXV-767 και RXV-1067 πήγαινε εκεί που λέει Τιμή Μετρητοίς (αφού έχεις κάνει log-in) και βάλε τον κωδικό που θα σου εμφανίσει για την τιμή μετρητής. Βγαίνουν στα 573 και 865 ευρώ αντίστοιχα. Χαμηλότερα απ'όλους όσους διαφημίζονται στο skroutz και πιστεύω σε καλή τιμή (o 1067 τουλάχιστον βγαίνει πιο φτηνός από τα αντίστοιχα site σε Γερμανία).
Να διευκρινήσω ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ από το συγκεκριμένο site και ούτε δουλεύω για αυτό απλά επειδή έψαχνα κι εγώ για έναν ολοκληρωμένο (A-S1000) και όλοι είχαν την ίδια τιμή (τυχαίο? δεν νομίζω....) δοκίμασα να κάνω λογαριασμό εκεί να δω αν αξίζει. Απ'ότι φαίνεται σε Yamaha τουλάχιστον κάνει καλές τιμές.