Marantz SR5006 7X100w

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Ερώτηση ο Marantz SR5006 τα preout που εχει ειναι για τα 2 μπροστινα ηχεια και 2 sub σωστά βλέπω σε φωτογραφία? Δλδ έχει μερικο φάσμα preout δεν καλυπτει όλα τα ηχεια , αλλά τουλαχιστον τα 2 μπροστινα σωστα?

Δευτερη ερώτηση τα 7Χ100w που έχει σε σχέση με τα 7Χ150w που έχει ο δικός μου yamaha 671 ισχύουν είναι τα γνωστα τρικ των εταιριων?

marantz_SR5006_rear_large.jpg

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Ερώτηση ο Marantz SR5006 τα preout που εχει ειναι για τα 2 μπροστινα ηχεια και 2 sub σωστά βλέπω σε φωτογραφία? Δλδ έχει μερικο φάσμα preout δεν καλυπτει όλα τα ηχεια , αλλά τουλαχιστον τα 2 μπροστινα σωστα?

Nαι....

Δευτερη ερώτηση τα 7Χ100w που έχει σε σχέση με τα 7Χ150w που έχει ο δικός μου yamaha 671 ισχύουν είναι τα γνωστα τρικ των εταιριων?

Oι μετρήσεις ισχύος στον RX-V871 με 5 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα και παραμόρφωση στο 0,1%, έδειξαν 60,5W ανά κανάλι στα 8Ω. Ο δικός σου RX-V671 θα βγάζει καμιά 50ριά Watt. Τα 150 είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

http://www.hometheater.com/content/yamaha-rx-v871-av-receiver-ht-labs-measures

Και τα 100W του Marantz είναι αισιόδοξο νούμερο. Kάπου στα 50 - 60W τον βλέπω..

Last edited:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,447
Αθήνα
Yamaha RX-V671
7-channel 1,050W = 150W x 7 (4 ohms, 1 kHz, 0.9% THD, 1ch driven); 630W = 90W x 7 (8 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.09% THD, 2ch driven)

Marantz SR5006
Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive) 100 W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive) 110 W

Δηλαδή 100watt στα 2 κανάλια ο Marantz και 90 ο Yamaha στα δύο, με ανεκτή παραμόρφωση σε όλο το φάσμα 20Hz έως 20KHz, στα 8ohm.
Σαφώς πιο κάτω όταν οδηγούνται και τα 7 και στους δύο.

Στην άλλη ερώτηση, ο Marantz έχει pre-out για τα δύο εμπρός ηχεία και για δύο sub.

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Αρα θεωρητικά 10w παραπανω ο marantz στα 8Ω σε 2 κανάλια. Θεωρούνται ιδια κατηγοριας ενισχυτες ή μια κατηγορία πάνω ο marantz? Γνωρίζει κανείς αν η προσοψη του marantz ειναι μεταλλική ή πλαστική ? Παντως δεν δείχνει για πλαστικη...

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,447
Αθήνα
Αριστερά δεξιά πλαστικό, αλουμίνιο στο κέντρο, πλαστικά τα κουμπιά για τον Marantz.
Η πρόσοψη στηρίζεται σε πλαστικό υποπλαίσιο εσωτερικά.

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Αριστερά δεξιά πλαστικό, αλουμίνιο στο κέντρο, πλαστικά τα κουμπιά για τον Marantz.
Η πρόσοψη στηρίζεται σε πλαστικό υποπλαίσιο εσωτερικά.

αψογη περιγραφη!!
Σε σχεση με τον 671 που βρισκεται ? Σε σχεση με το μεγαλύτερο αδερφακι τον 771 που εχει πληρες preout και για φασμα τιμης αγορας του marantz στα 600 ευρω από εξω , στα 560 ο 771 απο εδω, τι θα προτεινες. Με ενδιαφέρει να παρω entry level av με preout ωστε να αναβαθμιστω μεσω 2καναλου ολοκληρωμενου με ht pass στην 2καναλη ακρόαση μουσικης και να ξεκουρασω και τον av ωστε να δινει το υπολοιπο ρευμα στα υπολοιπα ηχεια (dali 6, 2 , center) και sub jbl 250.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,447
Αθήνα
Αφού μεγάλο βάρος του φορτίου θα φύγει πάνω από τους AVR, προτείνω εκείνον με τα περισσότερα εφφέ σε πολυκάναλη λειτουργία και με τις περισσότερες ευκολίες.
Δηλαδή τον Yamaha.

Ενδιαφέρον πάντως το link του συντονιστή. Έχουν μετρήσει και τον δικό μου:

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1 percent distortion at 119.0 watts
1 percent distortion at 133.8 watts

All channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1 percent distortion at 109.1 watts
1 percent distortion at 117.7 watts

This graph shows that the SR8002’s left channel, from CD input to speaker output with two channels driving 8-ohm loads, reaches 0.1 percent distortion at 174.1 watts and
508marantzrec.meas.jpg

1 percent distortion at 187.4 watts. Into 4 ohms, the amplifier reaches 0.1 percent distortion at 231.9 watts and 1 percent distortion at 271.5 watts. :Banane0:

http://www.hometheater.com/content/marantz-sr8002-av-receiver-ht-labs-measures

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Αφού μεγάλο βάρος του φορτίου θα φύγει πάνω από τους AVR, προτείνω εκείνον με τα περισσότερα εφφέ σε πολυκάναλη λειτουργία και με τις περισσότερες ευκολίες.
Δηλαδή τον Yamaha.

καλα έχεις marantz και προτείνεις yamaha!!!!

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,447
Αθήνα
Εφ' όσον το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης θα το αναλάβει άλλος ενισχυτής, τα αποθέματα ισχύος και των δύο αρκούν και περισσεύουν για τα υπόλοιπα ηχεία. Έτσι λοιπόν συμφέρει να πας σε AVR με τα περισσότερα καλούδια.
Marantz έχω που όμως δεν έχει καμία σχέση σε δύναμη με τον SR5006. Ούτε καν ο μεγαλύτερος καινούργιος SR7005 δεν τον φτάνει σε ισχύ τον SR8002 μου, σύμφωνα με τις μετρήσεις.
Εάν επρόκειτο για Home Cinema όπου θα οδηγούσε σκέτο ο AVR τα ηχεία, τότε θα σου έλεγα ότι η λίγο παραπάνω (θεωρητική) ισχύς του SR5006 πως θα ήταν χρήσιμη. Τώρα δε βλέπω το λόγο γιατί να χάσεις την πληθώρα των DSP του Yamaha αλλά και τις ευκολίες του (pre-out σε όλα τα κανάλια).

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,663
Θεσσαλονίκη
έχω διαβάσει πολλά διθυραμβικά σχόλια στο forum και για τον pioneer vsx 2021. με τιμή 800 προσφέρει και πάρα πολλές συνδέσεις και ευκολίες μεταξύ των οποίων και το 2ο HDMI out. Αν σου βγαίνει το budget δες και αυτόν. Είμαι κι εγώ ακριβώς στην ίδια φάση ψαξίματος. αν επιτρέπεται σε ολοκληρωμένο έχεις καταλήξει?

Last edited:

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Δεν θέλω τον 2021 τσιμπημένος στην τιμη και κανει μονο για home cinema. Aν φτασω σε αυτο το ποσο δινω άλλα 60 και με 860 παίρνω τον yamaha A1010 που είναι μια κλάση πανω από τον 2021 , καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και πιο μουσικος. Ούτε για τελικό έχω αποφασισει καλοβλέπω τον roksan k2 που μου συστησαν , αλλά όλα ειναι στον αερα λογω οικονομικου προυπολογισμου...Ιδωμεν.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,663
Θεσσαλονίκη
βασικά ακριβώς λόγω του cinefil χαρακτήρα σκέφτηκα πως είναι καλύτερος αφού υποτίθεται πως το κομμάτι hifi θα το έχεις καλυμμένο με το δικάναλο. α! και για να σου λέω περπατάμε παράλληλα... κι εγώ roksan k2 παραγγέλνω την άλλη βδομάδα. Είμαι και Θεσσαλονίκη. Να είμαστε σε επαφή αν θες. Θα με ενδιέφερε να τον ακούσω με το καλό και σε άλλα ηχεία για να δω διαφορές.

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
βασικά ακριβώς λόγω του cinefil χαρακτήρα σκέφτηκα πως είναι καλύτερος αφού υποτίθεται πως το κομμάτι hifi θα το έχεις καλυμμένο με το δικάναλο. α! και για να σου λέω περπατάμε παράλληλα... κι εγώ roksan k2 παραγγέλνω την άλλη βδομάδα. Είμαι και Θεσσαλονίκη. Να είμαστε σε επαφή αν θες. Θα με ενδιέφερε να τον ακούσω με το καλό και σε άλλα ηχεία για να δω διαφορές.

Ωραιός ! καλορίζικος ο roksan , ειναι τρομερο value for money, και οι κριτικες πολυ καλες, εγώ με τα dali concept 6 ειμαι για κεντρικα. Εσύ?
Φυσικα θα με ενδιεφερε να δω το ματσαρισμα του με τα δικα μου , μήπως έτσι πεισω και την γυναικα μου!!!! Οταν με το καλό είσαι έτοιμος ενημέρωσε!!! Εχω αρκετή και καλή μουσικη κλασικης και οπερας cds για να δουμε πως και τι ψάρια θα πιάσουμε!!!

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,663
Θεσσαλονίκη
Tannoy sensys dc2 :) Θα σε κρατήσω ενήμερο φυσικά. Απλά η δική μου παλιατζούρα ο SR7400 έχει preout οπότε δε με βλέπω να τον αλλάζω. Τουλάχιστον όχι άμεσα λόγω οικονομικού... Έπεται ΦΠΑ, μάλλον και το τέλος ακίνητης περιουσίας... Άντε να δούμε τι θα μείνει... Προς το παρόν βολεύομαι για καινούργια format μέσω του philps bdp 7300 και λέω σιγά σιγά να πλεύσω για το 9600 ή 9500 σε μεταχειρισμένο. Νομίζω πως θα είναι πιο άμεση αναβάθμιση από το να πάρω ένα σύγχρονο ενισχυτή ακόμα και αν ανεβάσω το budget μου στα λεφτά που δίνεις για AVR.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,663
Θεσσαλονίκη
Αυτή τη στιγμή που σου γράφω τον ακούω να παίζει... δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια για την αναβάθμιση σε ήχο... Σε προειδοποιώ, αν τον ακούσεις θα έχεις καταδικαστεί σε αγορά... στείλε pm να κανονίσουμε τίποτα Κυριακή αν θες :)