Marantz - VP11S2 - Παρουσίαση

Το μηχανημα αυτο περιμενα να το δω σαν τρελος. Με οσα διαβαζα τοσο καιρο περιμενα να δω μια καλη υλοποιση αρχικα του dc4 και αφαιτερου το απιαστο ονειρο που λεγετε marantz.

Οταν με ενημερωσε ο Τασος στο τηλεφωνο περι αυτου, ημουν εκτος Αθηνων κι αρχικα εβριζα που δεν ημουν εδω, απο την αλλη ομως το ραντεβου βολευε οποτε ηρεμισα..............

Ηρέμησα βεβαια μεχρι που μπηκα μες το δωματιο οπου βρηκα το Μανωλη με μια κοτσιδα οργανα γυρω του και μια οθονη που πανω της επεφτε ΦΩΣ.
Αυτη ηταν η πρωτη μου εκπληξη που στη συνεχεια επιβεβαιωθηκε οτι το μηχανημα πλεον αφησε πισω του την "σκοτεινη" αυρα που το περιεβαλε στα προηγουμενα μοντελα.

Η συνεχεια ηταν ευχαριστη. Απο τη μια το μηχανημα επιβεβαιωνε ολα οσα ειχα διαβασει και απο την αλλη η ευχαριστηση της πολυ ''ευκολης'' για τα ματια εικονας, χωρις εξαρσεις και ''κολπακια'' για να δου δωσει και την παραμικρη λεπτομερεια στο πανι αβιαστα !

Απολαυσα καθε στιγμη θεασης παρα τον πονοκεφαλο και την κουραση που ειχα.

Οσον αφορα τα της εικονα ειναι οπως τα περιεγραψαν τα παιδια παραπανω και δεν εχω να προσθεσω η να αφαιρεσω κατι. Το μονο που ηθελα να σημειωσω ειναι οτι θεωρω μεγαλο λαθος απο πλευρας της εταιριας να μην εχει αυτο το μηχανημα cms , ποσο μαλλον οταν τα χρωματα εδειχναν οτι ηθελαν δουλεια απο πλευρας θερμοκρασιας και τριγωνου. Το greyscale ηταν σε αρκετα καλα επιπεδα.
Θεωρω,οπως αναφεραν και τα παιδια παραπανω, οτι αυτο το μηχανημα με σωστη ρυθμιση χρωματων με χρηση καποιου εξωτερικου cms θα απογειωθει. Θα τολμησω να πω οτι η διαφορα στην εικονα θα ειναι παρα πολυ μεγαλη. Εαν θελει ο Μανωλης ας μας το σχολιασει αυτο.

Απο εκει και περα , με ενοχλησε που δεν εχει ασχοληθει η εταιρια να διορθωσει το θεμα αμπερεισον του φακου, πραγμα που απο τα 3 μετρα και σε 120+ οθονη , σε αναπαραγωγη υλικου δεν το ειδα. Στα πατερν ομως εκανε μπαμ.

Τελος να ευχαριστησω τα παιδια για την προσκληση και να πω οτι περαν του Μπαμπη που ειχε μηχανημα της εταιριας , ειμαι κι εγω πιστος φαν της ποιοτητας κατασκευης του μηχανηματος και της απιστευτης κατα τη γνωμη μου μελετης που εχει απο πλευρας light path. Αποδιδει απιστευτο ανσι στην εικονα που δεν ζοριζετε να αποδωσει τα παντα με πιστοτητα.

Το θεμα της τιμης δεν το σχολιαζω καθολου. Δεν ειναι ολα τα πραγματα ιδια και σαφως δεν κοστολογουνται το ιδιο. Οτι πληρωνεις περνεις.......

Ενας οποιοςδήποτε προβολέας πλέον γιά να δικαιολογήσει τα 12.000 αγοράς σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό θα πρέπει να είναι άριστος σε όλα...τόσο σε αποδόσεις όσο και σε ευκολίες....δεν χωράει πλέον μα-μου σου.....

Μπάμπη, όσο αφορά τα καλώδια το έχω ξαναπεί. Παλαιότερα με αναλογικά σήματα , το καλώδιο ήταν το Α και το Ω σε πολλά μέτρα και υψηλές συχνότητες. Τώρα με τα HDMI θεωρώ ότι οποιοδήποτε καλώδιο με προδιαγραφές CAT2 (το τελευταίο διάστημα έπεσαν στα 250 ευρώ τα 10m) κάνει άψογα τη δουλειά του. Αλήθεια, πόσο πουλάς τη φριτέζα; Και μη μου πεις ότι δε θα πάρεις τον Marantz, είναι θέμα χρόνου και ψυχολογίας. Άσε που θα δικαιολογεί πλέον την ύπαρξη του scaler σου!

Κώστα, μάλλον έχεις χάσει επεισόδια αναφορικά με τον εξοπλισμό της κουζίνας εεεεε του καθιστικού ήθελα να πω του Μπαμπίνου tm :p

Απάντηση: Re: Marantz - VP11S2 - Παρουσίαση

Μπάμπη, όσο αφορά τα καλώδια το έχω ξαναπεί. Παλαιότερα με αναλογικά σήματα , το καλώδιο ήταν το Α και το Ω σε πολλά μέτρα και υψηλές συχνότητες. Τώρα με τα HDMI θεωρώ ότι οποιοδήποτε καλώδιο με προδιαγραφές CAT2 (το τελευταίο διάστημα έπεσαν στα 250 ευρώ τα 10m) κάνει άψογα τη δουλειά του. Αλήθεια, πόσο πουλάς τη φριτέζα; Και μη μου πεις ότι δε θα πάρεις τον Marantz, είναι θέμα χρόνου και ψυχολογίας. Άσε που θα δικαιολογεί πλέον την ύπαρξη του scaler σου!

Κώστα, μάλλον έχεις χάσει επεισόδια αναφορικά με τον εξοπλισμό της κουζίνας εεεεε του καθιστικού ήθελα να πω του Μπαμπίνου tm :p

Έτσι, όπως τα λέει... Ο Lumagen πουλήθηκε, ευτυχώς. Γιατί αλλιώς θα με καβάλαγε για τα καλά ο σατανάς και θα είχα χάσει τον ύπνο μου...
icon9.gif

Re: Απάντηση: Re: Marantz - VP11S2 - Παρουσίαση

Έτσι, όπως τα λέει... Ο Lumagen πουλήθηκε, ευτυχώς. Γιατί αλλιώς θα με καβάλαγε για τα καλά ο σατανάς και θα είχα χάσει τον ύπνο μου...
icon9.gif

Είδες, χαρά και που ήρθε, χαρά και που έφυγε το μηχανάκι.

Total satisfaction guaranteed λέμε.

:p

Εγώ δυστυχώς δεν πρόλαβα τη 'συνεστίαση' λόγο περιορισμένου χρόνου και έφτασα τελευταίος και καταιδρωμένος...

Είχαν μείνει ο Μανώλης, που εξακολουθούσε να παλεύει με τις ρυθμίσεις και φυσικά ο Τάσος καταναγκαστικά λόγω του χώρου...:grinning-smiley-043 Όχι πως δεν του άρεσε βέβαια...

Θα συμφωνήσω γενικά με ότι αναφέρθηκε από τους 'ματάκηδες' του Club και θα πω ότι μου έκαναν μεγάλη εντύπωση 2 στοιχεία.

Ένα ήταν το φως του προβολέα, που δεν περίμενα με τίποτα να φθάνει και να ξεπερνά με άνεση αυτό του HD1, ενώ την ίδια στιγμή, βλέπε ίριδα στη θέση 2, να έχει ίδιο και ίσως λίγο καλύτερο μαύρο.

Η κατασκεύη είναι απλά κορυφαία, όπως άλλωστε και σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας και το abberation είναι ορατό σε patterns αλλά δεν νομίζω να ενοχλήσει κανένα κατά τη θέαση μιας ταινίας.

Η ομαλότητα της κίνησης είναι απλά εξαιρετική και ίσως από τις καλύτερες ανεξαρτήτως τεχνολογίας.

Θεωρώ αρνητικό στοιχείο την έλλειψη CMS και του motor zoom - focus για έναν προβολέα που κοστίζει όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, αλλά τα ηχεία μου κοστίζουν περισσότερο και δεν κατεβαίνουν κάτω από 35Hz...:flipout:

Είναι σίγουρα μια ριψοκίνδυνη επιλογή, αλλά αν συνδυαστεί με έναν εξωτερικό επεξεργαστή τύπου Lumagen είναι σίγουρο ότι θα απομακρυνθεί από τον ανταγωνισμό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Marantz - VP11S2 - Παρουσίαση

Είδες, χαρά και που ήρθε, χαρά και που έφυγε το μηχανάκι.

Total satisfaction guaranteed λέμε.

:p

Τωρα να δεις χαρα που λεει να παρει Crystallio :flipout:

Ενας οποιοςδήποτε προβολέας πλέον γιά να δικαιολογήσει τα 12.000 αγοράς σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό θα πρέπει να είναι άριστος σε όλα...τόσο σε αποδόσεις όσο και σε ευκολίες....δεν χωράει πλέον μα-μου σου.....

της ιδιας γνωμης ειμαι και εγω και θεωρω την ελειψη κολορ μανατζερ μεγαλη γκαφα για την τιμη αυτη ...:violent-smiley-030: