Μαραθώνιος, κλασσική διαδρομή / Τι χρειάζομαι ;;;

εγώ φίλε έτρεξα μόνον εκείνη την χρονιά, στα 46 μου χρόνια, αλλά
έφθασα μέχρι τον Γέρακα.... η προετοιμασία μου τελικά είχε προβλήματα λόγω ενός τραυματισμού μου στον αχίλλειο ...

βέβαια, ο υπεραθλητής μας ο Διονύσης ο Σκάκινεν είχε τερματίσει με διάκριση στην κατηγορία ηλικίας του, ενώ συμμετέχει και τερματίζει κάθε χρόνο...

υπήρχε και ένα άλλος νεαρό μέλος που είχε διακριθεί το 2008, αλλά δεν έγραφε ιδιαίτερα στο κλαμπ και δεν τον θυμάμαι πλέον...

Τα τελευταία χρόνια τρέχω κι εγώ στην Κλασσική διαδρομή αλλά συμμετέχω και σε άλλους αγώνες (από 10km και πάνω). Όσο έχω όρεξη (στα 45 μου) και χρόνο για συστηματική προπόνηση (και δεν έχω ατυχίες τραυματισμών) πλασαρίζομαι τουλάχιστον στο πρώτο 10% της Γενικής Κατάταξης των αγώνων που συμμετέχω. Φέτος στην Κλασσική ήμουν στο πρώτο 7%. Πρόσφατα έτρεξα και στον ανώμαλο 10 km στο Δαφνί (29ος από 560 - 43:09) και επόμενος στόχος είναι τα 20 km του ΣΔΥΑ στον Άγιο Κοσμά στα μέσα Μαρτίου. Του χρόνου εκτός απροόπτου θα ξανατρέξω την Κλασσική σκοπεύοντας χρόνο < 3:20:00. Θα ακολουθήσω για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ''παππούλη'' Hal Higdon (προφανώς θα τον ξέρεις). Τα νούμερα βέβαια, πέρα από την ματαιόδοξη πλευρά του θέματος, δεν έχουν τόση σημασία όσο η ικανοποίηση που δίνει η ολοκλήρωση της μακράς και επίπονης προετοιμασίας και η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού. Είναι μια μορφή υπέρβασης, σωματικής μεν, αλλά με ψυχοπνευματικό υπόβαθρο.
Αυτά τα ολίγα και από μένα. Φεύγω διότι με περιμένουν 40 λεπτά tempo.
:smile:

Υ.Γ.
Το νεαρό μέλος που αναφέρεται ο Σπύρος για το 2008 είναι ο πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Τα τελευταία χρόνια τρέχω κι εγώ στην Κλασσική διαδρομή αλλά συμμετέχω και σε άλλους αγώνες (από 10km και πάνω). Όσο έχω όρεξη (στα 45 μου) και χρόνο για συστηματική προπόνηση (και δεν έχω ατυχίες τραυματισμών) πλασαρίζομαι τουλάχιστον στο πρώτο 10% της Γενικής Κατάταξης των αγώνων που συμμετέχω. Φέτος στην Κλασσική ήμουν στο πρώτο 7%. Πρόσφατα έτρεξα και στον ανώμαλο 10 km στο Δαφνί (29ος από 560 - 43:09) και επόμενος στόχος είναι τα 20 km του ΣΔΥΑ στον Άγιο Κοσμά στα μέσα Μαρτίου. Του χρόνου εκτός απροόπτου θα ξανατρέξω την Κλασσική σκοπεύοντας χρόνο < 3:20:00. Θα ακολουθήσω για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ''παππούλη'' Hal Higdon (προφανώς θα τον ξέρεις). Τα νούμερα βέβαια, πέρα από την ματαιόδοξη πλευρά του θέματος, δεν έχουν τόση σημασία όσο η ικανοποίηση που δίνει η ολοκλήρωση της μακράς και επίπονης προετοιμασίας και η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού. Είναι μια μορφή υπέρβασης, σωματικής μεν, αλλά με ψυχοπνευματικό υπόβαθρο.
Αυτά τα ολίγα και από μένα. Φεύγω διότι με περιμένουν 40 λεπτά tempo.
:smile:

Υ.Γ.
Το νεαρό μέλος που αναφέρεται ο Σπύρος για το 2008 είναι ο πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Ελα τωρα σε βρηκα Διονυση.29ος στο Δαφνι.Μου ερριξες.Εγω 35ος και χρονο 43.39.Απο Σπερχειαδα μερια.Ειμαστε και στον ιδιο συλλογο.Μενω Αιγαλεω-Μπαρουταδικο.Φατσικα μπορει να γνωριζομαστε.Απο πλευρας αγωνων,ειχα κατι τραυματισμους,τωρα συνηλθα σχεδον & ετοιμαζομαι για τον αγωνα 1 ωρα στην Γυμναστικη Ακαδημια-την Κυριακη-& στις 26-2 στο Αλεποχωρι.Στο Runningnews.gr γραφεις? εχεις λογαριασμο? Εκει ειμαι με το ονομα veteran84.Φιλαρακο θα τα πουμε και απο κοντα.Χαρηκα.Γιωργος.
Υ.Γ Με το Δημητρη το Θεοδωρακακο,ειμασταν προσφατα στην Παρνηθα,μαζι με αλλους καλους αθλητες του βουνου.Εχω και τα βουνα,βλεπεις.Τρεξαμε και τα 20 κμ[adventure cup],πολυ χιονι.

Last edited:
Σε θυμάμαι Γιώργο στο Δαφνί. Πρέπει να σε πέρασα στο τελευταίο χιλιόμετρο. Ελπίζω να είμαι κι εγώ υγιής στην ηλικία σου και να γράφω τους χρόνους σου :SFGSFGSF:
Πιθανώς να γνωρίζεις και τον έναν αδερφό μου. Μένει Χαϊδάρι και συχνάζει στο Μπαρουτάδικο.
Είναι αυτός στα δεξιά στη φωτό. Εδώ είμαστε και τα τρία αδέρφια μετά τον τερματισμό μας στο φετινο Μαραθώνιο.
Για τη 1 ώρα στη Γυμναστική Ακαδημία δεν πρόλαβα, είχαν κλείσει ο συμμετοχές. Αν κατεβείς στα 20 km το Μάρτιο θα τα πούμε εκεί αλλιώς σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες.
Στο Runningnews.gr γράφω επίσης ως Skakinen.
Χάρηκα και σου εύχομαι υγεία και πολλά ακόμη χιλιόμετρα.

Attachments

• Marathon 2010.jpg
    Marathon 2010.jpg
    186.9 KB · Views: 26
Πραγματι Διονυση,ετσι ειναι τα πραγματα.Τα χρονια περνανε.Ηδη μπηκαμε απο φετος στα 60.Αλλα οκ,να μην εχουμε και παραπονο τουλαχιστον στον αθλητισμο.Γευτηκα πολλες επιτυχιες.Στο μαραθωνιο-κλασσικη-2.50 & στην πατρα την ιδια χρονια,2.49.Επισης πολλες φορες κατω απο τις 3 ωρες.Εδω στο μπαρουταδικο ειμαστε πολλοι που τρεχουμε.Ομως,ξερεις,ο καθενας ερχεται οποτε τον βολευει.Παλιοτερα, το βραδακι, μαζευομασταν 15-20 αθλητες και καναμε προπονηση ολοι μαζι.Τωρα σκορπισαν ολοι,οι ποιο πολλοι πηγαν Χαιδαρι.Εγω,βεβαια,παραμενω εδω μια και το σπιτι ειναι διπλα στο μπαρουταδικο.Απλα τρεχω παντα μονος,δεν υπαρχει καποιος στα μετρα μου που να κανουμε τα ιδια.Οι ποιο πολλοι πανε πολυ αργα.Εσυ προφανως θα μενεις μακρυα.Τον αδελφο σου φατσικα τον γνωριζω.Εχεις λογαριασμο στο Facebook? Να σου βαλω & εγω μια διευθυνση με πολλες φωτο:
http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=457558366980&set=t.1231809483&theater

Γειά σου φίλε
εξεπλάγην απο το μήνυμα αυτό!!!
είχα πάει στο μαραθώνιο όταν ήμουν 19.η ιστορία έχει ώς εξής.

ποτέ δέ μου άρεσε ο αθλητισμός.ήμουν άχρηστος παντού.όμως μία φορά έτυχε να περνάω με καταιγίδα απο το μαραθώνιο.εκεί είδα κόσμο να τρέχει κάτω απο τη βροχή.τρόμαξα.δέν μπορούσα να καταλάβω απο πού προέρχεται η δύναμη αυτή!
τον επόμενο χρόνο πήγα στα 10 km και τερμάτισα εξαντλημένος.ήμουν 17.
το άφησα για κανα χρόνο.
μετά άρχισα γυμναστήριο.kick boxing.εκεί ο καθηγητής μου είπε το εξής για το σπόρ του box.ότι κάνεις να το κάνεις αργά.αν το κάνεις γρήγορα δέν θα το μάθεις ποτέ!
γρήγορα(1 μήνας) εγκατέλειψα το γυμναστήριο και βγήκα στη φύση.άρχισα στην αρχή να πηγαίνω πολύ αργά και υπομονετικά.σιγά σιγά έβγαλα και το πρώτο δεκάρι.
τότε ήμουν στην Πάτρα και υπήρχε ο σύλλογος Μαραθονοδρόμων Αχαίας ο Φειδιπίδης.
τους γνώρισα στο γήπεδο και πηγαίναμε μαζί σε αγώνες.
οι αγώνες αυτοί ήταν πραγματικά πολύ ωραίοι.ομαδικό πνεύμα.καμία σχέση με την αηδία της μπάλας που είχα γνωρίσει μέχρι τότε...

σιγά σιγά έβγαλα το 20άρι μέχρι που στο τέλος του ιδίου χρόνου έβγαλα και τον μαραθώνιο.
μετά το άφησα και πάχυνα...αυτά...

εγώ θα ήθελα να σου πώ το εξής.ο μαραθώνιος είναι θέμα μυαλού, επιμονής και υπομονής.πρέπει να περνάς συνεχώς τα όρια μέχρις φτάσεις στα 40km.
σου φαίνεται περίεργη η απόσταση αλλα σκέψου το αλλιώς.40 κm χαλαρό τρεξιματάκι.5 ώρες.δέν είναι τόσο τρομερό.
πρίν όμως ξεκινήσεις θα πρέπει να πάρεις ένα καλό παπούτσι που αποροφά τους κραδασμούς.
και φυσικά να πηγαίνεις αργά.εγώ πήγαινα σαν κότα.
παρ όλ αυτά μετά κατάφερα να κάνω ημιμαραθώνιο σε δύο ώρες τραυματισμένος.
10km σε 45λεπτά.
ημιμαραθώνιο βουνού σε 3 ώρες όλο ανηφόρα.
αυτά απο χρόνους.
πήγαινα αργά και έτσι μία μέρα είχα την άνεση να πάω γρήγορα.
αν πάς γρήγορα θα κουραστείς και θα το εγκαταλείψεις αμέσως.

επίσης είναι άθλημα.δέν είναι αγορά υπολογιστή.θέλει όρεξη, τρέλα και να μήν φοβάσει τα χιόνια και τη ζέστη.

ποτέ δέν θα ξεχάσω μία φορά που έτρεχα και έπεσα και έσκασα κάτω.
κοπάνησα κάπου στο στόμα και έτρεχε αίμα.ομως δέν το λυπήθηκα.συνέχισα να τρέχω.
μία φορά πήγα στο βουνό χωρίς νερό.Αύγουστος.σε κάποια φάση κατάλαβα οτι δέν την παλεύω χωρίς νερό.άρχισα να γυρίζω πίσω για όσο πάει.ευτυχώς με βρήκε ημιλιπόθυμο η πυροσβεστική και μου δωσε νερό...
αυτές είναι λίγες απο τις ιστορίες.
την ηλικία μή τη φοβάσαι.
οι φίλοι μου ήταν 50-60 χρονώ.ο καλύτερος μου φίλος ο Γ. Αντύπας ήταν 72.
ψάκτον στα πρακτικά του Μαραθωνίου.δές τους χρόνους του.και μετά έλα πές μου για ηλικία.
άντε καλή τύχη!!!!!!

εγώ είμαι 25 και έχω σταματήσει αν αναφέρεσαι σε μένα.:2thumb22sup:
Ναι εχεις δικιο, τωρα διαβασα οτι αναφερεσαι σε φιλους. Και παλι μπραβο σου σε τετοια ηλικια που ασχολεισαι με τον αθλητισμο.

οι φίλοι μου ήταν 50-60 χρονώ.ο καλύτερος μου φίλος ο Γ. Αντύπας ήταν 72.
ψάκτον στα πρακτικά του Μαραθωνίου.δές τους χρόνους του.και μετά έλα πές μου για ηλικία.
άντε καλή τύχη!!!!!!

Μα τι λες τωρα! Τον Γ.Αντυπα δεν γνωριζω? Ποσους αγωνες-σαν βετερανοι-δεν εχουμε τρεξει μαζι? Μαλιστα στη Πατρα-ετος 1997,30 Νοεμβρη?,αν θυμαμαι καλα-εκανα και τον καλυτερο μου χρονο στο Μαραθωνιο Πατρας[χρονος 2.49].Αξεχαστες εποχες...Παντως εισαι πολυ μικρος,σε ηλικια εννοω,και κακως που δεν εξακολουθεις να ασχολεισαι με το τρεξιμο.Σε εναν αγωνα του ΣΔΥΑ,ειχαμε κατα καιρους τα εξης ευστοχα συνθυματα επανω στο διπλωμα:ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.Αλλο,επισης,που θυμαμαι:ΤΡΕΞΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.Και αλλα που δεν τα θυμαμαι αυτη τη στιγμη.Να μην σας κουραζω...Φιλικα.Γιωργος

δυστυχώς το άφησα και δέν έχω όρεξη να το αρχίσω.έχω προσπαθήσει αλλα βαριέμαι και το αφήνω...
αν είσαι Πάτρα και τον δείς δώσ του χαιρετίσματα απο τον Αλέξανδρο.
είχα πάει πάτρα πρόσφατα και πήγα στο γηπεδάκι μπας και τους βρω αλλα ....δέν τους βρήκα.

Δεν μενω Πατρα.Αιγαλεω,διπλα στο μπαρουταδικο.Η αληθεια ειναι οτι,οταν το αφηνουμε αρκετο καιρο φευγει η ορεξη για τρεξιμο.Τωρα χρειαζεσαι ενα φιλο σου που να τρεχει για να σε παροτρυνει.Η παρεα ειναι μεγαλη υποθεση.Αν εμενες Αιγαλεω κατι θα γινοταν...Τελος παντων,ποτε δεν ειναι αργα.Εγω αρχισα στα 33 μου[1984], & τωρα μπηκαμε στο 2011.Χαρηκα Αλεξανδρε.Τα ξαναλεμε.Γιωργος.