Μαργαριτάρια ειδικού τύπου ή Όταν ο συντάκτης πρέπει απεγνωσμένα να διαφημίσει...

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,434
Terra
Σας χαιρετώ αγαπητοί μου συμφορουμίτες -bye- !!!

Ανοίγω αυτό το νήμα για να μπορούμε όλοι να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας από τις διάφορες "κοτσάνες" που διαβάζουμε κατά καιρούς στον αυτοεπωνομαζόμενο ως "ειδικό τύπο", ο οποίος πολλές φορές μας έχει προσφέρει στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, άλλες τόσες όμως μας έχει βγάλει από τα ρούχα μας όταν η προσπάθεια των συντακτών να μετατρέψουν ένα κατ' εξοχήν διαφημιστικό κείμενο σε δήθεν "αντικειμενική δοκιμή" καταλήγουν σε έναν ανεκδιήγητο τραγέλαφο... Εμπρός, λοιπόν, ξεβρακώστε τους, μήπως και καταλάβουν οι εκδότες επιτέλους πως σε ένα περιοδικό υπάρχει ο χώρος των διαφημίσεων και ο χώρος των άρθρων. Ξεχωριστά. :slapface:

Και κάνω την αρχή, αντιγράφοντας από το HiTech Φεβρουαρίου 2009 και συγκεκριμένα από το "τεστ" της νέας Aurea II:

"Το σύστημα Ambilight δεν είναι "ένα φως" στο πίσω μέρος της οθόνης, αλλά ένα τεχνολογικό προϊόν αιχμής, δύσκολο στον σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίησή του. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει τολμήσει εώς σήμερα να παρουσιάσει κάποιο παρόμοιο σύστημα. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί δεν εκτιμούν (ανομολόγητα ίσως) την αξία του, αλλά γιατί το εγχείρημα είναι πράγματι δύσκολο και η εμπειρία της Philips στον φωτισμό ασυναγώνιστη."

Βέβαια... Μία εταιρεία που μπορεί να σχεδιάζει και να κατασκευάζει με σχετική ευκολία LCD πάνελ με RGB-LED (όλες δηλαδή), πραγματικά θα είχε "μεγάλη" δυσκολία να υλοποιήσει ένα σύστημα Ambilight, που στην ουσία είναι μία απλοποιημένη εκδοχή σε μακροσκοπικό επίπεδο. :flipout::flipout::flipout:

Το Ambilight κ. Ασπιώτη, αποτελεί προς το παρόν αντικειμένο μόνο της Philips, καθώς έχει κατοχυρωθεί με πολύ γενική πατέντα και έτσι, μέχρι να λήξει η 7ετία, δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανένας άλλος... Τόσο απλά...

πραγματικά αστείο και ατυχές το σχόλιο του συντάκτη. Όσο για την τεχνική δυσκολία να υλοποιηθεί ,βέβαια ναι...τόσο δύσκολο που το implementation είναι ενας PIC controller και λίγα ledakia.

(προσωπικά το ambilight το θεωρώ γελοίο μιάς και το μόνο που θέλω να βλέπω από συσκευή εικόνας είναι το φώς της εικόνας. Εξάλλου εάν ήθελα λαμπατέρ δεν θα έδινα 3.000 για μία philips)

(προσωπικά το ambilight το θεωρώ γελοίο μιάς και το μόνο που θέλω να βλέπω από συσκευή εικόνας είναι το φώς της εικόνας. Εξάλλου εάν ήθελα λαμπατέρ δεν θα έδινα 3.000 για μία philips)

Κι εγώ, αλλά ρώτα και την κοπέλα/γυναίκα σου :flipout::flipout::flipout:

Το ampilight κι εμένα ποτέ δεν μου άρεσε και δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως στον κόρακα βλέπουν ότι αυξάνει λέει το κοντράστ.
Για μένα είναι ένα ενοχλητικό φως που μου τη δίνει.
Εδώ δίνουμε μάχη με σκούρα βελούδινα πανιά στους τοίχους για περισσότερο κοντράστ και η Philiψ μου βάζει πανηγυρτζίδικα λαμπάκια γύρω γύρω.
Και θέλει κι ένα κάρο λεφτά παραπάνω.

Και εμενα με εκνευριζει απιστευτα... Το εχει η τηλεοραση ενος φιλου και οποτε το βλεπω νομιζω οτι βρισκομαι σε ντισκοτεκ!

Re: Απάντηση: Μαργαριτάρια ειδικού τύπου ή Όταν ο συντάκτης πρέπει απεγνωσμένα να δια

Το ampilight κι εμένα ποτέ δεν μου άρεσε και δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως στον κόρακα βλέπουν ότι αυξάνει λέει το κοντράστ.
Για μένα είναι ένα ενοχλητικό φως που μου τη δίνει.
Εδώ δίνουμε μάχη με σκούρα βελούδινα πανιά στους τοίχους για περισσότερο κοντράστ και η Philiψ μου βάζει πανηγυρτζίδικα λαμπάκια γύρω γύρω.
Και θέλει κι ένα κάρο λεφτά παραπάνω.

το κοντράστ αυξάνει επειδή το περισσότερο φως κανει την ίριδα να κλείσει (το διάφραγμα του ματιού) συνεπώς τότε θα δεις πιό καθαρά.

Κάνε το εξής.
Σε σχεδόν κανονικό προς χαμηλό φωτισμό βάλε ένα χαρτί μπροστά σου γιά διάβασμα. Μιλάμε γιά φωτισμό που είναι οριακά επαρκής γιά να μην πολυβλέπεις καθαρά το χαρτί. Πάρε έναν φακό μικρό και φέξε μ αυτόν στην άκρη του ματιού σου, κατάματα. Τότε θα δεις ξαφνικά ότι μπορείς να διαβάσεις τέλεια την σελίδα.

Re: Απάντηση: Μαργαριτάρια ειδικού τύπου ή Όταν ο συντάκτης πρέπει απεγνωσμένα να δια

το κοντράστ αυξάνει επειδή το περισσότερο φως κανει την ίριδα να κλείσει (το διάφραγμα του ματιού) συνεπώς τότε θα δεις πιό καθαρά.

Κάνε το εξής.
Σε σχεδόν κανονικό προς χαμηλό φωτισμό βάλε ένα χαρτί μπροστά σου γιά διάβασμα. Μιλάμε γιά φωτισμό που είναι οριακά επαρκής γιά να μην πολυβλέπεις καθαρά το χαρτί. Πάρε έναν φακό μικρό και φέξε μ αυτόν στην άκρη του ματιού σου, κατάματα. Τότε θα δεις ξαφνικά ότι μπορείς να διαβάσεις τέλεια την σελίδα.

Δεν είναι ακριβώς αυτό... Επειδή το μαύρο των LCD εκπέμπει φως, είναι αδύνατο να δείξει ως μαύρο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου η ίριδα του ματιού θα είναι ανοιχτή. Με το Ambilight, καθώς αυξάνεται ο περιβάλλον φωτισμός, η ίριδα του ματιού κλείνει, δημιουργώντας την αντίληψη ότι το μαύρο του πάνελ είναι πιο σκούρο απ' ότι στην πραγματικότητα. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι οι LCD λόγω των πολωτικών φίλτρων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους, δεν αφήνουν το φως που χτυπάει πάνω τους να επιστρέψει κατά τις συνήθεις γωνίες, με αποτέλεσμα να μην "φωτίζεται" επιπλέον το μαύρο τους όταν αυξάνεται ο περιβάλλον φωτισμός και έτσι να δημιουργείται η εντύπωση πυκνότερου μαύρου και μεγαλύτερης αντίθεσης.

Ουσιαστικά, το Ambilight μετατρέπει την ίριδα του ματιού μας, σε "δυναμική ίριδα". Στην περίπτωση, βέβαια, των Plasma και των προβολικών, που μπορούν να δώσουν βαθύ μαύρο και οι οθόνες τους είναι ανακλαστικές, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο σύστημα, καθώς θα ήταν καταστρεπτικό για την απόδοση του μαύρου και της συνολικής ποιότητας της εικόνας, ειδικά στους προβολείς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαργαριτάρια ειδικού τύπου ή Όταν ο συντάκτης πρέπει απεγνωσμ

Κάνε το εξής.
Το έκανα και έγινε όπως το είπες Δημήτρη!! Άρα δουλεύει η αυτόματη ίριδά μου.
Πάλι καλά.

Όμως εξακολουθώ να μην συμπαθώ το ambilight :violent-smiley-030:
Kαι δεν θα πάρω ποτέ μου τέτοια TV. Ευτυχώς μπορείς πλέον και το απενεργοποιείς.

Παιδια σίγουρα το ambilight είναι σκέτο εφέ (παντως ισχύει οτι ξεγελάει το μάτι και αυξάνει το contrast). Βρέθηκα και εγώ με μια Philips με Ambilight Spectra ξαφνικα και απο το πουθενα και έλεγα OK θα το έχω μονίμως κλειστό. Δέν το έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Δινει πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο χώρο (βέβαια παιζει μεγάλο ρόλο η τοποθέτηση της TV και ο φωτισμός του δωματίου) ειδικά σε περιστάσεις όπου η TV παίζει στο background.
Εαν δε βάλεις καμία συναυλία εκεί απογειώνει την αίσθηση και πως να το κάνουμε είναι αρκετά χαζευτικό εάν τοποθετηθεί η TV σε άδειο λευκό τοιχο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ CANTZONISIMA. ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΠΙΣΩ ΦΩΤΙΣΜΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ ΣΕΙΡΗΤΙ ΜΕ LED ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΑΝ ΤΟ AMBILIGHT ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ Η ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ!!! ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ ΚΟΡΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΥΦΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΜΠ,,,,,,,,ΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!

Γενικά φαντάζομαι πως αν δε βλέπεις κινηματογράφο αλλά συναυλίες ή τηλεοπτικές εκπομπές, αθλητικά κλπ θα είναι αρκετά φαντεζί σαν φάση...

Αλλά στις ταινίες για μένα θα ήταν σκετη καταστροφή...

Συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες, να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τα ξυπνητήρια της Philiψ (απίστευτο spelling Μιχάλη! :D) με την ίδια τεχνολογία; Υποτίθεται ότι ανάβουν σιγά-σιγά για να σε ξυπνήσουν με το φώς και μου φαίνεται καλή ιδέα...

Απάντηση: Re: Μαργαριτάρια ειδικού τύπου ή Όταν ο συντάκτης πρέπει απεγνωσμένα να δια

Γενικά φαντάζομαι πως αν δε βλέπεις κινηματογράφο αλλά συναυλίες ή τηλεοπτικές εκπομπές, αθλητικά κλπ θα είναι αρκετά φαντεζί σαν φάση...

Αλλά στις ταινίες για μένα θα ήταν σκετη καταστροφή...

Η αλήθεια είναι οτι τις ταινίες τις βλέπω με προβολέα σε πανί που πέφτει μπροστά από την TV. Αλλά περιστασιακά κανα δυο που έχω δει στη τηλεόραση δεν ειναι και τοσο καταστροφικο. ασε που δινει και μια ψευδαισθηση οτι μεγαλώνει η εικόνα.

Οποιος θελει χειροκινητο... ambilight, ας κοιταξει στο ikea στο τμημα λαμπων και ηλεκτρικων

Και συνεχίζω με "νέο" υλικό, από το γνωστό περιοδικό... :secruity:

Στο τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του 2006 του HITECH, έχουμε πρώτη παρουσίαση των HD-DVD και Blu-Ray. To συμπέρασμά τους: "Όπως θα διαβάσετε και στις αναλυτικές βαθμολογίες του αφιερώματός μας, τα περισσότερα δισκάκια ήταν μια απογοήτευση."

Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι για το περιοδικό και οι διαφημιζόμενοι δεν πρέπει να δυσαρεστηθούν, ο κ. Θ. Σπίνουλας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γράφοντας τα παρακάτω:

"Όταν άκουσα τα πρώτα CD, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα (πότε πέρασε; ), ενστικτωδώς άρχισα να κάνω ασκήσεις στους μυς του προσώπου μου, για να ξεβουλώσω τα αφτιά μου. Μαθημένος από την ποιότητα των σκληρών βινυλίων, παιγμένων με την υπέροχη Koetsu, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τα νέα τρομερά δισκάκια έκαναν τα ουράνια ηλεκτροστατικά μου να παίζουν σαν ντουντούκα διαδήλωσης.
Όταν είδα τα πρώτα DVD, πριν από μια δεκαετία (αυτή κι αν δεν κατάλαβα για πότε πέρασε!), άρχισα να ζητάω κολλύριο, για να καθαρίσω τα μάτια μου. Μαθημένος από την ποιότητα των ειδικών εκδόσεων LaserDisc, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Faroudja μου και ο 8ιντσος Ampro έπαιζαν χειρότερα."

Κοίνως, προσπαθούν να μας πείσουν, πως δεν τα έκαναν σ**** οι εταιρείες, πετώντας ένα ανώριμο προϊόν στην αγορά, αλλά να, τα ψηφιακά πάντα έτσι ήταν στα πρώτα τους βήματα και μετά φτιάξαν, δεν θυμάστε;
Χμμμμ... Για να θυμηθούμε...

HITECH, τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 1997, πρώτη παρουσιάση των φρέσκων τότε DVD περιοχής 1 (στην Ευρώπη κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 1998). Η χρονική στιγμή, κατά την οποία ο κ. Σπίνουλας "απογοητεύεται" από τα DVD, καθότι τα πρώτα, υποτίθεται πως είναι χειρότερα από τα καλά LaserDisc. Γράφει λοιπόν, ο ίδιος:

"Τα περισσότερα νέα προϊόντα στον χώρο των ηλεκτρονικών, όταν τελικά φθάνουν στα χέρια μας, έχουν χάσει την γοητεία τους από την υπερβολή στις προ της κυκλοφορίας δηλώσεις των κατασκευαστών και των εξπέρ. Συνήθως, παίρνουμε το νέο σούπερ-σύστημα για να διαπιστώσουμε ότι το "σούπερ" του είναι ένα 5% πάνω απ' αυτό που ήδη είχαμε. Κάτι τέτοιο όμως, δεν συμβαίνει με τα DVD. την ημέρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχω ήδη 32 δισκάκια DVD στη συλλογή μου, αγορασμένα στην Αμερική και, βεβαίως, το Sony DVP-S7000 με έξοδο συνιστωσών στο σύστημά μου, εδώ και λίγες εβδομάδες. Μπορώ λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι το νέο μέσο είναι μια τάξη μεγέθους ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο οικιακό σύστημα."

Μάλιστα...:slapface: :damnyou:

Το μεγαλύτερο μαργαριτάρι,που περνάει απαρατήρητο,είναι οι δοκιμές μοναδιαίων συσκευών,που φυσικά όλες βγαίνουν εξαιρετικές.

Εξαιρετικές σε σχέση με ποιές άλλες;Πόσο πιό εξαιρετικές απο τις άλλες... εξαιρετικές;Σε τι είναι ακριβώς πιό εξαιρετικές;Σε ποιά κλίμακα και πώς μετριέται το "εξαιρετική";........................

Καλά, το Hitech έλεγε κάποτε: Αγοράστε DVD Player.
Παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε CD Player.
Βέβαια, δεν μου έκανε κακό, μιας και ένας φίλος σκότωσε το Rοtelάκι (νομίζω το 991) για να πάρει ένα Hitachi.

Αντιγράφω από το κυριακάτικο Έθνος της 7ης Ιουνίου 2009:

"...Πρακτικά, όλες οι LED τηλεοράσεις είναι είτε LCD είτε plasma τεχνολογίας..."

Όταν δεν υπάρχει σχετικός με το σπορ συντάκτης:

α) Προσλαμβάνεις κάποιον.

β) Δεν βάζεις τέτοια στήλη στην εφημερίδα.

γ) Αν βάλεις, κάνεις απλή αναδημοσίευση των press kit των εταιρειών και δεν προσπαθείς να το παίξεις γνώστης.

Τόσο απλά...