Martin Logan Purity

αντονη το ηχειο αργει να στρωσει η μηπως τα συνοδα δεν το συνοδευουν οπως πρεπει? το δικο μου το εβαλα κατευθειαν επανω στην πηγη και μετα ξανα με τον προενισχυτη ενδιαμεσα. κατευθειαν απο την πηγη νομιζα οτι ακουω τρανζιστορακι με μεγαλη αναλυση. μωλις μπηκε η λαμπα ολα πηραν ογκο.
Νικος

Το ηχειο το εχω ακουσει να παιζει υπεροχα οποτε ειναι θεμα στρωσιματος...Δεν εχω transport να συνοδεψω το dac μου και χανω αρκετα απο κει αλλα οχι τοσο ωστε να μην μπορω να ακουσω την μουσικουλα....Σημερα μετα απο 50 ωρες που επαιξε το πασχα σε υψηλες σταθμες αρχισε να παιζει παλι καπως φινετσατα. Εχει παιξει περιπου αλλες 50 αλλα σε χαμηλες εντασεις...Ελπιζω να μην μου κανει αλλη τετοια κοιλια γιατι δεν ακουγοταν τοτε....

Παντος σημερα ειναι η πρωτη φορα που το ακουω να παιζει τοσο ομορφα την μουσικη...Σαν να ξεκιναει να παιρνει τα πανω του σιγα-σιγα...:firstprize:

Παντος σημερα ειναι η πρωτη φορα που το ακουω να παιζει τοσο ομορφα την μουσικη...Σαν να ξεκιναει να παιρνει τα πανω του σιγα-σιγα...:firstprize:

:SFGSFGSF::ernaehrung004:
ασε και εγω ολο σπιτι θελω να ειμαι και να ακουω. πηρα και ενα apogee dac (Duet) και εχω παθει πλακα....
Νικος

εντομεταξη τοσο καιρο ακουγα τον προ σε λαθος φαση με σημαντικες απωλειες στον ηχο....Ευτηχως που μου'κοψε και ασχοληθηκα λιγο και τα εφτιαξα. Και απο transport τι θα κανεις ?

το Duet εχει firewire εισοδο και παιρνει lossless αρχεια απο imac.
τι καλυτερο τρανσπορτ? :BDGBDGB53:

πως να ελεγξω την φαση? και στο προ και στα ηχεια?

Τα καλωδια ρευματος να ειναι στην πριζα.Παιρνεις το φις που μπαινει στα μηχανιματα και βλεπεις με ενα δοκιμαστηκο κατσαβιδακι να παιρναει το ρευμα απο την δεξεια πλευρα οπως το κοιτας...

Τελικα πηρα και τρανσπορτ και το γλυκο ολοκληρωθηκε...Το μονο που λυπει τωρα ειναι ενα φιλτρο γιατι εχω σοβαρο προβλημα με το ρευμα αλλα απο σεπτεμβρη θα το παρω και αυτο...Επιτελους παιζει υγιεστατα με αερα,βαθος κ.τ.λ...Θα φαει και τα τελευταια του γκαζια το ηχειο μεσα στον αυγουστο θα στρωσει και το τρανσπορτακι και δηλωνω χαρουμενος...

Δοκίμασε ένα σταθεροποιητή τάσεως, βιομηχανικού τύπου, των 5kVA πχ.
Θα δώσεις κάπου 200-300 ευρώ μόνο και πιθανόν να σου κάνει τρομερή δουλειά.

Αν βρεις να δανειστείς κιόλας, ακόμα καλύτερα.

Εχω βρει τι θα παρω απλα ειναι λιγο ακριβο...το ειχα δοκιμασει με το παλιο συστημα μου και ειχε τρελη διαφορα,θα το δοκιμασω και με το υπαρχων και μετα θα το παρω...Χρησιμοποιεις κατι αντιστηχο ? Το ρευμα μου ειναι τοσο χαλια που την ημερα δεν παιζει σχεδον καθολου , μονο τα βραδια ακουγετε σαν συστημα και παλι οχι παντα...Το συγκεκριμενο φιλτρο οταν το εβαλα ακουσα καλητερα και απο οταν ακουγα τα βραδια χωρις αυτο...ειδομεν...

Προς το παρόν δε χρησιμοποιώ τίποτα.
Πρώτα θα καταλήξω σε μηχανάκια και μετά σε παραφερνάλια.

Μετά κόπων και βασάνων βρήκαμε ηχεία.
Τώρα ψάχνω για ενισχυτή (εδώ και πάνω από 4 μήνες δηλαδή).

Και βλέπουμε, δε βιάζομαι...

Re: Απάντηση: Martin Logan Purity

Ποιο φιλτρο ειναι αυτο αν επιτρεπεται?

δεν ειναι απο εταιρια , τα φτιαχνει ενας γνωστος που εχω σε ''φιλικο'' καταστημα.Τα δινει λιγο ακριβα βεβαια αλλα αν μου κατσει παλι και στο υπαρχων συστημα, θα ξεμπερδεψω με την παλιοδεη που εχω μπλεξει μια και καλη...Απο τι θυμαμε κανει χρησει μετασχηματιστων σε συνδιασμο με φιλτρα κ.τ.λ...

Τελικα πηρα και τρανσπορτ και το γλυκο ολοκληρωθηκε...Το μονο που λυπει τωρα ειναι ενα φιλτρο γιατι εχω σοβαρο προβλημα με το ρευμα αλλα απο σεπτεμβρη θα το παρω και αυτο...Επιτελους παιζει υγιεστατα με αερα,βαθος κ.τ.λ...Θα φαει και τα τελευταια του γκαζια το ηχειο μεσα στον αυγουστο θα στρωσει και το τρανσπορτακι και δηλωνω χαρουμενος...

Αντώνη καλορίζικο!
Ακόμα σου χρωστάω και εγώ μια επίσκεψη με το μικρό φιλτρο που σου έλεγα κ.α.
Πες μας εάν θες σε τι Transport κατέληξες τελικά?

Αντώνη καλορίζικο!
Ακόμα σου χρωστάω και εγώ μια επίσκεψη με το μικρό φιλτρο που σου έλεγα κ.α.
Πες μας εάν θες σε τι Transport κατέληξες τελικά?

Ευχαριστω....
εννοηται βεβαια οτι εισαι ευπροσδεκτος οποτε θες να περασεις να τα πουμε...

Τελικα κατελιξα σε μια οικονομικη λυση για το τρανσπορτ που ψιλοαπευφευγα τοσο καιρο αλλα αποδηχτηκε χρηση τομη...Πηρα το τρανσπορτ της advance και η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα τοσο καλο για τα λεφτα του...Για οικονομικα σετακια τρανσπορτ-dac το συνιστω...Αργοτερα θα κανω και καποιες μετατροπες-αναβαθμισεις στο τρανσπορτ και στο dac και η υποθεση ψηφιακη πηγη θα λαβει τελος για μενα.Μετα θα ασχοληθω με την αναλογικη πηγη...χε,χε...:guitarist:

Για προ πηρα τον Premier Fourteen απο conrad johnson και για cd λογο εληψεις χρηματον μαλλον το advance σαν προσωρινο και αργοτερα κατι αλλο....Καλωδια cardas k final....

Ρε λές να μπορεί να τα οδηγήσει ενας Conrad Johnson MV60SE που έχω ? Με τί τελικό τα δουλεύεις ? Πριν αγοράσεις οποιοδήποτε καλώδιο με τα Martin Logan πάρε και άκουσε το Cardas Golden Presence . To θεωρώ καλύτερο από το Golden Reference . Είναι αδιανόητο πόσο σώστα,φυσικά, smooth, διάφανα, εκτεταμμένα και λεπτομερέστατα περνάει τις υψηλές και μεσαίες - απίστευτο, εως και το καλύτερο που είχα ποτέ (και έχω αρκετά, Νιvana, audiotorium23, Audience, Acoustic Zen -επίσης εξαιρετικά). Κατ'εμε καλύτερο όλων (και πέρασαν πολλά καλώδια ηχείων από δω). Τί ενισχυτή έχεις ?

Εχω βρει τι θα παρω απλα ειναι λιγο ακριβο...το ειχα δοκιμασει με το παλιο συστημα μου και ειχε τρελη διαφορα,θα το δοκιμασω και με το υπαρχων και μετα θα το παρω...Χρησιμοποιεις κατι αντιστηχο ? Το ρευμα μου ειναι τοσο χαλια που την ημερα δεν παιζει σχεδον καθολου , μονο τα βραδια ακουγετε σαν συστημα και παλι οχι παντα...Το συγκεκριμενο φιλτρο οταν το εβαλα ακουσα καλητερα και απο οταν ακουγα τα βραδια χωρις αυτο...ειδομεν...

Μεγάλη ιστορία το ρεύμα. Τα μηχανήματα βελτίωσης ρεύματος με transformers δεν είναι η συμπάθειά μου. Σχεδόν πάντα χοντρένουν τον ήχο ρίχνοντας ταχύτητες και μειώνουν την αμεσότητα και την διαφάνεια. Το σύστημα υστερεί σε ζωντάνια. Ακουσα πρόσφατα και κάποια κορυφαία της Αudience. Δεν αντέχω το μπαμπάκιασμα . Το μόνο που αγόρασα μετά από διαρκέστατη και επίμονη ακρόαση διαφόρων τέτοιων φίλτρων ήταν το Shunyata Hydra το οποίο δεν ρουφάει την ζωή του ήχου προς αντάλλαγμα μιας ήρεμης non-fatigue παρουσίασης . Επίσης δραματική συμβολή προς το καλύτερο είχαν τα Cardas Golden Reference AC καλώδια, ή μια φθηνή και καλή DIY λύση, τα μοδάτα Nanotech Golden Strada καλώδια (και AC). Παντως τα Hydra είναι μοναδικά , βάζουν το χέρι τους και βγάζουν μονο 'dirt' από το ρεύμα χωρίς να μπλέκουν τα πόδια τους στον ήχο σε ποσοστό όσο τα transformer-based.

Aν έχεις το χειρότερο ρεύμα της Αθήνας, ίσως να μην κάνει το Hydra σκέτο και να χρειασθείς και το Exact Power EP πριν το Hydra. Σας πληροφορώ ότι τα Exact 'εφαγαν' το PsAudio PowerPlant (το θηρίο) ενός φίλου.

Last edited:
Ρε λές να μπορεί να τα οδηγήσει ενας Conrad Johnson MV60SE που έχω ? Με τί τελικό τα δουλεύεις ? Πριν αγοράσεις οποιοδήποτε καλώδιο με τα Martin Logan πάρε και άκουσε το Cardas Golden Presence . To θεωρώ καλύτερο από το Golden Reference . Είναι αδιανόητο πόσο σώστα,φυσικά, smooth, διάφανα, εκτεταμμένα και λεπτομερέστατα περνάει τις υψηλές και μεσαίες - απίστευτο, εως και το καλύτερο που είχα ποτέ (και έχω αρκετά, Νιvana, audiotorium23, Audience, Acoustic Zen -επίσης εξαιρετικά). Κατ'εμε καλύτερο όλων (και πέρασαν πολλά καλώδια ηχείων από δω). Τί ενισχυτή έχεις ?

Φιλε deminio , ο MV60SE σιγουρα θα τα οδηγει αλλα εγω δεν εχω τελικο ,τουλαχιστον ακομα, γιατι τα δουλευω ενεργα.Εχουν μεσα τους 200 βατ ICE Power.Γιαυτο και δεν εχω ουτε καλωδια ηχειων αλλα μονο interconect που ειναι και απο την φτηνη σηρα της cardas για λογους κοστους.Τριμετρα interconect κοστιζουν αρκετα.Παντως οταν ειχα ηχειων ειχα τα neutral reference,τα presence δεν τα ξερω...Ο MV60SE ειναι πολυ ''ταξειδιαρικος'' τελικος,ευγε....

Μεγάλη ιστορία το ρεύμα. Τα μηχανήματα βελτίωσης ρεύματος με transformers δεν είναι η συμπάθειά μου. Σχεδόν πάντα χοντρένουν τον ήχο ρίχνοντας ταχύτητες και μειώνουν την αμεσότητα και την διαφάνεια. Το σύστημα υστερεί σε ζωντάνια. Ακουσα πρόσφατα και κάποια κορυφαία της Αudience. Δεν αντέχω το μπαμπάκιασμα . Το μόνο που αγόρασα μετά από διαρκέστατη και επίμονη ακρόαση διαφόρων τέτοιων φίλτρων ήταν το Shunyata Hydra το οποίο δεν ρουφάει την ζωή του ήχου προς αντάλλαγμα μιας ήρεμης non-fatigue παρουσίασης . Επίσης δραματική συμβολή προς το καλύτερο είχαν τα Cardas Golden Reference AC καλώδια, ή μια φθηνή και καλή DIY λύση, τα μοδάτα Nanotech Golden Strada καλώδια (και AC). Παντως τα Hydra είναι μοναδικά , βάζουν το χέρι τους και βγάζουν μονο 'dirt' από το ρεύμα χωρίς να μπλέκουν τα πόδια τους στον ήχο σε ποσοστό όσο τα transformer-based.

Aν έχεις το χειρότερο ρεύμα της Αθήνας, ίσως να μην κάνει το Hydra σκέτο και να χρειασθείς και το Exact Power EP πριν το Hydra. Σας πληροφορώ ότι τα Exact 'εφαγαν' το PsAudio PowerPlant (το θηρίο) ενός φίλου.

Δεν εχω πειρα στα φιλτρα και δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα οταν ειχα ακουσει το φιλτρο αυτο στο προηγουμενο συστημα μου δεν ακουγα οτι εκοβε κατι.Μπορει βεβαια να κοβει κατι αλλα επειδη ειναι τοσο χαλια το ρευμα μου να μην ακουγετε,ποιος ξερει.Παντος μονο οφελος ειχα,θα το ξαναδοκιμασω και στο υπαρχον συστημα και αν μου ξανακατσει θα το παρω....Ρευματος και γω τα golden reference εχω,ειναι εξαιρετικα....και γραμμη ξεχωριστη απο τον πινακα...αλλα χωρις φιλτρο ακουω μουσικη αποτε θελει η ΔΕΗ...