Martin logan vantage και φύσημα

cr.rath

New member
16 November 2010
31
Νικαια
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω ,έχω τα martin logan τα vantage τα έχω 5 χρόνια ...έχω παρατήρηση οτι μου βγάζουν πόλη φύσημα όταν ειναι σε αναμονή ! Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιο μπορεί να. Ειναι το πρόβλημα ;;
μηπως έχουν μαζέψει πολύ σκόνη η μεμβρανες ;;
μηπως χρειάζονται κάποιο σέρβις ;

Καλωσήρθες @cr.rath!

Με τι ενισχυτή τα οδηγείς?

Αν τα οδηγείς με λαμπάτο ενισχυτή, μέχρι ενός σημείου είναι φυσικό ένα μικρό φύσημα
στις μονάδες των υψηλών συχνοτήτων κυρίως..

Τα οδηγώ με bryston 4β sst2 ...
Ειναι φυσιολογικό λες ?
Ετέρου με την πιθανότητα να έχουν μαζέψει σκόνη μετά απο τόσα χρόνια η μεμβρανες ;

1. Τα αφήνεις εκτός πρίζας να αποφορτιστεί εντελώς ο στάτορας για 24 ώρες.
2. Με μια ηλεκτρική σκούπα, τα περνάς εμπρός και πίσω για να ρουφήξει τη σκόνη (μη φοβάσαι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτε, η μεμβράνη προστατεύεται από το πλέγμα).
3. Αν δεν γίνει τίποτε, τα φέρνεις στο service.

Την ηλεκτρική σκούπα τη χρησιμοποιείς αφού έχεις αφήσει το ηχείο εκτός πρίζας για 24 ώρες. Αυτό το κάνεις για τη σκόνη. Αν και εφ' όσον υπάρχει κάτι άλλο (πίσσα από τσιγάρο π.χ.) θέλει χέρι από τεχνικό. Μην προσπαθήσεις επ' ουδενί να λύσεις το ηχείο.
Αυτά ως προς το καθάρισμα των ηχείων, γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μπορεί να έχει από εδώ. Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να είναι θέμα ενισχυτή.

Εάν δεν δουλέψει, ρίχνεις ένα τηλέφωνο στο 210-6444512 για τα περαιτέρω.

και εγώ το είχα παρατηρήσει αυτό το φύσημα με τα vista. Το έκαναν όταν τα οδηγούσα με τον ίδιο Bryston αλλά και με λάμπες. Δεν ήταν όμως ενοχλητικό. Το άκουγα όταν πλησίαζα το αυτί μου κοντά στην μεμβράνη. Από τη θέση ακρόασης δεν ακουγόταν τίποτα.

Και εμένα στην αρχή έτσι ήταν τώρα τελευταία κάνει πόλη θόρυβο !φαντασου οτι το βράδυ που θέλω να ακούσω χαμηλά πολύ !το φύσημα καπακονει την μουσική !

Last edited:
Στα Purity που έχω δεν υπάρχει ίχνος φυσήματος. Αλλά κάνω που και που απορρόφηση σκόνης με το κόλπο της ηλεκτρικής σκούπας και το δάχτυλο ως αποστάτη από τον σωλήνα της σκούπας.

Μάλλον από σκόνη στις μεμβράνες θα προκύπτει το φύσημα.

Την ηλεκτρική σκούπα τη χρησιμοποιείς αφού έχεις αφήσει το ηχείο εκτός πρίζας για 24 ώρες. Αυτό το κάνεις για τη σκόνη. Αν και εφ' όσον υπάρχει κάτι άλλο (πίσσα από τσιγάρο π.χ.) θέλει χέρι από τεχνικό. Μην προσπαθήσεις επ' ουδενί να λύσεις το ηχείο.
Αυτά ως προς το καθάρισμα των ηχείων, γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μπορεί να έχει από εδώ. Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να είναι θέμα ενισχυτή.

Εάν δεν δουλέψει, ρίχνεις ένα τηλέφωνο στο 210-6444512 για τα περαιτέρω.

Φίλε πλεο με εφτιαξες απίστευτα !!! Τα ηχεία επανήλθαν όπως παλιά !!! Εκανα ακριβός οτι μου είπες και φτιαξανε!

Σε ευχαριστω κ σε ευγνώμονω :SFGSFGSF:

Lucky guess... .

Παρακολούθησέ τα τις επόμενες μέρες. Μάλλον είχαν μαζέψει σκόνη και δεν θα χρειαστεί κάτι άλλο.

Lucky guess... .

Παρακολούθησέ τα τις επόμενες μέρες. Μάλλον είχαν μαζέψει σκόνη και δεν θα χρειαστεί κάτι άλλο.

Ξανά ξεκίνησε πάλι το φυσιμα....πάνω που χάρηκα !γιατι σταμάτησε για μια βδομάδα όμως ;;; Τι μπορεί να θέλει ;

Στα Purity που έχω δεν υπάρχει ίχνος φυσήματος. Αλλά κάνω που και που απορρόφηση σκόνης με το κόλπο της ηλεκτρικής σκούπας και το δάχτυλο ως αποστάτη από τον σωλήνα της σκούπας.

Μάλλον από σκόνη στις μεμβράνες θα προκύπτει το φύσημα.

Καλησπέρα ...κάθε ποτέ της καθαριζεις αν επιτρέπεται ; Ας πούμε κάθε μήνα ;

Εδώ είναι που λένε ότι το ηχείο "φυσάει". :Banane0:

Λοιπόν δεν μπορώ να γνωρίζω, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να το φέρεις στο service. Πάρε ένα τηλέφωνο αύριο στο 6444512 και ζήτα το service. Ό,τι και να πω από εδώ θα είναι απλώς μαντεψιά. Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον τεχνικό από το service, καθώς αυτά τα ηχεία δουλεύουν διαφορετικά και δεν είναι απλά. Μπαίνουν στην πρίζα για να πάρει τάση ο στάτορας, άρα μπορεί να είναι από τροφοδοσία μέχρι και το ίδιο το πάνελ.

Εδώ είναι που λένε ότι το ηχείο "φυσάει". :Banane0:

Λοιπόν δεν μπορώ να γνωρίζω, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να το φέρεις στο service. Πάρε ένα τηλέφωνο αύριο στο 6444512 και ζήτα το service. Ό,τι και να πω από εδώ θα είναι απλώς μαντεψιά. Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον τεχνικό από το service, καθώς αυτά τα ηχεία δουλεύουν διαφορετικά και δεν είναι απλά. Μπαίνουν στην πρίζα για να πάρει τάση ο στάτορας, άρα μπορεί να είναι από τροφοδοσία μέχρι και το ίδιο το πάνελ.

Οκ θα πάρω να δω τι γίνεται ! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον !

Λοιπόν ψάχνοντας για το θέμα μου κ στο εξωτερικό διαπίστωσα το εξής κουφο....βγάζουν τα πάνελ τα βάζουν στην μπανιέρα και τα πλένουν!!!

http://www.martinloganowners.com/~t...n Logan Quest Stator Panel Shower Washing.pdf

Και ψάχνοντας σε φόρουμ το εχουν κάνει πολλοί ! Γνωρίζει κανείς περί του θέματος ;

ως πρωην κατοχος request τα καθαριζα μια φορα τον μηνα με την σκουπα και ειχα μονο τον απλο κλασικο φυσημα του λαμπατου τελικου μονο απο κοντα οχι απο την θεση ακροασης!
Η σκονη δυστυχως μαζευαται που ευκολα στα πανελ !
Ειναι τοσο ενοχλητικο ? ακουγεται απο την θεση ακροασης ? εχεις δοκιμασει αλλον τελικο μη τυχον και βγαζει φυσημα ο τελικο σου ?

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το πας στο service και να τι κοιτάξει κάποιος ειδικός. Τα ηχεία σου είναι μια επένδυση που σίγουρα κόπιασες για να αποκτήσεις. Οπότε από το δοκιμάσεις διάφορα επικίνδυνα σενάρια όπως το πλύσιμο σε μπανιέρα δεν μου φαίνεται ασφαλές. Αν προκαλέσεις κάτι χειρότερο τότε πάει το ηχείο. Ένας τεχνικός έλεγχος δεν κοστίζει τίποτα και οι περισσότεροι αντιπρόσωποι έχουν πολλοί καλό τρόπο αντιμετώπισης.