Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Δεν έγινε κάτι μυστικά. Φανερά και παρουσία άλλων ατόμων σε δημόσιο χώρο.

Αυτό μάλλον ενισχύει την άποψή μου ακόμα περισσότερο...

Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

... οι έργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας απαιτώντας (!) επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, βαρέων κλπ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ όταν έκαναν αίτηση ή έδιναν εξετάσεις ή έβαζαν βύσμα για να πάρουν τη συγκεκριμένη θέση ποιες ειναι οι συνθήκες του επαγγέλματος ????? Αυτά είναι που δεν αντέχω να ακούω...

Ααα, πολύ ωραία!
Τότε με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να πετάμε στο δρόμο οποιονδήποτε που λόγω ασθένειας ή ατυχήματος δεν αποδίδει πλέον τα μέγιστα στην εργασία του. Άλλωστε, το ήξερε, δεν το ήξερε όταν έκανε αίτηση ή έδινε εξετάσεις ή έβαζε βύσμα για να πάρουν τη συγκεκριμένη θέση ότι μπορεί κάποια μέρα να έχει πυρετό ή καρκίνο ή ένα ακροτιρισμό?
Αν δεν υπήρχε το κράτος πρόνοιας (αυτό το έστω και ελλιπές) θα ήμασταν ακόμη στη ζούγκλα. Πως θα ένιωθες να σε ξεζουμίσουν ο εργοδότης, οι φίλοι και οι συγγενείς και μετά να κείτεσαι μόνος σαν πεταμένη μπανανόφλουδα?
Κάποιος θεσμός δεν θα έπρεπε να σε στηρίξει. Oi συμβάσεις που μας καταλήγουν στον Καιάδα είναι ανθρώπινες?

Last edited:
Οκ, τώρα είναι πιο κατανοητό. Ίσως η προηγούμενη διατύπωση με μπέρδεψε. Θυμάμαι οτι άπειρες φορές έχουμε δει πορείες και διαμαρτυρίες (με όλα εκείνα που συνεπάγονται) για λόγους που κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς ανυπόστατοι και τουλάχιστον γελοίοι...

Όταν για παράδειγμα βλέπεις να κάνουν πορείες και απεργίες οι έργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας απαιτώντας (!) επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, βαρέων κλπ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ όταν έκαναν αίτηση ή έδιναν εξετάσεις ή έβαζαν βύσμα για να πάρουν τη συγκεκριμένη θέση ποιες ειναι οι συνθήκες του επαγγέλματος ????? Αυτά είναι που δεν αντέχω να ακούω...

Πολύ σωστά...Μόλις λοιπόν ενημερωθείς ότι το επάγγελμα που κάνεις είναι ανθυγιεινό ή επικίνδυνο, παύει να είναι ανθυγιεινό ή επικίνδυνο επειδή απλώς ενημερώθηκες, οπότε και το να ζητάς καλύτερες συνθήκες ή ασφάλιση ή επίδομα είναι γελοίο...:chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Ααα, πολύ ωραία!
Τότε με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να πετάμε στο δρόμο οποιονδήποτε που λόγω ασθένειας ή ατυχήματος δεν αποδίδει πλέον τα μέγιστα στην εργασία του. Άλλωστε, το ήξερε, δεν το ήξερε όταν έκανε αίτηση ή έδινε εξετάσεις ή έβαζε βύσμα για να πάρουν τη συγκεκριμένη θέση ότι μπορεί κάποια μέρα να έχει πυρετό ή καρκίνο ή ένα ακροτιρισμό

:chinscratch: Μα τι σχέση έχει αυτό με αυτά που έγραψα...? Που ανέφερα εγώ ασθένειες & ακρωτηριασμούς ? Μάλλον κάτι παρερμηνεύσατε αγαπητέ...

Αυτό που έγραψα δηλώνει ξεκάθαρα οτι διαφωνώ με τις απεργίες / πορείες κλπ όλων εκείνων που συνειδητά έχουν ΕΠΙΛΕΞΕΙ μια επαγγελματική θέση και "στην πορεία" σκέφτονται οτι θέλουν να διεκδικήσουν το τάδε επίδομα, την τάδε επιδότηση, κλπ κλπ...

Οι περισσότεροι προφανώς υιοθετούν το: "δε βαριέσε..τι έχω να χάσω...ας κάνω και μια πορεία / απεργία...όλο και κάτι μπορεί να κερδίσω...χαμένος αποκλείετε να βγω..." -bye-

Πολύ σωστά...Μόλις λοιπόν ενημερωθείς ότι το επάγγελμα που κάνεις είναι ανθυγιεινό ή επικίνδυνο, παύει να είναι ανθυγιεινό ή επικίνδυνο επειδή απλώς ενημερώθηκες, οπότε και το να ζητάς καλύτερες συνθήκες ή ασφάλιση ή επίδομα είναι γελοίο...:chinscratch:

Μα συγνώμη τώρα γιατί θα τρελαθούμε τελείως...Μου λέτε δηλαδή οτι ο απασχολούμενος στίς υπηρεσίες καθαριότητας δεν γνωρίζει οτι θα μαζεύει σκουπίδια κλπ ????? Ο αστυνομικός δεν γνωρίζει οτι θα συναναστρέφεται με κακοποιά στοιχεία και θα είναι στους δρόμους ? μη λέμε και ότι θέλουμε...:flipout:

Διορθωση ...Το επαγγελμα που ΘΑ κανεις

Εδω ομως τα σεναρια ειναι δεδομενα. Μπαινεις στο επαγγελμα και ξερεις εκ των προτερων οτι καθε 1,2 χρονια θα γινεται και 1 απεργια, οπου θα καθεσαι σπιτι σου, η θα κανεις καμια πορεια με φιλους συναδελφους με κανενα καφε μετα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

... Οι περισσότεροι προφανώς υιοθετούν το: "δε βαριέσε..τι έχω να χάσω...ας κάνω και μια πορεία / απεργία...όλο και κάτι μπορεί να κερδίσω...χαμένος αποκλείετε να βγω..." -bye-

Δεν νομίζω… Αν σκεφτείς πως δέκα μέρες απεργία είναι περίπου δεκαεφτά μεροκάματα χαμένα (χρειάζεται να ισοφαρίσεις και τις κρατήσεις που είτε απεργείς είτε εργάζεσαι αυτές τρέχουν), αρκετό ξύλο με την αστυνομία (αλλά και με συναδέλφους γλυφτρόνια), δεν είναι και το καλύτερο αντίδοτο στην βαρεμάρα ως κίνιτρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Δεν νομίζω… Αν σκεφτείς πως δέκα μέρες απεργία είναι περίπου δεκαεφτά μεροκάματα χαμένα (χρειάζεται να ισοφαρίσεις και τις κρατήσεις που είτε απεργείς είτε εργάζεσαι αυτές τρέχουν), αρκετό ξύλο με την αστυνομία (αλλά και με συναδέλφους γλυφτρόνια), δεν είναι και το καλύτερο αντίδοτο στην βαρεμάρα ως κίνιτρο.

Πολύ σωστά ! Και η πορεία όμως, όπως και η απεργία αλλα ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ του επαγγέλματος είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ & ΕΠΙΛΟΓΗ...αυτό ακριβώς θέλω να πω απο την αρχή...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Πολύ σωστά ! Και η πορεία όμως, όπως και η απεργία αλλα ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ του επαγγέλματος είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ & ΕΠΙΛΟΓΗ...αυτό ακριβώς θέλω να πω απο την αρχή...-bye-

Επιλογή ανάγκης θα έλεγα.

Μα συγνώμη τώρα γιατί θα τρελαθούμε τελείως...Μου λέτε δηλαδή οτι ο απασχολούμενος στίς υπηρεσίες καθαριότητας δεν γνωρίζει οτι θα μαζεύει σκουπίδια κλπ ????? Ο αστυνομικός δεν γνωρίζει οτι θα συναναστρέφεται με κακοποιά στοιχεία και θα είναι στους δρόμους ? μη λέμε και ότι θέλουμε...:flipout:

Μάλλον δεν μας κατάλαβες...Φυσικά και το γνωρίζει.
Το ότι το γνωρίζει σημαίνει ότι δεν δικαιούται το όποιο επίδομα, που καταβάλλεται ήδη σε παρόμοιας κατηγορίας επαγγέλματα? Ή μήπως απλά δεν λαμβάνει κάτι που (ίσως) θα έπρεπε να λαμβάνει για τους ίδιους λόγους που το λαμβάνουν άλλοι.
Να υποθέσω λοιπόν ότι κατά τη γνώμη σου κάθε επίδομα εκτός μισθού είναι γελοίο. Γνωρίζαμε ότι θα δουλεύουμε σε υπολογιστές άρα επίδομα ακτινοβολίας δεν χρειάζεται, ότι θα χρειαστούν αγγλικά άρα επίδομα ξένης γλώσσας δεν χρειάζεται, κτλ.
Και το 1884 στο Σικάγο φίλε μου γνωρίζανε ότι οι εργοδότες τους υποχρέωναν να δουλεύουν 70-80 ώρες την εβδομάδα. Αν μερικοί δεν είχαν το "γελοίο" αίτημα να δουλεύουν 40, ίσως ακόμα να δουλεύαμε 80...

Μάλλον δεν μας κατάλαβες...Φυσικά και το γνωρίζει.
Το ότι το γνωρίζει σημαίνει ότι δεν δικαιούται το όποιο επίδομα, που καταβάλλεται ήδη σε παρόμοιας κατηγορίας επαγγέλματα? Ή μήπως απλά δεν λαμβάνει κάτι που (ίσως) θα έπρεπε να λαμβάνει για τους ίδιους λόγους που το λαμβάνουν άλλοι.
Να υποθέσω λοιπόν ότι κατά τη γνώμη σου κάθε επίδομα εκτός μισθού είναι γελοίο. Γνωρίζαμε ότι θα δουλεύουμε σε υπολογιστές άρα επίδομα ακτινοβολίας δεν χρειάζεται, ότι θα χρειαστούν αγγλικά άρα επίδομα ξένης γλώσσας δεν χρειάζεται, κτλ.
Και το 1884 στο Σικάγο φίλε μου γνωρίζανε ότι οι εργοδότες τους υποχρέωναν να δουλεύουν 70-80 ώρες την εβδομάδα. Αν μερικοί δεν είχαν το "γελοίο" αίτημα να δουλεύουν 40, ίσως ακόμα να δουλεύαμε 80...

Εγω θεωρώ και διορθώστε με αν είμαι λάθος, πως όταν πας να υπογράψεις τη συμβασή σου, ρητώς αναφέρονται όλες οι συνθήκες, το πλαίσιο εργασίας, τα επιδόματα κλπ κλπ...

Δε μπορείς μετά λοιπον, αφού έχεις υπογράψει και συμφωνήσει με όλα αυτά που αναφέρονται στη σύμβαση σου, να βγαίνεις στους δρόμους, να σπας & να καίς, να κάνεις απεργίες και να ταλαιπωρείς όλους τους υπολοίπους επειδή διεκδικείς ένα επίδομα ή οτιδήποτε τέλος πάντων...Αυτό λέγεται φασισμός...

Τώρα μιλάτε για ιδεατή κοινωνία πράγμα το οποίο δεν υπάρχει.
Ανάγκη θεωρούμε όλοι μας να γίνει το παιδί μας φοιτητής.
Επιδόματα πρέπει να υπάρχουν σε δουλειές αρκεί να μην είναι γελοία.
πχ. επίδομα ακτινοβολίας από οθόνη υπολογιστή...
Επίδομα αγγλικών είναι προς συζήτηση ποιοι πρέπει να το πάρουν (αν και το δημόσιο ζητάει να είσαι τουλάχιστον κάτοχος lower, για να πεις καμιά φορά ένα yes/no κι αυτό αν...).
και πόσα άλλα υπάρχουν...
Προσωπικά έχω δουλέψει και στο δημόσιο για ένα διάστημα, έχω και φίλους που δουλεύουν μόνιμα. Ένα έχω να πω. Ησυχία τάξη και ασφάλεια.

Στα περισσότερα αγγλοσαξωνικά πανεπιστήμια όμως οι καθηγητές αυτοί αξιολογούνται, ανάλογα με τα χρήματα που μπορούν να φέρουν στο πανεπιστήμιο. Αν εγώ, που είμαι χάλια καθηγητής, φέρω ένα ποσό 500.000 δολάρια από εφιοπλιστές σε τρμήμα ναυπηγών στο πανεπιστήμιό μου, τότε δεν με κουνά κανένας. Όλοι οι άλλοι θα κουνηθούν... εγώ στη θέση μου. Δεν είναι υποθετικό, αλλά πραγματικό γεγονός.

Iσχύει αυτό με τα χρήματα, όντως. Aλλά τα χρήματα είναι μόνο ένας παράγοντας, Αν είμαι χάλια καθηγητής και 3 χρόνια όλοι οι φοιτητές μου ή/και οι συνάδελφοί μου με αξιολογούν με εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία στο τέλος του κάθε term και δεν βγάζω και κάποιες δημοσιεύσεις, έχω πάρει πόδι. Δεν είναι υποθετικό, αλλά πραγματικό γεγονός. Τώρα, αν έχουν τόση ανάγκη τα χρήματα που φέρνω φαντάζομαι απλά θα με πάνε σε κάποιο άλλο πόστο όπου δε θα έχω επαφή με φοιτητές και δε θα επηρεάζω το επίπεδο σπουδών αρνητικά, με την ανικανότητα μου.

Αυτά στα σοβαρά πανεπιστήμια έτσι? Αν πας στο No.99 των rankings δεν μπορείς να έχεις αντίστοιχες απαιτήσεις. Κάθεσαι Αθήνα και πας στο New Orleans College, να μην ξενιτεύεσαι κιόλας.

Last edited:
Διαβάζοντας κάποια μηνύματα εδώ συμπεραίνω ότι η όλη επιχειρηματολογία γύρω από τις πορείες έχει να κάνει με τη βασικότερη, νομίζω, διαφωνία μεταξύ δεξιάς και αριστεράς:
Ο δεξιός πιστεύει πως είναι ο καθένας είναι μόνος του στη ζωή. Ό,τι καταφέρει κατάφερε και το πρόβλημά του είναι... πρόβλημά του. Για αυτό και χαρακτηρίζεται από ρεαλιστής (από τους ομοϊδεάτες του) μέχρι... γουρούνι (από τους φανατικούς εναντίον του).
Ο αριστερός πιστεύει πως το πρόβλημα του διπλανού είναι και δικό του. Ο αγώνας που θα κάνει δεν έχει αποδέκτη μόνο τον ίδιο, αλλά και τους άλλους. Ιδεαλιστής ή... τεμπέλης, ανάλογα την οπτική.

Συνήθως, στα πλαίσια της δημοκρατίας, οι δύο κατηγορίες αντέχουν η μία την άλλη. Το πρόβλημα (και στα πανεπιστήμια και στις πορείες και αλλού) αρχίζει όταν κάποιοι "πατέρες" αναλαμβάνουν εργολαβία να υποστηρίξουν τα προβλήματα κάποιας κατηγορίας μη προνομιούχων, και μάλιστα συνειδητά εις βάρος των προβλημάτων όλων των άλλων. Σαν αποτέλεσμα οι δεύτεροι περνάνε από την φάση της "σιωπηλής πλεοψηφίας" σε αυτή των αγανακτισμένων πολιτών και ζητούν κεφάλια!
Οπότε και η όποια εξουσία (φανερή ή παρασκηνιακή) έχει πλέον συμφέρον να τραβήξει το σκοινί. Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι; Πάντως όχι οι έχοντες τα προβλήματα...

Εγω θεωρώ και διορθώστε με αν είμαι λάθος, πως όταν πας να υπογράψεις τη συμβασή σου, ρητώς αναφέρονται όλες οι συνθήκες, το πλαίσιο εργασίας, τα επιδόματα κλπ κλπ...

Δε μπορείς μετά λοιπον, αφού έχεις υπογράψει και συμφωνήσει με όλα αυτά που αναφέρονται στη σύμβαση σου, να βγαίνεις στους δρόμους, να σπας & να καίς, να κάνεις απεργίες και να ταλαιπωρείς όλους τους υπολοίπους επειδή διεκδικείς ένα επίδομα ή οτιδήποτε τέλος πάντων...Αυτό λέγεται φασισμός...

Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ αγαπητέ, ή τέλος πάντων αγνοείς τι γίνεται στην αγορά εργασίας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Αλλά ακόμα και αν όλα αυτά που λες αναφέρονται στη σύμβαση, έχεις υπ' όψη σου ότι οι εκάστοτε εργοδότες δεν εφαρμόζουν πάντα τις συμβάσεις ή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους καταστρατηγώντας τα ωράρια, τις αμοιβές ή τις συνθήκες εργασίας;
Ο κανόνας είναι ότι οι απεργοί συνήθως απεργούν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους όταν αυτά δέχονται επίθεση από την εργοδοσία. Πράγμα που συμβαίνει στις μέρες μας με την ανοιχτή υποστήριξη και παρότρυνση όλων των κυβερνήσεων διεθνώς.

Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ αγαπητέ, ή τέλος πάντων αγνοείς τι γίνεται στην αγορά εργασίας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Αλλά ακόμα και αν όλα αυτά που λες αναφέρονται στη σύμβαση, έχεις υπ' όψη σου ότι οι εκάστοτε εργοδότες δεν εφαρμόζουν πάντα τις συμβάσεις ή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους καταστρατηγώντας τα ωράρια, τις αμοιβές ή τις συνθήκες εργασίας;
Ο κανόνας είναι ότι οι απεργοί συνήθως απεργούν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους όταν αυτά δέχονται επίθεση από την εργοδοσία. Πράγμα που συμβαίνει στις μέρες μας με την ανοιχτή υποστήριξη και παρότρυνση όλων των κυβερνήσεων διεθνώς.

ή πολύ απλά όλα αυτά που αναφέρετε μπορεί να ισχύουν στη δική σας δουλειά αγαπητέ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

ή πολύ απλά όλα αυτά που αναφέρετε μπορεί να ισχύουν στη δική σας δουλειά αγαπητέ...

Και στη δική μου και σ' όλες τις δουλειές τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα.
Αλλά δεν μας λέτε καλύτερα τι γίνεται στη δική σας;

Διαβάζοντας κάποια μηνύματα εδώ συμπεραίνω ότι η όλη επιχειρηματολογία γύρω από τις πορείες έχει να κάνει με τη βασικότερη, νομίζω, διαφωνία μεταξύ δεξιάς και αριστεράς:
Ο δεξιός πιστεύει πως είναι ο καθένας είναι μόνος του στη ζωή. Ό,τι καταφέρει κατάφερε και το πρόβλημά του είναι... πρόβλημά του. Για αυτό και χαρακτηρίζεται από ρεαλιστής (από τους ομοϊδεάτες του) μέχρι... γουρούνι (από τους φανατικούς εναντίον του).
Ο αριστερός πιστεύει πως το πρόβλημα του διπλανού είναι και δικό του. Ο αγώνας που θα κάνει δεν έχει αποδέκτη μόνο τον ίδιο, αλλά και τους άλλους. Ιδεαλιστής ή... τεμπέλης, ανάλογα την οπτική.

ξέχασες να προσθέσεις πως ο αριστερός είναι οικολόγος και αγαπάει και τα δέντρα