Μας άφησε χρόνους.(παλια τηλεοραση)

Constantinos Milonas

AVClub Addicted Member
20 August 2006
1,782
9 χρονια και χθες. Τόσο κράτησε η 32άρα crt που είχα πάρει το 2000.

Μιας και άλλη TV δεν υπάρχει στο σπίτι πρέπει να αρχίσω να τρέχω να βρω μια που θα με ικανοποιεί πλέον στις θέασης μου.
Έχω διαβάσει αρκετά το θέμα TV στο forum και από τα γραφόμενα εντύπωση μου έκανε η Samsung B750. Αλλα δεν την έχω δει από κοντά.
Οποτε θα ήθελα την γνώμη σας στο που να κατευθυνθώ.
Η TV θα μπει στο σαλόνι στα 3,00 μετρα απόσταση. Θα είναι ακριβώς απέναντι από εκεί που καθόμαστε. Το μέγιστο πλάτος που χωράει το έπιπλο είναι 1,07 εκατοστά και ύψος 0,75 εκατοστά. Οποτε μάλλον λόγο μεγέθους που παίρνει το έπιπλο μιλάμε για 40άρα.
Το θέμα φως στο σαλόνι δεν είναι τόσο πρόβλημα γίνετε από πολύ φωτεινό έως πολύ σκοτεινό.
Καλο είναι να μην ξεπερνάει τα 1000-1200 euro.
Ο τύπος που βλέπουμε ταινίες είναι αποκλειστικά Μκv αρχεία (άρα και srt. υπότιτλους), σε συνδέσει με το PC και κάποιες από το dvd που νοικιάζουμε (το δεύτερο είναι πολύ μικρό ποσοστό).
Γενικά κανάλια δεν πολύ βλέπουμε εκτος από F1 όταν έχει. Τηλεόραση βλέπουν μονο οι πιτσιρικάδες κάνα σαββατοκύριακο.
PS3 η Xbox δεν υπάρχει (το αποφεύγω όσο μπορώ δεν ξέρω ποσο ακόμα). Οποτε να πούμε ότι σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα ψήσουν τον παππου τους για παιχνιδομηχανή και θα βρεθούμε με κανένα PS3 η Xbox.
Αυτό που ζητάω εγώ είναι να βλέπω όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας από το PC στα Μκv αρχεία και να μπορώ να απολαμβάνω και το Dts η DD ήχο τους. Θα γίνει καλιμπράρισμα στο maximum ώστε να αποδώσει τα μέγιστα στο τομέα εικόνα. Τώρα έχω κάποια ερωτηματικά στο κεφάλι που εάν μπορείτε να μου λύσετε.
1. Αυτή την στιγμή έχω στο PC την 4670 τις ATI. Με το HDMI θα πάρο και ήχο η μονο εικόνα ?
2. Θα πρέπει να συνδέσω την TV με τον ενισχυτή για τον ήχο ψηφιακά η εάν συνδέσω το PC μέσο Spdif είμαι καλυμμένος ?
3. Όλες η TV βγάζουν out ψηφιακό για συνδέσει με ενισχυτή? ( κάπου διάβασα και κάποιο delay στον ήχο )
4. Μιας και δεν μπορώ να περιμένω από την καινούργια χρονια για TV ποια μοντέλα να κοιτάξω ώστε να μην χαθώ στον κυκεώνα τον LCD και πλάσμα ?
και τέλος.
5. Ποσο μπορώ να εμπιστευθώ αυτό που θα δω στα καταστήματα από θέμα εικόνας, στο ποσο καλά δείχνουν ?
Ελπίζω για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Re: Μας άφησε χρόνους.

μπερδεύτικα λίγο τώρα... Τι εννοείς αν ακούω DTS στην TV? Sorry για την ασχετίλα. Η κάρτα βγάζει εικόνα/ήχο στην TV από το HDMI. Αν είναι όντως DTS πως το καταλαβαίνω;

μπερδεύτικα λίγο τώρα... Τι εννοείς αν ακούω DTS στην TV? Sorry για την ασχετίλα. Η κάρτα βγάζει εικόνα/ήχο στην TV από το HDMI. Αν είναι όντως DTS πως το καταλαβαίνω;

Εάν η ταινία που βλέπεις έχει ήχο Dts. Εάν βλέπεις μέσο BR και έχεις το κουτί από το δισκάκι το λέει. Εάν βλέπεις Μκv τότε μάλλον το λέει το αρχείο.
Πράδειγμα από Μκv αρχείο:Batman the Dark Knight 2008 1080p.DTS.x264

.......
Η TV θα μπει στο σαλόνι στα 3,00 μετρα απόσταση. Θα είναι ακριβώς απέναντι από εκεί που καθόμαστε. Το μέγιστο πλάτος που χωράει το έπιπλο είναι 1,07 εκατοστά και ύψος 0,75 εκατοστά. Οποτε μάλλον λόγο μεγέθους που παίρνει το έπιπλο μιλάμε για 40άρα.

Απλώς να έχεις υπόψην σου ότι στα 3 μέτρα η 40άρα είναι πολύ μικρή για θέαση HD υλικού. Χρειάζεσαι απαραίτητα 50άρα ή στην χειρότερη περίπτωση 46". Τώρα εάν δεν αλλάζει το έπιπλο, κοίταξε μήπως μπορείς να χωρέσεις καμιά 42". Και αυτή μικρή θα είναι βέβαια......

Τώρα έχω κάποια ερωτηματικά στο κεφάλι που εάν μπορείτε να μου λύσετε.
1. Αυτή την στιγμή έχω στο PC την 4670 τις ATI. Με το HDMI θα πάρο και ήχο η μονο εικόνα ?
2. Θα πρέπει να συνδέσω την TV με τον ενισχυτή για τον ήχο ψηφιακά η εάν συνδέσω το PC μέσο Spdif είμαι καλυμμένος ?
3. Όλες η TV βγάζουν out ψηφιακό για συνδέσει με ενισχυτή? ( κάπου διάβασα και κάποιο delay στον ήχο )
4. Μιας και δεν μπορώ να περιμένω από την καινούργια χρονια για TV ποια μοντέλα να κοιτάξω ώστε να μην χαθώ στον κυκεώνα τον LCD και πλάσμα ?
και τέλος.
5. Ποσο μπορώ να εμπιστευθώ αυτό που θα δω στα καταστήματα από θέμα εικόνας, στο ποσο καλά δείχνουν ?
Ελπίζω για την πολύτιμη βοήθεια σας.

1. Με HDMI παίρνεις και ήχο και εικόνα.
2. Οταν χρησιμοποιείς το pc ως player, θα πρέπει να το έχεις συνδεδεμένο μέσω SPDIF με τον ενισχυτή σου. Αν τώρα όταν βλέπεις τηλεόραση θέλεις να ακούς ήχο απ' τον ενισχυτή, θα πρέπει να συνδέσεις την τηλεόραση με αυτόν μέσω της ψηφιακής της εξόδου με καλώδιο optical. Οπότε καλό είναι να υπάρχουν και οι 2 συνδέσεις, και να επιλέγεις ανάλογα.
3. Ολες βγάζουν.
4. Δες παρακάτω.
5. Καθόλου (εκτός αν μιλάμε για εξειδικευμένο κατάστημα ήχου - εικόνας με demo room κ.λ.π.).

Καλο είναι να μην ξεπερνάει τα 1000-1200 euro.

http://www.skroutz.gr/s/73329/Panasonic-Viera-%CE%A4X-P42G10E-42%27%27.html?keyphrase=42G10

http://www.skroutz.gr/s/72693/Sony-Bravia-KDL-40W5500-40%27%27.html?keyphrase=40W5500

http://www.skroutz.gr/s/74222/Samsung-LE40B650-40%22.html?keyphrase=40B650

http://www.skroutz.gr/s/74210/Samsung-LE40B750-40%27%27.html?keyphrase=40B750

Παιδιά δυστυχώς όπως έχουν τα πράγματα με τον χορό το έπιπλο δεν αλλάζει. Γνωρίζοντας από αυτά που γράφετε ότι είναι λίγες η 40ares για τα 3,00 μετρα θέαση θα αναγκαστώ να κατά φύγω σε αυτές τις ίντσες.
Ευχάριστω για τις απαντήσεις Κώστα μου έλυσες τις απορίες που είχα.

Κριμα που σε περιοριζει το επιπλο , ειναι πολυ λιγες οι 40-42" για θεαση HD...

Ένα αναγκαστικά θα έπρεπε να διαλέξεις TV με τα παραπάνω κριτήρια ποια θα διάλεγες ?

Καποια απο αυτες θα σου προτεινα και εγω...η G10 ειναι και 4 cm μεγαλυτερη (λογω του οτι ειναι 42"=106 cm) και επειδη εχεις μεγαλη αποσταση ισως να κερδιζει ενα μικρο προβαδισμα απο τις υπολοιπες...

Ok ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μιας και μόλις γύρισα από έξω ψάχνοντας. Μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα περισσότερο. Απορώ πως περιμένουν τα μαγαζιά να αγοράσεις TV έτσι όπως τις έχουν και παίζουν. Εάν εξαιρέσω το πλαίσιο στο Athens Hart που παίζανε λίγο καλά στα υπόλοιπα μαύρα χαλια.

Απάντηση: Μας άφησε χρόνους.

Σχετικά με τον ήχο στην καινούρια TV, να ανακεφαλαιώσουμε μερικά πράγματα που πιθανόν και εσύ γνωρίζεις...
Σύμφωνα με ότι έγραψε άλλος φίλος από την κάρτα γραφικών σου περνάει ήχος στην τηλεόραση. Η οποία θα παίζει στέρεο.
Αν θές να ακούς πολυκάναλο DTS πρέπει να συνδέσεις το PC μέσω SPDIF στον ενισχυτή σου που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης και είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση. (Μέχρι τώρα άκουγες πολυκάναλο ήχο; και πώς; αν ναι ίσως δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Η τηλεόραση είναι άσχετη με το DTS κ.λ.π)
Το να περάσεις τον ήχο μέσω HDMI στην τηλεόραση και μετά από το optical OUT της τηλεόρασης στον ενισχυτή για να παίξει το DTS, δεν ξέρω αν γίνεται σε όλα τα μοντέλα TV - ενισχυτή (ή αν είναι σκόπιμο, δεν έχεις να κερδίσεις κάτι).
Αυτή δεν ήταν η ερώτησή σου; Ας μας διαφωτίσει κάποιος αν το γνωρίζει για συγκεκριμένο μοντέλο που θα αγοράσεις.

Όπως είπανε και άλλοι φίλοι εδώ, είναι σημαντικό να αγοράσεις τη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση για τα χρήματα και το χώρο σου για να βλέπεις ταινίες HD. Έχε το υπόψη σου... Αν υπάρχει η δυνατότητα μικρομετατροπής του χώρου τοποθέτησης ώστε να πας σε 46'' ή και 50'' μην διστάσεις (ούτε εσύ ούτε το έταιρον ήμισυ) αξίζει τον κόπο καθώς η διαφορά χρημάτων είναι μικρή, η διαφορά στη θεάση σημαντική. Και σκέψου τοποθέτηση στον τοίχο χωρίς τη συμβατική βάση-πόδι ώστε να κερδίσεις επιπλέον χώρο. Μέχρι 1200 υπάρχουν 50'' plasma (να τις αποκλείσεις μόνο αν σκοπεύεις να αφήνεις την TV να παίζει όλη μέρα τηλεοπτικό για "συντροφιά") και αρκετές ωράιες 46-47'' LCD.

Έχω ενισχυτή για το Dts και DD ήχο και από εκεί άκουγα όταν ήθελα να ακούσω λίγο εντάσσει παραπάνω. Το PC ως τώρα το είχα συνδέσει αναλογικά και την 32άρα με S-Video.
Ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με το Dvd ψηφιακά βέβαιος, αλλα με την καινούργια TV που θα παίζουν σχεδόν όλα από το PC λίγο ρολο παίζει ποια.
Απλά σκεφτόμουν ότι καλο είναι να παίζει και τον Dts ήχο από την TV για να μην ανοίγω τον ενισχυτή, παράδειγμα κάποιες ώρες αργά το βραδή που δεν χρειάζεται, ή το έργο δεν είναι απαιτητικό ως προς τον ήχο.
Όσο για το μέγεθος δεν γίνετε λόγος είναι απλά αδύνατον δυστυχώς δεν μεγαλώνει άλλο.

Από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει τηλεόραση που να αναπαράγει DTS ήχο. Αν το DTS είναι το μοναδικό audio stream που περιλαμβάνει η ταινία που παρακολουθείς, ήχο θα έχεις μόνο μέσω του ενισχυτή.

Τελικά κατέληξα σε KDL 40W5500. Περιμένω να παραλάβω.
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις και συμβουλές.

Re: Απάντηση: Μας άφησε χρόνους.(παλια τηλεοραση)

Από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει τηλεόραση που να αναπαράγει DTS ήχο. Αν το DTS είναι το μοναδικό audio stream που περιλαμβάνει η ταινία που παρακολουθείς, ήχο θα έχεις μόνο μέσω του ενισχυτή.

H παλια 42pz8 που εχω στο εξοχικό πάιζει μια χαρά το DTS που παίρνει απο το HDMI, το βγάζει και απο τις αναλογικές εξόδους και όλα μια χαρα γενικώς..

Ευχαριστώ παιδιά. Σήμερα παρέλαβα και την έχω στήσει. Προς το παρόν ευχαριστημένος. Να είστε καλά. Τα υπόλοιπα στο αντίστοιχο topic για την 40W5500.