Μας κατασκοπευουν οι φορητες μας συσκευες;

To θέμα είναι άλλο. Προσπαθήσαμε 4-5 φορές να το κάνουμε εμείς τσακωτό. Μιλάγαμε για ασφάλειες αυτοκινήτων. Μιλήσαμε για διάφορα προιόντα και υπηρεσίες.
Δεν τριγκάρεται έτσι. Κάπως έχει αλγόριθμους να μην μπορείς να το πιάσεις στα πράσα. Και αυτό είναι πολύ εκνευριστικό γιατί κανείς δεν σε πιστεύει.

Δηλαδή όταν το πρωτοανέφερα εγώ σε φίλο μου είπε: Έκανες κάποια στιγμή και search με κείμενο και το ξέχασες, μα δεν έκανα μόνο μιλάγαμε!

Σύνδρομο Μαντέλα

Αν κάποιος έχει όρεξη μπορεί να βάλει στο παλιό του laptop Kali Linux + tor και να παίξει να δει αν του κάνει. Το δοκίμασα αλλά δε...., αν δεν μπορώ να κάνω login πουθενά και δεν μπορώ να δουλεύω torrent τι να το κάνω το internet γενικότερα...να κάνω browsing???

Όχι ακόμα και στο κινητό δουλεύει αν είσαι μερακλης. Απλά είναι λίγο μπελάς και θέλει να διαβάσεις και κανένα οδηγό για να καταλάβεις την λογική. Το Kali είναι για κάτι πιο ολοκληρωμένο. Αλλα και παλι....θελει να διαβασεις και για το dns leak. Είναι ατελείωτος μπελάς το θεμα privacy αν θες να το πας μεχρι τέρμα και δεν εχω ουτε τις γνώσεις ουτε την υπομονή ουτε το κίνητρο.

Εγώ πρώτη φορά το είδα κάποια στιγμή που μιλούσα στο τηλ με την νύφη μου και μου έλεγε τι έχει να μου δώσει από πράγματα για το παιδί που ερχόταν. Λίγο μετά διαφήμιση στο yt για ένα από αυτά.
Μία άλλη μέρα μιλούσαμε με την γυναίκα μου για αποστειρωτές και λίγο μετά τσουπ διαφήμιση στο fb γι αυτούς.

Αυτό που έκανα εγώ είναι να κλείνω την πρόσβαση στο μικρόφωνο σε οποίες εφαρμογές είναι εφικτό. Αν μου ζητήσουν πάλι γιατί πχ κάνω βιντεοκλήση δίνω αλλά μετά το πέρας αυτής την αφαιρώ.

Είναι γνωστό λοιπόν ότι "ακούνε τι λέμε". Για την Google είμαι σίγουρος πως ότι προσβάσεις κ να αφαιρέσεις αυτές ακούν by default. Για τις άλλες (fb πχ) θέλω να πιστεύω ότι τους κόβεται η πρόσβαση στην πραγματικότητα.

προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο,
ούτε τώρα με ios ούτε παλαιότερα με android,

πιθανότατα παίζει ρόλο το ότι δεν είχα ποτέ εφαρμογές τύπου fb και πάντα σκάλιζα τις επιλογές,
περιορίζοντας προσβάσεις και ευκολίες στις απολύτως απαραίτητες

το ίδιο και στο σπίτι,
ότι μπορώ να κάνω με linux και open source, το κάνω με αυτά,
ότι δεν μπορώ με windows και άλλο proprietary software

Θα παραθεσω μια unpopular opinion, που λενε και στο χωριο μου.

Δεν εχω κανενα προβλημα με τις στοχευμενες διαφημισεις.
Απο το να βλεπω τυχαιες διαφημισεις πχ για σερβιετες ή συμπληρωματα διατροφης, προτιμω να μου σερβιρουν διαφημισεις για υπολογιστες ή αυτοκινητα.

Κατανοω βεβαια οτι το θεμα παει πιο βαθια και αυριο-μεθαυριο μπορει να "μοιραστω" κατι αθελα μου, το οποιο πιθανως να μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιο μου.
Δυστυχως, ειναι το τιμημα του "δωρεαν" προϊοντος.

Νομιζω οτι δεν θα προτιμουσα να πληρωνω για το e-mail, τους χαρτες, την προσβαση στο YouTube, τα social media κλπ με ανταλλαγμα την πληρη ιδιωτικοτητα.
Γνωριζω οτι στην ουσια το προϊον ειμαι εγω, αλλα οσο το ισοζυγιο "τι δινω και τι παιρνω" θεωρω πως ειναι υπερ μου, συνεχιζω να το αποδεχομαι.
Αν καποια στιγμη η κατασταση ξεφυγει εντελως, βλεπουμε...

Αν έχεις assistant του στυλ siri, alexa κλπ θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι καταγράφονται προτιμήσεις.
Για το καλό σας. :eviltongue:

Κατά τα άλλα, οι έξυπνες τηλεοράσεις, τηλέφωνα, μιξερ, φουρνάκια, κομπινεζόν που καταγράφουν τις προτιμήσεις σας και συνδέονται στο Internet το κάνουν για να μένουν αυτά στο στενό οικογενειακό σας περιβάλλον.

Νίκο μην ξύνεις τη μύτη σου.

Λοιπον... Για να μην λετε οτι εριξα την βομβα και εφυγα. Απλα ειχα φαει ban , μαλλον για κατι στα αθλητικα. Στην αρχη νομιζα επειδη ειπα κατι σε αυτο το θεμα που ανοιξα γιατι εφαγα το ban μιση ωρα μετα και λεω ο SM θα με περασε για Troll..
Τελικα δεν ειμαστε ολοι συγκατοικοι στην τρελα και το εχουν παρατηρησει και αλλοι!
Μα κοντεψα να τρελαθω.
Στo pc εχω adblock οποτε δεν βλεπω διαφημισεις για να το παρατηρησω. Το ειδα στο ipad που εχω περασμενο τον google Λογαριασμο μου στην εφαρμογη youtube. Μια φορα δεν δινει σημασια, αλλα τρεις αρχιζεις να ψιλιαζεσαι κατι.
Εχω ανοικτο τον google assistant ενημερωτικα. Οπως και τις υπηρεσιες τοποθεσιας σε κινητο και smartwatch και κινητο xiaomi.
Εκανα ερευνα και ενα πειραμα αυτες τις τρεις μερες. Προσπαθησα να "ενεργοποιησω" τις διαφημισεις μιλωντας που δεν θα για πραγματα που δεν θα εκανα ποτε ή εχω ψαξει. Λοιπον την πρωτη μερα τιποτα. Επαναλαμβανα 5 λεξεις μεσα στις συζητησεις μου πολυ συγκεκεριμενες. Παλι τιποτα και την δευτερη μερα. Τυχαια χτες συζηταω με την γυναικα μου οπως καθομασταν στον καναπε για αν θα πιασω δουλεια το καλοκαιρι που ειναι κλειστο το ωδειο και αν θα παρακολουθησω τιποτα Online σεμιναρια επι πληρωμης. Ρε παιδια μεσα σε μιση ωρα σκαει διαφημιση για εργασια απο το σπιτι και ακομη μια μαλλον επενδυτικη για κερδος online. Δεν ξερω τι αλγοριθμους εχουν, αλλα παιζει να αναλυουν μεχρι και τον τονο της φωνης σου για το ποτε μιλας σοβαρα ή προσπαθεις να το ψαρεψεις...
Στο κινητο ειδα το ιστορικο του google assistant . Εκει ειδα μερικες αναζητησεις που δεν εχω κανει και καποιες "αλαμπουρνεζικες" προφανως γιατι ενεργοποιηθηκε απο την φωνη μου απο λαθος και πηγε να κανει αναζητηση οταν ηταν στην τσεπη μου. Ενεργοποιησα καποιες ειδοποιησεις στο ρολοι για αν μην χανω απο το κινητο καποιες. Αμεσα ειδα διαφημισεις σχετικες με την τοποθεσια μου. Πχ σκαει μηνυμα στο ρολοι αν ειμαι ευχαριστημενος με την διαμονη μου στο public, Γερμανο, Goodys κλπ.
ΣΤο xiaomi απενεργοποιησα ενα system αρχειο που ηταν υπευθυνο για διαφημισεις μεσα στο ιδιο το UI! Ανοιγες εναν φακελο με εφαρμογες και σου προτεινε να κατεβασεις παρομοιες εφαρμογες με του φακελου. Εμπαινες στον file manager και σου πετουσε διαφημιση 15 δευτερολεπτων σαν αυτες που εχουν καποια παιχνιδια για να κερδισεις κατι... Εφαγε σουτ και ολα καλα ( ; ) .

Οπως γραφτηκε και πιο πανω. Δεν με ενοχλουν οι στοχευμενες διαφημισεις. Για εργαλεια και γενικα για τα hobby μου. Με ενοχλει που με παρακολουθουν. Αναγκαιο κακο; Μπορεις να τα κλεισεις ολα. Μπορεις να μην εχεις και κινητο. ΑΛλα περασαν οι εποχες που παιρναμε τηλεφωνο ο ενας στο σπιτι του αλλου για να κλεισουμε ραντεβου να παιξουμε μπασκετ απο το σταθερο και να παιζουμε σπασμενο τηλεφωνο οταν το σηκωναν οι γονεις.

Μιας και αναφερθηκε, οντως οι samsung τηλεορασεις εστελναν εικονα και ηχο σε τριτους. Δεν ξερω αν το εκανε η ιδια η samsung ή ειχαν πεσει θυμα hacker που βρηκε τρυπα στο λειτουργικο.

Ενεργοποιησα καποιες ειδοποιησεις στο ρολοι για αν μην χανω απο το κινητο καποιες. Αμεσα ειδα διαφημισεις σχετικες με την τοποθεσια μου. Πχ σκαει μηνυμα στο ρολοι αν ειμαι ευχαριστημενος με την διαμονη μου στο public, Γερμανο, Goodys κλπ.

Χρονολόγιο Google.
Tι να τους κάνεις τους ντετέκτιβ αν ξέρεις το password ενος λογαριασμού Google?
Δουλεύει "μια χαρά' ακόμα και με κλειστό το GPS και τα data της συσκευής σου.
Μόλις συνδεθείς ξανά,με data ή WiFi,τσούπ η διαδρομή σου καθημερινά.
https://www.google.com/maps/timeline?hl=el&utm_source=privacy-advisor-maps&pb

Τρομακτικό ...

Επίσης διάβασα μέσα στα ορια της συνωμοσίας ότι η Google έχει φτιάξει με τα δεδομένα που συλλέγει ένα ΑΙ αντίγραφο από το καθένα μας . Από ένα σημείο και μετα δεν χρειάζεται να συλλέξει αλλά δεδομένα . Με αυτό προβλεπει ή κατευθύνει τις προτιμήσεις μας ...

Όταν είχε αγοράσει την Boston dynamic πίστευα ότι η Google θα είναι το αληθινό. Skynet ...

Την πούλησε μετά από μερικά χρόνια γιατί είχε πολλά συμβόλαια με τον στρατό και δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις πατέντες . Αλλά γνωρίζω άτομο που δουλεύει για το τμήμα ΑΙ της Google . Όταν τον είχα ρωτήσει ήταν απλός υπάλληλος που έγραφε κώδικα για την ανίχνευση των spam και phishing mail. Μετά πέρασε από τα ρομποτικά τμήματα . Τώρα δεν ξέρω τι κάνει αλλά είναι επικεφαλής σε τετοιο team οπότε όταν τον δω ξανά ( είναι Λονδίνο ) θα ανοίξω μια συζήτηση μαζί του ...

Δεν ξερω αν εχει σχεση ....

Εβλεπα το Altered Carbon (season 2) στο Netflix την προηγουμενη βδομαδα.
Εχει μια σκηνη με ενα alien συμβολο, την οποια εκανα replay πανω απο πεντε φορες.
Ειμαι "καμμενος" με οτιδηποτε ιερογλυφικο (απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου).
Ναρκωτικη σχεση (αρκει .... να ειναι οσο πιο ακαταληπτο γινεται).

Μπαινω προχθες βραδυ, στο νετ (απο το laptop), απογοητευμενος για το ποσο
ασχημα με προδιδε η μνημη και η συγκεντρωση σε ολοκληρη την ζωη μου.
Εψαχνα ιερογλυφικα μεσα απο το Google Images. Ξεχνιεμαι στο ακαταληπτο.
Βρισκω γαληνη και ηρεμια. Καποια στιγμη μπαινω στο Youtube και βλεπω πρωτο
βιντεο .... σεμιναριο ενος αμερικανοκινεζου για την ασκηση μνημης !!!! :blink:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

WHAT THE FUCK !!!!! :blink::blink::blink:

Αφου δεν εψαξα τιποτα σχετικο. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ... τιποτα σχετικο με μνημη.
Λεω τυχαιο ειναι, fuck it, παμε παρακατω. Ξαναμπαινω στο Google Images
και ψαχνω αφισουλες για το Love, Death and Robots (....) που μολις ειχα ξεκινησει στο Netflix.
Μπαινω στο Youtube και ψαχνω κριτικη για το Love, Death and Robots ... ετσι στην τυχη.

ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΙΝΤΕΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑDHD .... τι ειναι αυτο ?
ΔΕΠΥ = Διαταραχη Ελλειματικης Προσοχης και Υπερκινητικοτητας.

Ακομα δεν ειχα ψυλλιαστει τιποτα. Ψαχνω ξανα για alien ιερογλυφικα σε ταινιες SciFi στο Google Images.
Επειδη ειμαι ανακατωσουρας και βιαστικος και εκνευρισμενος, οταν ψαχνω μεσα απο συναισθηματικη
φορτιση, παραταω το Images και ξαναμπαινω στο YouTube και μου βγαινει φατσα καρτα αυτο το βιντεο ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΚΑΜΙΑ πληκτρολογηση απο μενα για την εν λογω ασθενεια .... ΚΑΜΙΑ ρε παιδια. Τι λογο εχω να πω ψεμματα ?
Ε .... μετα απο το βιντεο .... εκανα καποιους συσχετισμους. Δεν μπορεσα να το αποφυγω, συγνωμη δηλαδη.
Ιερογλυφικο στο Altered Carbon ... Love, Death and Robots (τι βγαζει στην αρχη καθε επεισοδιου ?) .... KAI
..... εμμονη με τα ιερογλυφικα στο Google Images. Ψυχωση με τα ιερογλυφικα, σχεδον σεξουαλικη σχεση.

Εσεις πειτε μου ! Φανταζομαι οτι με σκιαγραφει (συμπεριφορικα) καποιος αλγοριθμος ?
Ωραια ... και τι σχεση εχει το Netflix με τo ΥοuTube και το Google Images ..... νομιζω εχει ΜΙΑ :

img-product-p2-p1.png

Δεν εχει ?

Υποψιαζομαι
οτι υπαρχει καποιο προφιλ ατομων με ΔΕΠΥ
που περιεχει και την εμμονη-αγαπη σε δυσκολα συμβολα.
Δεν εναι μυστικο, εκανα το αντιστοιχο τεστ (στο νημα για την ΔΕΠΥ) και ... πατωσα !
Πως ειναι δυνατον να λατρευεις κατι .... που ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙΣ να συγκρατησεις στην μνημη σου ?

Ε ... καποιοι ξερουν ... και το χρησιμοποιουν. Και αυτοι οι καποιοι δεν ειναι πρακτορες της CIA.
Ειναι αλγοριθμοι. Αλλα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ αλγοριθμοι. Και δεν ειμαι σιγουρος οτι το κανουν μονο
για εμπορικους λογους. Δεν μπορω να πω οτι με ζημιωσε το οτι εμαθα για την ΔΕΠΥ.
Μεχρι πριν δυο μερες .... θα την περνουσα για υπηρεσια του Δημοσιου.

ΓΙΑ ΚΑΛΟ ... με κατασκοπευσανε (και ανελυσαν). Η αυτο προεκυψε ... τι να πω :nounder:
Ξερετε τι wallpaper ειχα στα Win95 και 98 (για τεσσερα χρονια) στο αρχαιο το Amaga 17" ?

Aurabesh.jpg

Ομως στο τεστ .... ΑΠΕΤΥΧΑ !

Πως ειναι δυνατον να λατρευεις κατι .... που ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙΣ να συγκρατησεις στην μνημη σου ?

!
Μανο καποτε ειχα διαβασει για περιπτωσεις ανθρωπων που ειχαν τρομερη φωτογραφικη μνημη και ειχαν το αναποδο προβλημα. Κρατουσαν "μουτρα" σχεδον με οσους ειχαν επαφες στην ζωη τους γιατι η μνημη τους δεν αποθουσε ασχημες στιγμες στις σχεσεις τους. Αν κατι τους εκανε να νιωσουν ασχημα με ενα προσωπο, η μνημη ανακαλουσε συνεχεια αυτη την ασχημη κατασταση , με το αναλογο συναισθημα, και ενιωθαν εναν μια εντονη επαναληψη της στιγμης σαν να την ζουσαν ξανα. Μαλιστα οι ασχημες καταστασεις υποσκελιζαν καθε καλη κατασταση συναισθηματικα που μπορει να ειχαν με αυτα τα προσωπα.

Το "περασμενα , ξεχασμενα" και " Ο χρονος ειναι γιατρος" , δεν ειναι τυχαιες εκφρασεις για φυσιολογικα ατομα. Οποτε εσυ ζεις μια "λουπα" αγαπης , απο κακη μνημη :p Αντι για μια βαρεμαρα για κατι που η αγαπη σου εχει κορεστεί.

Δεν μπορω να πω οτι σε καταλαβα :nounder: ....
Ξεχνας γιατι αγαπας κατι και το αγαπας σαν να ειναι η πρωτη φορα παλι. Ενω αν ειχες καλη μνημη αυτη η αγαπη , για τα συμβολα, θα ειχε κορεστει και θα αναζητουσες κατι αλλο απο βαρεμαρα. Η ληθη σου ειναι η ευτυχια σου :p

Εγω κατι που μου αρεσει το απορροφαω εκεινη τη στιγμη, σαν να μην το χορταινω. Πεφτω με τα μουτρα που λεμε. Μετα αφου το εχω αφομοιωσει δεν εχει την ιδια αξια για εμενα παλι και αναζητω κατι νεο.

Οσο για το router , πρεπει να εχει σχεση. Οπως οταν συνδέεσαι σε ενα δημοσιο δικτυο και αναγνωριζουν κοντινα καταστηματα και σου στελνουν αυτα τα ηλεκτρονικα ραβασακια , ειναι λογικο να το κανουν και για ιδιωτικα δικτυα οπου απο εκει εχουν φιλτραρει τις προτιμησεις του ιδιοκτητη . Εκει μπορει να μην σου στελνουν αμεσα ραβασακια, αλλα να σε συχετιζουν ηλεκτρονικα με αυτο το ατομο δημιουργοντας ενα προφιλ σαν οικογενειακο δεντρο.

Αποψη μου χωρις να εχω τις τεχνικες γνωσεις να υποστηριξω κατι τετοιο.