Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

Απάντηση: Re: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

@Σπύρος Φίλε μου, σε καμία περίπτωση δεν πολιτικολογώ. Χέστηκα αν είναι ο α ή ο β πάνω. Με το παιδί μου τι θα γίνει και σε τι κατάσταση θα μεγαλώσει, μόνο αυτό με ενδιαφέρει. Μιλάω καθαρά οικονομολογικά. Ότι το σύστημα είναι faulted by nature δεν το συζητώ

Μά δέν θεώρησα οτι πολιτικολογείς..
Απλά τό quote σου ,μού έδωσε τήν ευκαιρία νά σχολιάσω ψευτοδιλήματα πού ετέθησαν στήν συζήτηση καί τά οποία δέν τά έκανες εσύ.

Στίς σημερινές συνθήκες απλά δέν αγοράζω ''πωλήσεις αντεπιχειρημάτων'' ότι στήν πολιτική GAP ''παραμονεύει''ο Σαμαράς ...
Αδιαφορώ παντελώς .Αλλως τε η σημερινή κυβέρνηση ανδρεικέλων τό πολύ-πολύ να αντικατασταθεί απο μιά παρόμοια,άν δέν υπαρξει γενική κατακραυγή .
Τόσα χρόνια επίσης οι έλληνες ''τσιμπάνε'' στη λογική ''ψηφίστε αυτόν γιά νά μήν βγεί ό άλλος''..Πήξαμε απο δήθεν ''αντι-δεξιούς''.

Last edited:

@tigergreg Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί αν επανέλθει η δραχμή σε 5 χρόνια θα γίνει με ισοτιμία 600 ή 700 δρχ/ευρώ; Αν γίνει τώρα και με πτώχευση του κράτους να το καταλάβω. Με έλλειμμα 5% και haircut 30 % προ πενταετίας γιατί να υπερβεί τις 400 δρχ πχ; Που θα το πάει η αγορά μετά είναι άλλο θέμα. Και ποιος σου είπε φυσικά ότι ένα ασθενές νόμισμα είναι κακό για μια χώρα σνα τη δική μας;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΣΘΕΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΗΜΑΙΝΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΟΥ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ 600 ΔΡΧ. 600Χ170 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ?

Το νέο τύπωμα κατοχικού χαρτιού δεν το καταλαβαίνω. Είναι βλάκας ο αμερικάνος που ξεκινάει νέο γύρο quantitative easing

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ ΚΑΘΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΗΛΘΕ Η ΚΡΙΣΗ. ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ? ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 72 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΑΠΛΑ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΙΡΑΚ,ΛΙΒΥΗ,ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ. ΤΥΧΑΙΟ? ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΥΡΩ. ΤΥΧΑΙΟ?

Και γιατί μόνο καταναλώνουμε; Μήπως η παραγωγή μας, η μία και μοναδική ο τουρισμός, είναι πανάκριβος, και όλο το χρήμα έχει πάει απέναντι; Και εν πάση περιπτώσει μπορείς να μου πεις τι πρέπει να γίνει; Να είσαι σίγουρος ότι η άποψη σου θα είναι σεβαστή και όχι κάτι σαν ανέκδοτα.
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΛ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ. ΠΧ. ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙ (ΝΟ1 ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ) ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ Ν ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9!!!! ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 7! ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

Δεν το συζητάμε αυτό και έχεις δίκιο, απόλυτο. Νομίζω ότι αν όμως δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, σε ατομικό επίπεδο, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό εννοούσα. Σόρυ αν η διατύπωση ήταν λάθος.

Απλά εκείνη την περίοδο παίζαμε με την πτώχευση, καθημερινά, και για αυτό μου έχει μείνει.

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ? ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΗ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΡΟΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΡΕΙΣ ΝΑΙ 3 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 12! ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 8 ΓΡΑΦΕΙΩΝ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ? ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ. ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

Re: Απάντηση: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

Απλά εκείνη την περίοδο παίζαμε με την πτώχευση, καθημερινά, και για αυτό μου έχει μείνει.

Και σε μενα εχει μεινει... οπως και με τους τελωνειακους την ιδια περιοδο... οπως και με τα 3 ασφαλιστικα ταμεια που -προς το παρον- τα εχει φαει η μαρμαγκα... γιατι? για ρωτα δικαστες, δημοσιογραφους, εφοριακους, υπαλληλους βουλης και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις, (των οποιων οι απεργιες σου εχουν μεινει και οι οποίες γινοταν τη συγκεκριμενη περιοδο, εντελως συμπτωματικα βεβαιως βεβαιως...)...οχι βεβαια γσεε, αδεδυ και λοιπα ανεκδοτα

Εκει εγινε και το πισωγυρισμα του γιωργακι και των δντουδων και αλλαξαν τροπαριο και ψαχνουν τωρα βελονες στα αχυρα, τους ημιυπαιθριους και τις περαιωσεις... ο συνταξιουχος και ο αρρωστος που μαδανε, ειναι για φιλοδωρημα...

Αυτα ειναι τα δυσκολα να αλλαξουν.... τα αλλα, τα οικονομικα που λες οτι κατεχεις, οχι οτι δεν τα υπολογιζω, αλλα ειναι απλα νουμερα... τιποτε παραπανω, τιποτε παρακατω... κακως τους δινεις τοση σημασια, ειτε σε δραχμες ειτε σε δολαρια ειτε σε διαγαλαξιακα μπαχτ το ιδιο θα σημαινουν για σενα για μενα για ολους... ακομα και για αυτους...

...δηλαδη για να γινω φτηνο γκαρσονι πρεπει να χρεωνω σε δραχμες? Δεν μπορω να χρεωνω σε λεπτα του ευρω?

Last edited:

Μά δέν θεώρησα οτι πολιτικολογείς..
Απλά τό quote σου ,μού έδωσε τήν ευκαιρία νά σχολιάσω ψευτοδιλήματα πού ετέθησαν στήν συζήτηση καί τά οποία δέν τά έκανες εσύ.

Στίς σημερινές συνθήκες απλά δέν αγοράζω ''πωλήσεις αντεπιχειρημάτων'' ότι στήν πολιτική GAP ''παραμονεύει''ο Σαμαράς ...
Αδιαφορώ παντελώς .Αλλως τε η σημερινή κυβέρνηση ανδρεικέλων τό πολύ-πολύ να αντικατασταθεί απο μιά παρόμοια,άν δέν υπαρξει γενική κατακραυγή .
Τόσα χρόνια επίσης οι έλληνες ''τσιμπάνε'' στη λογική ''ψηφίστε αυτόν γιά νά μήν βγεί ό άλλος''..Πήξαμε απο δήθεν ''αντι-δεξιούς''.

ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΗΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΗΝ. ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟ ΑΠΛΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΓΥΑΡΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΜΠΑΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΠ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΛΗΜΑ Η ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑ. ΑΠΛΑ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ? ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΗ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΡΟΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΡΕΙΣ ΝΑΙ 3 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 12! ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 8 ΓΡΑΦΕΙΩΝ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ? ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ. ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

Και γιατι δεν πεταχτηκες μεχρι το διπλανο Mall να τους φωναξεις????

Οχι αλλες προσληψεις..... δεν θα βρισκουμε θεση στα καφενεια .:fahne90:

ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΗΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΗΝ. ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟ ΑΠΛΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΓΥΑΡΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΜΠΑΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΠ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΛΗΜΑ Η ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑ. ΑΠΛΑ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Καί οι εκτελεστές τους και οι δεσμώτες τους ήσανκαί οι κεντρώοι πλήν τών τότε συνεργατών τών Γερμανών..

Και φυσικά αποστασιοποιημένος δέν είμαι στά πολιτικά πράγματα,αλλά στό 2010 αρνούμαι νά μού πουλάει η συγκεκριμένη Κυβέρνηση ''αντιδεξιά πολιτική''..

Μέ συγχωρείς αλλά αρκετούς καλοπροαίρετους ξεγέλασαν από τό 1996 και μετά..

Αυτα ειναι τα δυσκολα να αλλαξουν.... τα αλλα, τα οικονομικα που λες οτι κατεχεις, οχι οτι δεν τα υπολογιζω, αλλα ειναι απλα νουμερα... τιποτε παραπανω, τιποτε παρακατω... κακως τους δινεις τοση σημασια, ειτε σε δραχμες ειτε σε δολαρια ειτε σε διαγαλαξιακα μπαχτ το ιδιο θα σημαινουν για σενα για μενα για ολους... ακομα και για αυτους...

...δηλαδη για να γινω φτηνο γκαρσονι πρεπει να χρεωνω σε δραχμες? Δεν μπορω να χρεωνω σε λεπτα του ευρω?

διαγαλαξιακα μπαχτ :grinning-smiley-043

Αν έχεις δικό σου νόμισμα ελέγχεις εσύ την προσφορά του χρήματος και όπως έχει πει και ο Rothchild, ᾽δεν με ενδιαφέρει ποιος βγάζει τους νόμους σε μια χώρα, όσο εγώ ελέγχω την προσφορά του χρήματος᾽

Οπότε ναι θεωρώ ότι έχει τεράστια διαφορά το να έχεις δραχμή.

Καί οι εκτελεστές τους και οι δεσμώτες τους ήσανκαί οι κεντρώοι πλήν τών τότε συνεργατών τών Γερμανών..

Και φυσικά αποστασιοποιημένος δέν είμαι στά πολιτικά πράγματα,αλλά στό 2010 αρνούμαι νά μού πουλάει η συγκεκριμένη Κυβέρνηση ''αντιδεξιά πολιτική''..

Μέ συγχωρείς αλλά αρκετούς καλοπροαίρετους ξεγέλασαν από τό 1996 και μετά..

ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ "ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ". ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η Β. ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΛΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ "ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ". ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η Β. ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΛΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

Οι διακρίσεις αριστερά-δεξιά πάντα θά υπάρχουν και ευτυχώς γιατί αλλοιώς θά μιλούσαμε γιά τό τέλος τής πολιτικής ,αλλά και γιά τό τέλος τής Ιστορίας.

Καί η Ιστορία τιμωρεί αλλά και διαψεύδει ολους εκείνους πού θεώρησαν ότι υπάρχει μιά και μόνον πολιτική αντίληψη γιά τον κόσμο..
Κατά τήν γνώμη μου μάλιστα στήν σημερινή περίοδο παγκοσμίως η διάκριση γίνεται όλο και πιό αναγκαία αλλά και απαραίτητη..

Τό άν τά αντίστοιχα συλλογικά υποκείμενα τό κατανοήσουν είναι άλλης τάξεως ζήτημα.
Αλλοίμονο άν ολόκληρος ο κόσμος υποκύψει στόν πιό σκληρό μονεταρισμό πού πάει νά εφαρμοσθεί εντελώς προκλητικά και ανερυθρίαστα αφήνοντας πίσω του εκατομύρια ανέργων και νεοπτώχων.

Last edited:

και όπως έχει πει και ο Rothchild, ᾽δεν με ενδιαφέρει ποιος βγάζει τους νόμους σε μια χώρα, όσο εγώ ελέγχω την προσφορά του χρήματος᾽.

Μη μου τεκμηριωνεις αποψεις με βαση τι εχουν πει αλλοι (εκτος αν προκειται για λαικη σοφία), εν ειδη παντογνωστη, ακομα κι αν δεν ειναι...οικονομολογοι :violent-smiley-030: αλλα...Ροτσιλντ... βγαζω σπυρακια...:flipout:

Αλλα μια και το ανεφερες, οταν το ελεγε ο συγκεκριμενος, σιγουρα δεν ειχε κατα νου τον...εργαζομενο, αλλα τον εαυτο και τους ομοιους του...και επειδη, δουλοι και αφεντικα δεν μπορει να ειναι απο την ιδια πλευρα, αν ισχυει αυτο που ειπε ο εν λογω, ειναι μια καλη δικαιολογια για να παω κοντρα, χωρις μαλιστα να το ψαξω και πολυ πολυ...:2thumb22sup: βλεπεις, εγω ειμαι απο τους εργαζομενους...:afro:

Η μονη αληθεια που βλεπω στην παραπανω ρηση, ειναι οτι οι πολιτικοι, ανεκαθεν εβγαιναν ακριβοι στο κεφαλαιο...:flipout:

Οι διακρίσεις αριστερά-δεξιά πάντα θά υπάρχουν και ευτυχώς γιατί αλλοιώς θά μιλούσαμε γιά τό τέλος τής πολιτικής ,αλλά και γιά τό τέλος τής Ιστορίας.

Καί η Ιστορία τιμωρεί αλλά και διαψεύδει ολους εκείνους πού θεώρησαν ότι υπάρχει μιά και μόνον πολιτική αντίληψη γιά τον κόσμο..
Κατά τήν γνώμη μου μάλιστα στήν σημερινή περίοδο παγκοσμίως η διάκριση γίνεται όλο και πιό αναγκαία αλλά και απαραίτητη..

Τό άν τά αντίστοιχα συλλογικά υποκείμενα τό κατανοήσουν είναι άλλης τάξεως ζήτημα.
Αλλοίμονο άν ολόκληρος ο κόσμος υποκύψει στόν πιό σκληρό μονεταρισμό πού πάει νά εφαρμοσθεί εντελώς προκλητικά και ανερυθρίαστα αφήνοντας πίσω του εκατομύρια ανέργων και νεοπτώχων.

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ- ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η "ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ" ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΑΠ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ- ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟΒΑΛΛΗΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΩΣ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ.

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ- ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η "ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ" ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΑΠ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ- ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟΒΑΛΛΗΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΩΣ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ.

Τίς αυταπάτες μπορεί μεγαλώνοντας νά τίς βάζουμε ,μερικές φορές ,κατά μέρος,αλλά τήν ουτοπία καλό είναι νά τήν θυμόμαστε γιά νά ξέρουμε σέ ποιά πλευρά κινούμαστε..
Αλλως τε η Ιστορία δέν είναι μονον η γενιά μας,αλλά και οι επόμενοι και οι μεθεπόμενοι κ.ο.κ.:2thumb22sup:

Αλλά και στό επίπεδο τού ''εφικτού'' σήμερα ,είναι αναγκαία μιά αμυντική τακτική τών προοδευτικών ανθρώπων απέναντι σέ όσα έρχονται..
Αλλοιώς θά δούμε τούς ''Καρατζαφέρηδες'' νά μάς καβαλάνε άγρια.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΕΑΝ ΨΗΦΙΖΗΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΖΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΠΧ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ "ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ". ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ? ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ.

Αλλά και στό επίπεδο τού ''εφικτού'' σήμερα ,είναι αναγκαία μιά αμυντική τακτική τών προοδευτικών ανθρώπων απέναντι σέ όσα έρχονται..
Αλλοιώς θά δούμε τούς ''Καρατζαφέρηδες'' νά μάς καβαλάνε άγρια.

ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΣΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΓΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ......

http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_9681.html

παραθετω το συγκεκριμενο αρθρο για την βοηθεια της συζητησης

σημειωνω δυο πραγματα απο οσα λεει

"...αναδιάρθρωσης του χρέους μέσω επαναπροσδιορισμού της ημερομηνίας εξόφλησης του ομολόγου και μείωση της ονομαστικής αξίας αυτού. Εφόσον οι χώρες δεν δύνανται να χρεοκοπήσουν η μόνη λύση είναι η ανταλλαγή των ομολόγων που ακόμα δεν έχουν αθετηθεί με ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και συνήθως χαμηλότερου επιτοκίου. "

"...Με την ανάμειξη πληθώρας τραπεζών και κατόχων ομολόγων, υπάρχει δυσκολία συντονισμού των ενέργειών τους. Η ύπαρξη ποικιλίας παράγωγων προϊόντων καθώς και άλλων επενδυτικών προϊόντων δυσχεραίνει το συντονισμό αυτόν και καθιστά τη συμφωνία για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους πολύ δύσκολη"

απο τα λιγα οικονομικα που καταλαβαινω ... η αναδιαρθρωση του χρεους μπορει να αποδειχθει θετικη μονο στην περιπτωση που γινει με χαμηλοτερο επιτοκιο...ετσι ωστε και η δοση να μειωθει..και το συνολικο ποσο που θα καταβληθει για ενα δανειο να ειναι λιγοτερο..ουσιαστικα δηλαδη να μειωθει το ποσοστο κερδους για αυτον που δανεισε...

υπάρχει κι άλλη εναλλακτική: ελεγχόμενο ξήλωμα από τη βουλευτική καρέκλα όλων των εν ζωή πολιτικών που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των ετών μετά τη μεταπολίτευση, με ταυτόχρονη δήμευση της περιουσίας τους, καθώς και τη δήμευση της περιουσίας όλων των αποβιώσαντων πολιτικών που συμμετείχαν στην κυβέρνηση το ίδιο χρονικό διάστημα (μέσω των κληρονόμων τους). δεν υπάρχει κανένα χρέος για αναδιάρθρωση, υπάρχει μόνο η υποχρέωση του λαού να υπενθυμίσει στους πολιτικούς ότι είναι τιμή να εκλέγεσαι ως αντιπρόσωπος στη βουλή κι όχι ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό εις βάρος των ψηφοφόρων σου. η υπενθύμιση αυτή νομιμοποιείται να γίνει με κάθε τρόπο ...

υπάρχει κι άλλη εναλλακτική: ελεγχόμενο ξήλωμα από τη βουλευτική καρέκλα όλων των εν ζωή πολιτικών που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των ετών μετά τη μεταπολίτευση, με ταυτόχρονη δήμευση της περιουσίας τους, καθώς και τη δήμευση της περιουσίας όλων των αποβιώσαντων πολιτικών που συμμετείχαν στην κυβέρνηση το ίδιο χρονικό διάστημα (μέσω των κληρονόμων τους). δεν υπάρχει κανένα χρέος για αναδιάρθρωση, υπάρχει μόνο η υποχρέωση του λαού να υπενθυμίσει στους πολιτικούς ότι είναι τιμή να εκλέγεσαι ως αντιπρόσωπος στη βουλή κι όχι ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό εις βάρος των ψηφοφόρων σου. η υπενθύμιση αυτή νομιμοποιείται να γίνει με κάθε τρόπο ...

Αυτό δυστυχώς μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω κάποιου είδους δικτατορίας από κάποιον που να έχει σκοπό να κάνει κάτι γι'αυτή τη χώρα... Προφανώς δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος τέτοιος, δυστυχώς ακόμα πιο επικίνδυνο από τον GAP και την παρέα του είναι ο μέσος νεοέλληνας όταν πλησιάζει την κάλπη...

...κάπως έτσι:

pAPANDREOU_pEDIONaREOS_megaliFoto.jpg

...και έτσι...

pasok-3-thumb-large.jpg

Last edited: