Μάσκες

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Τι να κάνουμε, μπήκαν στην ζωή μας και δεν βλέπω να φεύγουν άμεσα...

Γνωρίζει κανείς αν η παρακάτω μάσκα κάνει για τον κοροναβάιρους?
Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από τα χαρακτηριστικά που αναφέρει....

https://www.3mhellas.gr/3M/el_GR/co...539+8720550+8720785+8738253+3294361850&rt=rud

Λόγω της βαλβίδας εκπνοής αν αυτός που την φοράει είναι φορέας είναι επικίνδυνη για τους άλλους
Προτίμησε τις απλές ΚΝ95 και μετά από κάθε χρήση στον ήλιο για τρείς ημέρες..
Με επιφύλαξη..

Με βαλβιδα ?
Την αγορασα και την εχω και καθεται !
Σου φτανει αυτο για απαντηση ?

Χρησιμοποιω τις χειρουργικες.
Οπου τουλαχιστον ο λαιμος δεν προλαβαινει να ξεραθει.

Βασικα, ολα ειναι θεμα ΧΡΟΝΟΥ χρησης.
Με βαλβιδα, μπορεις ανετα μεχρι και 5-7 λεπτα.
Μετα ? .... εξαιρετικα αβολη ! Απαλευτη !
Με τις χειρουργικες (τις απλες δηλαδη)
μπορεις μεχρι και μια ωρα ολοκληρη.

Και εγώ χειρουργικές χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα αλλα μου τελείωσε ένα πακέτο που είχα αγοράσει προ κοροναβάιρους και οτι καινούργια έχω βρει σε φαρμακείο το λαμάκι στο επάνω μέρος δεν λυγίζει σωστά και στην ουσία αναπνέω από το κενό αυτό πάνω από τη μύτη. Ενώ οι παλιές που είχα αγοράσει μια 100αδα στον Μάρτιο αυτό το μέταλλο έπαιρνε ακριβώς το σχήμα της μύτης και σφράγιζε. Με αυτές τις καινούργιες νιώθω ότι δεν φοράω μάσκα, απλά με κοροιδεύω. Εντωμεταξύ αυτές έχουν όλα τα φαρμακεία που πήγα...

Απάντηση: Re: Μάσκες

αναπνέεις εύκολα με αυτήν?κάνει για πολλές ώρες?
Οχι, δεν αναπνέεις σαν τις απλές χειρουργικές και πάνινες, γι αυτό και προστατεύει πιο αποτελεσματικά
αλλά δεν δυσκολεύει και πολύ την αναπνοή..
Εμένα με κουράζει πιό πολύ το λάστιχο πίσω στο αυτί..

Φοράω χρόνια σε διυλιστήρια ffp3 με βαλβίδα 12ωρα αρκετές φορές σε μεγάλες θερμοκρασίες.. Όλα είναι θέμα συνήθειας
Στο θέμα μας, θα σου πρότεινα τις ΚΝ95, σε προστατεύουν 95% σε σ σχέση με το 50% των χειρουργικών, και δεν είναι μιας χρήσης..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Έχει χιλιοειπωθεί, αλλά θα το ξαναγράψω μια ακόμη φορά:

οι μάσκες αυτό που ουσιαστικά προσφέρουν είναι το να φρενάρουν (και όχι εξουδετερώσουν) τα σταγονίδια που εκπέμπει κανείς με το βήχα, την ομιλία, ή ακόμα και την αναπνοή. Ούτε θα σε προστατεύσουν επί της ουσίας από τον ιό, ούτε έχει ιδιαίτερο νόημα να μπανταριστείς λες και βγαίνεις περίπατο στη Σελήνη.

Σε μια ιδανική κοινωνία χωρίς χρήσιμους ηλιθίους, που άγονται και φέρονται από κομματικά και άλλης φύσεως συμφέροντα, όλοι θα φορούσαν μάσκες, με αποτέλεσμα η μετάδοση του ιού να πέφτει στο ελάχιστο, κυρίως σε νοσοκομεία ή χώρους όπου νοσούν άνθρωποι σοβαρά.

Στην υπαρκτή κοινωνία (αν μη τι άλλο αμερικανική και ελληνική που γνωρίζω από πρώτο χέρι), η προσπάθεια των περισσοτέρων εκμηδενίζεται από την αδιαφορία των λιγότερων, αφού σε ένα supermarket, αν 95 στους 100 φοράνε σωστά τη μάσκα τους, είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν από τους 5 ηλίθιους που φοράνε τη μάσκα στο σαγόνι και κινούνται σαν οπλισμένες χειροβομβίδες.

Long story short, μια χειρουργική μάσκα είναι ο καλύτερος συνδυασμός άνεσης (για πολύωρη χρήση) και προστασίας, αφού κάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται να κάνει μια μάσκα. Το αν κουμπώνει καλά ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικό, αφού ακόμα κι αν δεν κουμπώσει, τα σταγονίδια του στόματος και της μύτης θα τα φρενάρει αποτελεσματικά. Το κούμπωμα στη μύτη είναι θέμα κυρίως πρακτικό για τους διοπτροφόρους μπας και γλυτώσουν το θάμπωμα.

Απάντηση: Re: Μάσκες

Έχει χιλιοειπωθεί, αλλά θα το ξαναγράψω μια ακόμη φορά:

οι μάσκες αυτό που ουσιαστικά προσφέρουν είναι το να φρενάρουν (και όχι εξουδετερώσουν) τα σταγονίδια που εκπέμπει κανείς με το βήχα, την ομιλία, ή ακόμα και την αναπνοή. Ούτε θα σε προστατεύσουν επί της ουσίας από τον ιό, ούτε έχει ιδιαίτερο νόημα να μπανταριστείς λες και βγαίνεις περίπατο στη Σελήνη.

Σε μια ιδανική κοινωνία χωρίς χρήσιμους ηλιθίους, που άγονται και φέρονται από κομματικά και άλλης φύσεως συμφέροντα, όλοι θα φορούσαν μάσκες, με αποτέλεσμα η μετάδοση του ιού να πέφτει στο ελάχιστο, κυρίως σε νοσοκομεία ή χώρους όπου νοσούν άνθρωποι σοβαρά.

Στην υπαρκτή κοινωνία (αν μη τι άλλο αμερικανική και ελληνική που γνωρίζω από πρώτο χέρι), η προσπάθεια των περισσοτέρων εκμηδενίζεται από την αδιαφορία των λιγότερων, αφού σε ένα supermarket, αν 95 στους 100 φοράνε σωστά τη μάσκα τους, είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν από τους 5 ηλίθιους που φοράνε τη μάσκα στο σαγόνι και κινούνται σαν οπλισμένες χειροβομβίδες.

Long story short, μια χειρουργική μάσκα είναι ο καλύτερος συνδυασμός άνεσης (για πολύωρη χρήση) και προστασίας, αφού κάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται να κάνει μια μάσκα. Το αν κουμπώνει καλά ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικό, αφού ακόμα κι αν δεν κουμπώσει, τα σταγονίδια του στόματος και της μύτης θα τα φρενάρει αποτελεσματικά. Το κούμπωμα στη μύτη είναι θέμα κυρίως πρακτικό για τους διοπτροφόρους μπας και γλυτώσουν το θάμπωμα.

+1 Παρατήρησα πως οι πιο ακριβές N95 μάσκες είναι πιο άνετες γι πολύωρη χρήση.

όπα ρε παιδιά, δηλαδή ουτε αυτές οι N95 ή οι 3M ffp3 σε προστατεύουν?Μονο τους αλλους προστατεύουν από εσένα δηλαδή?

Ακριβως.

Περιοριζουν την πιθανη διασπορα του ιου απο εσενα προς τους γυρω σου.

Ισως και λιγο απο τους αλλους προς εσενα.

Re: Απάντηση: Re: Μάσκες

+1 Παρατήρησα πως οι πιο ακριβές N95 μάσκες είναι πιο άνετες γι πολύωρη χρήση.

Μιλουσα σημερα με τον φαρμακοποιο μου και μου λεγε οτι :

Eνω ειχε κανει μια τεραστια παραγγελια μασκων διαφορων τυπων γα να βγαλει τους επομενους μηνες ηδη τις εχει ολες πουλησει και αναγκαζεται να προβει σε νεα παραγγελια.

Αν λογω καταστασης χρειαζεστε να ειστε με αλλους σε κλειστο χωρο αρα υποχρεωτικα με μασκα και ειναι δικη σας υποχρεωση η προμηθεια της βιαστειτε να παραγγειλετε το δυνατον γρηγοροτερα .

όπα ρε παιδιά, δηλαδή ουτε αυτές οι N95 ή οι 3M ffp3 σε προστατεύουν?Μονο τους αλλους προστατεύουν από εσένα δηλαδή?

Αν κάποιος πχ φταρνιστεί η βήχει η μιλάει έντονα δηλαδή έχουμε εκπομπή σωματιδίων, (σε εύλογη απόσταση πάντα) καμία μάσκα δεν σε προστατεύει γιατί ο ιός περνάει από τα μάτια.. Το θέμα είναι να φοράνε και οι 2

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Μίας κ αναφέρατε μάσκες δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ όταν τύχει να την φορέσω πάνω από 20λεπτό αρχίζουν και τσούζουν τα μάτια μου με προοδευτική ένταση. Ελάχιστα στο 20λεπτό αλλά αυξάνεται με τη πάροδο των λεπτών. Χρησιμοποιώ χειρουργικές η πολλαπλών χρήσεων που μας έδωσαν στη δουλειά.

Εγω μονον με το co2 που αναπνεω πισω ενοχλουμαι ( με την χρηση της υφασματινης διπλης στρωσης που προτιμω)

Αναγκαστικα οταν εργαζομαι για ωρες βαζω χειρουργικη που ειναι πιο ελαφρια

Εμενα αυτες οι "χειρουργικες" μου εχει τυχει να μου σπαει το λαστιχακι οταν τις βαζω...

Εμενα αυτες οι "χειρουργικες" μου εχει τυχει να μου σπαει το λαστιχακι οταν τις βαζω...

Ειναι χειριστης ποιοτητας. Μακρυα.

Και εγω προχτες σε χωρο εργασιας μου εσπασα 7 μασκες ετσι. Τραγωδια. Αν τις ειχα πληρωσει εγω θα του τις ειχα παει πισω οποιου τις πουλησε.