Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Δεν είχα σκεφτεί ότι θα υπάρχει τοσο μικρό ώστε να στηρίζεται εύκολα στην οθόνη.

Μια σκέψη όμως: Δεν σου κανει κοιλιά / κρεμάει στο κέντρο;

Ποσο μεγαλη ειναι η οθόνη σου;

Edit

Τωρα που το σκέφτομαι βέβαια και το δικό μου που χει κασα δεν νομίζω να προσφέρει πρόσθετη (πέραν των 2 άκρων) στήριξη στο εσωτερικό ρολο (και στις 110" δεν κουρμπαρει).

Edit 2

Απο την άλλη παλι η κασα θυμάμαι κουρμπαρε αν δεν έβαζα και στήριγμα (ταβάνι) στο κέντρο οπότε...

Last edited:
ο χωρος ειναι dedicated? τι διαστασεις εχει? θα μπορουσες να τραβηξεις φωτογραφιες ολο το χωρο

Μπορεις να το πεις κι ετσι. Στο χωρο υπαρχει το home cinema βασικα, το γραφειο μου και τα πραγματα μου απο το RC.
H διαστασεις ειναι 4.30χ5.20 περιπου και το home cinema ειναι στημενο στη κοντη διασταση (προβολεας πανι).
Υπαρχουν 2 διθεσιοι καναπεδες τραπεζακι σαλονιου κτλ.
Μολις μπορεσω θα βγαλω και φωτο.

Καλά, έχω χάσει επεισόδεια, ακόμα και το ρολάκι δεν θα το πρόσεχα αν δεν το ανέφερε το (τ)ρολάκι ο spcav :p
Πρέπει να ξανακατέβω... Αλλά θέλω Zeb και ταψάκι... :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Καλά, έχω χάσει επεισόδεια, ακόμα και το ρολάκι δεν θα το πρόσεχα αν δεν το ανέφερε το (τ)ρολάκι ο spcav :p
Πρέπει να ξανακατέβω... Αλλά θέλω Zeb και ταψάκι... :grinning-smiley-043

Εσυ μη μου πεις οτι δεν ξερεις το δρομο ? -bye-

Επιτέλους !

Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις κι αναβολές αποφάσισα να ασχοληθώ και λίγο με το δικό μου masking.
Τίποτε το ιδιαίτερο, ένα απλό ρολάκι που καλύπτει μόνο το πάνω μέρος της οθόνης αφού, επειδή η εικόνα μετακινείται προς τα κάτω, αυτό είναι αρκετό.
Το αποτέλεσμα είναι αντιστρόφως ανάλογο του, σχεδόν μηδενικού, κόστους της κατασκευής.

Attachments

• IMG_1120.jpg
    IMG_1120.jpg
    68.6 KB · Views: 231
  • IMG_1119.jpg
    IMG_1119.jpg
    68.5 KB · Views: 234
Ωραίος ο κύριος Μπάμπης! Από την δικη μου εμπειρία, οι διαφορες στο ματι είναι τεράστιες! Πρόλαβες να δεις τίποτα;

Είδα κάτι αλλά όχι ταινία ολόκληρη...
Δεν τα κατάφερα γιατί κάποιος φίλος με στήνει συνεχώς.... :silly:

Η διαφορά είναι τεράστια στα *&%$μηχανάκια σας... Τα καλά μηχανάκια ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται ματζούνια, ακόμα και τα φωτόμετρα τα παίζουν και δείχνουν 0% λιπαρά. :flipout:

Εντάξει, γνωστά πράγματα και απ´όλους αποδεκτά, όντως η διαφορά είναι τεράστια. :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Είδα κάτι αλλά όχι ταινία ολόκληρη...
Δεν τα κατάφερα γιατί κάποιος φίλος με στήνει συνεχώς.... :silly:

Η διαφορά είναι τεράστια στα *&%$μηχανάκια σας... Τα καλά μηχανάκια ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται ματζούνια, ακόμα και τα φωτόμετρα τα παίζουν και δείχνουν 0% λιπαρά. :flipout:

Εντάξει, γνωστά πράγματα και απ´όλους αποδεκτά, όντως η διαφορά είναι τεράστια. :music-smiley-005:

Ψιτ, λίγα τα λογια για τα μηχανάκια μας.. Άλλωστε σε λίγο καιρο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.. :p

Πέραν της πλακας, όταν της προάλλες βλέπαμε σπίτι σου το Hobbit, αν και η εικόνα έσκιζε, με ενοχλούσε που οι μπάρες δεν ήταν μαυρο κατράμι.. Τώρα με το masking θα δούμε "αλλα" πράγματα..

Ωραιος ο Κος Μπαμπης. Μεγεια

Το ρολακι αυτο ειναι κατα παραγγελια στις διαστασεις ? Μπορεις να πεις κοστος ?

Ωραιος ο Κος Μπαμπης. Μεγεια

Το ρολακι αυτο ειναι κατα παραγγελια στις διαστασεις ? Μπορεις να πεις κοστος ?

Ευχαριστώ βρε...

Το ρολάκι είναι παραγγελία. Επειδή το μήκος ήταν μεγάλο (2,78 m) για να μην κάνει κοιλιά στη μέση μπήκε πιο χοντρή σωλήνα.
Το παρήγγειλα σε φίλο που βάζει κουρτίνες και με χρέωσε αυτά που πλήρωσε αυτός, δηλαδή 75 .

Re: Απάντηση: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Ψιτ, προσεχε Μπαμπίκο, σε λίγο θα σε βάλει να μετακομίσεις ο Τακης :p

Συγνώμη, αυτή είναι η καινούργια οθόνη; Μικρή μου φαίνεται....

EDIT

Εντωμεταξύ το δοκάρι σου έκατσε ταμαμ (για το ''μεσα εξω'' του ρολερ)

Last edited:
Μικρή; 120 ίντσες είναι.

Βέβαια, τώρα που το λές, κι εγώ αν έκανα την αλλαγή οθόνης σήμερα με τον 700-άρη δεν θα έπαιρνα αυτή την οθόνη.
Θα πήγαινα σε custom 235:1 από τοίχο σε τοίχο κι ότι ήταν 16:9 θα μασκάριζα δεξιά-αριστερά.

Εννοω ότι αν δεν μου το λεγες, από τη φωτο, θα νομιζα ότι είναι η παλια.

Μαλλον δεν θυμαμαι καλα τις αναλογιες του χωρου σου

Για την 2,35 δεν ξερω....μαλλον διαφωνω....

Πολύ ωραίος Βάμβιε!! Ως γνωστόν το μάσκινγκ είναι κυριολεκτικά άλλη εικόνα (είναι άτιμο αυτό το παλιομάτι μας...:silly:)

Η ψευδαίσθηση κόντραστ που προσδίδει μπορεί και να παίζει στο 30% (εκτίμηση).

Άστα Τζών...
Αφού τώρα σκέφτομαι να αφήνω αναμένα και κάποια ambient φωτάκια γιατί όταν πέφτει σκοτάδι... φοβάμαι. :cool: