Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν εξαρτήματα για δράπανο κατσαβίδο οπως δίσκος κοπής ξύλου η μετάλλου και σπαθοσεγα φυσικά για μικροδουλειές εντός σπιτιού τελείως ερασιτεχνικά
Ευχαριστω εκ των προτέρων

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλως τον!
Εχω δει καπου ενα εξαρτημα περιεργο που μπαινει στο τσοκ του δραπανοκατσαβιδου και το μετατρεπει σε σεγα..
Μια απλη σεγα κοστιζει γυρω στα 20 ευρω, πολυ λιγοτερο απ'οτι θα σου κοστισει το εξαρτημα που ειναι και εντελως αμφιβολου αποτελεσματικοτητας.

Για δισκους κοπης ξυλου, ξερω οτι υπαρχουν ανταπτορες για να προσαρμοζονται σε δραπανα. Ουτε καν εχω μπει στον κοπο να βρω παραπανω πληροφοριες καθως μου φαινεται μαλλον αχρηστο.
Πιο ευκολα προσαρμοζεις δισκακια κοπης τυπου dremel με τον μικρο αξονα αλλα και παλι δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις με τις λιγες στροφες του δραπανου.

Παντως με ενα πενηνταρικο μπορεις να παρεις μια οικονομικη σεγα και ενα οικονομικο πολυεργαλειο.
Απο την αλλη, με 40 ευρω αγοραζεις το πολυεργαλειο της skil και με αλλα 30 την σεγα της skil.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλως τον!
Εχω δει καπου ενα εξαρτημα περιεργο που μπαινει στο τσοκ του δραπανοκατσαβιδου και το μετατρεπει σε σεγα..
Μια απλη σεγα κοστιζει γυρω στα 20 ευρω, πολυ λιγοτερο απ'οτι θα σου κοστισει το εξαρτημα που ειναι και εντελως αμφιβολου αποτελεσματικοτητας.

Για δισκους κοπης ξυλου, ξερω οτι υπαρχουν ανταπτορες για να προσαρμοζονται σε δραπανα. Ουτε καν εχω μπει στον κοπο να βρω παραπανω πληροφοριες καθως μου φαινεται μαλλον αχρηστο.
Πιο ευκολα προσαρμοζεις δισκακια κοπης τυπου dremel με τον μικρο αξονα αλλα και παλι δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις με τις λιγες στροφες του δραπανου.

Παντως με ενα πενηνταρικο μπορεις να παρεις μια οικονομικη σεγα και ενα οικονομικο πολυεργαλειο.
Απο την αλλη, με 40 ευρω αγοραζεις το πολυεργαλειο της skil και με αλλα 30 την σεγα της skil.

Ευχαριστω για την απάντηση και το καλωσόρισμα υπάρχουν πουθενά πρόχειρα τα Λίνκ για να δω τα προϊόντα και με τα ανταπτορακια που προτείνεται ; γενικά απο ποια on line καταστήματα ψωνίζετε τέτοια εργαλεία και είδη ξυλείας η άλλων πρώτον υλών για τις κατασκευές σας ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tα ανταπτορακια δεν τα προτεινω καθολου, το αντιθετω ελεγα οτι αποθαρρυνω την αγορα τους λογω αμφιβολου αποτελεσματικοτητας και εν δυναμη, επικινδυνοτητας.

Εδω ομως ειναι πληροφοριακα καποια λινκς (μπορεις μετα να χρησιμοποιησεις τα keywords για περαιτερω αναζητηση στο google).
http://www.ebay.com/itm/TruePower-T...76d2c2a&pid=100011&rk=1&rkt=5&sd=120975001170

http://www.ebay.ie/itm/Arbor-Mandre...236488?hash=item20fff58f08:g:DWAAAOSwHnFVvCel

Tα ανταπτορακια δεν τα προτεινω καθολου, το αντιθετω ελεγα οτι αποθαρρυνω την αγορα τους λογω αμφιβολου αποτελεσματικοτητας και εν δυναμη, επικινδυνοτητας.

Εδω ομως ειναι πληροφοριακα καποια λινκς (μπορεις μετα να χρησιμοποιησεις τα keywords για περαιτερω αναζητηση στο google).
http://www.ebay.com/itm/TruePower-T...76d2c2a&pid=100011&rk=1&rkt=5&sd=120975001170

http://www.ebay.ie/itm/Arbor-Mandre...236488?hash=item20fff58f08:g:DWAAAOSwHnFVvCel

το 2 ειναι φονικό όπλο :P

Παιδιά καλησπέρα έχω πήρα ένα πολύ φθηνο σιδηρόδρομο για συρτάρι και δεν μπορώ να τον χωρίσω....

Έναν που είχα πάρει πιο παλιά είχε μια ασφάλεια μικρή την παταγες χωριζε σε δύο κομματια βιδωνες το ένα στο συρτάρι το άλλο στην ντουλάπα και μετά τον ξαμαμονταρες. Αυτόν δεν τον βλέπω να ανοίγει.
Βάζω φωτογραφία να δείτε μήπως ανοίγει κάπως και δεν το βλέπω εγώ γιατί για να το συναρμολογησω χωρίς να σπάσει σε δύο κομμάτια πρέπει να γίνω μάγος
IMG_20161117_191513.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά καλησπέρα έχω πήρα ένα πολύ φθηνο σιδηρόδρομο για συρτάρι και δεν μπορώ να τον χωρίσω....

Έναν που είχα πάρει πιο παλιά είχε μια ασφάλεια μικρή την παταγες χωριζε σε δύο κομματια βιδωνες το ένα στο συρτάρι το άλλο στην ντουλάπα και μετά τον ξαμαμονταρες. Αυτόν δεν τον βλέπω να ανοίγει.
Βάζω φωτογραφία να δείτε μήπως ανοίγει κάπως και δεν το βλέπω εγώ γιατί για να το συναρμολογησω χωρίς να σπάσει σε δύο κομμάτια πρέπει να γίνω μάγος
View attachment 134432

Αυτος νομιζω δεν χωριζει. Ειναι και ψευτοκατασκευη, απο αυτους που διαλανε.

Και τον είχα θεωρησει ευκαιρία όταν τον βρήκα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ήταν τόσο φθηνό. Τεσπα δεν πειράζει σε ένα παιδικό κουζίνακι θέλω να τον βάλω οπότε δεν θα έχει βάρος απλά θα το μονταρω από τώρα που δεν έχει πλάτη η κουζίνα.

Και τον είχα θεωρησει ευκαιρία όταν τον βρήκα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ήταν τόσο φθηνό. Τεσπα δεν πειράζει σε ένα παιδικό κουζίνακι θέλω να τον βάλω οπότε δεν θα έχει βάρος απλά θα το μονταρω από τώρα που δεν έχει πλάτη η κουζίνα.

Στην φωτο στο πανω ακρο το στενο δεν φαινεται αν εχει ενα στραντζαρισμα για να στοπαρει οταν κλεινει. Αν το εχει τοτε παρε μια πενσα και ισιωσε το. Μετα σπρωξε αναποδα να βγει απο την αλλη πλευρα.

μια που αναφερθηκε...εχω καποια συρταρι απου σηκωνουν καποιο βαρος...στο πλαι εχουν ενα πλαστικο λουκι 12χ8mm που παει συρταρωτα σε ενα πηχακι στο σψμα του επιπλου.

μια που τα πηχακια την κανουν σιγα σιγα παρα τις επισκευες, μηπως υπαρχει ακποιος αναλογος σιδηροδρομος?

Βλεπωντας αρκετα βιντεο στο you tube σχετικα με την κατασκευη φραχτη για το ρουτερ,ειδα οτι μπροστα απ τον κυριως φραχτη βαζουν εναν διαιρουμενο φραχτη ανοιγει προς τα αριστρρα το ενα κομματι και προς τα δεξια το αλλο.ποια η χρησιμοτητα των παραπανω;;

Στην περιπτωση που θα θελησεις να ρουταρεις καποιο αυλακι και οχι ακμη, τοτε θελεις εναν συνεχη φρακτη χωρις κενα, οποτε κλεινεις το διακενο. Αντιθετως οταν ρουταρεις καποια ακμη, σε βολευει πολυ να προεξεχει ενα μερος του bit απο τον φρακτη, οποτε ανοιγεις το διακενο, αναλογα με το φαρδος του bit.
Προτεινω να το βαλεις στην κατασκευη σου, θα σου φανει χρησιμο στην πορεια.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαλιστα .μονο αυτο δλδ ;;αρα αχρηστο το βλεπω.

O κυριος λογος που πρεπει να ανοιγοκλεινει ο φραχτης ειναι κυριως για το antisplintering του ξυλου που ρουταρεις. Οταν κοβει το κοπτικο και αναλογα με τα νερα του ξυλου αλλα και ποσο εχει χασει σε ικανοτητα κοπης ξυλωνει λιγο το ξυλο στο μερος που βγαινει. Εκει λοιπον βρισκεται ο φραχτης απο πισω και το ξυλωμα θα γινει 0.5 χιλιοστα το πολυ. Γιατι τοσο κοντα στο κοπτικο πρεπει να κλεισεις τα δυο κομματια.
Αν ρουταρεις σκληρο ξυλο με φτηνο σχετικα κοπτικο μπορει και να φυγει ολοκληρο κομματι αν πιασει τα νερα σωστα. Για μελαμινες και mdf δεν ειναι τοσο απαραιτητο.
Κατα δευτερον, ο φραχτης φθειρεται σχετικα γρηγορα και χαραζεται. Αν εχεις 2 κομματια αλλαζεις κατα βουληση οποτε θελεις. Το πιο σημαντικο ειναι το πισω μερος να ειναι απολυτα καθετο και ευθύ, πραγμα που δεν ειναι ευκολο να πετυχει.

Να συμπληρώσω και εγώ πως με το άνοιγμα στον φράχτη ρυθμίζουμε πόσο βαθιά (οριζόντια) θέλουμε να κόψει το κοπτικό που δεν έχει ρουλεμάν κ.λ.π.