Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Έ, αφού το κατέβασε... Τι να του πώ; Πάρτο παλι επάνω; Ντρεπόμουνα... :silly::p

Όχι πως σε έτρωγε ο ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

6.5Α χ 220 = 1430. Πάντα πας 50% πάνω σε ισχύ για να μην πάρεις φωτιά και πάλι σίγουρος δεν είσαι γιατί στα ζόρια θα ζεστενεται. Άρα θέλεις τροφοδοτικο κοντά στα 2200+ watt. Αυτό που έβαλες είναι 75. Και αυτό που σου προτινουν πιο πανω είναι το μισό.

Ναι έχεις δίκαιο τι στα 110v τι στα 220v, 6,5A παραμένει.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Όχι πως σε έτρωγε ο ....

Ναι έχεις δίκαιο τι στα 110v τι στα 220v, 6,5A παραμένει.

Οχι, εσυ εχεις δικιο. Μενει 6.5 στην εξοδο του αυτομετασχηματιστη. Στην εισοδο θα εχει 220χ3.25 + κατι οι απωλειες + κατι για ασφαλεια παμε στα 1200w

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Οχι, εσυ εχεις δικιο. Μενει 6.5 στην εξοδο του αυτομετασχηματιστη. Στην εισοδο θα εχει 220χ3.25 + κατι οι απωλειες + κατι για ασφαλεια παμε στα 1200w

χαχαχαχα μπερδευτήκαμε, ασε πάνε χρόνια και ξεχνάμε τα βασικά.:grandpa:
Οπότε ναι, να προτείνουμε στον φίλο τα 1200w για να είναι σίγουρος.

Last edited:
Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το συγκεκριμενο ρουτερ εχει softstart ακριβως για να αποφευγονται τα peaks στην εκκινηση.
Νομιζω οτι ενας μετασχηματιστης των 1000w ειναι υπεραρκετος για την χρηση ενος εργαλειου 700watt.

Το συγκεκριμενο ρουτερ εχει softstart ακριβως για να αποφευγονται τα peaks στην εκκινηση.
Νομιζω οτι ενας μετασχηματιστης των 1000w ειναι υπεραρκετος για την χρηση ενος εργαλειου 700watt.

Εδω θα διαφωνησω εντονα, γιατι τα 720w του makita δεν ειναι στην εκκινηση αλλα στην κανονικη λειτουργια του που μπορουν να βγουν πολυ ανετα στην πραξη αναλογα με το τι κοβει. Ενας μετασχηματιστης στα 1000 θα ζεσταθει πολυ γρηγορα και σιγουρα δεν κανει για 720 καταναλωση.
Η πρακτικη επειδη το εχω ψαξει (θα αγοραζα το Bosch το ρουτερ απο Aμερικη) σε αυτες τις μεταροπες ειναι να πηγαινεις 2 φορες πανω απο την ονομαστικη και πολλοι προτινουν και 3 φορες πανω αλλα για να μην φανω υπερβολικος προτινα τα 1200. Eγω με κατω απο 1500 αυτο δεν θα θα το δουλευα.
Βεβαια μπορει να ρωτησει και αυτους που τους πουλανε λεγοντας συγκεκριμενα οτι προκειτε για ρουτερ κοπης.

Δεν μου εχει ζεσταθει ποτε μετασχηματιστης -με μικρο περιθωρειο ασφαλειας στα watt- σε εργαλειο ειτε συσκευη 110 βολτ απο τις δεκαδες που εχει φερει αβερτα ο πατερας μου (ναυτικος) απο την Αμερικη.
Μιλαω εκ πειρας και μεγαλης χρησης αμερικανικων συσκευων 110 βολτ με μετασχηματιστες, οχι θεωρητικα. Παρεμπιπτοντως, ποτε δεν προτεινω κατι σε καποιον εαν δεν εχω την γνωση η την πρακτικη εμπειρια.

Το καλυτερο, οπως συμβουλεψα τον φιλο παραπανω, ειναι να μιλησει και με καποιο ειδικο καταστημα για σιγουρια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με τπτ. Είναι πολύ μικρός.

''παιζει'' να αλλαξει το ''εσωτερικο'' του εργαλειου ????

και να γινει απο 110 σε 220 ?

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Όχι! Αυτος είναι μονο για φορτιστες κινητών και μικροσυσκευες (ξυριστικες μηχανες κλπ.) Θες μεγαλυτερο, 800w τουλάχιστον.

http://www.ebay.co.uk/itm/401126092336?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

αγοραστικε αυτο το MAKITA, ειναι 110v .....

http://www.electronix.gr/index.php?route=product/product&product_id=30244

με αυτον τον μετασχημαστικη θα δουλεψει ?

Όχι! Αυτος είναι μονο για φορτιστες κινητών και μικροσυσκευες (ξυριστικες μηχανες κλπ.) Θες μεγαλυτερο, 800w τουλάχιστον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

''παιζει'' να αλλαξει το ''εσωτερικο'' του εργαλειου ????

και να γινει απο 110 σε 220 ?

Αυτο που λες δυστυχως δεν γινεται.
Η γνωμη μου ειναι να ψαξεις για μικρο μετασχηματιστη.

Παραθετω μια φωτο απο ενα παλαιο μετασχηματιστη 1000W που χρησιμοποιουσαμε σε ενα αμερικανικο αεροθερμο 800watt.
Eιμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν παρομοιοι και καλυτεροι μετασχηματιστες σημερα. Ο παρακατω ειχε αγοραστει απο την Αμερικη.

32190505231_28b36e168e_b.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραθετω μια φωτο απο ενα παλαιο μετασχηματιστη 1000W που χρησιμοποιουσαμε σε ενα αμερικανικο αεροθερμο 800watt.
Eιμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν παρομοιοι και καλυτεροι μετασχηματιστες σημερα. Ο παρακατω ειχε αγοραστει απο την Αμερικη.

Στο μοτερ-ρουτερ θα εχει και θεμα με τα 60ΗΖ. Εδω το ρευμα ειναι 50ΗΖ και συμφωνα με την wikipedia:
Equipment with high-powered motors or internal transformers designed to operate at 60 Hz may overheat at 50 Hz even if the voltage supplied is correct.

Παλι στη θεωρεια το ριξαμε Γιαννη? :)))

Το αμερικανικο aircondition που εχει ο πατερας μου αυτη τη στιγμη στο δωματιο του δουλευει με τον ιδιο μετασχηματιστη εδω και 40 χρονια δεν εχει θεμα με τoυς κυκλους.
Οπως και καμμια αλλη αμερικανικη συσκευη η εργαλειο -either high or low powered- που εχουμε χρησιμοποιησει εμεις. Και εχουμε χρησιμοποιησει και χρησιμοποιουμε πααααρα πολλες.

Παλι στη θεωρεια το ριξαμε Γιαννη? :)))

Το αμερικανικο aircondition που εχει ο πατερας μου αυτη τη στιγμη στο δωματιο του δουλευει με τον ιδιο μετασχηματιστη εδω και 40 χρονια δεν εχει θεμα με τoυς κυκλους.
Οπως και καμμια αλλη αμερικανικη συσκευη η εργαλειο -either high or low powered- που εχουμε χρησιμοποιησει εμεις. Και εχουμε χρησιμοποιησει και χρησιμοποιουμε πααααρα πολλες.

Καλη ειναι η πραξη οπως το λες αλλα τα πραγματα κατασκευαζονται και λειτουργουν με βαση την θεωρεια και οχι την εμπειρια και δουλευονται προτιστως με ασφαλεια γιατι η στραβη δεν συμβαινει σε ολους αλλα σε λιγους και μονο 1 φορα.

Θεωρω οτι ο συμπιεστης του Air condition 40 ετων που δουλευει σταθερα σε καποιες χιλιαδες στροφες δεν εχει καμμια σχεση με μοτερ ρουτερ του 2016 που δουλευει στις 20000 με φορτιο που μεταβαλλεται. Και ειμαι απολυτως σιγουρος οτι η μεταβλητη ρυθμιση στροφων του ρουτερ θα καει στα 50hz της Ελλαδος. Στη θεωρεια βεβαια.
Δεν αμφιβαλλω οτι οι οικοσκευες τυπου μιξερ, παγωτομηχανες, πιστολακια, τοστιερες μπορουν να δουλεψουν με αυτον τον μετασχηματιστη, αλλα διαφερουν παρα πολυ στον πως καταναλωνουν την ισχυ σε σχεση με ενα πολυστροφο μοτερ εργαλειου.

Τιποτα δεν θα καει λογω της διαφορας της συχνοτητας. Αντε να δουλευει με ελαχιστα λιγοτερες στροφες στη χειροτερη περιπτωση. Για απλη συσκευη των 700watt μιλαμε!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νάσαι καλά Μιχάλη,

Μου θύμισες τους μετασχηματιστές που έχω από την εποχή που λειτουργούσαν οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα (αναφέρομαι σ' εκείνη του Ελληνικού) και τις συσκευές 110V που είχα αγοράσει, μερικές από τις οποίες λειτουργούν ακόμη (σκούπα, μαχαίρια κλπ).
Έψαξα και βρήκα τη μια που έχω σε ένα μαχαίρι και είναι στα 1600W.
Σε μια άλλη όμοια (1600) είχε κάνει μια μοντίφα φίλος ηλεκτρολόγος για να σηκώνει το αντίστοιχο μοτέρ της ηλεκτρικής σκούπας.

image url

Τον άνοιξα προ ολίγου και βρήκα λίγες σκουριές αλλά λειτουργεί κανονικά.

Μικρή ερώτηση. Θέλω να προσθέσω ένα ραφάκι ακόμη μέσα σε ένα ντουλάπι της κουζίνας. Μέχρι πρότεινως για τέτοια ξυλείας πήγαινα σε έναν στην Κλεισθένους στο Γέρακα, αλλά τώρα που μετακόμισα νότια είναι μεγάλη η απόσταση να ανέβω ως εκεί για ένα ραφάκι. Ξέρετε κανέναν να του πάω αυτό που έχω να βρούμε ένα χρωματισμό που να ταιριάζει και να μου το κόψει;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μέχρι πρότεινως για τέτοια ξυλείας πήγαινα σε έναν στην Κλεισθένους στο Γέρακα, αλλά τώρα που μετακόμισα νότια είναι μεγάλη η απόσταση να ανέβω ως εκεί για ένα ραφάκι.

Αντε μπας και σε δουμε και εμεις καθολου λεμε!!!!!!!!!!!

Μικρή ερώτηση. Θέλω να προσθέσω ένα ραφάκι ακόμη μέσα σε ένα ντουλάπι της κουζίνας. Ξέρετε κανέναν να του πάω αυτό που έχω να βρούμε ένα χρωματισμό που να ταιριάζει και να μου το κόψει;

Με δειγμα ανα χειρας πας στοn Κουδουνα στον Πειραια!
http://www.koudounasonline.gr/about.php

Καλημέρες!
Πράγματι μπλέξιμο με τους "μετασχηματιστές" ! :)
Κατ' αρχήν να πώ ότι για 750W εργαλείο θα αρκούσε ένας κανονικός μετασχηματιστής (Μ/Σ) ~800Watt, αλλά εδώ η λέξη κλειδί είναι το κανονικός!
Γιατί υπάρχουν Μ/Σ 1000W που τους έχεις συνεχώς φορτωμένους με 1000W (για 24/7 μιλάμε) και δεν κατραλαβαίνουν τίποτε και άλλοι που είναι 2000W και αμα τους αφήσεις κανα δυο τρεις ώρες με 1000W φορτίο μπορείς να ψήσεις καφέ επάνω τους !
Η διαφορά βρίσκεται σε πολλές κατασκευαστικές παραμέτρους, αλλά κύρια σε δύο:
1. Στην ποιότητα των ελασμάτων που ε´χουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του πυρήνα τους
2. Στην πυκνότητα ρεύματος που έχουν υπολογιστεί τα τυλίγματά τους

Δυστυχώς οι σύγχρονες "τεχνικοοικονομικές αναλύσεις" (μη χέσω! ) έχουν επιβάλει στατιστικά μοντέλα χρήσης και ουσιαστικά έχουν μειώσει πολύ την ποιότητα των ελασμάτων (αυτά είναι σχετικά χοντρά και ζεσταίνονται από τα δινορεύματα) και παράλληλα έχουν αυξήσει πολύ την ανεκτή πυκνότητα ρεύματος των αγωγών (εκεί που παλιά ένα μετασχηματιστή θα τον έφτιαχναν υπολογίζοντας για κάθε τετραγωνικό χιλιοστό της διατομής των συρμάτων του περίπου 1,5 Α, τώρα θα βρείτε Μ/Α υπολογισμένους με 4Α / καρέ ! ! !

Συνεπώς το να λέμε μόνο την ισχύ και τον λόγο μετασχηματισμού της τάσης, σε καμία περίπτωση δεν περιγράφει το τι έχουμε ανάγκη, ή το τι θα πάρουμε ! :)
Αξιοποιώντας την πείρα των σύγχρονων κατασκευών και προμηθευτών, τείνω να ρίξω δίκιο στο ότι η αγορά ενός Μ/Σ με υπερβάλουσα ισχύ, είναι μια πολύ σοφή ενέργεια !
(είναι ίσως ο μόνος τρόπος να πάρεις κάτι που θα αντέχει από άποψη τυλιγμάτων, γιατί από άποψη ελασμάτων πυρήνα , τα πράγματα είναι πολύ σκοτεινά ! )

Για αυτά τα μπουζουκάκια που δείχτηκαν πιο πριν (που είναι σε μέγεθος φορτιστή τηλεφώνου) έχω να πώ ότι δεν είναι μετασχηματιστές και θα πρέπει να αποριφθούν για οπιοδήποτε φορτίο που δεν έιναι ωμικό (π.χ. αερόθερμο) καθώς επίσης και για φορτία που είναι κινητήρες DC ή Universal και έχουν κάποια ισχύ!
Ο λόγος είναι ότι μέσα δεν έχουν κανένα μετασχηματιστή, αυτό που έχουν είναι ένα triac (ηλεκτρονικό εξάρτημα που ισοδυναμεί με δύο αντιπαράλληλα θυρίστορ) το οποίο είναι προρυθμισμένο έτσι ώστε να επιτρέπει ´-όταν συνδέεται στο 220VAC- να περνά στην έξοδό του περίπου το 50% του κύκλου (το β' και δ' τετερτημόριό του!)!
Αυτό σημαίνει ότι η τάση κορυφής των 220VAC δεν αλλάζει, αντίθετα παραμένει αναλοίωτη, αυτό που αλάζει έιναι ότι η κυματομορφή δεν είναι πλεόν ημιτονική, αλλά μια σύνθετη κυματομορφή με δύο πολύ έντονα μέτωπα αλλαγής τάσης σε κάθε κύκλο (από ~0V στα ~310V ! ! !)
Αυτό σημαίνει πολύ υψηλά ρεύματα και επίσης ισχυρότατες αρμονικές (κυρίως την τρίτη) που ταλαιπωρούν έντονα έναν κινητήρα που τραβάει ισχύ και δεν έιναι κατασκευασμένος να δουλέψει με έλεγχο αυτού του τύπου!
Αν δε αυτός ο κινητήρας έχει ήδη σύστημα ρύθμισης στροφών (που και αυτά δουλέυουν με κάποιο ανάλογο σύστημα triac ή Θυρίστορ) τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα καθώς το σύστημα ρύθμιση που περιέχει ο κινητήρας είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με ημιτονική τάση στην είσοδό του και όχι με αυτήν την τροποιημένη τάση που τώρα θα του στέλνει το μπουζουκάκι! (Voltage Converter)

Συνεπώς η λογική και ποιοτική προσέγκιση, είναι η αγορά ενός κανονικού μετασχηματιστή με ημιτονική έξοδο (μετασχηματιστής απομόνωσης 220Vac >>> 110Vac ), ή αν θέλουμε να γλυτώσουμε κάποιο κόστος -αλλά και βάρος- μπορούμε να πάμε σε Αυτομετασχηματιστή με ανάλογα χαρακτηριστικά, γνωρίζοντας όμως ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα έχουμε την απομόνωση από την τάση του δικτύου !

Και φυσικά και για τις δύο λύσεις, λόγω του βάρους των Μ/Σ δεν παίζει λύση αγοράς απέξω γιατί τα μεταφορικά θα πάνε στο θεό ! :)
Επίσης με βάση αυτά, μπορείτε να παραγγείλετε σε δικούς μας κατασκευαστές που φτιάχνουν μετασχηματιστές να σας φτιάξουν αυτό που θέλετε, με τα χαρακτηριστικά που θέλετε και όχι με αυτά που βρίσκετε στο εμπόριο !

Καλημέρα και πάλι και συμπαθάτε με για το σεντόνι ! :D