Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα σε όλους,
Τελειώνω σιγά σιγά κι εγώ την μετατροπή του πάγκου της Wolfcraft MasterCut 1000. Θέλω όμως τη βοήθεια σας για τον ρευματολήπτη - πληκτροδιακόπτη.
Θέλω να βάλω ένα διακόπτη σαν και αυτόν εδώ
kefali-bouton-f22-ip66-normal.jpg
ο οποίος να δίνει ρέυμα όταν τον πατάω αλλά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην "κρατάει" την παροχή όταν επανέλθει το ρεύμα αλλά να πρέπει να τον ξαναπατήσω για να "δώσει" παροχή.

Γνωρίζει κανείς τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα σε όλους,
Τελειώνω σιγά σιγά κι εγώ την μετατροπή του πάγκου της Wolfcraft MasterCut 1000. Θέλω όμως τη βοήθεια σας για τον ρευματολήπτη - πληκτροδιακόπτη.
Θέλω να βάλω ένα διακόπτη σαν και αυτόν εδώ
View attachment 138475
ο οποίος να δίνει ρέυμα όταν τον πατάω αλλά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην "κρατάει" την παροχή όταν επανέλθει το ρεύμα αλλά να πρέπει να τον ξαναπατήσω για να "δώσει" παροχή.

Γνωρίζει κανείς τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο?

αυτοί οι διακόπτες λέγονται, αν δεν κάνω λάθος, ηλεκτρομαγνητικοί. ένα ψάξιμο στο google κι ένα τηλ. στο κατάστημα νομίζω θα κάνει την δουλειά σου. περισσότερα από κανένα ηλεκτρολόγο με δίπλωμα....

μάλλον σε κάτι τέτοιο θα πας https://www.stathisnet.gr/diakoptis-ilektromagnitikos-8a-m-rem-kjd17-2-kedu

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

αυτοί οι διακόπτες λέγονται, αν δεν κάνω λάθος, ηλεκτρομαγνητικοί. ένα ψάξιμο στο google κι ένα τηλ. στο κατάστημα νομίζω θα κάνει την δουλειά σου. περισσότερα από κανένα ηλεκτρολόγο με δίπλωμα....

μάλλον σε κάτι τέτοιο θα πας https://www.stathisnet.gr/diakoptis-ilektromagnitikos-8a-m-rem-kjd17-2-kedu

Να σαι καλά, κάτι τέτοιο έτοιμο έψαχνα, γιατί στο κατάστημα που πήρα μου είπαν ότι πρέπει να μου το φτιάξει ηλεκτρολόγος και είναι και αυτοματισμός κ.α....
σ' ευχαριστώ πολύ!!!

9002e50a717ec851cbc92f6d6f97d79a.jpg
48224fe049139b680bfe24ea9b1ccb55.jpg
342f5fb6c280389303d0988734eaaf92.jpg

Παιδια καλημερα...Μετα τα μπαρ απο παλετα(θα επισυναψω αναλυτικοτερες φωτογραφιες αργοτερα) σειρα εχει το τριψιμο και το βαψιμο στις πορτες της ανωτερο ντουλαπας.Ερωτηση, μπορει καποιος να καταλαβει τι υλικο ειναι η ντουλαπα και αν τριβετε κανονικα με παλμικο τριβειο;

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα.
Ερώτηση, έστω ότι με ένα μοτέρ σαν το παρακάτω θέλουμε να φτιάξουμε μια πριονοκορδέλα, υπάρχει τρόπος ο κάτω τροχός της πριονοκορδέλας να στηριχτεί πάνω στον άξονα του μοτέρ για να γλιτώσουμε από τροχαλίες-ιμάντες;
http://www.mandis.gr/eshop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=8006&category_id=576

Αν δεν γίνεται, ένα απλό σύστημα με ιμάντα και τροχαλίες πόσο περίπου μπορεί να κοστίσει;
Ευχαριστώ

48224fe049139b680bfe24ea9b1ccb55.jpg
342f5fb6c280389303d0988734eaaf92.jpg

Παιδια καλημερα...Μετα τα μπαρ απο παλετα(θα επισυναψω αναλυτικοτερες φωτογραφιες αργοτερα) σειρα εχει το τριψιμο και το βαψιμο στις πορτες της ανωτερο ντουλαπας.Ερωτηση, μπορει καποιος να καταλαβει τι υλικο ειναι η ντουλαπα και αν τριβετε κανονικα με παλμικο τριβειο;

MDF λακαριστό είναι και τρίβεται κανονικά, απλά προσοχή γιατί επειδή είναι μαλακό το MDF μπορεί το τριβείο να κάνει ζημιά.

Καλημέρα.
Ερώτηση, έστω ότι με ένα μοτέρ σαν το παρακάτω θέλουμε να φτιάξουμε μια πριονοκορδέλα, υπάρχει τρόπος ο κάτω τροχός της πριονοκορδέλας να στηριχτεί πάνω στον άξονα του μοτέρ για να γλιτώσουμε από τροχαλίες-ιμάντες;
http://www.mandis.gr/eshop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=8006&category_id=576

Αν δεν γίνεται, ένα απλό σύστημα με ιμάντα και τροχαλίες πόσο περίπου μπορεί να κοστίσει;
Ευχαριστώ
Φίλε Δημήτρη, δες τα βιντεακια κατασκευής πριονοκορδέλας των Matthias Wandel & John Heisz
Αμφότεροι Καναδοί
Φτιάχνω κι εγώ μια τώρα και το μοτέρ που απαλλοτριωσα το πήρα με τον ιμάντα του. Δεν ήξερα τότε να βγάλω και την τροχαλια του πλυντηρίου γμτ
Πάντως με τον ιμάντα έχεις περισσότερη ελευθερία σχεδιασμού και τροποποιησεων
Εκτός του ότι βάζεις το μοτέρ μακριά και δεν γεμίζει πριονιδι.

Sent from my C6833 using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μαστορια καμία καλή ξυλοκόλλα πολυουρεθανης έχετε να προτείνετε;
Φτιάχνω ένα σκαμπουδάκι με μισοχαρακτές και θέλω να γεμίσει κάποια πολύ μικρά κενα στις ενώσεις.

Τα έχω δει τα βίντεο, όντως όλοι με ιμάντα τις φτιάχνουν. Ψάχνω μήπως βρω κάποιο μεταχειρισμένο μοτέρ σετ με ιμάντα και τροχαλίες, αλλά δεν έχω βρει τίποτα ακόμα.

Εφοσον δεν εχεις γρατζουνιες και χαρακιες καλυτερα χαιδεμα με Scotch να αγριεψει λιγο και οχι με τριβειο που πιθανον να κανει ζημεια στις γωνιες.

Τα έχω δει τα βίντεο, όντως όλοι με ιμάντα τις φτιάχνουν. Ψάχνω μήπως βρω κάποιο μεταχειρισμένο μοτέρ σετ με ιμάντα και τροχαλίες, αλλά δεν έχω βρει τίποτα ακόμα.

Φτιαχνουν με ιμαντα γιατι πρεπει να μειωσουν τις στροφες του μοτερ. Ακομα και αν βρεις μοτερ με ροπη σωστη και με χαμηλες στροφες η συνδεση του απευθειας στον αξονα απαιτει τα λεγομενα κομπλερ που σε αυτην την περιπτωση (δυναμη μοτερ και στροφες) πρεπει ειναι μεταλλικα και συνδεουν τους 2 αξονες. Αυτα κατεργαζονται στις διαστασεις του αξονα και κομπλαρουν με πολυσφηνο ή με μονη σφηνα. Χρειαζεσαι μηχανουργιο για αυτα και ακομα και εταιριες που φτιαχνουν κορδελες δεν κανουν τετοια διαδικασια. Αυτα γινονται μονο σε εφαρμογες που η αντιξοοτητα συνθηκων δεν επιτρεπει λουρια λογω γλυστριματος και φθορων και επιβαλει την απευθειας συνδεση με το αντιστοιχο κοστος.

Φίλε Δημήτρη, δες τα βιντεακια κατασκευής πριονοκορδέλας των Matthias Wandel & John Heisz
Αμφότεροι Καναδοί
Φτιάχνω κι εγώ μια τώρα και το μοτέρ που απαλλοτριωσα το πήρα με τον ιμάντα του. Δεν ήξερα τότε να βγάλω και την τροχαλια του πλυντηρίου γμτ
Πάντως με τον ιμάντα έχεις περισσότερη ελευθερία σχεδιασμού και τροποποιησεων
Εκτός του ότι βάζεις το μοτέρ μακριά και δεν γεμίζει πριονιδι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φτιάχνω ένα σκαμπουδάκι με μισοχαρακτές και θέλω να γεμίσει κάποια πολύ μικρά κενα στις ενώσεις.

Χρήστο,
ατλακόλ και πριονίδι και έτοιμα τα κενά..
Πριονίδι έχω μπολικο..

Re: Τοποθέτηση Δοκοδόχου

Χαιρετώ την παρέα.
Φτιάχνω μία εξέδρα πάνω στο δέντρο και αγόρασα τον δοκοδόχο της φωτογραφίας από Leroy, 48mm πλάτους για να "θηλυκώσει" σε δοκάρι 45 Χ 145 και μαζί να κάτσουν κάθετα σε άλλο δοκάρι, σχηματίζοντας ένα πλαίσιο. Έχω χαθεί με το τι βίδες ή καρφιά να βάλω στο σημείο που θηλυκώνει το δοκάρι.... Έχει 4 τρύπες των 5χιλ και άλλες 4 τρύπες σχεδόν αντικρυστά . Επίσης άλλη μία τρύπα 7χιλ από κάτω (δεν φαίνεται καλά στην φωτό).
Σκέφτηκα να ανοίξω τις τρύπες στα 6χιλ και να βάλω 4 βίδες με παξιμάδι κάνοντας διμπερείς τρύπες στο ξύλο, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσω την τρύπα από την μία μεριά και να πετύχω την απέναντι τρύπα.
Σε μαγαζί μου είπαν βάλε 5άρες νοβοπανόβιδες
Σε ξένα φόρουμ γράφουν ότι θέλει καρφιά (5Χ40χιλ - υπάρχουν?) γαλβανισμένα, ότι οι απλές βίδες δεν κρατούν το ίδιο καλά και ότι ατσαλόκαρφα πάνω σε γαλβανισμένα πλαίσια δεν κάνουν καλό συνδυασμό - σκουριάζουν.

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως μπορεί να βγει ένας όσο το δυνατόν πιο γερός σύνδεσμος;

ΥΓ: στην 7άρα τρύπα που είναι από κάτω, θα την μεγαλώσω ένα χιλιοστό και θα βάλω στριφώνι 8 Χ 100mm.

841CA050D59FF0B85C83848EAB734635.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

275009.aspx

Απάντηση: Re: Τοποθέτηση Δοκοδόχου

Χαιρετώ την παρέα.
Φτιάχνω μία εξέδρα πάνω στο δέντρο και αγόρασα τον δοκοδόχο της φωτογραφίας από Leroy, 48mm πλάτους για να "θηλυκώσει" σε δοκάρι 45 Χ 145 και μαζί να κάτσουν κάθετα σε άλλο δοκάρι, σχηματίζοντας ένα πλαίσιο. Έχω χαθεί με το τι βίδες ή καρφιά να βάλω στο σημείο που θηλυκώνει το δοκάρι.... Έχει 4 τρύπες των 5χιλ και άλλες 4 τρύπες σχεδόν αντικρυστά . Επίσης άλλη μία τρύπα 7χιλ από κάτω (δεν φαίνεται καλά στην φωτό).
Σκέφτηκα να ανοίξω τις τρύπες στα 6χιλ και να βάλω 4 βίδες με παξιμάδι κάνοντας διμπερείς τρύπες στο ξύλο, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσω την τρύπα από την μία μεριά και να πετύχω την απέναντι τρύπα.
Σε ξένα φόρουμ γράφουν ότι θέλει καρφιά (5Χ40χιλ - υπάρχουν?) γαλβανισμένα, ότι οι απλές βίδες δεν κρατούν το ίδιο καλά και ότι ατσαλόκαρφα πάνω σε γαλβανισμένα πλαίσια δεν κάνουν καλό συνδυασμό - σκουριάζουν.

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως μπορεί να βγει ένας όσο το δυνατόν πιο γερός σύνδεσμος;

ΥΓ: στην 7άρα τρύπα που είναι από κάτω, θα την μεγαλώσω ένα χιλιοστό και θα βάλω στριφώνι 8 Χ 100mm.

Στην Αμερική πάντως τα δοκάρια που πάνε στις δοκαροθήκες τις ασφαλίζουν με καρφιά :hmmmm2: αν δεις κατασκευές τέτοιου είδους στο youtube. Δεδομένου ότι εκεί (αλλά και στον Καναδά) φτιάχνουν σπίτια εξ' ολοκλήρου από ξύλα, μάλλον κάτι ξέρουν παραπάνω και δεν χρησιμοποιούν βίδες και όχι για λόγους οικονομίας ούτε για λόγους ευκολίας.... Εγώ πάντως αυτό που έχω να σου καταθέσω από ιδία εμπειρία είναι ότι όταν σε κάποια φάση χρειάστηκε να διαλύσω μια πέργολα σε εξωτερικό χώρο με αναρριχώμενο φυτό που ήταν φτιαγμένη στα κυρίως δεσίματα της από κάποιον άλλο πριν από αρκετά χρόνια και είχε χρησιμοποιήσει βίδες, όταν προσπάθησα να την λύσω ξεβιδώνοντας τις βίδες με απλό επαναφορτιζόμενο δράπανο όχι με παλμικό, πολλές από τις βίδες είχαν την τάση να κόβονται είτε γιατί είχαν σκουριάσει πολύ είτε γιατί είχε αλλοιωθεί το σπείρωμα τους και είχε σφίξει πολύ στο ξύλο... Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που στα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και βάρκες χρησιμοποιούν πρόκες γαλβανιζέ..... Προσωπικά έχω δει σε καΐκι 30 ετών να αλλάζουν ξύλα που ήταν φαγωμένα λόγο του ότι το ξύλο ήταν μέσα στην θάλασσα στα ίσαλα του καϊκιού και η πρόκα να βγαίνει άθικτη.....

Απάντηση: Re: Τοποθέτηση Δοκοδόχου

Χαιρετώ την παρέα.

Στριφωνια 6αρια. Αν βαλεις μεγαλυτερα μπορει να αδυνατισεις το ξυλο.

Εφοσον δεν εχεις γρατζουνιες και χαρακιες καλυτερα χαιδεμα με Scotch να αγριεψει λιγο και οχι με τριβειο που πιθανον να κανει ζημεια στις γωνιες.
Και για τη βαφη τι προιον λες καλυτερα να χρησιμοποιησω;

Και για τη βαφη τι προιον λες καλυτερα να χρησιμοποιησω;

Bondex Premium. Έχει εφέ λάκας, στεγνώνει γρήγορα, δεν χρειάζεται αστάρι και δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου.