Ρε συνονόματε...τροχο για πολυστερίνη? Έχω κόψει κομμάτια περίπου 50 τετραγωνικά με ένα ισιο ξύλο μαζί με μια φαλτσέτα, και ταίριαξαν τελεια! Σε τέτοιο σημείο, που δεν είχε νόημα να βάλω αφρό στις ενώσεις, δεν χωρούσε το σωληνάκι απ' το πιστόλι...Πρόκειται να κόψω εξηλασμένη πολυστερίνη XPS για να μονώσω ένα χώρο. Το πρόβλημα μου είναι ότι (και λόγω του ότι είναι μεγάλες οι επιφάνειες που θα κόψω) ψάχνω για ένα δίσκο κοψίματος 115mm για το πριονάκι χειρός worx που διαθέτω έτσι ώστε να κόψω την πολυστερίνη χωρίς να την διαλύσω στα μέτρα του χώρου κάνοντας ταυτόχρονα εγκοπές για εφαρμογή του ένός κομματιού με το άλλο. Τι δίσκο να πάρω αφού δεν έχει ειδικό για την πολυστερίνη? Οι δίσκοι με τα δοντάκια (που είναι συνήθως για ξύλο) θα διαλύσουν την πολυστερίνη. (Εικόνα πίο κάτω)
![]()
Ενώ οι δίσκοι χωρίς δοντάκια (Diamond Discs) γράφουν ότι κάνουν μόνο για μάρμαρο και δεν λένε πουθενά ότι θα μπορούσαν να κόψουν πολυστερίνη. (εικόνα πίο κάτω)
![]()
Πρόκειται να κόψω εξηλασμένη πολυστερίνη XPS για να μονώσω ένα χώρο. Το πρόβλημα μου είναι ότι (και λόγω του ότι είναι μεγάλες οι επιφάνειες που θα κόψω) ψάχνω για ένα δίσκο κοψίματος 115mm για το πριονάκι χειρός worx που διαθέτω έτσι ώστε να κόψω την πολυστερίνη χωρίς να την διαλύσω στα μέτρα του χώρου κάνοντας ταυτόχρονα εγκοπές για εφαρμογή του ένός κομματιού με το άλλο. Τι δίσκο να πάρω αφού δεν έχει ειδικό για την πολυστερίνη? Οι δίσκοι με τα δοντάκια (που είναι συνήθως για ξύλο) θα διαλύσουν την πολυστερίνη. (Εικόνα πίο κάτω)
![]()
Ενώ οι δίσκοι χωρίς δοντάκια (Diamond Discs) γράφουν ότι κάνουν μόνο για μάρμαρο και δεν λένε πουθενά ότι θα μπορούσαν να κόψουν πολυστερίνη. (εικόνα πίο κάτω)
![]()
Και για τη δημιουργία της πατούρας, όπου χρειάζεται μπορείς να δοκιμάσεις αυτό:
![]()
το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια αλουμινένια γωνίτσα και μια καλή φαλτσέτα.
Κερμασε από μεσα ένα ξυλαρακι,να κοντραρει το πισω μερος του συρταριού,λιγο πριν βγει...Καλλιτεχνες, θελω να φτιαξω συρταρια στο παγκο.
Σκεφτηκα τη λυση κοντρα πλακε και στο πατο mdf/hdf που εχω.
Αλλα με το κοντρα πλακε δεν θα μπορεσω να κανω "κολπα στις ενωσεις, παρα μονο βιδα και κολλα.
Να δοκιμασω με σανιδι,πλανισμενο γυαλισμενο ή λετε να σκεβρωσουν με τα χρονια?
Για τη κυλιση σκεφτομαι τον απλο μεντεσε τυπου κουζινας. Θα μπορουσα να το φτιαξω μονο με ξυλινο οδηγο αλλα να μπορει να βγαινει το συρταρι σχεδον τερμα χωρις να πεφτει?
Χαρτι,σιλικονη,απο μεσα γυψογαζα και από εξω μαρμαρο.Με τι να γεμίσω μια λάθος τρύπα που έκανα σε τοίχο (διαμπερή);
Βερνικι εμποτισμου νερου σε χρωμα wege δοκιμασες;Εχω ενα το οποιο δινει φανταστικο μαυρο χρωμα και αφηνει και τα νερα να φαινονται,δεν ειμαι σπιτι να σου πω ποιο ειναι,ειναι σε πλαστικο κανιστρο σαν αυτο των λαδιων αυτοκινητου.
(μη μου πεις γιατί δεν έπιασα το metabo Να βάψω ε; :rofl: )
Καλό μήνα και μια κουρτίνα 2 και από εμένα !
Και κάνε ενα ποστ ακόμα, γιατι βλέπω το 666 και ανατριχιάζω ο Χριστιανός![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.