Μάστορες τα φώτα σας!!

Από ότι κατάλαβα από τά παραπάνω γραφόμενα οι πλαστικές συνδέσεις είναι "ψεύτικες" άν σφίγγεις και καβαλάει η βόλτα καί ξεσφίγγει "χαίρεται" πού λένε,γιατί δέν μπορεί να καργάρει στό σφίξιμο,καί νά σφίξει σωστά τήν τσιμούχα.
Προτείνω αυτό πού λέει ο Νικόλας νά πάς σέ άλλο κατάστημα μέ υδραυλικά καί να πάρεις ένα άλλο σέτ ρακόρ,καί νά τό αλλάξεις,αλλά παίζει μεγάλο ρόλο νά τό φέρεις στά ίσια όταν τό σφίγγεις γιά να μήν στραβοπατάει,επίσης δέν ξέρω άν αυτές οι συνδέσεις έχουν ένα πλαστικό κώνο στό πίσω μέρος τού ρακόρ όπως είπε ο Νικόλας καί εσύ κατά τήν αποσυναρμολόγηση τόν έβαλες ανάποδα.
Νά ψάξεις καί σέ άλλα μαγαζιά μέ υδραυλικά γιά τσιμούχες νά βρείς τήν ίδια άν δέν αλλάξεις όλο τό σέτ γιατί ο έμπορας μπορεί να μήν είχε καί νά σού έλεγε ότι ήθελε.

Φιλικά πάντα μέ όλη τήν καλή διάθεση
Τό να βάλεις ένα τάπερ από κάτω γιά να στάζει είναι ημίμετρα όταν μπαίνουμε στήν διαδικασία να φτιάξουμε κάτι,η τό φτιάχνουμε τέλειο η δέν τό φτιάχνουμε,προσωπικά αυτό εφαρμόζω καί δέν θά ήμουν καθόλου ευχαριστημένος μέ ημίμετρα τύπου τάπερ από κάτω.

Αμάν πια αυτή η τελειότητα σου, χιλιοστό του χιλιοστού δεν σου ξεφεύγει :flipout::flipout:

Αμάν πια αυτή η τελειότητα σου, χιλιοστό του χιλιοστού δεν σου ξεφεύγει :flipout::flipout:

:flipout:
Τί νά κάνω Γιώργο κουράζομαι,αλλά είμαι άνθρωπος πού δέν θά ησυχάσω άν κάτι δέν είναι όπως πρέπει νά είναι. -bye-

κοιτα, θα βρω τσιμουχα και αν χρειαστει θα αλλαχτει.
αλλα να αλλαξω την πανω σωληνα (οπως φαινεται στην φωτο) με τον συνδεσμο/παξιμαδι ΔΕΝ προκειται...ειναι κολλημενη (και καλυμενη με ενα γριζο υλικο) σε αλλη που ειναι χωνευτη στον τοιχο. Εκει δεν αγγιζω. Μονο υδραυλικος.

Εσύ ξέρεις Κώστα μέχρι πού φτάνουν οι δυνάμεις σου,αλλά άλλαξε τήν τσιμούχα στάνταρ,καί δοκίμασε νά βάλεις καί τεφλόν μπόλικο στίς βόλτες άν χάνει από τήν πλευρά πού είναι οι βόλτες καί όχι πίσω απο τό ρακόρ -παξιμάδι όπως τό λές.
Σέ εξαρτήματα πού έχουν τσιμούχα-λαστιχάκι έχει δίκο ο Δημήτρης (Deathlok) δέν βάζουμε τεφλόν γιαυτό τό λόγο είναι οι τσιμούχα-λαστιχάκι γιά νά μήν βάζουμε τεφλόν,αλλά άν έχουμε τέτοια ευτράπελα σάν τού Κώστα νά μήν ταιριάζει σωστά η τσιμούχα-λαστιχάκι κ.τ.λ κάνουμε αλχημείες-πατέντες μήπως καί βοηθήση τό τεφλόν κατά τής διαρροής.

Βλέπω στον εξωτερικό και περνάνε τις μεταλλικές επιφάνειες των παγκοπρίονων με paste wax για προστασία και να γλιστράει.
Θέλω να περάσω το dw745 ξέρει κανείς κάτι αντίστοιχο ελληνικό προϊόν?

Εγω βαζω στερεό κερι για αυτοκινητο, ενα της sonax, και γλυστραει το cross sled σουπερ
Οτι στερεό κερι και να βαλεις κανει πολυ δουλεια. Δεν θελει ποσοτητα, λιγο πριν απο καθε εργασια.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Βλέπω στον εξωτερικό και περνάνε τις μεταλλικές επιφάνειες των παγκοπρίονων με paste wax για προστασία και να γλιστράει.
Θέλω να περάσω το dw745 ξέρει κανείς κάτι αντίστοιχο ελληνικό προϊόν?

Μάκη και σπρέι σιλικόνης να βάλεις πάλι κάνει...

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάκη και σπρέι σιλικόνης να βάλεις πάλι κάνει...

Ναι αλλά το σπρέυ σιλικόνης θα αφήνει σημάδια στα ξύλα.
Το κερί νομίζω κάνει καλύτερη δουλειά!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ,οπότε ψάχνω για κερί αυτοκινήτου.

εγώ είχα πάρει ένα κερί αυτοκινήτου από το λιντλ και το δοκίμασα και φεύγει σφεντόνα.

Είμαι σε φάση να αγοράσω μια μέγγενη για πάγκο εργασίας. Μετά από ένα σχετικό ψάξιμο έχω καταλήξει σε μάρκες HEUER, KANCA, MATADOR, RIDGID. Ποια είναι η γνώμη σας ??
Πιο συγκεκριμένα είμαι μεταξύ αυτής http://kanca.com.tr/Defa...ID=11&CatName=K2 με κόστος 100 ευρώ και αυτής http://www.heuer.de/gr/megkenes/megkeni/ με κόστος 160 ευρώ, οι οποίες μου μοιάζουν πολύ.

Όποια από τις HEUER, MATADOR, RIDGID και να πάρεις είναι απλά κορυφαία επιλογή. Η KANCA είναι ποιο β´ επιλογή. Μπορεί από τα 100 ευρώ στα 160 να υπάρχει μια διαφορά αλλά είναι χρήματα που θα τα δώσεις μια φορά.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Συνάδελφοι μήπως έχει (η έχει δοκιμάσει) κάποιος τό παγκοπρίονο Matrix
Aν δέν κάνω λάθος πρέπει νά είναι φασόν μέ τό Einhell

Nα μου πεί άν αξίζει,άν έχει σταθερό φράχτη κ.τ.λ
Σαφώς γιά ερασιτεχνική χρήση μιά στό τόσο,αλλά νά μήν χάνει 1-3 mm στό ένα μέτρο κοπή π.χ.

Συνάδελφοι μήπως έχει (η έχει δοκιμάσει) κάποιος τό παγκοπρίονο Matrix
Aν δέν κάνω λάθος πρέπει νά είναι φασόν μέ τό Einhell

Nα μου πεί άν αξίζει,άν έχει σταθερό φράχτη κ.τ.λ
Σαφώς γιά ερασιτεχνική χρήση μιά στό τόσο,αλλά νά μήν χάνει 1-3 mm στό ένα μέτρο κοπή π.χ.

Με τόσα λίγα χρήματα Δημήτρη το χάσιμο είναι σίγουρο.
Αν το δεις από κοντά θα φρίξεις σε ότι αφορά την κατασκευή του!

Με τόσα λίγα χρήματα Δημήτρη το χάσιμο είναι σίγουρο.
Αν το δεις από κοντά θα φρίξεις σε ότι αφορά την κατασκευή του!

Νίκο δέν τό έχω δεί πουθενά ανοιχτό τό Matrix αλλά γιά να τό λές σού έχω απόλυτη εμπιστοσύνη,έχω δέι τό Einhell καί τό περιμετρικό κόκκινο είναι σχετικά μαλακό πλαστικό,σίγουρα είναι λίγα τά χρήματα,αλλά έλεγα μπάς καί ... πάντος και τό PTS 10 Bosch έχει πρόβλημα ο φράκτης από ότι διαβάζω από μέλη πού τό έχουν στό forum,και αυτό τό περιμετρικό πράσινο είναι από πλαστικό (σαφώς φαντάζομαι καλύτερης ποιότητας πλαστικό από το Matrix) όπως και το γρανάζι πού ανεβοκατεβάζει τόν δίσκο.
Θα μού πείς άλλο 100 ευρώ (Matrix) καί άλλο 400 ευρώ (PTS10 Bosch).

Δημητρη επειδη ο φραχτης σφιγγει και απ τις 2μεριες αν μετρισεις σωστα και σφιξεις δεν θα εχεις προβλημα .

Δημητρη επειδη ο φραχτης σφιγγει και απ τις 2μεριες αν μετρισεις σωστα και σφιξεις δεν θα εχεις προβλημα .

Eυχαριστώ Βασίλη μιάς πού έχεις Einhell παγκοπρίονο,τού έχεις βρεί κάποιο άς το πούμε "κουσούρι" ? Η όλα καλά ?

Ολα καλα μητσο δεν εχω κανενα θεμα.βεβαια το δικο μου ηταν κελεπουρι ! Αλλα και το 1221 που ειχα δεν ειχα θεμα με τον φραχτη αλλα ηταν ενα μετριας ποιοτητας μικρο ερασιτεχνικο παγκοπριονακη.το einhell που εχω τωρα εχει δυνατοτηες απο ακριβοτερα πριονια π.χ αλουμινενιο τραπεζη.βαγονετο για γωνιασμα ,soft start κ.λ.π .με εναν 48 αρι δισκο που του εχω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.