Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα χτυπηματα του παλμικου ειναι περιστροφικα και οχι παραλληλα με το αξονα οπως του κρουστικου κατσαβιδιου.
Βεβαια αν οπως λες, το εσπρωχνε πολυ, ισως να μαγκωσε δευτερη βολτα.
Το παλμικο βαράει ΚΑΙ παράλληλα σε κάθε χτύπημα.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε ρε Μπάμπη....κάτι ανάλογο έπαθα και εγώ....αλλά δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει διαφορετικό σπείρωμα η βίδα από το παξιμάδι.....πίστευα 100% ότι είχαν το ίδιο....κοπάναγα εκεί σαν τον μλκ να περάσει η βίδα μέσα στο παξιμάδι....τελικά πέρασε....αλλά βγάζοντας το παλμικό στο φως είδα το bit γεμάτο ρινίσματα και την ψιλιάστηκα....τελικά η βίδα άλλαξε σπείρωμα και προσαρμόστηκε στου παξιμαδιού....χε χε χε

Το παλμικο βαράει ΚΑΙ παράλληλα σε κάθε χτύπημα.

O μηχανισμος κρουσης στα παλμικα ειναι μονο περιστροφικος και καθετος στον αξονα. Αν ηταν ΚΑΙ παραλληλος δεν εμενε βολτα για βολτα σε βιδες και παξιμαδια!

Eκτος αν εννοεις κατι αλλο.

Όχι αυτο που γράφω εννοώ κιόλας! κοίτα το λίγο στο YouTube. Γιατί νομίζεις δεν πηδανε τα impact όταν βιδωνουμε; είναι λόγω και της παραλληλης στον αξονα κρουσης (μικρής αλλά υπαρκτης και σίγουρα όχι αμηλητεας)

Όχι αυτο που γράφω εννοώ κιόλας! κοίτα το λίγο στο YouTube. Γιατί νομίζεις δεν πηδανε τα impact όταν βιδωνουμε; είναι λόγω και της παραλληλης στον αξονα κρουσης (μικρής αλλά υπαρκτης και σίγουρα όχι αμηλητεας)

Εχω ασχοληθει με το θεμα πολυ και εχω διαβασει παρα πολλα αρθρα για τα παλμικα και τον μηχανισμο λειτουργιας τους, ομως αυτο που λες δεν το εχω συναντησει ποτε.

Αν εχεις καποιο λινκ που να αναφερει καποια παραλληλη δραση στον αξονα, ευχαριστως να το σχολιασουμε.

βάλτε ένα παλμικό σε κολονάτη βάση και απο κάτω ένα μπολ με νερό με κενό ένα 1-2χιλιοστά να δείτε

κρούση προς τα κάτω δε γίνεται αν δεν υπάρχει και κίνηση

Διόρθωση!
https://youtu.be/f0gSJa3L_7c?t=2m41s

πηγαίνετε στο 2m41s

Φαίνεται ότι όταν δεν είναι σταθερό υπάρχει κάποια "ορμή" προς τα κάτω τελικά.
Οπότε όταν το κρατάμε στο χέρι όντας σπρώχνει και κάτω και προς τη φορά που γυρνάει.

Ναι, το εχω δει αυτο το βιντεο και δειχνει πολυ καλα και ξεκαθαρα τον μηχανισμο της περιστροφικης κρουσης.
Προφανως και δεν υπαρχει καμμια ενδειξη ειτε αναφορα για παραλληλη κρουση.

Η μονη αξιολογισιμη παραλληλη δυναμη στον αξονα ειναι αυτη που ασκουμε εμεις, πιεζοντας το παλμικο να βιδωσει!!

http://www.popularmechanics.com/hom...a-cutaway-view-of-how-an-impact-driver-works/

Μαζί με το βίντεο διάβασε και το κείμενο.

Τι ακριβως να διαβασω βρε Δημητρη, μπορεις να μου πεις? Ποια γραμμη ακριβως?? Ολα τα διαβασα και ειναι κατανοητα.
Το βιντεακι το εχω δει εδω και χρονια και τα αγγλικα μου ειναι καλα! Δεν υπαρχει ουδεμια νυξη, η παραμικρη υπονοια για παραλληλη κρουση.

Εαν θελεις να πιστευεις οτι υπαρχει και παραλληλη κρουση εκτος απο περιστροφικη σε παλμικο κατσαβιδι, εχει καλως, δεν χαθηκε κι ο κοσμος.

When that spring is released, the energy drives the hammer down while simultaneously twisting it. The tat-tat-tat sound you hear is the motion over and over again. This concussive force is what separates an impact driver from a standard drill/driver which requires a user to apply downward force.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

When that spring is released, the energy drives the hammer down while simultaneously twisting it. The tat-tat-tat sound you hear is the motion over and over again. This concussive force is what separates an impact driver from a standard drill/driver which requires a user to apply downward force.
Αυτο ειναι παρατηρησιμο και στο video, αλλα δεν βλεπω αυτη η καθετη ορμη να μεταφερεται στην βιδα αφου δεν βλεπω να υπαρχει κινητο μερος οπως στα κρουστικα δραπανα που κινεις και με το χερι το τσοκ μεσα εξω ή με λιγη πιεση παραπανω ακομη και αν δεν ειναι σε κρουση (τζογος). Η οποιαδηποτε μεταφορα της δυναμικης ενεργειας στην βιδα με αυτο που βλεπω , ειναι αμελητεα για να θεωρηθει καθετη κρουση. Ειναι σαν να βαραω το ντουβαρι και να περιμενω να βγει το καρφι του καδρου που κρεμεται απο την πισω πλευρα...

Το "hammer down" αναφερεται επακριβως στον μηχανισμο, την κινηση που περιστρεφει τον αξονα γυρω απο τον εαυτο του (περιστροφικα). Αυτη ειναι η λειτουργια του περιστροφικου μηχανισμου.
Αυτο το hammering action φαινεται ξεκαθαρα στο βιντεο οτι περιστρεφει τον αξονα και δεν τον χτυπαει ευθεια οπως στα κρουστικα δραπανα.

το παλμικό κάνει κρούση κατά την φορά της κίνησής του, είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα

το κρουστικό κάνει κρούση κάθετα στη κίνησή του, δηλ. όταν "βιδώνει" χτυπάει και προς τα μέσα

εγώ αυτά ξέρω....

Το παλμικό "χτυπάει", κυρίως, δεξιά-αριστερά.
Όταν όμως εκτονώνει το ελατήριο υπάρχει κρούση και πρός τα κάτω. Μικρή μεν υπαρκτή δε.
Και βέβαια η βίδα μπαίνει ή βγαίνει με την περιστροφική κίνηση, δεν είναι καρφί που θέλει χτύπημα.

Να κάνω μια ερώτηση ο άσχετος. Ποια η διαφορά αυτού του παλμικού που λέτε με ένα απλό δράπανο του ρεύματος όταν το βάζεις στην κρούση για να ανοίξεις τρύπες σε τοίχο;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Να κάνω μια ερώτηση ο άσχετος. Ποια η διαφορά αυτού του παλμικού που λέτε με ένα απλό δράπανο του ρεύματος όταν το βάζεις στην κρούση για να ανοίξεις τρύπες σε τοίχο;

Στο παλμικό η κρούση γίνεται περιστροφικά,στό δέ κρουστικό δράπανο ρεύματος η κρούση γίνεται κάθετα ώς τό πρός άνοιγμα υλικό.

Στο παλμικό η κρούση γίνεται περιστροφικά,στό δέ κρουστικό δράπανο ρεύματος η κρούση γίνεται κάθετα ώς τό πρός άνοιγμα υλικό.

Θενκς για την γρήγορη απάντηση. Έτσι για να μαθαίνουμε...

Το "hammer down" αναφερεται επακριβως στον μηχανισμο, την κινηση που περιστρεφει τον αξονα γυρω απο τον εαυτο του (περιστροφικα). Αυτη ειναι η λειτουργια του περιστροφικου μηχανισμου.
Αυτο το hammering action φαινεται ξεκαθαρα στο βιντεο οτι περιστρεφει τον αξονα και δεν τον χτυπαει ευθεια οπως στα κρουστικα δραπανα.

Η περιστροφική κίνηση δίνει ένα μέρος της ενέργειας στο ελατήριο που μαζέυεται.

Το ελατήριο όταν εκτονώνεται μεταφέρει την ενέργεια αυτή στο βαρύδι και αυτό κουμπώνει κάτω για να σπρώξει παράλληλα.
Αυτή η ενέργεια κάπου πάει.
Σπρώχνει όλο το εργαλείο προς τα κάτω.
ΕΛΑΧΙΣΤΑ αλλά το σπρώχνει.