Μάστορες τα φώτα σας!!

Mιάς πού μπήκα στόν χώρο τής ξυλοτεχνικής,καί δέν γνωρίζω πολλά πράγματα ότι έχω δεί εδώ καί τό Youtube.
Θέλω να ρωτήσω τήν κόλλα UHU Stick τήν βάζουμε στήν πίσω πλευρά τής φωτοτυπίας Α4 καί σέ πόση ώρα περιμένουμε να κολλήσει στό ξύλο μέχρι νά ξεκινήσουμε νά κόβουμε μέ τήν επιτραπέζια σέγα ?
Επίσης μέ πιό τρόπο ξεκολλάει από τό ξύλο μετά τό χαρτί ?

Aπο σχεδον καθολου εως μισο λεπτο οταν προκειται να κοψω στην πριονοκορδελα και 2-3 λεπτα οταν ειναι να κοψω στην επιτραπεζια σεγα.
Το χαρτι δεν ξεκολαει ευκολα στην πριονοκορδελα καθως η λαμα παει προς τα κατω. Για την επιτραπεζια σεγα αφηνω το χαρτι να κολλησει λιγο καλυτερα καθως το πανω κατω της λαμας μπορει να σηκωσει το χαρτι.

Επειτα το ξεκολημα γινεται με θερμοπιστολο ειτε με ενα βρεγμενο πανακι.

Οχι ιδιαιτερα οικονομικο , αλλα πολυ πρακτικο ειναι και το σπρει κολλας. Νομιζω εχει 5 στο πλαισιο. Εγω το το χαρτι το νοτιζω μετα το κοψιμο ελαφρα και το τριβω για να φυγει.

Aπο σχεδον καθολου εως μισο λεπτο οταν προκειται να κοψω στην πριονοκορδελα και 2-3 λεπτα οταν ειναι να κοψω στην επιτραπεζια σεγα.
Το χαρτι δεν ξεκολαει ευκολα στην πριονοκορδελα καθως η λαμα παει προς τα κατω. Για την επιτραπεζια σεγα αφηνω το χαρτι να κολλησει λιγο καλυτερα καθως το πανω κατω της λαμας μπορει να σηκωσει το χαρτι.

Οχι ιδιαιτερα οικονομικο , αλλα πολυ πρακτικο ειναι και το σπρει κολλας. Νομιζω εχει 5 στο πλαισιο. Εγω το το χαρτι το νοτιζω μετα το κοψιμο ελαφρα και το τριβω για να φυγει.

Δέν έχω λόγια :worshippy:
Γηράσκω αεί διδασκόμενος :grandpa:

Εχω κάνει ένα ερώτημα εδώ,άν θέλεις Μιχάλη μετέφερε στό παρών νήμα.

Last edited:
Mιάς πού μπήκα στόν χώρο τής ξυλοτεχνικής,καί δέν γνωρίζω πολλά πράγματα ότι έχω δεί εδώ καί τό Youtube.
Θέλω να ρωτήσω τήν κόλλα UHU Stick τήν βάζουμε στήν πίσω πλευρά τής φωτοτυπίας Α4 καί σέ πόση ώρα περιμένουμε να κολλήσει στό ξύλο μέχρι νά ξεκινήσουμε νά κόβουμε μέ τήν επιτραπέζια σέγα ?
Επίσης μέ πιό τρόπο ξεκολλάει από τό ξύλο μετά τό χαρτί ?

Η καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου είναι πρώτα να κολλήσεις χαρτοταινία σε όλη την επιφάνεια και μετά να κολλήσεις το χαρτί ,μετά ξεκολας την χαρτοταινία και μαζί φεύγει και το χαρτί, η χαρτοταινία δεν αφήνει καθόλου κόλλα ,και ξεκολλάει πολύ εύκολα, το μόνο θέμα είναι ότι μερικές φορές σηκώνοντε οι ίνες του ξύλου αλλά να την αφαιρέσεις αντίθετα από την κατεύθυνση των ινών δεν έχεις θέμα.

Η καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου είναι πρώτα να κολλήσεις χαρτοταινία σε όλη την επιφάνεια και μετά να κολλήσεις το χαρτί ,μετά ξεκολας την χαρτοταινία και μαζί φεύγει και το χαρτί, η χαρτοταινία δεν αφήνει καθόλου κόλλα ,και ξεκολλάει πολύ εύκολα, το μόνο θέμα είναι ότι μερικές φορές σηκώνοντε οι ίνες του ξύλου αλλά να την αφαιρέσεις αντίθετα από την κατεύθυνση των ινών δεν έχεις θέμα.

Ωραία ιδέα καί αυτή μέ τήν χαρτοταινία πού δέν τήν είχα σκεφτεί,θά πειραματιστώ μέ όλους τούς τρόπους.
Ευχαριστώ

Εμένα παιδιά το σπρέι δεν με βόλεψε φεύγει δύσκολα. Αυτό που μου αρέσε πιο πολύ ήταν ταινία διπλής όψεως (λεπτή αυτή για τα χάλια) και από πάνω κολαγα τον χαρτί που ήθελα με το σχέδιο

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η κολλα της ταινια διπλης οψης ομως κολλαει πανω στην λεπιδα της σεγας και στομωνει. Το συγκεκριμενο σπρει δεν ειναι για μονιμες κολλησεις οπως της UHU. Μπορεις να δοκιμασεις να ψεκασεις το χαρτι και οχι την επιφανεια του ξυλου. Αστο 5 λεπτα και μετα κολλα το στο ξυλο.

Οι διαφημιστικες καταχωρησεις η/και προωθητικες ενεργειες προιοντων δεν επιτρεπονται στο φορουμ.
Εαν επιθυμητε κατι αναλογο επικοινωνηστε με την διαχειριση του φορουμ για καποιο διαφημιστικο banner.

Βίδα που αρνείται να ξεβιδωθεί

Παίδες θα ήθελα μια βοήθεια.
Η μια από τις δύο βάσεις που στηρίζονται οι μεντεσέδες από το καπάκι της λεκάνης, δεν ξεβιδώνεται με τίποτα. Μιλάω για το εξάρτημα της πρώτης εικόνας που μπαίνει στις τρύπες της δεύτερης εικόνας. Είναι σκουριασμένο όπως βλέπετε και κάτω από τη λεκάνη δεν υπάρχει χώρος για ικανοποιητική λαβή. Ψέκασα με WD-40 αλλά δεν χαλάρωσε. Έχω δοκιμάσει να κρατάω το Β με πένσα, τσιμπίδα, σωληνωτό κλειδί αλλά επειδή είναι πολύ σφιχτό και σε συνδυασμό με το ότι το Α δεν προσφέρει καλό πιάσιμο, δεν ξεβιδώνεται με τίποτα.

Καμιά ιδέα;

211.jpg

212.jpg

Re: Βίδα που αρνείται να ξεβιδωθεί

Mα το πλαστικό παξιμάδι ξεβιδώνουμε πάντα από κάτω και τραβάμε μόλις βγει το παξιμάδι προς τα πάνω την βίδα.

Απάντηση: Βίδα που αρνείται να ξεβιδωθεί

Πρέπει οποωσδήποτε για κάποιο λόγο ντε και καλά να το ξεβιδώσεις; Αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος τότε απλά κόψε το...

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα σήμερα.. Βρήκα τυχαία ένα γράσσο λιθίου στην αποθήκη και το ψέκασα. Τελικά με πολλή υπομονή και δύναμη, ξεβιδώθηκε. Αν δεν ξεβιδωθεί, η μόνη λύση θα είναι να κοπεί με dremel και να αντικατασταθεί με νέο.

Αν ειναι πλαστικο εχει κολλησει απο τα αλατα, οποτε με το wd40 δεν θα καταφερεις και πολλα. Πλακωσε το στο viakal.
Αν το πλαστικο εξαρτημα εχει μεταλλικο παξιμαδι μεσα του, το πραμα ζοριζει πολυ. Εγω σε τετοια περιπτωση με το τροχακι του dremel εκοψα τη βιδα απο πανω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ο ενας τροπος οπως ειπε και ο φιλος ειναι αν εχεις τη δυνατοτητα να την κοψεις..

εγω παρα πολλες φορες σε βιδες σκουριασμενες που αρνουντε πεισματικα να ξεσφιξουν ή σε βρυσες λογω αλατων που δεν γυρνανε κτλ κτλ.
βαζω ή μαλλον θυσιαζω μια κοκα κολα και μετα απο λιγη ωρα ξεσφιγγουν μια χαρα

κολπακι φιλου υδραυλικου και ομολογω οτι οσες φορες το χρειαστηκα με εβγαλε ασπροπροσωπο

αλλωστε η κοκα κολα παει με ολα :food-smiley-005: