Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα σταξεις ξυλοκολλα στις χαραμαδες με τη βοηθεια μιας οδοντογλυφιδας να παει παντου μεσα. Θα το σφιξεις μετα με ενα σφιγκτηρακι.
Θα μαζεψεις αμεσως την κολλα που θα ξεχειλισει με ενα βρεγμενο πανακι και μετα με ενα στεγνο.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα κοψεις ενα φιλετο (οσο ειναι το κενο) απο mdf ή ΚΠ, θα το κολλησεις (με αρκετη ξυλοκολλα στο πανω σημειο) και μετα το βιδωνεις στο σοκορο του παγκου προσωπο με την επιφανεια του παγκου.
Πριν το τοποθετησεις να λειανεις το εμφανες σημειο και να το βαψεις με λαδομπογια 2 – 3 χερια. Μετα την τοποθετηση μασκαρεις με ταινια και ξαναβαφεις .
Καλο ειναι να περασεις ολα τα σοκορα του παγκου (στην τρυπα) με ξυλοκολλα, για τα νερα που ισως περασουν.

Σας ευχαριστω μαστορες για τις απαντησεις σας.

Και μια που σας βρηκα, μια (απο τις πολλες ακομα) απορια:

Στην υδρορροή της φωτος και συγκεκριμενα στο πισω μερος της (εκει που εφαπτει με το σοβατεπι/κολωνα), φαινεται να περναει νερο και να καταληγει στο κατω οροφο (που ειναι αποθηκη).
Σε ενα μαστορα που το ειπα πηρε λιγο κολλα πλακιδιων που ειχα ευκαιρη(??) και αλοιψε το πισω μερος χωρις να μπει στη διαδικασια να βγαλει την υδρορροή.
Το αποτελεσμα ηταν στην επομενη βροχη να εχω παλι νερο.

Τι υλικο να χρησιμοποιησω ωστε να κλεισω το πισω μερος και να μην περναει καθολου νερο;

Να ξεβιδώσεις την υδρορροή στα στηρίγματα που φαίνονται και να την βγάλεις ώστε να δεις τι γίνετε με την κάτω σωλήνα. Υποπτεύομαι ότι έχει σπάσει και φεύγει το νερό στην κολόνα και περνάει κάτω μετά να περάσεις μια προέκταση προς τα πάνω στην πλαστική σωλήνα ούτως ώστε η ένωση με το λούκι να γίνεται πιο ψηλά 10-20cm. Μετά ξανατοποθέτησε το λούκι να μπει μέσα στην προέκταση και βίδωσε τα στηρίγματα.
Πρέπει δηλαδή να βεβαιωθείς πρώτα που είναι η διαρροή και μετά να μονώσεις.

Σας ευχαριστω μαστορες για τις απαντησεις σας.

Και μια που σας βρηκα, μια (απο τις πολλες ακομα) απορια:

Στην υδρορροή της φωτος και συγκεκριμενα στο πισω μερος της (εκει που εφαπτει με το σοβατεπι/κολωνα), φαινεται να περναει νερο και να καταληγει στο κατω οροφο (που ειναι αποθηκη).
Σε ενα μαστορα που το ειπα πηρε λιγο κολλα πλακιδιων που ειχα ευκαιρη(??) και αλοιψε το πισω μερος χωρις να μπει στη διαδικασια να βγαλει την υδρορροή.
Το αποτελεσμα ηταν στην επομενη βροχη να εχω παλι νερο.

Τι υλικο να χρησιμοποιησω ωστε να κλεισω το πισω μερος και να μην περναει καθολου νερο;

Και γιατί να μην περνάει απο το PVC κι όχι απο πίσω;
Λέω εγώ τώρα...!!

Σωστη η απορια σου. Δεν γινεται υπερχείλιση απο το pvc σωληνα αλλα το νερο περναει απο το πισω μερος της υδρορροής του σωληνα. Δηλαδη υπαρχει μικρο μεν, αλλα υπαρχει, κενο, οποτε το νερο που λιμναζει καταληγει στην αποθηκη του κατω οροφου.
Στο προηγουμενο συμφορουμιτη που απαντησε, δεν εχω δει καποιο σπασιμο σωληνα στο σημειο εκεινο αλλα θα ελεγξω παλι. Το ζητημα ειναι, οτι υλικο περασω για να σφραγισω μαλλον θα χρειαστει να βγαλω στο σωληνα πρωτα.
Ασφαλτικη μαστιχη που αναφερατε βρισκω μονο σε κατι μεγαλες συσκευασιες.

Στο έπιπλο εγώ θα έβαζα και μια καβιλια από μέσα,χωρίς να ξετρυπησω τελείως...

Για τα νερά,αφού θα έβγαζα την υδροροη,θα μονωνα και όλους τους αρμούς στα σοβατεπί...

Δεν μπορω να καταλαβω σε ποιο σημειο του επιπλου ειναι το σπασιμο, για να καταλαβω τις πιεσεις που δεχεται.
Ισως μια απλη ξυλοκολλα να μην κανει δουλεια και να ξανανοιξει.
Εγω προτεινω να βαλεις Araldite (εποξικη κολλα δυο συστατικων) την μπλε συσκευασια. Βαζεις με οδοντογλυφιδα, προσεχεις μην πεσει σε εμφανες σημειο γιατι θα αφησει θαμπαδα, σφιγγεις με σφικτηρα για 24 ωρες.

Στο έπιπλο εγώ θα έβαζα και μια καβιλια από μέσα,χωρίς να ξετρυπησω τελείως...

Για τα νερά,αφού θα έβγαζα την υδροροη,θα μονωνα και όλους τους αρμούς στα σοβατεπί...

είναι η πλάτη μιας καρέκλας. Δεν μπορώ να βάλω καβιλια, μόνο να το κολλήσω με κόλλα . Έσπασε όταν έπεσε με ένα άτομο απάνω. Σκοπός είναι να φτιαχτεί και να κάθονται μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη καρέκλα και κατά προτίμηση όχι βαριά άτομα

https://app.box.com/s/7abxdbleuihllha962touo57vdpbwcjv

είναι η πλάτη μιας καρέκλας. Δεν μπορώ να βάλω καβιλια, μόνο να το κολλήσω με κόλλα . Έσπασε όταν έπεσε με ένα άτομο απάνω. Σκοπός είναι να φτιαχτεί και να κάθονται μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη καρέκλα και κατά προτίμηση όχι βαριά άτομα

μωρέ τι καβίλιες, κόλλες εποξικές και πράσινα άλογα. βάλε βρε Στέφανε λίγη uhu ίσα-ίσα να πιάσει και χρησιμοποίησέ την για παγίδα.
βάλε την πεθερά σου να κάτσει.. :flipout:

(φυσικά και αστειεύομαι.)

https://app.box.com/s/7abxdbleuihllha962touo57vdpbwcjv

Κριμα και ειναι πολυ ομορφη καρεκλα.

Πιστευω με ξυλοκολλα θα εισαι οκ.

Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να βάλω ένα στόρι στο γκαράζ μου. Το ερώτημα μου είναι να τρυπήσω δοκάρι (βλ φωτό) στο κόκκινο ή ντουβάρι στο πράσινο; H διαφορά ύψους θα είναι αμελητέα. Ταβάνι δεν παίζει, πάει ψηλά και υπάρχει και μόνωση οπότε θέλω βίδες μεγάλου μήκους. Θα χρησιμοποιήσω 4 βίδες 2,5-3 εκ max.

drill2.jpg

Attachments

• drill.jpg
    drill.jpg
    47.6 KB · Views: 169