Μάστορες τα φώτα σας!!

Χρησιμιοποιεις το ιδιο μεγεθος τρυπανι που ειναι η καβιλια. Βαζεις κολλα στην τρυπα και χτυπας με σφυρι (ματσολα).

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Aυτο που κανω εγω συνηθως σε μικροκατασκευες (και οχι μονο) ειναι να κολλησω πρωτα με κολλα τα δυο ξυλα και κατοπιν, οταν στεγνωσουν, να κανω τρυπες με το δραπανο και να περασω καβιλιες. Λιγο ανορθοδοξο αλλα δεν με εχει απογοητευσει ποτε.

Είναι μακράν......... η καλύτερη λύση. Το λέω και εγώ ως παθών σε πολλές κατασκευές τέτοιου τύπου. Αρκεί να μην βιάζεσαι.. και να το θέλεις εχθές..:afro:

Μιλάτε για καβίλιες εμφανείς υποθέτω... Ίσως να μην θέλει να φαίνονται.

Χρησιμιοποιεις το ιδιο μεγεθος τρυπανι που ειναι η καβιλια. Βαζεις κολλα στην τρυπα και χτυπας με σφυρι (ματσολα).

Αρα, οι "ριγες" ειναι που την κανουν να σφηνωνει; Δλδ 8mm σημαινει 8mm χωρις τις ριγες;

κύριοι,

να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για τις απαντήσεις σας

Είστε εγγύηση λέμε, δεν με έχει αποφοητευσει ποτέ αυτή η παρέα

Την ένωση με τα Π & Τ την έχω δοκιμάσει. Μια χαρα. Απλά θέλω όπως θα βλέπω το πλαίσιο να σχηματίζεται γωνία 45μοιρών στην ένωση, οπότε δεν μου κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πολύ ενδιαφέρουσα η μισοχαρακτη φαλτσογωνια την οποία δεν γνώριζα. Θα με έψυνε άσχημα αν δεν είχα να κάνω 80 τέτοιες ενώσεις. Είτε θα μου φύγει το χέρι με το γιαπωνέζικο πριόνι, είτε που θα πρέπει να φτιάξω πρώτα κάποιο jig για το δισκοπρίονο όπως αυτό που φαίνεται παρακάτω προκειμένου να πετυχαινω πάντα το επιθυμιτό βάθος και την επιθυμιτή γωνία κοπής παράληλα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, η μέθοδος αυτή θα μου χρειαστεί στην μεθεπόμενη κατασκευή που θέλω να κάνω. Πάντως δεν βιάζομαι.

Αυτό το ανορθόδοξο του Χιώτη με τις καβίλιες με ψύνει επίσης Δεν με πειράζει που θα φαίνεται, ούτως ή άλλως με βλέπω να το περνάω χρώμα κιμωλίας.

Φρεζοκαβιλιέρα το σκεφτόμουν για κάποια στιγμή. Θα τσεκάρω την matrix και θα επανέλθω.

Ναι για εμφανεις καβιλιες λεμε, θα φαινονται, αλλα νομιζω οτι φαινονται μια χαρα, σαν σχεδιακι.

++++

Οι 8αρες καβιλιες μετρουν 8μμ διαμετρο με τις ριγες οι οποιες δεν ειναι αυτες που τις κανουν να σφηνωνουν. Αυτες απλα βοηθουν την κολλα να κολλησει πανω τους καλυτερα. Καλυτερη προσφυση.
Σφηνωνουν επειδη προσπαθεις να βαλεις 8μμ καβιλια σε 8μμ τρυπα που δεν μπαινει αλλιως εκτος αν την ζορισεις.

Παιδιά αν επιχειρήσω να τρυπήσω ασβεστόλιθο με τρυπάνι μετάλλου θα το καταστρέψω; Πρέπει να γίνει με το συγκεκριμμένο καθώς θέλω "φωλιά" 15mm ακριβώς, και το μόνο δεκαπεντάρι που έχω είναι μετάλλου.

Εγω θα ελεγα να προτρυπησεις σταδιακα την πετρα με τρυπανια πετρας/δομικων υλικων μεχρι να φτασεις στο σημειο που δεν εχεις μεγαλυτερο μεγεθος οποτε θα χρησιμοποιησεις και το τρυπανι μεταλλου.

Παιδιά αν επιχειρήσω να τρυπήσω ασβεστόλιθο με τρυπάνι μετάλλου θα το καταστρέψω; Πρέπει να γίνει με το συγκεκριμμένο καθώς θέλω "φωλιά" 15mm ακριβώς, και το μόνο δεκαπεντάρι που έχω είναι μετάλλου.
Εγω ελεγα να κάνεις πρώτα με όσο μεγαλυτερο έχεις μπετου οπως λεει και ο Μιχαλης και στο τέλος να το κάνεις με το 15mm χωρις πολυ ζορισμα ωστε να μην φας το τρυπανι...
Κάποιο 8 η 10 δεν εχεις.. ;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω θα ελεγα να προτρυπησεις σταδιακα την πετρα με τρυπανια πετρας/δομικων υλικων μεχρι να φτασεις στο σημειο που δεν εχεις μεγαλυτερο μεγεθος οποτε θα χρησιμοποιησεις και το τρυπανι μεταλλου.

αυτο

Nαι, το τρυπανι μεταλλου ισως φθαρει ανεπανορθωτα με το τρυπημα στην πετρα, πολυ σωστα το παρατηρεις Πανο.

Η δουλεια ομως εχει πολλες πιθανοτητες να ολοκληρωθει καθως θα εχει υπαρξει ικανο προτρυπημα.

Nαι, το τρυπανι μεταλλου ισως φθαρει ανεπανορθωτα με το τρυπημα στην πετρα, πολυ σωστα το παρατηρεις Πανο.

Η δουλεια ομως εχει πολλες πιθανοτητες να ολοκληρωθει καθως θα εχει υπαρξει ικανο προτρυπημα.

Μπορεί Μιχάλη.

Νίκο δεν γίνεται να κανεις μερικές μικρές κοντά και να σπάσεις το ενδιάμεσο?(Μια σκέψη μόνο.)

Νίκο αν είναι δυνατόν, να τρέχει συνεχώς νερό στο σημείο κατά το τρύπημα ώστε να ψύχει το τρυπάνι.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το Panel οθονης ξεκολλησε

Καλημερα στην παρεα, σ ενα 24αρι monitor μαρκας hp ξεκολλησε το panel απο το πλαισιο στο πανω μερος της (στο κεντρο περιπου), στην αρχη ηταν περιπου 2 ποντους αλλα τωρα ανοιξε και εφτασε τους 10 ποντους, δεν ενοχλει ιδιαιτερα αλλα αν δεν κανω κατι βλεπω ν ανοιγει απο ακρη σε ακρη, αν το πατησω με το δαχτυλο λιγο επανερχεται για 2-3 δευτερα στην θεση του, τι να κανω για να το κολλησω; φοβαμαι μη ριξω κατι και τρεξει μεσα στην οθονη (με την πρωτη ευκαιρια θ ανεβασω φωτο)