Aυτο που κανω εγω συνηθως σε μικροκατασκευες (και οχι μονο) ειναι να κολλησω πρωτα με κολλα τα δυο ξυλα και κατοπιν, οταν στεγνωσουν, να κανω τρυπες με το δραπανο και να περασω καβιλιες. Λιγο ανορθοδοξο αλλα δεν με εχει απογοητευσει ποτε.
Είναι μακράν......... η καλύτερη λύση. Το λέω και εγώ ως παθών σε πολλές κατασκευές τέτοιου τύπου. Αρκεί να μην βιάζεσαι.. και να το θέλεις εχθές..:afro:
Χρησιμιοποιεις το ιδιο μεγεθος τρυπανι που ειναι η καβιλια. Βαζεις κολλα στην τρυπα και χτυπας με σφυρι (ματσολα).
Εγω ελεγα να κάνεις πρώτα με όσο μεγαλυτερο έχεις μπετου οπως λεει και ο Μιχαλης και στο τέλος να το κάνεις με το 15mm χωρις πολυ ζορισμα ωστε να μην φας το τρυπανι...Παιδιά αν επιχειρήσω να τρυπήσω ασβεστόλιθο με τρυπάνι μετάλλου θα το καταστρέψω; Πρέπει να γίνει με το συγκεκριμμένο καθώς θέλω "φωλιά" 15mm ακριβώς, και το μόνο δεκαπεντάρι που έχω είναι μετάλλου.
Εγω θα ελεγα να προτρυπησεις σταδιακα την πετρα με τρυπανια πετρας/δομικων υλικων μεχρι να φτασεις στο σημειο που δεν εχεις μεγαλυτερο μεγεθος οποτε θα χρησιμοποιησεις και το τρυπανι μεταλλου.
Nαι, το τρυπανι μεταλλου ισως φθαρει ανεπανορθωτα με το τρυπημα στην πετρα, πολυ σωστα το παρατηρεις Πανο.
Η δουλεια ομως εχει πολλες πιθανοτητες να ολοκληρωθει καθως θα εχει υπαρξει ικανο προτρυπημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.