Μάστορες τα φώτα σας!!

Νορβηγικό ενεργειακό με πιστοποίηση απόδοσης 75-80%.

Ο καπνός μπορεί να βγεί απο την πόρτα όταν το γεμίζω αν είμαι ανυπόμονος και δεν το δουλέψω σωστά βάση οδηγιών του κατασκευαστή.

Το πρόβλημα είναι ότι με την υπάρχουσα εγκατάσταση περνάει μέσα στις γυψοσανίδες και "ποτίζουν" τα μπετά/τοίχοι.

Μάλλον θα βάλω γυψοσανίδα ένα επίπεδο, πετροβάμβακα και ξανά γυψοσανίδα απο πάνω να τον κλείσω να μή φεύγουν ίνες.
Αν χρειαστεί θα βάλω και αλουμινοταινία στις ενώσεις για παν ενδεχόμενο.

Δεν ξερω αν μπορεί να το κάνει έτσι. Συνήθως, τα τζακια αυτά έχουν συρόμενη πόρτα προς τα πάνω και από τη σχισμή εκείνη καταλαβαινω ότι τραβάει την όποια κάπνα.

Θα μπορούσε να μπει και κάποιο υφασμα θερμοκρασίας (υαλονυμα) να εφάπτεται εκει η πόρτα, εφόσον ομως θέλει να αποφύγει γενικά ίνες και δεν έχει πρόβλημα με την προσωρινή σκονη που θα δημιουργηθεί η λύση με τον πετροβαμβακα ακούγεται πιο μόνιμη.

Απλά, στο μονωμένο κομμάτι που θα δημιουργήσει θεωρώ ότι θα είναι αρκετα πιο ζεστό στην αφη απο οτι τώρα, καθώς θα εγκλωβίζει θερμότητα.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα μπορούσα να προσπαθήσω να κλείσω τις σχισμές αλλά επειδή είναι πολλές θα είναι δύσκολο και πολύ άσχημο.

Η λύση πρέπει να γίνει απο πάνω.

Στην ουσία μία καμινάδα μή μονωμένη πώς να την μονώσω αεροστεγώς (χωρίς μεγάλη διαφορά πίεσης) όσο πιο εύκολα και με όσο πιο οικολογικά και ασφαλή υλικά.
Την σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών την έχω δουλέψει παλιά σε σόμπα και ριγματώνει.

Μέχρι και θερμομπετό έχω σκεφτεί να ρίξω.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα τρίγωνο σχήμα και στη μέση έναν κύκλο που θέλω να μονώσω.
(Δεν βάζω μέσα ότι είναι και δυσπρόσιτο το σημείο!)

Καλημέρα μαστορια! Για να φιαξω ενα κοσκινο χωματος σαν κι αυτο η σιτα τι ανοιγματα πρεπει να εχει;
050e793bf922195c1b04b28e6a4773e3.jpg

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό εσύ το ξέρεις, ανάλογα τι θές να κοσκινίσεις και για που το προορίζεις.
Αν θές χώμα για κήπο πχ χωρίς πέτρες και μεγάλες μπλάνες βάλε κοτετσόσυρμα.

Θα μπορούσα να προσπαθήσω να κλείσω τις σχισμές αλλά επειδή είναι πολλές θα είναι δύσκολο και πολύ άσχημο.

Η λύση πρέπει να γίνει απο πάνω.

Στην ουσία μία καμινάδα μή μονωμένη πώς να την μονώσω αεροστεγώς (χωρίς μεγάλη διαφορά πίεσης) όσο πιο εύκολα και με όσο πιο οικολογικά και ασφαλή υλικά.
Την σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών την έχω δουλέψει παλιά σε σόμπα και ριγματώνει.

Μέχρι και θερμομπετό έχω σκεφτεί να ρίξω.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα τρίγωνο σχήμα και στη μέση έναν κύκλο που θέλω να μονώσω.
(Δεν βάζω μέσα ότι είναι και δυσπρόσιτο το σημείο!)
Αλλη μια λύση είναι να βάλεις διπλό πετροβάμβακα αλουμινίου να ντύσεις την καμινάδα σύμφωνα με οδηγίες των κατακευαστών (βάζοντας διπλό πετροβαμβακα αλουμινίου στην ουσία αποφεύγεις τις ίνες, υπάρχει αλουμίνιο και προς την ζέστη μερια της καμιναδας και προς τη μεριά της πυραντοχης γυψοσανιδας που θα απομονωσεις τα 2 επίπεδα). Όπου υπάρχει σχισμη ανάμεσα σε πετροβάμβακα και της πυραντοχης γυψοσανίδας, βαζεις ταινία αλουμινίου.

Δεν γνωρίζω αν υπαρχει πετροβάμβακας που να έχει και από τις 2 πλευρές αλουμινιο, αν δεν υπάρχει τους κανεις σάντουιτς.

Αν καταλαβαίνω καλά τη φύση του προβλήματος σου, θα ειναι ΟΚ. Ίσως χρειαστεί μια οπη εξαερισμού για να εκτονώνεται η θερμοκρασία.

Last edited by a moderator:
Ρωτησα το ξαδερφακι μου που ειχαν ραντζο στο τεξας και μου ειπε οτι συνηθως τετοια soil sieves εχουν ανοιγματα μιση και μια ιντσα αναλογα τι θες να κανεις.

Ερώτηση σχετικά με προιόν που να διαλύει τα άλατα από πλακάκια εξωτερικού χώρου

Καλησπέρα. κάποια συμβουλή για να καθαρίσω τα άλατα από πλακάκια εξωτερικού χώρου θα ήθελα.
Ιδανικά αν μην είναι πολύ τοξικό για να μη χαλάσει και το φινίρισμα-επίστρωση από το πλακάκι.
Με τι το εφαρμόζω (βούρτσα, σφουγγάρι σκληρό, κάτι άλλο;) και ειδικά στους αρμούς.
Ευχαριστώ.

Καλημέρα μαστορια! Για να φιαξω ενα κοσκινο χωματος σαν κι αυτο η σιτα τι ανοιγματα πρεπει να εχει;

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψηλέ, το κοτετσόσυρμα που σου 'πε και ο Μπάμπης, που κρατάει τις πέτρες/χαλίκια και το βρίσκεις και παντού.
Και μια πατέντα που προσωπικά με έχει βολέψει: όταν θα φτιάχνεις το τελάρο, πάρε μέτρα ώστε να στέκεται καλά στο καρότσι σου, να σφηνώνει δηλαδή στα χείλη του καροτσιού, ώστε να μπορείς μετά το κοσκίνισμα να μεταφέρεις χωρίς επιπλέον φτυάρισμα το χώμα.

Εχει αρχισει να ξεκολλαει η ταπετσαρια του ουρανου στο αυτοκινητο.
Εχει κανεις να προτεινει καποιον καλο, και κυριως οικονομικο, δεν ειναι εποχη για εξοδα, ταπετσερη για επισκευη ή αντικατασταση;

Να υποθέσω το αυτοκίνητο ανήκει στο group VAG;

Θα ρωτήσω τον αδελφό μου που το πλήρωσε πρόσφατα το κουστούμι και θα σε ενημερώσω

Να υποθέσω το αυτοκίνητο ανήκει στο group VAG;

Θα ρωτήσω τον αδελφό μου που το πλήρωσε πρόσφατα το κουστούμι και θα σε ενημερώσω

Ναι. Που το ξερεις; 😛 😁
Παντως, για να ειμαστε δικαιοι, το ιδιο ειχε παθει και Toyota Avensis θειου μου.

το ιδιο εχει παθει και το δικο μου.
βεβαια εμενα ειναι παλιο, citroen C5 του 2002 και ψαχνομαι να βρω πως θα το εφτιαχνα.
να υποθεσω οτι φταιει ο ελληνικος καλοκαιρινος ηλιος?

Και νομιζα πως ηταν προβλημα μονο των OPEL....
Το εχω αντιμετωπισει σε CORSA (95) και VECTRA C (02).
Το τελευταιο πριν 3 χρονια κοστισε 120 ευρω (ηθελε 150 με αλλαγη της ταπετσαριας ) με αρκετα παζαρια...
Τωρα δεν ξερω ποσο μπορει να θελει...
Δουλεια πολυ καλη .Ο μαστορας περιοχη Μακρυγιαννη.

το οτι ανηκει στο VAG group δεν λεει κατι, το group περιλαμβανει Porsche, audi και καταληγει στη skoda.

Επειδη υπαρχουν υποψιες για τους λογους που μπορει να δημιουργηθει το κρεμασμα της ταπετσαριας του ουρανου, και ισως βρουμε μια ακρη, να κανουμε ενα γκαλοπ απαντωντας στις παρακατω ερωτησεις.
(το ιδιο προβλημα εχει και το αυτοκινητο της γυναικας μου)

οι ερωτησεις
1. εχει γινει βιολογικος καθαρισμος?
2. το αυτοκινητο σταθεμευει σε γκαραζ ή εξω στον ηλιο?
3. χρωμα αυτοκινητου?
4. μαρκα αυτοκινητου?

και απανταω εγω
απαντησεις
1. ΝΑΙ
2. γκαραζ
3. μαυρο
4. seat

για ταπετσερη δεν εχω να συστησω, αλλα με μια βενζινοκολλα σε σπρει κανει δουλεια. Εχω καταληξει σε αυτη αλλα εχω αμελησει να την αγορασω

1. Ναι (αλλα με ρωτησαν μοντελο και οταν τους ειπα, μου ειπαν οτι δεν θα κανουν την οροφη).
2. Γκαραζ (λιγο ηλιο το καλοκαιρι 15 μερες).
3. Μαυρο.
4. Skoda.

Απαντησεις για αλλο που ξερω οτι το εχει παθει:

1. Οχι.
2. Εξω, στον ηλιο καποιες ωρες.
3. Μαυρο.
4. Τoyota.

Αυτο με την βενζινοκολλα σε σπρει, λετε να το δοκιμασω;
Πρεπει να ανοιξω 2-3 τρυπες και να ριξω το σπρει απο εκει.
Αφενος θα φαινονται οι τρυπες και αφετερου πιστευω θα ποτισει-βραχει η ταπετσαρια και θα φαινεται ασχημα.
Δεν περιμενω να γινει καλο, αλλα περισσοτερο για το πειραμα. Μετα, λογικα, και παλι θα παει σε ταπετσερη.
Φοβαμαι, ομως, μην του κανω ζημια, μετα δεν βγαινει η ταπετσαρια κτλ και τελικα καταληξω να εχω αλλα...