Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημητρη στο ιδιο ακριβως σημειο θα το κανεις..;

Μου φενεται,ελπιζω να κανω λαθος,εχει πεσει σε καλωδιο ηλεκτρολογικης γραμμης...;...γιατι διπλα και πιο πανω βλεπω μια πριζα και ακριβως πανω απο το κομματι που εχει φυγει ενδεχομενος κουτι διακλαδωσεως...
Eαν ναι βαλε γυψο και οπως ειναι νοπω μεσα το ουπατ οπου χρειαζεται για να στεγνωσει ολο μαζι...εποιτα οταν γινει σκληρο βαζεις την βιδα με το στηριγμα...γιατι ξανα τρυπημα στο ιδιο σημειο δυσκολο να γινεται η μαλλον να το πω καλυτερα εαν στεκει ο ισχυρισμος μου δεν πρπει να γινει εκει τρυπα....

Κωστή, έχεις μάτι ρε φίλε. Όντως είναι κουτί και ευτυχώς δεν έγινε καμιά μεγαλύτερη ζημιά. Βασικά την τρύπα την είχε κάνει ο πεθερός και επειδή του βγήκε μεγάλη (έκανε βόλτες με το τρυπάνι) μετά μου έλεγε να βάλουμε δεύτερο ούπα να μπει μέσα το πρώτο, να βάλουμε εφημερίδα και τέτοια περίεργα. Οπότε είχα μείνει με την εντύπωση ότι η τρύπα θα έχει κομμάτι ούπα και κάνα χαρτί, σίγουρος κιόλας ότι τα καλώδια πάνε προς τα πάνω. Ευτυχώς μου βάλατε ψύλλους, οπότε άνοιξα λίγο παραπάνω την τρύπα και ξεβίδωσα και την μπρίζα (είναι ψηλά για κλιματιστικό) και ιδού το αποτέλεσμα. Το ηλεκτρολογικό κουτί είναι όχι πάνω αλλά στις 45 μοίρες αριστερά από την μπρίζα! Επίσης είναι 3εκ θαμένο μέσα στο σοβά, όπως και όλα τα κουτιά από τις μπρίζες, που μου φαίνεται υπερβολικά πολύ.

20201115-192724-1.jpg

Οπότε αλλαγή πλάνου. Η τρύπα θα κλείσει (τα καλώδια δεν φαίνεται να έχουν πειραχτεί και η μπρίζα λειτουργεί κανονικά) και το κουρτινόξυλο θα μπει πιο χαμηλά σε καινούρια τρύπα.

Eπισκευαστικος στοκος οπως ο D66 της durostick.
Oλοι αυτοι οι στοκοι θελουν σταδιακο χτισιμο σε στρωματα αναλογα το βαθος της τρυπας, οπως λενε οι οδηγιες.
https://www.durostick.gr/content/files/tds-gr/d-66-repair.pdf

Μιχάλη ενδιαφέρον το υλικό, ειδικά γιαυτό που γράφει στις οδηγίες "δεν δημιουργεί ρωγμές όταν χρησιμοποιούμε καρφιά ή βίδες". Θα κοιτάξω μήπως το βρω τοπικά στην ζούλα (έχουμε και το λοκ) και αν όχι θα βάλω γύψο που τυχαίνει να έχω για το κλείσιμο της τρύπας.
Γενικά πάντως θα με ενδιέφερε ένα υλικό που να κλείνει παλιές τρύπες και να γίνεται ξανά ο τοίχος όσο πιο συμπαγής γίνεται. Είμαι ο τρίτος που κατοικεί στο σπίτι αυτό και κάποιος από τους προηγούμενους πρέπει να είχε έρωτα με το τρυπάνι.

Πάνο, η φωτογραφία με τα καλώδια είναι όλα τα λεφτά - τρελό γέλιο. Αυτά δεν τα κάνεις ούτε με το photoshop για να μην τα δει κανείς άσχετος και του μπουν ιδέες.

Ξερει κανενας, μαγαζι που να πουλαει κομματια παγκο κουζινας? Πιθανον να εχει κανενας ξυλουργος που του εχει ξεμεινει.
Θελω ενα κομμάτι 900 μηκος και αν γινεται 64 ή 72 πλατος. στο νετ μονο ολόκληρους βρισκω.

Το Praktiker δίνει ρετάλια να ξερεις

Μαλιστα...
Η επιλογη να παει σε αλλο σημειο το κουρτινοξυλο ειναι η καλύτερη λυση...
Οχι τιποτα αλλο αλλα καποιος που δεν ξερει μπορει να παθει ζημια σωματικη και ανεπανορθωτη.

Δεν μπορεις να φανταστεις ποσες τετοιες ατασταλιες εχω δει κατα καιρους σε σπιτια...

Το κλεισιμο καντο με γυψο αμα εχεις...
Ο γυψος και συμπαγης ειναι και ομοιογεννης σαν υλικο ειναι...και τελειωνεις και πολυ γρηγορα...

αυτος που το εφτιαξε ειναι τραγικος και επικινδυνος,
σιγουρα προκειται για μεταγενεστερη κατασκευη - δεν το εχει κανει ο πρωτος ηλεκτρολογος της οικοδομης - εχει περισσιο στοκο γυρω απο την πριζα

Έτσι... ή μπορεί και οι κουρτίνες να ανοιγοκλείναν από τον διακόπτη :jester:

Κωστή αυτό θα βάλω, θα δοκιμάσω όμως και το durostick σε πρώτη ευκαιρία, από περιέργεια να δω πως γίνεται άμα ξανατρυπήσεις σε κοντινο σημείο.

Φώναξε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τα καλώδια μήπως έχουν πληγωθεί και με φορτίο βγάλει θέμα με το ρελέ.
Επίσης πες του να σου φέρει το κουτί πρόσωπο,ξέρει αυτός.
Ο γύψος ρηγματωνει,ούτε σε αλλαγή πίνακα δεν μπαίνει πλέον.

σιγουρα προκειται για μεταγενεστερη κατασκευη - δεν το εχει κανει ο πρωτος ηλεκτρολογος της οικοδομης - εχει περισσιο στοκο γυρω απο την πριζα

+1000

Αν σε παίρνει βάζεις το κουρτινόξυλο πάνω απο το κουτί αφού δεν ανεβαίνουν καλώδια για να το κρύψεις και αυτό και το μερεμέτι ;)

Αυτό έχω πάρει για τρύπες αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα.
Το καλό του είναι ότι με ένα πέρασμα έχεις τελειώσει. Μετά βάφεις μόνο.
https://www.vitex.gr/Product/65/45/ELAFRYS-AKRYLIKOS-STOKOS-OIKODOMON/

Θανάση, το έχει κάνει σίγουρα ο ηλεκτρολόγος της οικοδομής. Έτσι είναι όλες οι μπρίζες με περίσσιο στόκο/σοβά γύρω-γύρω και επίσης το χείλος από το πλαστικό κουτί της μπρίζας γύρω στα 3 εκ μέσα στον τοίχο. Αποτέλεσμα: οι δαγκάνες από αρκετές μπρίζες δεν φτάνουν να πιάσουν τα αυλάκια του κουτιού και προσπαθούν να μαγκώσουν στον σοβά. Σε κάποιες έχω κάνει την εξής πατέντα: έκοψα τον πάτο από ένα καινούριο κουτί μπρίζας και έχτισα το κομμένο κουτί μπροστά από το παλιό. Ήταν εύκολη λύση σε σχέση με το να ξηλώσεις το παλιό κουτί και να το φέρεις πιο έξω.

Το καπάκι από το κουτί διακλάδωσης πόσο βαθιά πρέπει να είναι στον τοίχο; Κονονικά, το σκεπάζουμε με σοβά ή το βάζουμε κάνα χιλιοστό μέσα στον τοίχο με λίγο στόκο απάνω του ίσα για να μην φαίνεται;

Φώναξε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τα καλώδια μήπως έχουν πληγωθεί και με φορτίο βγάλει θέμα με το ρελέ.
Επίσης πες του να σου φέρει το κουτί πρόσωπο,ξέρει αυτός.
Ο γύψος ρηγματωνει,ούτε σε αλλαγή πίνακα δεν μπαίνει πλέον.
Πάνο, τελικά το άνοιξα τελείως το σημείο. Ευτυχώς δεν πειράχτηκε κανένα καλώδιο - στο σημείο πίσω από την τρύπα είχε τρία καλώδια γείωσης ενωμένα (αναμονή) και το ένα είχε ρηχή γρατζουνιά (φαίνεται στην φωτογραφία). Θα το πιάσω και με μονωτική καλού-κακού.

Πήρα το D66, μερικά κουτιά διακλάδωσης και κουτιά μπρίζας και θα κάνω την πατέντα που περιγράφω παραπάνω
20201116_123523[1].jpg

Μου φαίνεται παντως πολυ περίεργο πανω απο το κουτι διακλαδωσης να εχει βαλει και 5 ποντους(?) σοβα. Μηπως ηταν ο σοβατζης τραγικος και εριχνε αβερτα με τη μανικα;

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ θα έλεγα να πάρεις και το τρυπάνι από τον πεθερό φίλε.

Εγκληματίας ο ηλεκτρολόγος ή οποίος πέρασε τα καλώδια εκεί, αλλά και το να βρίσκεις καλώδια στο τρύπημα και να μην το καταλαβαίνεις εξίσου επικίνδυνο.

Άλλο να πέφτεις πάνω σε καλώδια, άλλο να πέφτεις και να μην το καταλαβαίνεις, γιατί απ όσα έγραψες ο άνθρωπος μάλλον δεν το κατάλαβε.

Σωστα το σκεφτεσαι με την πατεντα απο καινουργια κουτια Δημητρη....
Ευκολα και γρηγορα...
Το οτι ειναι πολυ μεσα τα κουτια του ηλεκτρολογου φταιει ο ιδιος γιατι εχει σκαψει τα τουβλα βαθια για να τα στερεωσει και δεν εχει βαλει γυψο οικοδομης καθολου οπως γινεται συνηθως....
Το κουτι παταει μισο τουβλο μισο εξω που το εξω ειναι συνηθως το γεμισμα του σοβα(λασπη-μαρμαρο)...

Το ηλεκτρολογικο καπακι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 1,5 ποντο μεσα Δημητρη και στο κεντρο πριν στεγνωσει ο σοβας,κολλα,στοκος κανεις με την σπατουλα ενα σημαδι για να το βρισκεις..25 χρονια και πλεον αυτο κανω στα σπατουλαριστα....
Εαν το βαλεις πιο εξω θα σκασει γιατι το πλαστικο σαν ανοργανο υλικο δημιουργει θεμα στην πολυ μικρη στρωση στην επιφανεια...

Κωστή ευχαριστώ . Θα το προχωρήσω όπως το λες.

Ψηλέ, τρεις είναι οι πόντοι.

Dis83, έφαγε Χ εκείνη τη μέρα Επειδή έκανε την τρύπα τεράστια και μόνο. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, κι εγώ δεν είμαι σιγουρος ότι θα το χα καταλάβει,
και επίσης εγώ είχα σημαδέψει που θα γίνει η τρύπα.

Πείτε καμία ιδέα για μόνωση παλιών παραθύρων ξύλινων που δεν εφάπτονται και πολύ καλά ώστε να πεις ότι βάζεις καμία διπλή στρώση αεροστοπ και τελείωσες;

Ιδιαίτερα σε φεγγίτες, σκέφτομαι μέχρι και αφρό χαμηλής διόγκωσης εφόσον δεν ανοίγουν και ποτέ..

Ρε συ Κυριάκο μην μου ανοίγεις δουλειές.. 🤣
Στους φεγγίτες λόγω παλαιότητας και σκευρωσης του ξύλου δεν εφάπτονται σωστά πάνω στην κάσα.. Και εκείνα τα κενά σε κάποια σημεία είναι τόσο μεγάλα που τα αεροστοπ δεν θα κάνουν τίποτα..

Το καπάκι από το κουτί διακλάδωσης πόσο βαθιά πρέπει να είναι στον τοίχο; Κονονικά, το σκεπάζουμε με σοβά ή το βάζουμε κάνα χιλιοστό μέσα στον τοίχο με λίγο στόκο απάνω του ίσα για να μην φαίνεται;

το καπακι του κουτιου διακλαδωσης πρεπει να ειναι ή προσωπο ή το πολυ 3mm μεσα απο το τελικο μαρμαρο, οχι πιο μεσα ωστε με χτυπημα να καταλαβεις οτι υπαρχει κουτι.
Εαν ειναι πιο μεσα, ο ελαιοχρωματιστης πρεπει να αφησει σημαδακι οπως περιγραφει ο Κωστας (KOSSTV)
Παντως ο ηλεκτρολογος τα εχει βαλει ολα πολυ μεσα ή ο σοβατζης εχει λασπωσει υπερβολικα.

Το οτι ειναι πολυ μεσα τα κουτια του ηλεκτρολογου φταιει ο ιδιος γιατι εχει σκαψει τα τουβλα βαθια για να τα στερεωσει και δεν εχει βαλει γυψο οικοδομης καθολου οπως γινεται συνηθως....
Το κουτι παταει μισο τουβλο μισο εξω που το εξω ειναι συνηθως το γεμισμα του σοβα(λασπη-μαρμαρο)...

Το ηλεκτρολογικο καπακι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 1,5 ποντο μεσα Δημητρη και στο κεντρο πριν στεγνωσει ο σοβας,κολλα,στοκος κανεις με την σπατουλα ενα σημαδι για να το βρισκεις..25 χρονια και πλεον αυτο κανω στα σπατουλαριστα....
Εαν το βαλεις πιο εξω θα σκασει γιατι το πλαστικο σαν ανοργανο υλικο δημιουργει θεμα στην πολυ μικρη στρωση στην επιφανεια...

Κωστη, στις σωληνωσεις, ο σωστος ηλεκτρολογος δεν βαζει γυψο, τσιμενταρει κανονικα τα κουτια και ολες τις σωληνες, ωστε να μην προκληθει ζημια απο τους επομενους μαστορους.