Μάστορες τα φώτα σας!!

Στα καραβια, τις τρυπες στους σωληνες και τα καζανια, τις κλεινανε με εποξικη δυο συστατικων και υαλουφασμα.
Εχω κανει ακριβως το ιδιο σε χαλκοσωληνα που εσταζε μεσα στον τοιχο (καπου εχω ανεβασει την επισκευη στο φορουμ) σαν μονιμη λυση.

Σε παρομοιο προβλημα σημερα θα εβαζα αξιοπιστο εποξικο στοκο (steel puty) και απο πανω, αφου στεγνωσει, για εξτρα περιποιηση, θα περνουσα ολο το σημειο με εποξικη κολλα και υαλουφασμα.

• Like
Reactions: aetosa
Στα καραβια, τις τρυπες στους σωληνες και τα καζανια, τις κλεινανε με εποξικη δυο συστατικων και υαλουφασμα.
Εχω κανει ακριβως το ιδιο σε χαλκοσωληνα που εσταζε μεσα στον τοιχο (καπου εχω ανεβασει την επισκευη στο φορουμ) σαν μονιμη λυση.

Σε παρομοιο προβλημα σημερα θα εβαζα αξιοπιστο εποξικο στοκο (steel puty) και απο πανω, αφου στεγνωσει, για εξτρα περιποιηση, θα περνουσα ολο το σημειο με εποξικη κολλα και υαλουφασμα.
Έτσιιι....αυτή η λύση μ' αρέσει...Ποιος είναι αξιόπιστος εποξικός στόκος;
Ο Dimco που έβαλα σε προηγούμενο ποστ;
Κάποιος άλλος;

Δεν ξερω τι προελευση εχει ο Dimco, δεν τον εχω ακουστά, ουτε τον εχω δοκιμασει αρα δυστυχως δεν εχω αποψη. Το τι γραφει πανω του ενα προιον δεν ειναι παντα και αυτο που ισχυει...

Αξιοπιστοι στοκοι (για μεταλλα) πρεπει να υπαρχουν αρκετοι, εγω ομως αναγνωριζω ως αξιοπιστους τους Loctite, Cordobond και J&B.
Eχω επισης χρησιμοποιησει αρκετους, οπως τον Bison, μια μαρκα του Leroy, milliput και καποιους αλλους αλλα οι παραπανω ειναι 2 κλικ ανωτεροι κατα τη γνωμη μου.

Εδω ενα λινκ του J&B putty https://www.andreou.gr/j-b-8267-steel-stik-57gr-jbwe-008267
Aλλα μπορεις να χρησιμοποιησεις και την εποξικη κολλα της ιδιας μαρκας https://www.andreou.gr/j-b-8265-weld-57gr-jbwe-008265?search=j-b

Επισης https://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=7_262&products_id=10378

Για επικαλυψη με το υαλουφασμα νομιζω οτι οποιαδηποτε κολλα δυο συστατικων ρευστη (πχ. σε συριγγα) θα κανει μια χαρα. Ακομα και του Lidl :)

Ναι....οτι μπορει να συνδυαστει μπορει να γινει..ειναι ομως σωστο....;

Εαν οντως χαλκοσωληνα βαζεις την ιδια η χαλκου σαν ενωση...

Δεν ξερω τι προελευση εχει ο Dimco, δεν τον εχω ακουστά, ουτε τον εχω δοκιμασει αρα δυστυχως δεν εχω αποψη. Το τι γραφει πανω του ενα προιον δεν ειναι παντα και αυτο που ισχυει...
Τα προϊόντα που πουλάει είναι της Oatey.
π.χ. ο στόκος που έβαλα είναι αυτός.
Οι υδραυλικοί (πολλοί) τα θεωρούν κορυφαία.

Eαν εχεις αποψη υδραυλικων για τον στοκο τοτε δεν υπαρχει κανενα θεμα. Οι ανθρωποι προφανως αναγνωριζουν στην πραξη ενα αξιοπιστο προιον.

Βασικά έχω την άποψή τους γενικώς για τα προϊόντα αυτά και ειδικά για την κόλλα τους για PVC.
Από εκεί συμπέρανα ότι και ο στόκος τους δεν μπορεί παρά να είναι κορυφαίος.

Με Q Bond έχει ασχοληθεί κάποιος;
Συνεχώς τη βλέπω μπροστά μου αλλά δεν ξέρω κάποιον που να την έχει χρησιμοποιήσει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έβαλα μπροστά να κάνω πιο επίπεδο το (αλουμινένιο) τραπέζι του παγκοπρίονου. Ακόμα είμαι σε αρχικό στάδιο και το προχωράω αργά μη γίνει καμιά μλκία.
Το θέμα έχει ως εξής: το τραπέζι έχει μια παραμόρφωση σε σχήμα πιάτου όπως το βλέπουμε από πάνω, με το βαθύτερο σημείο (τον πάτο του πιάτου) να είναι στο κέντρο του τραπεζιού και τα ψηλότερα να είναι στις 4 γωνίες. Η πρώτη σκέψη ήταν να βρω τα ψηλότερα σημεία στον άξονα μπροστά-πίσω μετά τα ψηλότερα στον άξονα αριστερά- δεξιά και να ξεκινήσω να τρίβω με τα σημεία που είναι ψηλότερα και στους δύο άξονες.
Και η ερώτηση είναι, πρέπει να κάνω αντίστοιχα και διαγώνιες μετρήσεις; Αν έχετε συγκρατήσει κανένα σχετικό βιντεάκι θα βοηθούσε πολύ γιατί τα μόνα που βρίσκω είναι για επιφάνειες γρανίτη και εκεί πάνε για άλλες ακρίβειες.

Γιατί διαφορά ύψους μιλάμε ??
Κέντρο του τραπεζιού εννοείς εκεί που είναι το πριόνι ??

Last edited:
Ναι, εκεί που είναι το πριόνι. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, περίπου μισό χιλιοστό.

Πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάζει σε κάτι την σωστή λειτουργία του εργαλείου ??
Αν δεν είσαι σίγουρος γιατί να ανοίξεις δουλειές ??
Ας τσεκάρουν και άλλοι τα δικά τους να δούμε μήπως πρέπει να υπάρχει αυτή η διαφορά εκτός και αν κάτι έχεις διαβάσει περί αυτού.

Νικό, δυστυχώς επηρεάζει. Έχω ρυθμίσει τις 90 μοίρες ακριβώς στο σημείο δίπλα στο δίσκο, οπότε σε κοπή κατά μήκος ένα στενό σανιδάκι θα βγει ακριβώς 90 μοίρες. Όσο όμως μεγαλώνει το πλάτος της σανίδας, τόσο σηκώνεται από την μία άκρη της.
Στην θεωρία, με λίγη τριγωνομετρία, στο χειρότερο σενάριο η γωνία βγαίνει 89,3 μοίρες αντί για 90, και ακόμα χειρότερα η διαφορά αυτή δεν θα είναι σταθερή σε όλο το μήκος της κομμένης σανίδας.
Στην πράξη, βλέπω ότι όταν κόβω σανίδες και πάω να τις ενώσω για να φτιάξω ένα πάνελ μένουν μικρά κενά. Το ίδιο και με τις φαλτσοκοπές κατά μήκος στις 45 μοίρες.
Τέλος, επειδή το εργαλείο θα ενσωματωθεί σε μεγαλύτερο πάγκο, θα είναι αδύνατο να ευθυγραμμίσεις τις δύο επιφάνειες για να φτιαχτεί μια ενιαία επίπεδη επιφάνεια.

Να συμπληρώσω εδώ ότι το θέμα με το στραβό τραπέζι, βρήκα στο ιντερνετ να το έχουν πολλοί με τα dewalt και με τα άλλα εργοταξιακά πριόνια. Προφανώς είναι θέμα του πως κατασκευάζονται και όχι ελαττωματικής παρτίδας. Βρήκα επίσης έναν που έλεγε ότι πρέπει να μετράμε τις διαφορές ύψους κατά μήκος, πλάτος και τις δύο διαγώνιους. Δεν έχω καταφέρει όμως να βρω πολύ υλικό ή βίντεο για το πως επιπεδώνουμε και μου κάνει εντύπωση επειδή είναι θέμα που μπορεί να αφορά πολλά εργαλεία σε ένα εργαστήρι (απλούς πάγκους, παγκοπρίονα, σταθερές πλάνες κλπ).

φιλε Δημητρη, το προβλημα ειτε ψυχολογικο ειτε πρακτικο εξακολουθει να ειναι προβλημα (σε νιωθω)

Εφοσον μπεις στη διαδικασια ισοπεδωσης του τραπεζιου, οι μετρησεις θα πρεπει να γινουν και διαγωνια και καθετα.
Πιστευω πως το τοπικο τριψιμο θα ειναι μεγαλος μπελας, ωστε να μη δημιουργησεις κυματα.
Κανονικα το τραπεζι θελει πλανισμα και εχει κοστος

Πριν κανεις οτιδηποτε, τσιμπα λιγο προς τα πανω (με χαρτι) το zero plate

(Μια ιδεα, για τελευταια λυση ... σκεψου μηπως αλφαδιασεις το τραπεζι και ριξεις 2mm υγρο γυαλι το οποιο θα αυτοεπιπεδωθει και θα σου δωσει μια καλη επιφανεια.)