Μάστορες τα φώτα σας!!

Θυμάται κανεις σας που ειχε συζητηθεί η βαση σεγας (για τοποθέτηση απο κάτω) ;
Ποτε δεν μπορω να βρω κατι που ξέρω οτι εχει συζητηθεί, αλλα δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα !

Sent from my iPad using Tapatalk

Σαν τι ακριβως θες να μαθεις για αυτη τη βαση, νομιζω οτι μπορω να σε εξυπηρετησω :))

Σαν τι ακριβως θες να μαθεις για αυτη τη βαση, νομιζω οτι μπορω να σε εξυπηρετησω :))

Καλημερα Μιχάλη.
Εχω το τραπεζι mastercut 1500 που παίρνει και σεγα απο κάτω, αλλα ειναι μεγάλη ταλαιπωρία το στήσιμο/ξεστησιμο για μερικές απλές και γρήγορες κοπές. Κοιτάζω λοιπόν τι λύσεις υπάρχουν σε φορητού τύπου τέτοιες βάσεις, ελαφριές που στήνονται στα γρήγορα.
Εχει κι η Wolfcraft μια τετοια βαση αν την εχεις υπ' όψη σου.
https://www.toolstore.gr/wolfcraft-6197000-trapezi-segas-p-10773.html#.V0p9mYDTWrV

Καλημερα Μιχάλη.
Εχω το τραπεζι mastercut 1500 που παίρνει και σεγα απο κάτω, αλλα ειναι μεγάλη ταλαιπωρία το στήσιμο/ξεστησιμο για μερικές απλές και γρήγορες κοπές. Κοιτάζω λοιπόν τι λύσεις υπάρχουν σε φορητού τύπου τέτοιες βάσεις, ελαφριές που στήνονται στα γρήγορα.
Εχει κι η Wolfcraft μια τετοια βαση αν την εχεις υπ' όψη σου.
https://www.toolstore.gr/wolfcraft-6197000-trapezi-segas-p-10773.html#.V0p9mYDTWrV

Oλες τις εχω υποψη μου, επειδη εψαχνα λυση πριν χρονια.
Η καλυτερη ολων ειναι η γερμανικη βαση, οπως λεει και ο Παναγιωτης που την εχει και συμφωνω. Ειναι πληρης και κανει σωστη δουλεια.

Εγω την ειχα μονιμα με μια σεγα πανω σε ενα μικρο παγκο εργασιας (των 20 ευρω τυπου black and decker).

Eπι του θεματος, μολις πριν λιγους μηνες βρηκα ενα νεο εργαλειο, την παγκοσεγα της worx. Με ενσωματωμενη σεγα και ταχυτατη αλλαγη λαμας.

Φαίνεται καλό εργαλείο ! Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για την παγκοσέγκα ;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Φαίνεται καλό εργαλείο ! Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για την παγκοσέγκα ;

Την αγορασα απο αμαζον γερμανιας σαν μεταχειρισμενη. Ηταν ο μονος τροπος να ερθει Ελλαδα καθως οι καινουριες απο τα διαφορα αμαζον δεν αποστελλουν Ελλαδα.

https://www.amazon.co.uk/WORX-WX572...&ie=UTF8&qid=1464512917&sr=1-82&keywords=worx
https://www.amazon.de/Worx-WX572-Bl...?ie=UTF8&qid=1464513112&sr=8-13&keywords=worx

H μονη μου παρατηρηση ειναι οτι ειναι κατα ~20% περισσοτερο θορυβωδης απο μια κοινη σεγα. Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα.

Μαστορες, εχω ενα μεγαλο τριφασικο κοφλερ που μερικες φορες δεν ξεκιναει ευκολα. Κανει μερικες στροφες σιγα...σιγα...μουγκριζει λιγο και μετα περνει μπρος.
Ψιλιαζομαι να ζοριζεται λογω ιμαντα ή ρουλεμαν, αν εχει, περιστροφης.
Ηλεκτρικα δεν εχει θεμα, νομιζω, γιατι αλλιως δεν θα ξεκιναγε.

Βγάλε τον ιμάντα και δες αν γυρνάει ελεύθερα η κεφαλή και το μοτέρ.
Αν βρίσκει ζόρι τότε έχεις θέμα.

Παιδιά θα ηθελα να ρωτήσω τα φώτα σας για επισκευή μιας παλαιάς μικρής σκάλας αλουμινίου που εχει θεματα σκουριάς.
Δεν ειμαι σιγουρος τι πρέπει να κανω αλλά φαντάζομαι

1. Καλο ξυσιμο
2. Περασμα με αστάρι αλουμινιου/γαλβανιζε
3. Βαψιμο με σπρέι στο αναλογο χρώμα (κλασσική βαφή σκαλας / ματ)

Τι λέτε ; Υποψιάζομαι παντως οτι το κοστος θα ειναι κοντά σε αυτο της αγοράς μιας νεας σκάλας

Attachments

• IMG_20160527_182204.jpg
    IMG_20160527_182204.jpg
    76.2 KB · Views: 146
Τα σκαλιά αποκλείεται να είναι αλουμίνιο, το αλουμίνιο δεν σκουριάζει.

Εγώ στη θέση σου θα τα έβγαζα, θα τα έτριβα καλά, και μετά καλό αστάρωμα και βάψιμο.

Eισαι σιγουρος Γιωργο οτι η σκαλα παραπανω ειναι αλουμινιου και οτι η διαβρωση δεν εχει καταπονησει το σκαλι περαν καθε επιδιορθωσης?

Εχει ενας φιλος ενα σετακι (τραπεζι κηπου και καρεκλες) απο ευκαληπτο και εχει σκασει απ τον ηλιο. Του ειπα να μου το φερει να το μαζεψω λιγο τι βερνικια λετε να το περασω ; εγω λεω λαδι teak .

Συμφωνω με το λαδακι teak και καλο τριψιμο. Ισως και δυο χερια. Κανω το ιδιο με τα δικα μου επιπλα βεραντας καθε ...αρκετα χρονια :))

Eισαι σιγουρος Γιωργο οτι η σκαλα παραπανω ειναι αλουμινιου και οτι η διαβρωση δεν εχει καταπονησει το σκαλι περαν καθε επιδιορθωσης?

Να σου πω την αλήθεια οχι.. Για ψευτογαλβανιζε την κόβω.. Αλλά εχει αγοραστει πριν αρκετά χρονια και δεν θυμάμαι..

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορες, εχω ενα μεγαλο τριφασικο κοφλερ που μερικες φορες δεν ξεκιναει ευκολα. Κανει μερικες στροφες σιγα...σιγα...μουγκριζει λιγο και μετα περνει μπρος.
Ψιλιαζομαι να ζοριζεται λογω ιμαντα ή ρουλεμαν, αν εχει, περιστροφης.
Ηλεκτρικα δεν εχει θεμα, νομιζω, γιατι αλλιως δεν θα ξεκιναγε.
Μετρα τις φασεις ΚΑΙ τον ουδετερο ΜΕ πολυμετρο.
Κοιτα τον πυκνωτή.
Βγαλε τον ιμαντα και με κοντρα στο μοτερ δες αν δουλευει σωστα...
Αν αυτά είναι ενταζει,τοτε η πιθανοτερη βλαβη στο κονφλερ είναι οι βαλβιδες στο καπακι,που είναι πανάκριβες!
Γενικα,δεν συμφερει επισκευή στο κονφλερ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα σκαλιά αποκλείεται να είναι αλουμίνιο, το αλουμίνιο δεν σκουριάζει.

Εγώ στη θέση σου θα τα έβγαζα, θα τα έτριβα καλά, και μετά καλό αστάρωμα και βάψιμο.
+1!

Εχει ενας φιλος ενα σετακι (τραπεζι κηπου και καρεκλες) απο ευκαληπτο και εχει σκασει απ τον ηλιο. Του ειπα να μου το φερει να το μαζεψω λιγο τι βερνικια λετε να το περασω ; εγω λεω λαδι teak .
Εγω θα εβαζα εμπoτισμου,οχι για teak...

Eπειδη λοιπον δεν ξερεις τι ζημια εχει παθει το σκαλι απο την διαβρωση και αποκλειεται να εχει την αντοχη που ειχε οταν την πρωτοπηρες, θα ελεγα να παρεις καινουρια -αλουμινενια :))

[/COLOR]
Εγω θα εβαζα εμπoτισμου,οχι για teak...

Για ποιο λογο να χρησιμοποιησει βερνικι εμποτισμου? Αμα το ξυλο εχει ποτισει υγρασια θα κανει δουλεια το βερνικι η θα ξεφλουδισει σε κανα μηνα?

Εκτος αν εννοεις καποιο συγκεκριμενο τυπο βερνικου που μου διαφευγουν τα χαρακτηριστικα του.

Υπάρχουν σκάλες συνδιαστικες με αλουμινένια πατήματα και σίδερο ιό σκελετό που είναι βράχος.
Έχω μια τέτοια στο εξοχικό.
Τώρα η συγκεκριμένη είναι σιδερενια και θέλει την προσοχή της με αφαίρεση της σκουριας και πέρασμα έναν αδρανοποιητη σκουριας έπειτα ασταρι και χρώμα και θα είναι κομπλέ.
Δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα αντοχής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μετρα τις φασεις ΚΑΙ τον ουδετερο ΜΕ πολυμετρο.
Κοιτα τον πυκνωτή.
Βγαλε τον ιμαντα και με κοντρα στο μοτερ δες αν δουλευει σωστα...
Αν αυτά είναι ενταζει,τοτε η πιθανοτερη βλαβη στο κονφλερ είναι οι βαλβιδες στο καπακι,που είναι πανάκριβες!
Γενικα,δεν συμφερει επισκευή στο κονφλερ.

Τριφασικο ειναι, πυκνωτη γιατι να εχει?
Οταν λεε με κοντρα στο μοτερ?
Το κοφλερ ειναι δουλεμενο, αλλα δεν ειναι και ιστορικο κομματι...
Θα μετρησω τασεις σε ολα τα σημεια, θα βγαλω ιμαντα να δω εκκεντρα και μή και θα κανω και αυτα που ειπες.

Για ποιο λογο να χρησιμοποιησει βερνικι εμποτισμου? Αμα το ξυλο εχει ποτισει υγρασια θα κανει δουλεια το βερνικι η θα ξεφλουδισει σε κανα μηνα?

Εκτος αν εννοεις καποιο συγκεκριμενο τυπο βερνικου που μου διαφευγουν τα χαρακτηριστικα του.
Για να αφησει λιγοτερη λαδιλα καποιο άλλο εμποτισμου,απο ότι αυτό που είναι για teak...

Τριφασικο ειναι, πυκνωτη γιατι να εχει?
Οταν λεε με κοντρα στο μοτερ?
Το κοφλερ ειναι δουλεμενο, αλλα δεν ειναι και ιστορικο κομματι...
Θα μετρησω τασεις σε ολα τα σημεια, θα βγαλω ιμαντα να δω εκκεντρα και μή και θα κανω και αυτα που ειπες.
Πυκνωτή λειτουργιας αν εχει,οχι εκκίνησης.
Ζορι στον αξονα του μοτερ με καποιο ξυλο η ότι άλλο...για να δεις για τύλιγμα.
Πηγα να αλλαξω και εγω τις βαλβιδες κεφαλες-αφου απετυχα να τις ψιλοσυνεφερω-και ηθελε κανα 80αρη σε δυο hp.
Μακαρι να την βγαλεις φθηνα!

Καλησπέρα κύριοι

Μου ζήτησε ένας παλιός επιπλοποιός, που δε κατέχει το άθλημα της φωτογραφίας, διαδίκτυο κλπ αν μπορώ να του βρω τιμές για τρυπάνια για πολυτρύπανο.

Δυστυχώς λόγω απόστασης, 35-40 λεπτά με το αυτοκίνητο, μόνο για να πάω να βγάλω φώτο δε ξέρω κι εγώ πως ακριβώς είναι.

Γνωρίζει κανείς κάτι; πχ κόστος πάνω κάτω; Τοπικά του ζήτησαν 17 το κάθε τρυπάνι. Ο άνθρωπος αν κατάλαβα καλά θέλει 10 τρυπάνια από κάθε νούμερο 5,6,8,10 και δε ξέρω κι εγώ πια άλλα νούμερα θα χρειαστεί.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Στάλθηκε από το RedMi 2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk