Μάστορες τα φώτα σας!!

Παναγιώτη ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι...
Όλα τα πλακάκια θέλουν από κάτω καθάρισμα από τις κολλες.
Το ravinex μάλλον στο έδωσε επειδή τρίβεται η τσιμεντογωνια ώστε να "σταθεροποιηθεί" η επιφάνεια..
Κάνει και αυτήν την δουλειά. !!!

Φαντάζομαι σταυρούς έχεις για την τοποθέτηση γιατί θα έχουν αρμούς τα πλακάκια..η δεν εχουν..;

Τώρα όσο αφορά την τοποθέτηση πάρε δυνατή κόλλα.
Η κόλλα καλό είναι να εχει κρεμωδη/ρευστή μορφή που επιτυγχανεται με αναδευτηρα και το άπλωμα της σε κάθε πλακάκι να είναι καθολικό με οδοντωτη σπατουλα...
Για την ευθυγράμμιση χρειάζεται κάποιο μεγάλο αλφαδι η αλουμινενια πήχη..
Κάθε πλακάκι το χτυπάς με ματσολα η με νανο μαντρακα ώστε να έρθει στα ίσια του.

Όλα τα παραπάνω χρειάζονται ώστε να γίνει η δουλειά σου εύκολη και σωστή...

Τώρα εαν τα βλέπεις βουνό πάρε μάστορα....Δεν νομίζω να χάθηκαν οι σωστοί μαστοροι...!!!

Φαντάζομαι σταυρούς έχεις για την τοποθέτηση γιατί θα έχουν αρμούς τα πλακάκια..η δεν εχουν..;

Τώρα όσο αφορά την τοποθέτηση πάρε δυνατή κόλλα.
Η κόλλα καλό είναι να εχει κρεμωδη/ρευστή μορφή που επιτυγχανεται με αναδευτηρα και το άπλωμα της σε κάθε πλακάκι να είναι καθολικό με οδοντωτη σπατουλα...
Για την ευθυγράμμιση χρειάζεται κάποιο μεγάλο αλφαδι η αλουμινενια πήχη..
Κάθε πλακάκι το χτυπάς με ματσολα η με νανο μαντρακα ώστε να έρθει στα ίσια του.

Όλα τα παραπάνω χρειάζονται ώστε να γίνει η δουλειά σου εύκολη και σωστή...

Τώρα εαν τα βλέπεις βουνό πάρε μάστορα....Δεν νομίζω να χάθηκαν οι σωστοί μαστοροι...!!!
Ναι έχω σταυρούς αλλά και σύστημα επιπέδωσης με σφήνες (αυτό πιστεύω βοηθάει αρκετά ειδικά αρχάριους).
Κόλλα έχω πάρει Durostick gold.
Με αναδευτήρα θα την ανακατέψω.
Θα χρησιμοποιήσω και οδοντωτή σπάτουλα και αλφάδι και αλουμινένα πήχη.
Όχι μωρέ δε χάθηκαν, απλά θέλω να αποφύγω το έξοδο. Αλλά και να μάθω να κολλάω πλακάκια, επειδή θα μου χρειαστεί σε κάτι άλλο που φτιάχνω.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εφόσον πρόκειται για τη συγκεκριμένη δουλειά, βουρ.. Ούτε κοψίματα χρειάζεσαι ούτε τίποτα..
Αυτά γίνονται διότι δεν έχουν προβλεφθεί σωστοί αρμοι διαστολής..

• Like
Ναι έχω σταυρούς αλλά και σύστημα επιπέδωσης με σφήνες (αυτό πιστεύω βοηθάει αρκετά ειδικά αρχάριους).
Όχι μωρέ δε χάθηκαν, απλά θέλω να αποφύγω το έξοδο. Αλλά και να μάθω να κολλάω πλακάκια, επειδή θα μου χρειαστεί σε κάτι άλλο που φτιάχνω.
Η κολλα εινα καλη αλλά η isomat AK ειναι καλυτερη
να βαλεις λιγο Revinex και στην κολλα, προσεξε ομως ποσο νερο θα βαλεις
να εχεις και μια 5αρα σπατουλα μαζι και να καθαριζεις την κολλα απο τους αρμους.
πριν βαλεις κολλα στο πλακακι να το ψεκαζεις με λιγο νερο
τους σταυρους να τους βαζεις καθετα και μετα απο 2 ωρες να τους βγαλεις
για τα υπολοιπα μια χαρα ... προχωρα

• Like
Αφου από ότι βλέπω έχεις οργανωθεί προχωρά άφοβα...

Βάλε στη θέση του ένα πλακακι να δεις τι περιθωρια αφήνει σε υψος και αρμο.

Έτσι θα δεις πως θα προχωρήσεις και ποσο πρεπει να κατεβείς.
Η έλλειψη αρμων και το "κόλλημα" με τσιμέντο οδηγουν σε τέτοια συμβάντα.

Παιδιά κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τα πλακάκια είχανε αρμό 3 χιολιοστών και ήταν κολλημένα με κόλλα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι αρμοί δεν λειτούργησαν.

Πήγα σήμερα, καθάρισα την τισμεντοκομία και τα πλαινά των πλακακιών που έμεινα κολλημένα και κατά τις 11 το πέρασα με το ραβινέξ.
Ε λέω ας ξεκινήσω να καθαρίζω τα πλακάκια (να αφαιρέσω την κόλλα, καμιά σαρανταριά κομμάτια), σε κάνα δίωρο άντε τρίωρο θα τα χω καθαρίσει.
Μετά από δύο ώρες είχα καθαρίσει 4 !! (τέσσερα) και μου 'χε φύγει ο πάτος!!!
Οπότε το εγκατέλειψα για σήμερα, θα αφιερώσω μια μέρα ολόκληρη στον καθαρισμό των πλακιδίων και δεν ξέρω αν θα μου φτάσει κιόλας!
Χρησιμοποίσα ένα παλιό ηλεκτρικό καλέμι Parkside παρακαλώ (σκυλί πάντως, κληρονομιά απ' τομ πατέρα μου κι ακόμα δουλεύει) και τροχό με δίσκο για δομικά υλικά (πολλή σκόνη) .
Έχετε να προτείνετε τίποτα για την αφαίρεση της κόλλας ή θα το πάω έτσι;
Είχα δει που είχε το λιντλ ένα πολυεργαλείο με 20 και κάτι ευρώ, αυτό λέτε να κάνει; (πιστεύω θα έχει περισσέψει κανένα)
(αν το πάρω θα το δουλέψω με τροφοδοτικό όχι με μπαταρία)

Last edited:
Ότι εχω καθαρίσει έως τώρα από πλακάκια,και είναι πολλές οι φορές, ήταν με γωνιακό τροχό με δίσκο λειανσης μπετου...(δεν ξέρω εαν αυτον χρησιμοποίησες)

Μπορεί όντως να βγαίνει πολύ σκόνη,μπορείς να την μειώσεις βρεχοντας το συχνα,αλλά ο καθαρισμός γίνεται σωστός πάνω από όλα και γρήγορα Παναγιώτη...
Θεωρώ ότι 10 πλακάκια σε 20-25 λεπτά όση κόλλα και να έχουν καθαρίζονται...

Με το καλεμι υπάρχει μεγάλος κυνδινος να σπάσουν τα πλακάκια και με το πολυεργαλειο δεν νομιζω να κάνεις πιο γρήγορα..
Μόνο με κύρτο πλατοκαλεμο μπορείς να καθαρίσεις πιο σωστά.. Αλλά και πάλι όχι όπως με το δίσκο μπετου..

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
Ναι με αυτόν δοκίμασα Κωστή αλλά σταμάτησα γιατί πνίγηκα στη σκόνη!!!!
Οκ, οπότε με αυτόν θα το κάνω αλλά θα υποστώ τη σκόνη (με μάσκα πάντα), τι να κάνουμε.

Φυσικά με μασκα αλλά και γυαλια γιατί μπορεί να πεταχτεί κάνα κομματι και εαν ειναι εύκολο σε εξωτερικο χωρο...
Εάν πάλι δεις ότι σε ταλαιπωσει σπάσε ακόμη πιο βαθειά την τσιμεντοκονια...

• Like
Reactions: aetosa
Εάν πάλι δεις ότι σε ταλαιπωσει σπάσε ακόμη πιο βαθειά την τσιμεντοκονια...
Όχι μωρέ, την τσιμεντοκονία την αφήνω ως έχει επειδή την πέρασα με ραβινέξ αλλά το κυριότερο για να μην σηκώσω άλλη σκόνη, είναι γραφείο.
Ενώ τα πλακάκια τα έχω μεταφέρει σε άλλο χώρο οπότε δεν με απασχολεί η σκόνη που θα 'φάει' ο χώρος αλλά μόνο αυτή που θα 'φάω' εγώ.

• Like
Με καμπάνα ακόμη καλύτερα και πιο γρηγορα...!!!
Το θέμα είναι να την έχεις και να μπορείς να την χειριστεις γιατί αυτά τα εξαρτήματα σε γωνιακό τροχό θέλουν χέρια...!!!

• Like
Reactions: aetosa
παιδες ο αρμος μεταξυ μπανιερας και πλακακιων εχει μαυρισει. ηταν ασπρος και εχει ξεφτυσει.
με τι να το περασω?
ακρυλικο στοκο, μαστιχη ή αντιμουχλικη σιλικονη? ή κατι αλλο?

παιδες ο αρμος μεταξυ μπανιερας και πλακακιων εχει μαυρισει. ηταν ασπρος και εχει ξεφτυσει.
με τι να το περασω?
ακρυλικο στοκο, μαστιχη ή αντιμουχλικη σιλικονη? ή κατι αλλο?
Tην ξηλωνεις την παλια τελειως, περνας ενα ασταρι νερου για να δημιουργησεις "εστια" προσφυσης και μετα βαζεις αυτην....απο τις καλυτερες...

κωστη σε ευχαριστω! αυτο το ασταρι νερου της vitex μπορει να χρησιμοποιηθει και σε ξυλο ή/και μεταλλο ?

Τελικά με καμπάνα τα καθάρισα παίδες, 37 πλακάκια δυόμιση ώρες (4 λεπτά το πλακάκι).
Καμία σχέση με τα 4 πλακάκια σε δυο ώρες που έκανα με το ηλεκτρικό καλέμι...
Επιτέλους, γιατί το είχα άγχος.

(προτεινόμενα μέτρα προστασίας: μάσκα, γυαλιά και ωτοασσπίδες)

Μπραβο Παναγιωτη!

Καλα ομως που εβαλες και φωτο του εξαρτηματος γιατι με το 'καμπανα' που εγραψες, καταλαβα αλλο εξαρτημα.