Οτι σου εγραψα στην αρχη ... τουμποραμα (οπως εγραψε ο Papakitou) με εξωτερικο σπιραλ, χωρις καμια αλλη προστασια ... καμια σχεση με το απλο αρμαφλεξ των ηλιακων
Θα έχει κοιλοδοκους 80-80 3 στην πλευρά με τα 6μ και 2 στην άλλη. Πάνω 80*40. Ύψος κοντά στα 3μ. Δε θα έχει κάτι ως στέγη μόνο κάποια φωτοβολταϊκά σε βάση που είναι άλλη ιστορία. Θα γίνει σε δώμα.Πως ακριβως θα ειναι..
Θα εχει κοιλοδοκους και ενδιαμεσα στρατζαριστα...;
Θα εχει και κολωνες εξωτερικες απο την μια πλευρα,,,;
Τι θα μπει απο πανω...;
Δωσε λιγο λεπτομεριες γιατι τα 1000 ευρω μπορει να ειναι λιγα μπορει να ειναι και πολλα...
Γενικος να ξερεις οτι οι κατασκευες κοστιζουν και χρειαζονται εμπειρο προσωπικο το οποιο θα κανει και πιο σοβαρη δουλεια...
Πακιστανους εγω δεν εχω δει να ασχολουνται με τετοια..
Aπο οτι βλεπω παλι κανονισμενη ειναι η δουλεια...!!!Θα έχει κοιλοδοκους 80-80 3 στην πλευρά με τα 6μ και 2 στην άλλη. Πάνω 80*40. Ύψος κοντά στα 3μ. Δε θα έχει κάτι ως στέγη μόνο κάποια φωτοβολταϊκά σε βάση που είναι άλλη ιστορία. Θα γίνει σε δώμα.
Συνολική τιμή από φαινομενικά σοβαρό μάστορα σίδερα κτλ όλα μαζί 2000€. Με το πακιστανό του πεθερού μου βγαίνει μάλλον πολύ λιγότερα αλλα θα ξέρω αύριο. Γενικά έχω δει Πακιστανούς να δουλεύουν ως βοηθοί σε σιδεράδες.
Πάντως και εγώ υπέρ σοβαρών κατασκευών είμαι αλλά στη πράξη και οι πρόχειρες μια χαρά είναι. Οι βάσεις φωτοβολταϊκών ενώ όλοι βάζουν με αλουμίνιο η γαλβανισμένο ο πεθερός μου είχε κάνει ξύλινες και αντέχουν 10+ χρόνια μετά δεν έχουν πάει πουθενά παρότι βρέχονται και έχει τρελούς ανέμους. Βέβαια λίγο τζόγο έχουν αλλά οκ. Πολλοί μηχανικοί είχαν φρικαρει περίμεναν να φύγουν αλλά διαψεύστηκαν.
Έχω πάρει και παραπάνω με 3000 αλλά ήταν με 10ρια και 3mm παχος
Ξύλινες βάσεις με καδρονια και ταβλες αν και έχουν κάποιες κόντρες με.μασιφ σίδερα και στέκονται 21 πάνελ σε ταράτσα. Από μακριά απλά εξέχουν τα ξύλα λίγο αλλά κανείς δε.το καταλαβαίνει ούτε καν εγώ.Aπο οτι βλεπω παλι κανονισμενη ειναι η δουλεια...!!!
3 χιλιοστα παχος για φωτοβολταικα μπορει οντως να ειναι υπερβολικα αλλα ειναι safe επιλογη και αυτος που σαν το ειπε καλα εκανε γιατι παιζουν πολλα και διαφορα ρολο......αλλα και 1.5mm γινεται...
Ξυλινες βασεις για τα αυτα ουτε για αστειο δεν θα εβαζα και απορω πως εχουν αντεξει σε εξωτερικες συνθηκες...
Βοηθους Πακιστανους εχω δει και εγω...οχι ομως να αναλαμβανουν δουλεια..τωρα εαν θα γινει με επιβλεψη/υλοποιηση απο τον πεθερο σου ειναι αλλο ζητημα....
Απο εκει και περα εσεις ξερετε τι ειδους σοβαροτητα θα δωσετε στην δουλεια και πως θα την κανεται...
Edit:Προς Θεου δεν εχω τιποτα με τους Πακιστανους,οι ανθρωποι δουλεια θελουν,αλλα γενικως με τον κατασκευαστικο τομεα ειναι μετρημενοι στα δακτυλα αυτοι που γνωριζουν...
Δεν ειχα σκεφτει οτι μπορει να εχει θεμα με θερμοκρασια βεβαια τα βαραει ο ηλιος απο την αλλη.Θα φτιάξω και εγώ σκέπαστρα στον κήπο για τα αυτοκίνητα σύντομα και θα βάλω net-metering. Δύο των 5χ4.5 περίπου, ανάλογα με τα πάνελ που θα χρειαστώ.
Μάλλον θα μπούν στο ένα σκέπαστρο μιας και με καλύπτει οριακά τώρα.
Στο μέλλον θα προσθέσω και στο άλλο σκέπαστρο όταν αγοραστεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Η κλίση είναι μεγάλη. Με ~4μ πλάτος αν στη μία έχεις 2μ ύψος στην άλλη πρέπει να έχεις 3μ περίπου.
Όσο φεύγεις απο το ιδανικό τόσο μειώνεται η απόδοση.
Επίσης τα πάνελ χάνουν απόδοση όσο ζεσταίνονται. Απο κάτω δηλαδή πρέπει να είναι ελεύθερα να περνάει ο αέρας.
Θα μπορούσες να προσθέσεις κάποιο πανί με μικρότερη κλίση αν θες να κόψεις τα νερά.
Να μας ενημερώνεις...Θα φτιάξω και εγώ σκέπαστρα στον κήπο για τα αυτοκίνητα σύντομα και θα βάλω net-metering. Δύο των 5χ4.5 περίπου, ανάλογα με τα πάνελ που θα χρειαστώ.
Μάλλον θα μπούν στο ένα σκέπαστρο μιας και με καλύπτει οριακά τώρα.
Στο μέλλον θα προσθέσω και στο άλλο σκέπαστρο όταν αγοραστεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Η κλίση είναι μεγάλη. Με ~4μ πλάτος αν στη μία έχεις 2μ ύψος στην άλλη πρέπει να έχεις 3μ περίπου.
Όσο φεύγεις απο το ιδανικό τόσο μειώνεται η απόδοση.
Επίσης τα πάνελ χάνουν απόδοση όσο ζεσταίνονται. Απο κάτω δηλαδή πρέπει να είναι ελεύθερα να περνάει ο αέρας.
Θα μπορούσες να προσθέσεις κάποιο πανί με μικρότερη κλίση αν θες να κόψεις τα νερά.
Μια χαρά θα είσαι βέβαια έχεις μικρή κατανάλωση. Εγώ υπερδιπλάσια. Αέριο θες πολλά λίτρα;1) Είναι ανάμεσα σε ελιές οπότε δεν φαίνεται πολύ (ξέρω θα θέλει κλαδέματα)
2) Δεν θα είναι αυτόνομη κατασκευή. Τα δύο σκέπαστρα θα ενώνονται και μεταξύ τους και με μία αποθήκη παραδίπλα.
3) Τα πάνελ δεν είναι μέρος της κατασκευής αλλά κουμπώνουν απο πάνω. Οπότε μπορώ να έχω σκέπαστρο χωρίς πάνελ (λογικά θα μπεί και πανί οπότε απο κάτω δεν θα φαίνεται)
Οι μοίρες θα υπολογιστούν βάση
1) πόσα πάνελ χωράνε
2) τι πάνελ βρίσκω στην αγορά (με εγγυήσεις κλπ) και πόσο παράγουν
3) τις διαστάσεις αυτών
Μέση κατανάλωση ανα έτος έχω 4.500-5.000kWh με παράλληλη χρήση υγραερίου για θέρμανση και φούρνο/μάτια κουζίνας.
Στοχεύω παραγωγή ~5.500/έτος (το οποίο έχει μία μείωση κάθε χρόνο) για να δουλεύω παραπάνω το AC (όσο λείπουμε απο το σπίτι).
Σκέφτομαι μήπως πάω για 6.000kwh/έτος για να ρίξω ακόμα περισσότερο την κατανάλωση υγραερίου. Θα το δώ στη μελέτη και στη διαφορά κόστους.
~€250/έτος για θέρμανση και κουζίνα αν θυμάμαι καλάΜια χαρά θα είσαι βέβαια έχεις μικρή κατανάλωση. Εγώ υπερδιπλάσια. Αέριο θες πολλά λίτρα;
Μια χαρά εχεις μικρή κατανάλωση.~€250/έτος για θέρμανση και κουζίνα αν θυμάμαι καλά
που φέτος το έριξα πολύ στο ρεύμα και στα ξύλα λόγο αύξησης τιμής
(στο ρεύμα δεν έχω αύξηση γιατί έχω το παλιό myhomeenter μέχρι τον Αύγουστο)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.