Μάστορες τα φώτα σας!!

Μιχάλη χρήσιμο είναι σε κάθε περίπτωση.Πολλά πραγματικά χρήσιμα links έχω βρει εδώ`μέσα και όταν τα χρειάζομαι δεν μπορώ να τα ξαναβρώ (υπάρχει ένα θεματάκι με το search του forum).
Βέβαια αν μπορείτε να σκεφτείτε και να φτιάξετε κάτι πιο εύχρηστο και λειτουργικό,θα είναι ευχής έργο!

Έχω κάνει κάποια περιγραφή παλαιότερα:

Η πρώτη λύση θα ήταν... πάμε στην κατηγορία Gadgets, Εργαλεία & EDC και κάνουμε Sticky ένα νήμα με την ονομασία "ευρετήριο εργαλείων" σε αυτό μέσα μπαίνουν τα link από καλές παρουσιάσεις εργαλείων που έχουν γίνει από μέλη σε διάφορα νήματα. Τα link μπαίνουν αφού δημιουργηθούν παράγραφοι με ετικέτες εργαλείων πχ "Δισκοπρίονα" και από κάτω το όνομα του συγκεκριμένου εργαλείου και δίπλα το ή τα link.
Κατά την ίδια έννοια γίνεται άλλο ένα sticky σαν ευρετήριο κατασκευών κλπ.
Δεν είναι απαραίτητο να ψαχθούν όλα τα νήματα εξ αρχής για τον εντοπισμό των διαφόρων link.Μπορούμε να ξεκινήσουμε από εδώ και πέρα.... και όποιος εντοπίζει κάτι παλαιότερο ψάχνοντας αφήνει ένα σχόλιο κάτω από το ευρετήριο με το link το οποίο οι έχοντες δικαίωμα edit το μεταφέρουν μέσα στο ευρετήριο και σβήνουν το σχόλιο του μέλους.

Αυτά που έγραφα αφορούσαν ευρετήριο μηχανημάτων ...κατασκευών κλπ.
Για ευρετήριο links μπορεί να γίνει το ίδιο ...μόνο που πρέπει να χωριστούν σε κατηγορίες πχ ΒΑΨΙΜΟ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ- και ότι άλλο προκύψει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν μου πολυαρεσει, κατι με ενοχλει. Βιαστικα το κανουμε.
Πρεπει να το σκεφτουμε περισσοτερο το θεμα. Πως θα ειναι πιο καλαισθητο αλλα κυριως πιο λειτουργικο και χρησιμο.

Πιστευω οτι πρεπει αρχικα να ξεκολλησει και ο καθενας να βαζει οτι νομιζει. Μετα απο καποιο χρονο, οταν μαζευτει υλικο, βλεπουμε τι κανουμε, ισως μπορει να ομαδοποιηθει καπως, η να παραμεινει ως εχει και μετα να γινει sticky αν ειναι χρησιμο.

Μιχάλη κάνω αναφορά σε αυτό, σε απάντηση στη πρόταση του Μπάμπη. Το νήμα υπάρχει χαμένο μέσα στον χρόνο.

Μιχάλη, επειδή αυτά είναι πολύ χρήσιμα για όλους μας, και κινδυνεύουν να χαθούν έτσι διάσπαρτα δεξιά κι αριστερά, νομίζω οτι θα πρέπει να τα συγκεντρώσουμε κάπου, σαν μια βιβλιοθήκη, ώστε να μπορεί ο καθένας να ανατρέξει τη στιγμή που θα τα χρειαστεί.
Σαν αυτά Υπάρχουν πολλά χρήσιμα links που έχουν παραχωθεί με το πέρασμα του χρόνου σε πίσω σελίδες που αν κάποιος τα χρειαστεί θα είναι σχεδόν αδύνατον να τα εντοπίσει. Ένα αντίστοιχο που μου έρχετε τώρα στο μυαλό είναι και το site της Bosch για τα τρυπάνια.

Πιστεύω πως από το τίποτα είναι καλύτερο είναι τώρα που το έκανε stiky ο Κυριάκος και αν έμπαιναν και κατά θεματολογία όπως προτείνει ο φίλος Νικόλας (osatosa), θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Για ευρετήριο links μπορεί να γίνει το ίδιο ...μόνο που πρέπει να χωριστούν σε κατηγορίες πχ ΒΑΨΙΜΟ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ- και ότι άλλο προκύψει.

Καλησπέρα στην παρέα. Προσπαθούσα το πρωί να επισκευασω ενα πιεστικο της Bosch (aquatak 1250) το οποίο έχανε νερό από την σκανδαλη.
Την έλυσα λοιπόν και είδα αυτό.
d059bd5b305b39ae4d9dcfcded12e65e.jpg

Στο οποίο καταλήγει ο σωλήνας νερού και προφανώς έχει χαλάσει αυτό το λάστιχακι και χάνει νερό και φυσικά πίεση.
678a153c74bc42b4b3b39c82c834bd3a.jpg

Νομίζετε ότι βρήκα το πρόβλημα;
Καμία ιδέα που θα βρω καλά ανταλλακτικά λαστιχακια;
Υποψιάζομαι ότι αν πάω μέσω επίσημης αντιπροσωπείας, μάλλον με συμφέρει να αγοράσω καινούργιο πιεστικο.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Καλησπέρα φίλε Χρήστο Ο-ring είναι αυτό θά βρείς σίγουρα σέ κατάστημα μέ υδραυλικά εξαρτήματα.

Σίγουρα δεν είναι το oring το πρόβλημα. Σε άλλα πιεστικά έχω δει ότι έχει ένα μικρό έμβολο στην σκανδάλη.
Του ξαδέρφου μου που είχε σχεδόν το ίδιο θέμα είχε σπάσει σε ένα σημείο εκεί και έχανε πίεση και νερό.
Σίγουρα κάπου εκεί θα έσπασε και το δικό σου. αν ήταν το Oring δεν θα είχε τόσο θέμα.

Διίστανται οι απόψεις. Για να πω το κρίμα μου κι εγω νομίζω οτι δεν ειναι το o-ring το θέμα. Μολις ανοίξεις το νερό, χωρίς να πατήσεις σκανδάλη, τρέχει απο μεσα απο τη λαβή το νερό. Δεν είδα κατι σπασμένο. Κι ειναι του γαμπρού μου παροπλισμένη, όποτε ειπα να την φτιάξω αν μπορω, για να μην αγοράζω δικιά μου.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σίγουρα δεν είναι το oring το πρόβλημα. Σε άλλα πιεστικά έχω δει ότι έχει ένα μικρό έμβολο στην σκανδάλη.
Του ξαδέρφου μου που είχε σχεδόν το ίδιο θέμα είχε σπάσει σε ένα σημείο εκεί και έχανε πίεση και νερό.
Σίγουρα κάπου εκεί θα έσπασε και το δικό σου. αν ήταν το Oring δεν θα είχε τόσο θέμα.

Αυτο το δαχτυλίδι πηγαίνει και σφηνώνει στην απόληξη του λάστιχου, που ειναι μπρουτζινη κυλινδρική και μεσα στον κύλινδρο υπάρχει ελατήριο. Μολις πατήσεις τη σκανδάλη, πιέζει πισω αυτο το πλαστικό "εμβολακι" με το o-ring, κοντράρει στο ελατήριο για να εχει επαναφορά η σκανδάλη και υποθέτω οτι ταυτόχρονα ανοίγει και το νερό.

Διίστανται οι απόψεις. Για να πω το κρίμα μου κι εγω νομίζω οτι δεν ειναι το o-ring το θέμα. Μολις ανοίξεις το νερό, χωρίς να πατήσεις σκανδάλη, τρέχει απο μεσα απο τη λαβή το νερό. Δεν είδα κατι σπασμένο. Κι ειναι του γαμπρού μου παροπλισμένη, όποτε ειπα να την φτιάξω αν μπορω, για να μην αγοράζω δικιά μου.

Α οκ φίλε Χρήστο,δέν γνωρίζω από πλυστικά καί άν δέν γνωρίζω κάτι δέν απαντάω,αλλά επειδή ρώτησες που θά βρείς ανταλλακτικά λαστιχάκια σού απάντησα.

Α οκ φίλε Χρήστο,δέν γνωρίζω από πλυστικά καί άν δέν γνωρίζω κάτι δέν απαντάω,αλλά επειδή ρώτησες που θά βρείς ανταλλακτικά λαστιχάκια σού απάντησα.

Ευχαριστω Δημήτρη. Θα δοκιμάσω έτσι κι αλλιώς το o ring γιατι ειναι το απλούστερο κι ευκολότερο. Αλλα φοβάμαι πως ισως ειναι άλλου το πρόβλημα γι αυτο και ρωτάω γνώμες.

Χρήστο πέρνα από το μαγαζί να σου δώσω όλη τη συλλογή με O-rings του Lidl, να βρεις ένα στο σωστό μέγεθος και να δεις αν κάνεις δουλειά έτσι.

Από αύριο γιατί σήμερα δεν τα έχω εδώ ουπς.

Χρήστο πέρνα από το μαγαζί να σου δώσω όλη τη συλλογή με O-rings του Lidl, να βρεις ένα στο σωστό μέγεθος και να δεις αν κάνεις δουλειά έτσι.

Από αύριο γιατί σήμερα δεν τα έχω εδώ ουπς.

Ευχαριστώ Νικόλα μου. Κι όταν την είχα δει δεν την πήρα σκεφτόμενος ότι έλα μωρέ που θα την χρειαστώ ;
Θα σου ρθω αύριο.

Χρήστο, μακάρι με ένα λαστιχάκι να κάνεις τη δουλειά σου. Όπως το βλέπω όμως εγώ στη φωτογραφία, φοβάμαι οτι, το πρόβλημά σου δεν είναι εκεί.
Μακάρι να κάνω λάθος, αν και πιστεύω οτι και το λαστιχάκι να μην είναι η επισκευή δεν θα είναι τόσο δαπανηρή, ίσως και λυθεί με κάποια εποξική δύο συστατικών.

Έχεις να κάνεις με νερό και μάλιστα σε υψηλή πίεση. Είσαι σίγουρος ότι με εποξική θα γίνει κάτι, Θείε Μπάμπη?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νικόλα,άμα γυαλοχαρτίσει τα πλαστικά να αγριέψουν θα πιάσει ακλόνητα νομίζω.Εν πάσει περιπτώσει οφείλει να δοκιμάσει ο φίλος μας!

Πές τα ρε Νικόλα γιατί αυτό το παιδί θα με σκάσει...:grinning-smiley-043
Ε, ναί μωρε... Αν, όπως υπολογίζω είναι απλά κάποια ρωγμή, όπως λέει κι ο Νίκος με λίγο καλό τρίψιμο και προσοχή να εισχωρήσει μέσα η εποξική δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν τώρα μιλάμε για σπάσιμο εκεί αλλάζουν τα κόζα, εξαρτάται από το που και πως...

Χρήση κόλλας 2 συστατικών της ARALDIT (Προσοχή ! με 24 ώρες στέγνωμα), στο ίδιο σημείο, μου εχει κρατήσει 1,5 χρόνο τώρα.

Προσοχή μην τρέξει η κόλλα, θέλει σκούπισμα & επανέλεγχο, ίσως & αλλαγή θέσης μετά από λίγες ώρες.

Τελικά με την ευγενική συνδρομή του Νικόλα Ολύμπιου, το πρόβλημα ΔΕΝ λύθηκε. Άλλαξα o ring και το πιεστικό συμπεριφέρεται ακριβώς οπως πριν.
Επειδή δεν βλέπω ρωγμή πουθενά, το μονο άλλο που μπορω να υποθέσω ειναι οτι το σημείο που μπαίνει το άσπρο εμβολακι μεσα στο ακροφυσιο εχει διασταλεί και εχει πάρει βαρελοειδή μορφή, αντί για κυλινδρική που πρέπει να ειναι το σωστό.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τελικά με την ευγενική συνδρομή του Νικόλα Ολύμπιου, το πρόβλημα ΔΕΝ λύθηκε. Άλλαξα o ring και το πιεστικό συμπεριφέρεται ακριβώς οπως πριν.

Δυστυχώς αναμενόμενο.

Επειδή δεν βλέπω ρωγμή πουθενά, το μονο άλλο που μπορω να υποθέσω ειναι οτι το σημείο που μπαίνει το άσπρο εμβολακι μεσα στο ακροφυσιο εχει διασταλεί και εχει πάρει βαρελοειδή μορφή, αντί για κυλινδρική που πρέπει να ειναι το σωστο.

Χλωμό... Είναι πριν το λαστιχάκι και δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Πιο πολύ σαν πρόβλημα κουμπώματος μου ακούγεται αλλά όχι μπροστα στο κουρμπαριστό, μάλλον στα αυτιά.
Βέβαια ο καθένας μπορεί να λέει κι απο κια παρόλα, διάγνωση απ´ το τηλέφωνο δυστυχώς δεν γίνεται.
Ξαφνικά άρχισε ή σιγά-σιγά;