Μάστορες τα φώτα σας!!

Εντάξει ....με παίδεψες για να καταλάβω τι έχεις φωτογραφήσει. Δεν τα είπες καλά.... μιλάς για το τηλεσκοπικό πριόνι με την ψαλίδα από κάτω και το σχοινί. Εμείς καταλάβαμε το αποκαλούμενο κλαδευτήρι και πάνω σε αυτό σχολιάζαμε όλοι. Αυτό που έχεις το λέει πριόνι.
Ναι εκεί και το δικό μου πριτσίνι έχει και δεν έχει χαλάσει . Δεν χωράει κάτι άλλο εκεί γιατί κατεβαίνει το μαχαίρι και η στήριξη πρέπει να είναι πρόσωπο. Ήσουν άτυχος ή ζορίστηκε πάρα πολύ και πιθανώς έπιασε στραβά η λάμα.
Αν σε ενδιαφέρει να το διορθώσεις ....εκεί μπορεί να μπει βίδα με φρεζάτο κεφάλι που να είναι λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα για να κάτσει όλο σχεδόν μέσα ή βίδα με επίπεδο λεπτό κεφάλι για να χωράει να κατέβει το μαχαίρι.
Αλλά επειδή δεν θέλεις να ασχολείσαι με τις συγκεκριμένες πατέντες ...καλύτερα να συνεχίσεις την αποχή.. :ROFLMAO: :cool:

Στο παρακάτω βίντεό μου,φαίνονται τα χερούλια στα έπιπλα κουζίνας.Στην αρχή είναι το χερούλι που έχω βγάλει το σίδερο μεταξί του κεφαλιού της βίδας και του ντουλαπιού γιατί αλλιώς η βίδα έφευγε.
Στην συνέχεια,στο επόμενο χερούλι,δεν έχω βγάλει το σίδερο αλλά θα δείτε ότι η βίδα παίζει και δεν σφίγγει όσο και να το προσπαθήσω με αποτέλεσμα,να βγαίνει το χερούλι από την θέση του όπως δηλαδή και στο πρώτο χερούλι.
Τι μπορώ να κάνω για να τα φτιάξω,τόσο αυτά όσο και τα επόμενα που θεωρώ σίγουρο ότι θα χαλάσουν;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν σφίγγεις την βίδα και δεν τερματίζει δηλαδή γυρίζει τρελά υπάρχουν δύο πιθανότητες ή έχουν χαλάσει οι βόλτες της βίδας αυτό το λέμε έχει "ξεβουρτσίσει" να μαθαίνεις και ορολογία της πιάτσας Σωκράτη...ή έχουν χαλάσει οι βόλτες στο χερούλι.
Άσκηση 1η : Πες μας τι βλέπεις από τα δύο να έχει χαλάσει :cool:

• Like
Reactions: skysound
Φεύγει η βίδα = έσπασε η άκρη από τις βόλτες του χερουλιού.
Αν είναι βίδες σπαστές: Δεν την κόβεις στο μήκους που ήταν αλλά παίρνεις και 1-2 χιλιοστά από την επόμενη "ομάδα" βολτών της βίδας (μπορεί να χρειαστεί και ροδέλα στο κεφάλι όμως για να σφίξει καλά.
Αλλιώς πας και παίρνεις βίδες που να είναι ακριβώς για τα πόμολα. Ο Κώστας είχε πει το μέγεθος, δεν θυμάμαι τώρα ποιο ακριβώς είναι (4x22, 4x25). Ή ελάχιστα πιο μεγάλες και τρως την βίδα για να έρθει ακριβώς.

Βγάλε το χερούλι έξω, ξεβίδωσε τις βίδες και κοίταξε τις βόλτες στην άκρη εκεί που μπαίνουν στο χερούλι αν έχουν αλλοιωθεί. Αν ναι θέλουν αλλαγή
Αν όχι βίδωσε τες μέχρι εκεί που βιδώνουν όταν είναι τοποθετημένες επάνω στο πορτάκι και μετά τράβηξε τες να δεις αν ξεκουμπώνουν. Αν βγαίνουν σημαίνει ότι έχουν χαλάσει οι βόλτες στο χερούλι και πρέπει να τις περάσεις με τον αντίστοιχο βιδολόγο να φρεσκαριστούν.
Οι βίδες μπορεί να μην βιδώνουν μέχρι τέλος όταν είναι επάνω στο πορτάκι και οι αντίστοιχες βόλτες να έχουν χαλάσει στο ένα ή στο άλλο.
Όταν τις βιδώνεις τέρμα μπορεί να πιάνουν σε καλές βόλτες.
Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο.

Last edited:
Καλημέρα,

παρακοιμήθηκα σήμερα και δεν έχει ανοίξει ακόμα το μάτι, αλλά εμένα γιατί απλά μου φαίνεται ότι θέλουν κόντιμα οι βίδες?
Είτε με κανένα μαγκιώρο κόφτη, είτε με σιδεροπρίονο είτε με τροχό θα κάνεις την δουλεια σου. Το πιθανότερο ειναι και οι ίδιες οι βίδες να έχουν ανά κάποια χιλιοστά εγκοπές στο σπείρωμα για να τις κόψεις.
m4x45_2-800x800.png

Last edited:
  • Like
Reactions: mikemtb
.....απλά μου φαίνεται ότι θέλουν κόντιμα οι βίδες? ....

Υποτίθεται πως τα χερούλια ήταν αρχικά βιδωμένα πάνω στις πόρτες, οπότε υποθέσαμε πως έχουν το σωστό μήκος και απλώς κάτι έγινε και χάλασαν οι βόλτες.

Εκτός αν ο Σωκράτης παρέλειψε να μας πει πως πρόκειται για καινούργια χερούλια / βίδες, οπότε η σκέψη σου είναι σωστή (και ήταν και η πρώτη που έκανα και εγώ)

• Like
Reactions: KOSSTV
Είναι λογικό να είναι καινούργια γιατί εαν ήταν παλιά πως δεν ξαναμπαινουν...;
Εκτός και εάν του έχουν στραβώσει..άκου εκεί θέλουν αλλαγή...

Όμως μου φενεται και εμένα μακριά η βίδα...μάλλον έχει αγοράσει λάθος νούμερο....

Όλες αυτές οι βίδες για πόμολα έχουν 4mm κεφάλι και αλλάζει μόνο το μήκος τους...
Έχω απο όλα τα μεγέθη εξαιτίας της αλλαγης φθαρμενων κεφαλιων των πομολων που κάνουμε σε πόρτακια κουζινας και ντουλάπες όταν βάφονται..

Είναι αυτά...
https://www.kaintatzis-eshop.gr/εξοπλισμοσ-κουζινασ/υλικα-κατασκευης-κουζινας/βιδα-πομολου-Ø4Χ20mm

Το κεφάλι είπαμε είναι σταθερό 4mmκαι ξεκινάνε σε μήκος από 20mm και φτάνουν τα 38mm...
Οι πιο κινησιμες είναι οι 4Χ22,4Χ25 και 4Χ30...
Αυτή που θέλει ο Σωκράτης είναι μεγαλύτερη...

Θα πρέπει λοιπόν να μέτρηση πόσο χρειάζεται σε μήκος συνολικά μετρώντας και το σπειρωμα της βίδας που πιάνει μέσα στο πόμολο που είναι μισό πόντος περίπου...

Οι παραπάνω βίδες που έβαλε ο συνονωματος με τις εγκωπες εγώ τις έχω σταματήσει χρόνια...αφετέρου δε ότι θέλουν κόψιμο ακριβείας,εγώ τις εκοβα με 12ν τροχακι,και από την αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο οι βόλτες από το κόψιμο να μην κάτσουν όπως πρέπει στο βίδωμα...

• Like
Reactions: elninioz and nikfor
συν οτι, λιγο να αφησεις απο το στενο μερος του, μπορει η βιδα να βγει πιο μακρια, και να χρειαστεις να βαλεις ροδελα.

Είναι λογικό να είναι καινούργια γιατί εαν ήταν παλιά πως δεν ξαναμπαινουν...;
Εκτός και εάν του έχουν στραβώσει..άκου εκεί θέλουν αλλαγή...

Όμως μου φενεται και εμένα μακριά η βίδα...μάλλον έχει αγοράσει λάθος νούμερο....
Τουλάχιστον 2 άτομα εδώ μέσα έχοντας εμπειρία εδώ με τέτοια χερούλια έχουμε πει πως αν είναι παλιά χαλάει η βίδα.
Και λογικά αν κρίνω από τα σημάδια χρήσης είναι παλιά.

Τις βίδες αυτές δεν τις αγοράζεις, συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία και είναι οι ΑΘΛΙΕΣ που έβαλε ο Κώστας.

Δεν πάνε μέχρι 38 αλλά έως και 45 ίσως και μακρύτερες και είναι τόσο άθλιες-μαλακες που κόβονται με μια απλή πενσα.
Επίσης μαλακές είναι οι βόλτες που ξεφτυλιζονται και μόνο με τη χρήση του πομολου.

Οπότε θέλουν αλλαγή οι βίδες και ας αφήσουμε κατά μέρος εκφράσεις οπως "Άκου εκεί θέλουν αλλαγή" που αμφισβητούν την άποψη κάποιων με άσχημο τρόπο.

Ας μας βεβαιώσει ο Σωκράτης τι συμβαίνει.

Last edited:
  • Like
Reactions: KOSSTV
Οπότε θέλουν αλλαγή οι βίδες και ας αφήσουμε κατά μέρος εκφράσεις οπως "Άκου εκεί θέλουν αλλαγή" που αμφισβητούν την άποψη κάποιων με άσχημο τρόπο.

Kυριακο επεσα.θημα του πληκτρολογίου..
"Εκτός και εάν θέλουν αλλαγή".. έπρεπε να ειχε/α γράφ/ψει..."
Εξάλλου από αυτά που γράφω δεν συντελεί κάτι τέτοιο..Έτσι δεν είναι...;

Τουλάχιστον 2 άτομα εδώ μέσα έχοντας εμπειρία εδώ με τέτοια χερούλια έχουμε πει πως αν είναι παλιά χαλάει η βίδα.
Και λογικά αν κρίνω από τα σημάδια χρήσης είναι παλιά.

Τις βίδες αυτές δεν τις αγοράζεις, συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία και είναι οι ΑΘΛΙΕΣ που έβαλε ο Κώστας.

Δεν πάνε μέχρι 38 αλλά έως και 45 ίσως και μακρύτερες και είναι τόσο άθλιες-μαλακες που κόβονται με μια απλή πενσα.
Επίσης μαλακές είναι οι βόλτες που ξεφτυλιζονται και μόνο με τη χρήση του πομολου.

Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Τα χερούλια,άρα και οι βίδες,κλείνουν φέτος 12 χρόνια χρήσης.Από την χρήση,μια μέρα βλέπεις ότι πιάνεις το χερούλι για να ανοίξεις το ντουλάπι και το χερούλι τραβιέται πιο έξω ενώ υποτίθεται δεν θα έπρεπε.Υποθέτω ότι η βίδα έχει ξεσφίξει,πάω να την σφίξω αλλά δεν...
Παραθέτω φωτό από την βίδα και το χερούλι.
20230115_110801.jpg20230115_110816.jpg20230115_110946.jpg

Τις παλιες βιδες τις πετας...εχουν χασει τις βολτες τους..
Μετρας παχος σπειρωματος της τρυπας του χερουλιου,αν και πιστευω οτι ειναι 4mm,και παιρνεις αναλογες βιδες..
Εαν παλι δεν κανουν και οι επομενες καινουργιες τοτε με κολαουζο(εαν υπαρχει) διευρυνεις την τρυπα στο πομολο και παιρνεις αναλογες βιδες...
Φυσικα σε καθε περιπτωση παιρνεις ιδιο μηκος με τις παλιες....
Αυτο θα εκανα εγω...

• Like
Reactions: nikfor
Πάρε την ή τις βίδες που έχεις σε διαφορετικό μήκος και πήγαινε σε ένα κατάστημα όπως ο Δαμιγος η ο Ρέππας να σου δώσουν τις αντίστοιχες και θα λύσεις το πρόβλημα σου.
Το έχω κάνει σε όλα τα ίδιου τύπου πόμολα που έχουν κουνηθεί και έχω σε όλο το σπίτι.16737768959984229530495978028280.jpg16737769236196898721390366153702.jpg

Οι βίδες δεν βιδώνουν άλλο γιατί μάλλον έχουν τερματίσει μέσα στο χερούλι και βρίσκουν στην άλλη άκρη του.
Βγάλε την βίδα έξω και κόψε την 2-3 χιλιοστά να δεις εάν μετά σφίγγει.
Ή για περισσότερη ευκολία πρόσθεσε 1-2 ροδέλες ενδιάμεσα και σφίξε να δεις αν σφίγγει. Αν ναι η βίδα θέλει κόψιμο. Αν σφίγγει αλλά κλωτσάει θέλει αλλαγή. :cool: