Μάστορες τα φώτα σας!!

Aυτο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι το μινιο δεν αφεθηκε επαρκως (~μια μερα) να στεγνωσει καλα (οχι μονο στην αφη που στεγνωνει σε μια ωρα).

Παιζει ρολο και η υγρασια καθως αν ειναι μεγαλυτερη απο 75-80% μπορει να υπαρξει θεμα.

Απο κει και περα φανταζομαι οτι τριφτηκαν με γυαλοχαρτο και καθαριστηκαν καλα οι επιφανειες.

Όχι Κωστή δεν είναι το κάτω μέρος της γωνίας, το πάνω είναι.
Εξάλλου δεν σκούριασε μόνο εκεί στη γωνία αλλά και σε άλλα σημεία, από το πάνω μέρος, όχι το κάτω.
Εαν ειναι το πανω μερος συνολικα κατι παιζει με την εφαρμογη των υλικων και με την επιφανεια προσφυσης...

Το σιδερο τριφτηκε στα επιμαχα σημεια μεχρι να αφαιρεθει επαρκος το χρωμα το παλιο...;
To Οxidol αραιωθηκε στο πρωτο χερι 10-15% γαι αν κανει προσφυση στο σιδερο....;
Μηπως ειχε βρεξει στο μεσοδιαστημα η ειχε δημιουργηθει πουσι απο υγρασια στα καγκελα μεταξυ των στρωσεων...;

Το σιδερο τριφτηκε στα επιμαχα σημεια μεχρι να αφαιρεθει επαρκος το χρωμα το παλιο...;
Ναι.

To Οxidol αραιωθηκε στο πρωτο χερι 10-15% γαι αν κανει προσφυση στο σιδερο....;
Ναι.

Μηπως ειχε βρεξει στο μεσοδιαστημα η ειχε δημιουργηθει πουσι απο υγρασια στα καγκελα μεταξυ των στρωσεων...;
Όχι. Τέλη Μαίου - αρχές Ιουνίου το έκανα γι αυτό το λόγο, να μην έχει υγρασία.

Aυτο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι το μινιο δεν αφεθηκε επαρκως (~μια μερα) να στεγνωσει καλα (οχι μονο στην αφη που στεγνωνει σε μια ωρα).
Αφέθηκε τουλάχιστον μια μέρα.

Παιζει ρολο και η υγρασια καθως αν ειναι μεγαλυτερη απο 75-80% μπορει να υπαρξει θεμα.

Απο κει και περα φανταζομαι οτι τριφτηκαν με γυαλοχαρτο και καθαριστηκαν καλα οι επιφανειες.
Τρίφτηκαν - καθαρίστηκαν με πανί στεγνό. Ήθελα να τις κάνω και με ασετόν αλλά για κάποιο λόγο δεν τις έκανα.

Τρίφτηκαν - καθαρίστηκαν με πανί στεγνό. Ήθελα να τις κάνω και με ασετόν αλλά για κάποιο λόγο δεν τις έκανα.
Αρα δεν εγιναν με γυαλοχαρτο για γινει προσφυση...
Kακως...αλλα γιατι....;

@KOSSTV Τρίφτηκαν (με γυαλόχαρτο) - καθαρίστηκαν με πανί στεγνό.
Το στεγνό πανί πήγαινε στο 'καθαρίστηκαν'.

• Like
Reactions: KOSSTV
@KOSSTV Τρίφτηκαν (με γυαλόχαρτο) - καθαρίστηκαν με πανί στεγνό.
Το στεγνό πανί πήγαινε στο 'καθαρίστηκαν'.
Οκ...δεν καταλαβα εγω...
Μου φαινεται πολυ περιεργο να εγινε το παραπανω εαν δεν συντρεχουν οι παραπανω λογοι....να ηταν μια και 2 φορες που τα εχω δει....;..ουκ ολιγες...
Tι να σου πω...
Το χρωμα σου στην φωτο φαινεται φουσκωμενο σε μερικα σημεια και μονο εαν δεν εχουν πιασει τα χρωματα γινεται αυτο η εχει υπολυματα νερου/υγρασιας πανω στο σιδερο......
Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση...κατι δεν εχει γινει σωστα....

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, αλλά ακολούθησα όλες τις διαδικασίες τυπικά για να μη συμβεί το παραπάνω...τι σκ#τά σπουδάζουμε στο avclub τόσα χρόνια; 😄
Κι όμως συνέβη!

Κάτι μου διαφεύγει ή κάτι έκανα λάθος ενώ νόμιζα ότι το έκανα σωστά...

@ aetosa
Μαζί βάφαμε (άνοιξη 2020), ίδια υλικά ( Anti-Rust Vechro Oxidol + Vitex Heavy Metal Silicon), ίδια ακριβώς βήματα. Κάγκελα κήπου είχα βάψει που τα χτυπάει ο καιρός όλο το χρόνο και είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση.
Το μόνο διαφορετικό που έκανα από αυτά που γράφεις, αν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο, έβαλα ένα χέρι rust converter μετά το τρίψιμο και καθάρισα με πανί+white spirit πριν το αστάρωμα.
Περίεργο που σου χάλασε τόσο γρήγορα.

Περίεργο που σου χάλασε τόσο γρήγορα.
Όντως πολύ περίεργο.
Και νόμιζα ότι τα 'χα βάψει 'επιστημονικά'... και θα κρατάγανε 30 χρόνια 😁 .
Το heavy metal Sillicon που έβαλες εσύ είναι αρκετά καλύτερο από αυτό που έβαλα εγώ, αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται αυτό που έχω πάθει...

Όπως το βλέπω μάλλον φταίει το βάψιμο του 2020.
Κάτι δεν έκανες σωστά, έχει σκάει όλο, σαν κρακελέ έχει γίνει.

• Like
Reactions: KOSSTV
Όπως το βλέπω μάλλον φταίει το βάψιμο του 2020.
Κάτι δεν έκανες σωστά, έχει σκάει όλο, σαν κρακελέ έχει γίνει.
Τι εννοείς 'μάλλον'; Σίγουρα αυτό φταίει.
Αλλά δεν ξέρω πού έκανα το λάθος, νόμιζα ότι τα έκανα όλα σωστά.

Σε τί κατάσταση ήταν όταν τρίφτηκε το 2020?
Αν το ξεφλουδίσεις υπάρχει καθαρό μέταλλο ή είναι όλο σκουριασμένο?

Μήπως έχει υγρασία εσωτερικά? Το ότι είναι η επάνω πλευρά δε σημαίνει κάτι αφού οι υδρατμοί πάνε παντού. Φυσικά χαμηλά θα είναι χειρότερα.

Ή χρησιμοποίησες υλικά που δεν «παντρεύονται» μεταξύ τους ή δεν στέγνωσε το υπόστρωμα (αστάρι).
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

1. μετά το τρίψιμο, ήταν σε τέλεια κατάσταση, έτοιμο για βάψιμο.
2. δεν ξέρω τι γίνεται αν το ξεφλουδίσω, λογικά μέταλλο θα είναι εκτός από την (επιφανειακή) σκουριά σε κάποια σημεία
3. δεν ξέρω αν έχει εσωτερικά υγρασία
4. Μα γιατί να μην <<παντρεύονται>>, αστάρι και χρώμα είναι.

Θα το ξανακάνω αλλά:
- λίγο πιο αργά, δηλαδή κατά τις 20 Ιουνίου (εκτός αν πιάσουν νωρίς μεγάλες ζέστες), τότε θα είμαι πιο σίγουρος για την υγρασία.
- θα χρησιμοποιήσω το Chromolac Chassis Lack. Χωρίς αστάρι, κατευθείαν αυτό. Έχω βάψει ένα σιδερένιο πάγκο με αυτό και διατηρείται τέλεια!

Last edited:
Θα το ξανακάνω αλλά:
- λίγο πιο αργά, δηλαδή κατά τις 20 Ιουνίου (εκτός αν πιάσουν νωρίς μεγάλες ζέστες), τότε θα είμαι πιο σίγουρος για την υγρασία.
- θα χρησιμοποιήσω το Chromolac Chassis Lack. Χωρίς αστάρι, κατευθείαν αυτό. Έχω βάψει ένα σιδερένιο πάγκο με αυτό και διατηρείται τέλεια!
H εποχη που διαλεξες ηταν μια χαρα..δεν χρειζεται να το κανεις σε πιο θερμο διαστημα...
Μην το κανεις χωρις ασταρι θα εχεις χειροτερα αποτελεσματα...σκετο το ντουκο δεν κανει προσφυση...
Όντως πολύ περίεργο.
Και νόμιζα ότι τα 'χα βάψει 'επιστημονικά'... και θα κρατάγανε 30 χρόνια 😁 .
Το heavy metal Sillicon που έβαλες εσύ είναι αρκετά καλύτερο από αυτό που έβαλα εγώ, αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται αυτό που έχω πάθει...
Το verolac δεν εβαλες..΄΄
Μια χαρα ειναι...
Ή χρησιμοποίησες υλικά που δεν «παντρεύονται» μεταξύ τους ή δεν στέγνωσε το υπόστρωμα (αστάρι).
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Μια χαρα παντρευονται,..ισα με πανω απο 10-15 φορες πρεπει αν εχω χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο σετ πριν το κανω μονο με Metal Silicone με τελικο ντουκο...

Last edited:
Το verolac δεν εβαλες..΄΄
Μπορεί, ένα της Vitex ήταν, δεν θυμάμαι ποιο, θυμάμαι ότι ήταν πιο φτηνό από το Metal Sillicon γιατί το 'χα κοιτάξει κι αυτό.

Μην το κανεις χωρις ασταρι θα εχεις χειροτερα αποτελεσματα...σκετο το ντουκο δεν κανει προσφυση...
Αυτό που αναφέρω μπαίνει χωρίς αστάρι, είναι για σασί αυτοκινήτων.

Αυτό που αναφέρω μπαίνει χωρίς αστάρι, είναι για σασί αυτοκινήτων.
Ας λεει οτι θελει....δεν το βαζεις σκετο....
Αυτο που αναφερεις ειναι αντισκουριακο και δεν νομιζω να μπαινει σε επιφανιες που ειναι εκτεθημενες στις καιρικες συνθηκες...θελει ντουκο και αυτο μετα...

...μακρια απο εμενα...