Μάστορες τα φώτα σας!!

Πονεμένη ιστορία αυτά. Κουμπωτό είναι αλλά παίζει να σου έχουν βάλει και σιλικόνη κατά την τοποθέτηση.
Βάλε ένα λεπτό κατσαβιδακι γύρω γύρω να το βοηθήσεις να ανοιξει
Βρε παιδιά, πως βγαίνει αυτό το ρημάδι το ... κούτελο για να δω τον μηχανισμό από πίσω; Κουμπωτό είναι;

Ξεβίδωσα το μηχανισμό της ντίζας μανιβέλας εκεί αριστερά, αλλά αυτό πως το βγάζω; :unsure:

View attachment 218016

• Like
Reactions: nikfor
Πονεμένη ιστορία αυτά. Κουμπωτό είναι αλλά παίζει να σου έχουν βάλει και σιλικόνη κατά την τοποθέτηση.
Βάλε ένα λεπτό κατσαβιδακι γύρω γύρω να το βοηθήσεις να ανοιξει

A, εντάξει, κουμπωτό ήταν - όπως το είπες - από την κάτω μεριά. Ήθελε ζόρι και το φοβόμουν :)

Δεν έχω κατανοήσει πλήρως πως θα το αλλάξω τελικά.
Πάω να βρω το εξάρτημα και βλέπουμε. Θα ... επανέλθω :)

Για δώσε κάνα λινκ.
Ε όχι και δεκάλεπτο, τι κομάντα είμαστε;
Δεν έχω λινκ επειδή το είδα live στην παραλία.
Βρε παιδιά, πως βγαίνει αυτό το ρημάδι το ... κούτελο για να δω τον μηχανισμό από πίσω; Κουμπωτό είναι;

Ξεβίδωσα το μηχανισμό της ντίζας μανιβέλας εκεί αριστερά, αλλά αυτό πως το βγάζω; :unsure:

View attachment 218016
Κουμπωτο είναι και θέλει υπομονή με ίσια κατσαβίδια για να μην χαλάσεις την βαφή.

ξέρει κανείς κατάστημα στην αθήνα που να έχει ποικιλία σε πλαστικά καπάκια για σωλήνες κλπ; ψάχνω κάτι σαν αυτο σε διάσταση 15x15mm αλλά χωρίς πατούρα:

1690298186609.png

θέλω να τα βάλω σαν προστατευτικά στα πόδια μεταλλικής καρέκλας που είναι μασίφ (δεν είναι κούφια να παίρνει τις κλασσικές τάπες):

o Στύλος βλέπω ότι έχει εξωτερικές τάπες στρογγυλές αλλά όχι τετράγωνες. Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω.
Μπάμπη λές το εργαλειάδικο; Βλέπω έχει τις ίδιες τάπες με τη φωτογραφία που έβαλα (που έχουν μια μικρή πατούρα).
Τι βάζουν στα μασίφ τετράγωνα πόδια; φαίνεται να μην υπάρχει κάτι καθόλου στην αγορά;

Στην πίσω αυλή έχουμε ένα φυτό (του γείτονα) τύπου περικοκλάδας που κολλάει σε ότι βρει και ανεβαίνει ψηλά.
Τώρα έχει κολλήσει στον τοίχο και έχει ανέβει σχεδόν δύο ορόφους.
Σκέφτομαι να πάρω ένα μπορντουροψάλιδο ηλεκτρικό και να το πετσοκόψω.
Έχετε να προτείνετε κάτι; ;

Ένα τέτοιο που είχα εγώ και το άφηνα όταν το έκοψα οι βεντουζούλες που έχει για να κολλάει είναι ακόμα εκεί και θέλουν ξύσιμο με σπάτουλα για να φύγουν.
Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πάντως είναι μπελάς.

• Like
Reactions: anastasg
αυτο ειναι κισσός. οντως κολάει στον τοιχο και αφήνει σημάδια.
ακριβως κάτω απο το παραθυρο πρεπει να τραβηξες και να εκοψες ενα κλωναρι του και σου εχει αφήσει σημάδια.
αν δεν σε ενοχλεί, το καλοκαιρι σκιαζει τον τοιχο. το χειμώνα ρίχνει τα φυλλα του.
εχε υπ' οψη σου οτι επεκτεινεται ταχυτατα

• Like
Reactions: KOSSTV and anastasg
Το θέμα είναι ότι σκεπάζει ότι βρει στον δρόμο του, κεραίες, καλώδια κλπ.
Επιπλέον αφήνει σημάδια στον τοίχο
Για να το κλαδέψω από χαμηλά πιστεύετε κάνει το μπορντουροψάλιδο ή άδικος κόπος;
Είδα ένα ηλεκτρονικό Nakayama 710w που δίνει μέγιστη διάμετρο κοπής 24mm

Για δώσε λεπτομέρειες, τι θα μου προσφέρει το πετρέλαιο και πως γίνεται η διαδικασία;
Θα μαρανει τελειως το φυτο απο την ριζα.
Αν βρεις κεντρικο κορμο η χοντρα κλαδια μεσα στο φυλωμα,
ανοιγεις μερικες τρυπες με τρυπανακι, και με συριγγα
γεμιζεις πετρελαιο. Αφου βαλεις πετρελαιο κλεινεις προχειρα τις εισοδους των οπων με
οτιδηποτε στοκο η σιλικονη.

• Like
Reactions: anastasg