Μάστορες τα φώτα σας!!

• Like
Reactions: dk31
Με €200 budget στα 4.5 μέτρα εγώ θα έβαζα τρείς κάθετες τέντες (ταβάνι πάτωμα) 3 Χ 1.5μ = 4.5μ οι οποίες θα στοιχίσουν 3 Χ €65 = €195. Η δεξιά και αριστερή μόνιμα κατεβασμένες και η μεσαία σηκωμένη σε ρόλο πόρτας. Φυσικά όταν θα χρειαστεί όλος ο χώρος ελεύθερος ανεβαίνουν όλες σε 5 λεπτά ενώ μπορεί επίσης να είναι όλες κατεβασμένες και να διαχωριστεί τελείως. Αυτή την τέντα την έχω αγοράσει για παρόμοια χρήση σε εξωτερικό χώρο και είναι πολύ ανθεκτική και καλοφτιαγμένη

• Like
Reactions: dk31
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Κρατάω την ιδέα για τεντόπανο να μπει ενδιάμεσα στο καφασωτό, η ιδέα για σκέτη τέντα (ράγα ή ρολό) δεν μου κάθεται καλά για το πως θα φαίνεται. Κρατάω και την καλή τιμούλα από temu για την κουρτίνα (πάλι για το καφασωτό).

Κωστή, για τα σταθερά/κινητά πάνελ θα το δω τελευταίο
Γιώργο, το ύψος της κατασκευής βγαίνει γύρω στα 2μέτρα και βολεύει καλύτερα αγορασμένες σανίδες για να είναι τα κάθετα κομμάτια ενιαία (παλετόξυλα δεν υπάρχουν σε τέτοια μήκη)

Βάζω και ένα έτοιμο που βρήκα για να καταλάβετε το στυλ που έχω στο μυαλό μου (θα είναι με πιο πυκνό καφασωτό). Ως υλικό για το σκίαστρο αναφέρει "πολυστυρενικό πλαστικό".

Επίσης, ένα λινκ από ιδιοκατασκευή. Υπάρχει πολύ υλικό στο ίντερνετ για διαχωριστικά γιαπωνέζικου στυλ. Για σκίαστρο βάζουν "shoji paper", υλικό που δεν έχω καταλάβει τι παίζει (ριζόχαρτο; αντοχή στο χρόνο/χτυπήματα; )

Θα το ψάξω για το χαρτί ή πλαστικό και θα γράψω που κατέληξα. Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον για να φτιάξει κάποιος πορτατίφ ή παρόμοιες κατασκευές.
Και μια ωραία γιαπωνέζικη κατασκευή για μερακλίδες.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: newbie
Παιδιά Καλημέρα.
Κάτω από τον πάγκο της κουζίνας με κρέμασε ένα μεγάλο γωνιακό ράφι.
Το ράφι είναι μεγάλο.
Τώρα είδα ότι στηρίζεται με τα κλασσικά στηριγματα των ραφιών απλά μπαίνουν χωνευτά μέσα στο ράφι.
Έχει δύο αριστερά δύο δεξιά και ένα στο τέρμα στην γωνία.
Τα κόκκινα βελάκια
Μάλλον το γωνιακό κρέμασε πρώτο και μετά πήρε μαζί του και άλλα δύο.
Αυτά που έμειναν σωστά είναι το πρώτο αριστερά και δεξιά όπως κοιτάζω το ράφι από κοντά.
Σκέφτομαι να κόψω τρία καδρονια 5 × 5 και να τα βάλω σαν υποστηριγματα από κάτω στις γωνιες, τα μωβ βελάκια, ώστε το ράφι να καθίσει πάνω.
Τα καδρονια θα τα κολλήσω για να είναι σταθερά.
Τι λέτε????

Attachments

• Screenshot_20240107_100409_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20240107_100409_Samsung Notes.jpg
    148.5 KB · Views: 22
  • 20240107_095749.jpg
    20240107_095749.jpg
    4.8 MB · Views: 21
  • 20240107_095741.jpg
    20240107_095741.jpg
    4 MB · Views: 24
  • 17046153043004396004982702453920.jpg
    17046153043004396004982702453920.jpg
    2 MB · Views: 23
  • Like
Reactions: Catalyst_
Eγω σε παρομοια κατασταση (προσθεσα νεο ραφι) χρησιμοποιησα/καρφωσα πηχακια 1χ1εκ. κατω απο το ραφι, παραλληλα με το ραφι.

• Like
Reactions: nik187
Eγω σε παρομοια κατασταση (προσθεσα νεο ραφι) χρησιμοποιησα/καρφωσα πηχακια 1χ1εκ. κατω απο το ραφι, παραλληλα με το ραφι.
Καλή λύση τα πηχάκια, αλλά δεν μπορώ να δουλέψω στον χώρο, δυσκολεύομαι.
Και στην γωνία στο βάθος μόνο ένα σημείο είναι καλό για βιδωμα.
Εκεί που δείχνω με το βέλος
Η πλάτη από το ντουλάπι δεν είναι ξύλο, πιέζεται με το χέρι

20240107_095749.jpg

Μάλλον το γωνιακό κρέμασε πρώτο και μετά πήρε μαζί του και άλλα δύο.
Απ' ότι κατάλαβα χάλασαν τα στηρίγματα; Γιατί δεν ψάχνεις ίδια να τα αντικαταστήσεις;
Και με πηχάκια γίνεται δουλειά απλά δεν θα δείχνει ωραίο. Την πίεση θα την τρώνε κατακόρυφα οπότε δεν παίζει ρόλο η πλάτη, αν δεν πιάνει βίδα βάλε κόλα, ταινία διπλής όψης ή οτιδήποτε άλλο ίσα ίσα για να μένουν στη θέση τους.

Τα στηριγματα δεν χάλασαν απλά άνοιξε η τρύπα από το πλαίσιο του ντουλαπιου που μπαίνει μεσα το στηριγμα καθώς και η χωνευτή τρύπα από το ράφι.
Γι αυτό σκέφτομαι καδρονι το οποίο θα μπει κατακόρυφα κάτω από το ράφι , σαν πόδια τραπεζιου φαντάσου
Το θέμα τις εμφανίσεις δεν με νοιάζει γιατί είναι κάτω από τον πάγκο τής κουζίνας και δεν θα φαίνονται καθόλου.
Σκέφτομαι για καδρονι 5 × 5, πλάτος και φάρδος για να έχει μεγάλη επιφάνεια στήριξης

Μια που εχεις εμλαμινη στα πλαινα, αν οχι οριζοντιο καδρονακι, μικρες γωνιες με βιδες εκει που εχει τα στηριγματα...μετα θα μπορεις να ανεβεις πανω του

• Like
Reactions: vespas
Τα στηριγματα δεν χάλασαν απλά άνοιξε η τρύπα από το πλαίσιο του ντουλαπιου που μπαίνει μεσα το στηριγμα καθώς και η χωνευτή τρύπα από το ράφι.
Γι αυτό σκέφτομαι καδρονι το οποίο θα μπει κατακόρυφα κάτω από το ράφι , σαν πόδια τραπεζιου φαντάσου
Το θέμα τις εμφανίσεις δεν με νοιάζει γιατί είναι κάτω από τον πάγκο τής κουζίνας και δεν θα φαίνονται καθόλου.
Σκέφτομαι για καδρονι 5 × 5, πλάτος και φάρδος για να έχει μεγάλη επιφάνεια στήριξης
Μπορείς να ανοίξεις τρύπες λίγο πιο δίπλα και να βάλεις τα ίδια στηρίγματα. Δεύτερη επιλογή θα ήταν οι γωνίες που σου έγραψε ο kospap.
Για εμένα τα πηχάκια θα ήταν τελευταία επιλογή (τρώνε χώρο από το ντουλάπι). 5Χ5εκ μου ακούγεται υπερβολικό - με 4 πηχάκια 2Χ2εκ άντε 2Χ3 θα είσαι οκ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Θα δω τι θα κάνω.
Το πρόβλημα είναι ότι πήγα εχθές να βγάλω το ράφι και δεν τα κατάφερα. Είναι μεγάλο και δεν χωράει να βγει απι το άνοιγμα.
Παιδεύτηκα αρκετά ώσπου το παράτησα.
Οπότε μάλλον προσανατολιζομαι στα δοκάρια από κάτω σε στυλ πόδια στις τρεις γωνίες.
Ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλους.
Έχω ένα Belkin πολύμπριζο με εξι θέσεις.
Δυστυχώς δουλεύουν μόνο οι τρείς και δε δουλευει ούτε το reset ουτε στις άλλες δύο τρύπες έχει κάποιο κουμπάκι να πατήσω.
Το πετάω και πάω για καινούριο?
IMG_20240108_085534.jpgIMG_20240108_085539.jpg

Eγω θα ελεγα να παρεις ενα καινουριο ειναι φτηνα και η ασφαλεια προεχει.
Μην ασχολεισαι με επισκευες εκτος και εαν ξερεις καλα τι κανεις. Το 'ρευμα' ειναι ιδιαιτερο θεμα και απαιτει προσοχη και γνωσεις -ακομα και η πιο απλη επισκευη.

Το παλιο ομως να το ανοιξεις με την ησυχια σου μηπως και δεις αν καποιο καλωδιο ειναι κομμενο/καμμενο, τι ειδους ασφαλεια εχει το reset etc. Ετσι για την εμπειρια :)

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
Δεν ανοίγει το ρημάδι.... Δεν έχει βίδες πουθενα.
Καμία πρόταση για πολυμπριζο έξι θέσεων για το pc? Δύο οθόνες, δύο ενεργά και το tower συν έναν εξωτερικό σκληρό...

Ναι πέτα το, δεν αξίζει το ρίσκο, πάνω απ' όλα η ασφάλειά μας και η υγεία μας.

Δεν ανοίγει το ρημάδι.... Δεν έχει βίδες πουθενα.
Καμία πρόταση για πολυμπριζο έξι θέσεων για το pc? Δύο οθόνες, δύο ενεργά και το tower συν έναν εξωτερικό σκληρό...
Θα κοιτούσα πολύμπριζό ασφαλείας της APC, αν βέβαια το σηκώνει το budget καθώς είναι αρκετά πιο ακριβά από άλλα. Είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες στον χώρο και έχουν επιλογές και με θύρες usb ή προστασία στις θύρες Ethernet. Και πάντα με surge protection.

Τελικά το έκανα με καδρονι μικρό.
Έκοψα σε κατάστημα 4 κομμάτια 3 × 4.5 και μήκος στα 33 cm που ήθελα.

20240108_113445.jpg

Τα έβαλα στην πλάτη ταινία διπλής όψεως για να μείνουν σταθερά αν και το βάρος του ραφιού θα τα κρατάει στην θέση τούς.

20240108_181005.jpg

Τοποθέτησα τα καδρονια " ποδαράκια " στις τρεις πίσω γωνίες ώστε το ράφι να καθίσει πάνω τους

20240108_182756.jpg20240108_182805.jpg20240108_182809.jpg20240108_182759.jpg

Άφησα μετά το ράφι απλά να καθίσει πάνω στα " πόδια "
20240108_200142.jpg20240108_200116.jpg

Βίδωσα και δύο γωνιές δεξιά και αριστερά στην μπροστά πλευρά και νομίζω ότι έγινε ΟΚ.

20240108_200206.jpg20240108_200157.jpg

Το μέλλον θα δείξει
Ίσως έπρεπε να βάλω λίγο κόλλα στα καδρονια.
Ευχαριστώ

Μια χαρα..
Εγω θα εβαζα κολλα η και βιδες στα καδρονακια για περισσοτερη αντοχη/στηριξει και θα εβαζα γωνιες σε ολες τις πλευρες...υπαρχει ο κυνδινος να καθισει απο την αλλη εαν το βαρος δεν ταξινομηθει σωστα....

Υ.γ..το φακουδακι Parkside πολυ ωραιο....!!!
Ποιο ειναι..;