Εκτός από αυτό που σου είπε ο Κυριάκος, άλλοι πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι:
- Η κοπή δεν είναι απόλυτα ίσια
- Η κοπή δεν είναι απόλυτα κάθετη σε όλο το μήκος
-Ο σφιγκτήρας πιέζει πιο πολύ την μία όψη οπότε η άλλη κάνει κοιλιά (και κενά).
Αν με δυνατό σφίξιμο κλείνουν τα κενά, στην ουσία δεν υπάρχει πρόβλημα.
Από παρόμοια προβλήματα με αυτό που δείχνεις και που είχα κι εγώ, θεωρώ ότι ίσως παίζει κάποιο ρόλο και το παγκοπρίονο που έχουμε (δεν έχω δοκιμάσει κάποιο καλύτερο για να είμαι και σίγουρος).
ένα μικρό update:
Ναι, παίζει ρόλο το παγκοπρίονο που έχουμε. Είμαι σίγουρος. Νομίζω πως δεν είναι κατασκευασμένο να παίζει σε ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού. Λογικό είναι, όχι μόνο για την κατηγορία του, αλλά και για το είδος του εργαλείου. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του, νομίζω.
Το συνειδητοποίησα σήμερα που πέρασα τα περισσότερα από αυτά τα πηχάκια από το κυλινδρικό τριβείο.
Αυτά τα πηχάκια είναι ζευγάρια. Δηλαδή niangon / Οξιά, κοβόντουσαν ανά δυο στο ίδιο πλάτος.
Μετά, κούναγα τον φράχτη και έκοβα ένα άλλο ζευγάρι κλπ.
Εκεί φάνηκε πως, αν και θα έπρεπε, κανένα από αυτά τα ζευγάρια ξύλων δεν ήταν απολύτως ίδια, αλλά ούτε και εντελώς επίπεδα (εκεί που έκοβε ο δίσκος).
Τα κενά που είχα σημειώσει ήταν μεγάλα και που παρέμεναν σε κάποιο βαθμό, ακόμα και μετα που τα έσφιγγα με τον σφιγκτήρα, εξαφανίστηκαν 100% μετά το τριβείο και αυτό που βλέπεις στη - πρόχειρη - φωτογραφία, είναι χωρίς καν σφιγκτήρα!
View attachment 233963
Θέλω να πω πως, ναι, παίζουν ρόλο και τα ξύλα και η υγρασία τους, αλλά η ακρίβεια ενός παγκοπρίονου έχει κάποια όρια.
Από εκεί και πέρα πρέπει να συνεχίζεις με άλλο εργαλείο.
Τα γράφω αυτά εμπειρικά, μπορεί να κάνω λάθος.
Εντάξει, δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται ένα παγκοπρίονο πολλών χιλιάδων ευρώ, κρίνω απλώς από τα δικά μας.
Αν κάποιος έχει εμπειρία από κάποιο ακριβό, ας μια διαφωτίσει![]()
Με έχετε παρεξηγήσει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.Νίκο μπορείς να μας μιλήσεις, είμαστε δικοί σου άνθρωποι. Ποιό είναι το μηχάνημα που θα αντικαταστήσει το DEWALT;
Και μην ξεχνάς, ότι λέγεται στο AVCLUB μένει στο AVCLUB.
Κι εγώ εμπειρικά έχω βγάλει το συμπέρασμα. Λίγο κάποια ελαστικότητα του φράκτη, λίγο κάποια ανωμαλία στην επιφάνεια του παγκοπρίονου, τα τινάγματα που κάνει ο δίσκος στο σταμάτημα (στις κατά μήκος κοπές αυτό δεν επηρεάζει)...ένα μικρό update:
Ναι, παίζει ρόλο το παγκοπρίονο που έχουμε. Είμαι σίγουρος. Νομίζω πως δεν είναι κατασκευασμένο να παίζει σε ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού.![]()
Δεν το καταλαβα, αν θες αναλυσε το λιγο.μιας και η συζητηση στρεφεται γυρω απο παγκοπριονα και την ακριβεια τους
στο δικο μου εχω μια διαφορα ενος με δυο χιλιοστα στην μια διαγωνιο
View attachment 233978View attachment 233979
το θεωρουμε προβλημα ή κατι που δεν ενοχλει;
αυτο ακριβωςΤο πόσο ίσια είναι η επιφάνεια εννοεί νομίζω.
και το σλεντ "παλατζαρει" αν πατηθει στην γωνια. Ομως τωρα το εφτιαξα και δεν εχει δοκιμαστει αρκετα. Μεχρι τωρα οχι δεν ενοχλει.Με ένα sled δεν κάνεις δουλειά?
Ενοχλεί πολύ?
......
ΥΓ: Για κοπές σαν αυτές που δείχνεις βοηθάει πολύ να τις κάνεις με featherboard (φαντάζομαι έτσι τις κάνεις, το γράφω πληροφοριακά)
Από έρευνα στο διαδίκτυο, είναι γενικότερο το πρόβλημα με τα μη-επίπεδα παγκοπρίονα dewalt και γενικότερα με τα παγκοπρίονα αυτού του τύπου. Έχει να κάνει με το υλικό (αλουμίνιο) και το πως κατασκευάζονται, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα π/π. Θεωρώ ότι και να δεχτούν να σου κάνουν την αλλαγή, πάλι στραβό θα σου δώσουν - στην καλύτερη περίπτωση λιγότερο στραβό.αρα πρεπει να απευθυνθω στην αντιπροσωπεια
ευχαριστω για τις απαντησεις
καθε νεα αποψη ευπροσδεκτη
θα το ξαναπω: εισαι επιστημονας !!!!Από έρευνα στο διαδίκτυο, είναι γενικότερο το πρόβλημα με τα μη-επίπεδα παγκοπρίονα dewalt και γενικότερα με τα παγκοπρίονα αυτού του τύπου. Έχει να κάνει με το υλικό (αλουμίνιο) και το πως κατασκευάζονται, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα π/π. Θεωρώ ότι και να δεχτούν να σου κάνουν την αλλαγή, πάλι στραβό θα σου δώσουν - στην καλύτερη περίπτωση λιγότερο στραβό.
Μπα, απλά είχα χρόνο λόγω covid (ήταν η περίοδος της κλεισούρας).θα το ξαναπω: εισαι επιστημονας !!!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.