Τόσο μικρά κενά όταν βάλεις τους σφυγκτήρες θα κλείσουν. Αν μείνουν (πιστεύω πως δεν θα υπάρχουν κενά) λίγη ξυλόκολλα ανακατεμένη με σκόνη από το ίδιο το ξύλο και δεν θα φαίνεται τίποτα.Συνάδελφοι ξυλουργοί, μια βοήθεια παρακαλώ.
Φτιάχνω αυτόν τον καιρό δυο πραγματάκια από μασίφ Οξιά.
Ξεκίνησα από μασίφ ξυλεία από τον Μπίτη και τα μεν πρώτα τα πήγα σε έναν ξυλουργό για πλάνισμα - γώνιασμα - ξεφάρδισμα που τα έκανε ψιλοχάλια και αναγκάστηκα να τα "ξυρίσω" στο παγκοπριονο για να κολλάνε κάπως καλύτερα μεταξύ τους.
- Έναν ελαφρύ πάγκο (βοηθητικός σε μια κουζίνα) από τρια ταβλάκια των 2cm που θα τα ενώσω με καβίλιες - μπισκότα και Titebond.
- Και ένα βαρύ χαμηλό τραπέζι σαλονιού, από τρεις τάβλες Οξιάς των 5cm που επίσης θα ενώσω με τον ίδιο τρόπο.
Προσπάθησα να τα κανω τέλεια (τα λεπτά) με παγκοπρίονο, πλάνισμα, τρίψιμο, αλλά δεν κατάφερα και τίποτα σπουδαίο.
View attachment 235913
Τα δεύτερα, τα χοντρά, τα πήγα σε άλλο, πολύ κάλο ξυλουργείο. Εκεί, αν και έκαναν πολύ καλή δουλειά, υπάρχουν κάποια ελάχιστα κενά (και σε κάποιο σημείο έχει πρόβλημα και το ίδιο το ξύλο).
View attachment 235914
Έχω 2 ερωτήσεις λοιπόν:
Στο τέλος θέλω να περάσω
- Πως κόβουν στα έπιπλα τόσο σωστά τις τάβλες και δεν υπάρχει κανένα κενό όταν τις ενώνουν; Υπάρχει κάποια έξτρα διαδικασία;
- Και, εγώ τώρα που θα τα κολλήσω και υποθέτω πως όταν στεγνώσουν θα παραμείνουν κάποιες χαραμάδες, τι να κάνω;
Να βάλω κανονικό ξυλόστοκο, και μετά να τρίψω;
Να βάλω αυτόν τον ελαστομερή που πήρα; Και τα δυο υλικά είναι στο χρώμα της Οξιάς.
View attachment 235912
VITEX DIAXYL EXTRA ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΞΥΛΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΧΡΩΜΟ και μετά
VITEX LUSSOLAC ΒΕΡΝΙΚΙ ΞΥΛΟΥ ΝΕΡΟY ΑΧΡΩΜΟ SATIN
Τι να κάνω για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα;![]()
Έχω 2 ερωτήσεις λοιπόν:
Στο τέλος θέλω να περάσω
- Πως κόβουν στα έπιπλα τόσο σωστά τις τάβλες και δεν υπάρχει κανένα κενό όταν τις ενώνουν; Υπάρχει κάποια έξτρα διαδικασία;
- Και, εγώ τώρα που θα τα κολλήσω και υποθέτω πως όταν στεγνώσουν θα παραμείνουν κάποιες χαραμάδες, τι να κάνω;
Να βάλω κανονικό ξυλόστοκο, και μετά να τρίψω;
Να βάλω αυτόν τον ελαστομερή που πήρα; Και τα δυο υλικά είναι στο χρώμα της Οξιάς.
VITEX DIAXYL EXTRA ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΞΥΛΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΧΡΩΜΟ και μετά
VITEX LUSSOLAC ΒΕΡΝΙΚΙ ΞΥΛΟΥ ΝΕΡΟY ΑΧΡΩΜΟ SATIN
Τι να κάνω για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα;![]()
Όχι, δεν δοκίμασα να τα βάλω στους σφιγκτήρες. Απλώς τα ακούμπησα το ένα δίπλα στο άλλο.
Μιχάλη ευχαριστώ.To τσιμεντο εχει ληξει... Οι βωλοι ειναι απο την υγρασια. Κανονικα πρεπει να το πεταξεις τοσα χρονια που το΄χεις.
Για αυτο αργει να πηξει και αν πηξει δεν θα εχει αντοχη, αν και για το ισιωμα σκαλοπατιου δεν τρεχει και τιποτα.
Δημήτρη σακιά..Μιχάλη ευχαριστώ.
Για την αναλογία που έγραψα παραπάνω (1 τσιμεντο, 3-4 αμμος, 5-6 χαλικι) είμαι οκ; Την μέτρησα κατά όγκο, και τώρα που το σκέφτομαι μήπως εννοούσαν κιλά ή σακκιά;
Χτες το απόγευμα έφτιαξα για πρώτη φορά μπετό για να ισιώσω ένα σκαλοπάτι που έκανε ένα τοιχάκι του κήπου. Ακολούθησα μια συνταγή που βρήκα στο φόρουμ : 1 τσιμεντο, 3-4 αμμος, 5-6 χαλικι.
Γενικά δεν πήγε καλά και μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί ακόμα δεν είχε στεγνώσει: είχε μια ελαστικότητα σαν σκληρή πλαστελίνη.
Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- πόσο καιρό χρειάζεται περίπου μέχρι να γίνει πέτρα ; Να συμπληρώσω ότι το πρωί ποστίστηκε από το αυτόματο πότισμα το οποίο άφησα ανοιχτό (πίστευα ότι θα έχει στεγνώσει μέχρι τότε)
- ανακατεύουμε πρώτα τσιμέντο-άμμο-νερό και βάζουμε το χαλίκι στο τέλος; Με όλα τα υλικά μαζί δυσκολεύτηκα πολύ να ανακατεύω τα χαλίκια (ανακάτεμα στο χέρι με μυστρί).
- Το τσιμέντο το είχα 4-5 χρόνια αποθηκευμένο στο υπόγειο (κλειστό τσουβάλι). Είχε κάνει κάποιους σβώλους που γινόντουσαν πάλι σκόνη με πίεση και γενικά είχε την γνωστή μορφή της πολύ ψιλής σκόνης. Υπάρχει περίπτωση να είναι για πέταμα;
- Θα χρειαστεί να κάνω 4-6 τρύπες για ούπα - έπρεπε να είχα βάλει και πλέγμα; Οι διαστάσεις του είναι περίπου 70Χ15Χ15εκ (μήκος Χ πλάτος Χ ύψος) και οι τρύπες θα γίνουν όσο γίνεται μακριά από τις άκρες.
Περιμένω να δω το απόγευμα μήπως έφτιαξε καθόλου αν και μάλλον θα χρειαστεί ξύλωμα.
Όπως σου είπαν τα βάλε κόλλα με πριονι ανάμεσα και σφηκτα...αν ξεκινήσει η κόλλα από έξω..@PONDINOS , @Χιωτης, @dk31 ,
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Με καθησυχάσατε κάπως, γιατί είχα ψιλοαπογοητευτεί.
Όχι, δεν δοκίμασα να τα βάλω στους σφιγκτήρες. Απλώς τα ακούμπησα το ένα δίπλα στο άλλο.
Οπότε ελπίζω πως θα μειωθεί τόσο το πρόβλημα (με στόκο ή κόλλα/ πριονίδι), που δεν θα ενοχλεί.
Ξεκίνησα να κάνω μια δοκιμή σε ένα ρετάλι με τα δυο είδη στόκων.
Ωραία, το προχωράω λοιπόν και θα σας ενημερώσω για όλα![]()
Τέλεια, αλλού για αλλού το πήγα.Δημήτρη σακιά..
10 τσουβάλακια αμμο και χαλικι θέλουν κατι.λιγοτερο απο 1 σακί 50κιλων σχεδόν..
Απλώς ήθελε περισσότερο τσιμεντο..
Σε μεγάλο πλαστικό κουβά.Δεν αναφέρεις το που και πως το έκανες..
Τα έριξα όλα μαζί (λάθος). Πάντως με το χαλίκι μέσα στον κουβά ήταν πολύ δύσκολο να ανακατέψεις με το μυστρί - είχε πολλή αντίσταση.Η περίπτωση του κουβα..
Σε μικρότερες ποσότητες εννοείται ότι ο κουβας ειναι η καλύτερη λύση...
Εκεί όμως πρώτα ρίχνουμε νερό και εποιτα σιγα-σιγα την άμμο και το χαλικι/γαρμιλι..
Αφού έχουν ανακατευτεί καλά τότε βάζουμε το τσιμεντο...
Η χρήση αναδευτηρα είναι ότι καλύτερο υπάρχει για να ανακατευτεί σωστά σε κουβα με μυστρι ενδεχομενος να μην γίνει..
Το απόγευμα που τσέκαρα είχε στεγνώσει περισσότερο. Θα περιμένω 2 μέρες ακόμα, αν και το ξήλωμα μάλλον δεν το γλυτώνω όπως θα δεις στη φωτογραφία.Κανονικα με την ζέστη 15 ποντοι θέλουν 3-4 μερες για στεγνωμα και πλήρη ωρίμανση για τρυπημα 7-10 μερες..
Το πλέγμα δεν είχε σχέση με το τρυπημα αλλά με το να κρατήσει συμπαγές το όλο μείγμα όταν.θα βγει από το καλούπι..
Βάλε σε παρακαλώ μια φώτο πριν το ξηλώσεις..
Θα μπορούσες να ρωτήσεις πρώτα ρε φίλε..ειναι κρίμα να.ξυλωνεις..!!!
Edit:Tο τσιμεντο εάν ήταν 4-5χρονων είχε πάρει υγρασία...δεν έκανε.. έπαιξε συμαντικο ρόλο στο μείγμα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.