Μάστορες τα φώτα σας!!

Εαν η χαλκοσωληνα ειχε "λαδιλα" καθαριζεται πρωτα με οινοπνευμα η ελαφρυ δυαλιτικο..
Κατοπιν καλο ειναι να τριφτει με ατσαλοσυρμα πολυ ψιλο ωστε να κανει καποιες γραμμες/γρεζια και επειτα ασταρι μεταλλου 2 χερια για να πιασει καλα..υστερα βαζεις οποιοδηποτε χρωμα απο πανω...
Κάποια προτίμηση σε αστάρι;
Νερού, διαλυτού;

Καλημέρα. Πως αφαιρώ αυτά τα μεταλλικά ούπα από τοίχο μπαλκονιού; 'Οσο βιδώνω αυτά βγαίνουν προς τα έξω. Εχουν και παξιμάδια για να σφίγγουν που τα έχω βγαλει.

Attachments

• IMG_20240729_101205.jpg
    IMG_20240729_101205.jpg
    2.5 MB · Views: 38
Καλημέρα. Πως αφαιρώ αυτά τα μεταλλικά ούπα από τοίχο μπαλκονιού; 'Οσο βιδώνω αυτά βγαίνουν προς τα έξω. Εχουν και παξιμάδια για να σφίγγουν που τα έχω βγαλει.
Κοψιμο με τροχό διαγωνια για να κοπει οσo μεσα γινεται.....θα κάνεις τρελή ζημιά στο τοίχο για να τα βγάλεις εντελως..!!!

Καλησπέρα,
Σε εξωτερικό πάρκινγκ, σκεπασμένο (με σκεπή τύπου πέργκολας) θα τοποθετήσω αυτό Μπαριέρα. Τρυπάω, βάζω ούπα και βιδώνω τα στριφόνια. Επειδή είναι εξωτερικός χώρος υπάρχει λόγος να προστατέψω με βαφή πχ τα στριφόνια; και εάν ναι με αντισκωριακό; Τις κεφαλές που φαίνονται ή όλη την βίδα πριν την βιδώσω ή απλά δεν κάνω τίποτα και προσέχω μόνο για ενδείξεις φθοράς σκουριάς κλπ.

Καλησπέρα,
Σε εξωτερικό πάρκινγκ, σκεπασμένο (με σκεπή τύπου πέργκολας) θα τοποθετήσω αυτό Μπαριέρα. Τρυπάω, βάζω ούπα και βιδώνω τα στριφόνια. Επειδή είναι εξωτερικός χώρος υπάρχει λόγος να προστατέψω με βαφή πχ τα στριφόνια; και εάν ναι με αντισκωριακό; Τις κεφαλές που φαίνονται ή όλη την βίδα πριν την βιδώσω ή απλά δεν κάνω τίποτα και προσέχω μόνο για ενδείξεις φθοράς σκουριάς κλπ.
Εάν πάθουν κάτι τα στριφωνια τα αλλάζεις.. Είναι τόσο φτηνα που δεν αξίζει να κάνεις τα παραπάνω...
Υπάρχουν βέβαια και ανοξείδωτα στριφωνια για να λύσης για μεγάλο διάστημα το θέμα...

Έχω πρόβλημα με τον μοχλό ο οποίος τραβιέται για να υπάρχει ροή μόνο από το τηλέφωνο. Όταν είναι πιεσμένος προς τα κάτω, βγαίνει νερό μόνο από το ρουξούνι, όπως θα έπρεπε. Όταν τον τραβάμε προς τα πάνω, βγαίνει νερό από το τηλέφωνο αλλά μια ποσότητα βγαίνει και από το ρουξούνι, ενώ δεν θα έπρεπε. Έβγαλα το καπάκι του μοχλού (όπως φαίνεται στην πρώτη φωτο) και προχώρησα σε περαιτέρω απογύμνωση μέχρι να δω μήπως είναι κάποιο φθαρμένο λάστιχο ή κάποιος μηχανισμός που δυσλειτουργεί, αλλά έχω κολλήσει σ'αυτό που φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία. Δεν ξέρω αν αυτό ξεβιδώνεται ή τραβιέται ή οτιδήποτε άλλο.

Καμμιά ιδέα;

a111aaaa.jpg

bbbb2bbbb.jpg

Ξέρει κανείς τι παίζει γενικά με την αναγόμωση πυροσβεστήρα; Έχω ένα παλιό ABC 2kg αυτοκινήτου, αλλά δεν βλέπω καμιά βαλβίδα ή κάτι από όπου θα μπορούσε να ξαναγεμίσει. Αξίζει να ασχοληθεί κανείς ή τον πετάω;
(είναι ο δεξιός, δίπλα στον καινούργιο του 1κιλού που είχε πρόσφατα το lidl)

20240729_204810.jpg

ξαναγεμιζει κανονικα, αλλα οχι απο εσενα...σε εργαστηριο...αυτος στα αριστερα δεν ξαναγεμιζει

• Like
Reactions: dk31
Έχω πρόβλημα με τον μοχλό ο οποίος τραβιέται για να υπάρχει ροή μόνο από το τηλέφωνο. Όταν είναι πιεσμένος προς τα κάτω, βγαίνει νερό μόνο από το ρουξούνι, όπως θα έπρεπε. Όταν τον τραβάμε προς τα πάνω, βγαίνει νερό από το τηλέφωνο αλλά μια ποσότητα βγαίνει και από το ρουξούνι, ενώ δεν θα έπρεπε. Έβγαλα το καπάκι του μοχλού (όπως φαίνεται στην πρώτη φωτο) και προχώρησα σε περαιτέρω απογύμνωση μέχρι να δω μήπως είναι κάποιο φθαρμένο λάστιχο ή κάποιος μηχανισμός που δυσλειτουργεί, αλλά έχω κολλήσει σ'αυτό που φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία. Δεν ξέρω αν αυτό ξεβιδώνεται ή τραβιέται ή οτιδήποτε άλλο.

Καμμιά ιδέα;

a111aaaa.jpg

bbbb2bbbb.jpg
Η πλακέ επιφάνεια κάτω από τις βόλτες νομίζω είναι για να πιάσεις με γαλλικό κλειδί και να ξεβιδώσεις.

Η πλακέ επιφάνεια κάτω από τις βόλτες νομίζω είναι για να πιάσεις με γαλλικό κλειδί και να ξεβιδώσεις.
Το δοκίμασα, γυρίζει μαζί με το άσπρο πλαστικό που είναι κάτω απ'αυτήν. Ίσως λόγω πολυκαιρίας.

Ξέρει κανείς τι παίζει γενικά με την αναγόμωση πυροσβεστήρα; Έχω ένα παλιό ABC 2kg αυτοκινήτου, αλλά δεν βλέπω καμιά βαλβίδα ή κάτι από όπου θα μπορούσε να ξαναγεμίσει. Αξίζει να ασχοληθεί κανείς ή τον πετάω;
(είναι ο δεξιός, δίπλα στον καινούργιο του 1κιλού που είχε πρόσφατα το lidl)

View attachment 236762
Προσέξτε κάτι πολύ σημαντικό με τους πυροσβεστήρες
αν είναι τύπου κόνεως (σκόνης)
εστω και ένα μικρό πατημα να κανεις και να βγει ελάχιστη ποσότητα, ο πυροσβεστήρας είναι off. Δεν κάνουμε ποτέ δοκιμαστικα με πυροσβεστήρα κόνεως.

Πρέπει οπωσδήποτε να πάει για αναγόμωση.

η ελάχιστη σκόνη επικάθεται στο σύστημα ψεκασμού και δεν το αφήνει να ξανασφραγίσει πλήρως, αργά μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες ο πυροσβεστήρας χάνει την πιεση του.

στην ουσία νομίζεις ότι έχεις πυροσβεστήρα ενώ θα είναι άδειος απο πίεση.

Είναι ένα πράγμα που δεν το ξέρει πολύς κόσμος.

Εχουν πιεσόμετρο από έξω που δείχνει αν είναι οκ. Το τσεκάρεις αν είναι στο πράσινο ο δείκτης. Θέλουν συνήθως κάθε χρόνο έλεγχο και κάθε δύο χρόνια αναγόμωση οι μεγάλοι όπως ο παραπάνω δεξιά των δύο κιλών. Κάθε σπίτι πρέπει να έχει πυροσβεστήρα. Εγώ έχω έναν κόνεως (σκόνης) που σε περίπτωση πυρκαιάς δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία σε περίπτωση χρήσης κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Υπάρχουν και οι αφρού και δεν ξέρω και ποιοι άλλοι.

• Like
Reactions: dk31

Καμμιά ιδέα;

a111aaaa.jpg

bbbb2bbbb.jpg
Συνήθως σε αυτές τις μπαταρίες ξεβιδώνεις τον επιχρωμιωμένο δακτύλιο που βλέπεις στο πάνω μέρος, ώστε να αποκαλυφθεί ο εσωτερικός μηχανισμός της βρύσης/ πιθανον αυτός να δημιουργεί το πρόβλημα. Δεν είναι ακριβός, απ οτι ξερω, αρκει να προσπαθήσεις λίγο στην τοποθέτηση..
ΑΚΥΡΟ/ Από λαθος αναφερθηκα στον μηχανισμο της μπαταρίας που είναι πίσω απο το μοχλακι!

Νομίζω ότι πρέπει να ξεβιδώνει κάτι από την κάτω πλευρά και να βγαίνει ο μηχανισμός από πανω

Αμμοβολισμένο αλουμίνιο...

IMG_20240804_202814.jpg

IMG_20240804_202826.jpg

Να προχωρήσω με τον κλασσικό τρόπο (σουρφασέρ, βάψιμο) ή κάτι άλλο ;;;

Πχ, ανοδίωση;;

Η ηλεκτροστατική βαφή αποκλείεται, έτσι βάφτηκε και "έφυγε" με την αμμοβολή.
Μόνο για ζάντες κάνει, για τέτοια εξαρτήματα πικάπ με τέτοια λεπτομέρεια είναι χάλι μαύρο....

Βλαδίμηρε, αν σου αρέσει το φινίρισμα μετά την αμμοβολή με ανοδίωση στο φυσικό του χρώμα ή σε κάποια απόχρωση κοντά στο φυσικό θα δείξει πολύ ωραία.
Το θέμα είναι αν έχεις κάποιο εργαστήριο που να σου κάνει τη δουλειά χωρίς να σου πάρει το σκαλπ.

• Like
Reactions: vlad66
Βλαδίμηρε, αν σου αρέσει το φινίρισμα μετά την αμμοβολή με ανοδίωση στο φυσικό του χρώμα ή σε κάποια απόχρωση κοντά στο φυσικό θα δείξει πολύ ωραία.
Το θέμα είναι αν έχεις κάποιο εργαστήριο που να σου κάνει τη δουλειά χωρίς να σου πάρει το σκαλπ.
δεν έχω ασχοληθεί με ανοδίωση (ακόμα).. θα το μελετήσω μήπως μπορέσω να το κάνω στο εργαστήρι μου.
αλλιώς, κλασσική βαφή (όπως ήταν από το εργοστάσιο)

• Like
Reactions: tonal