Η πλάκα έχει πάχος 15mm το σπασμένο τρυπάνι μπορεί να είναι 8-10mm μέσα της.
Αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να την ζεστάνω;;;
Με την λογική ότι το αλουμίνιο θα ανοίξει πριν από το τρυπάνι;;
Με θερμοπίστολο δεν γίνεται;;
Η στυπτηρία τι είναι;;;
Βρηκε την ωρα να χαλασει το ηλεκτρικο ρολο της μπαλκονοπορτας....
Εκανα ελεγχοσ τον διακοπτη και φερνει ρευμα.
Ανοιξα το καπακι αλλα δεν ειχα χρονο για περισσοτερα.
Το μονο που ειδα ειναι δυο βιδακια ρυθμισης υψους κλεισιματος.
Μοτερ δεν ειδα πρεπει να ειναι μεσα στον σωληνα του ρολλου.
Σημερα θα δω περισσοτερα.
Εχει μεινει τερμα μαζεμενο επανω.
Φτιάξε ένα μίγμα νερού και στυπτηρίας 1:1 σε πυρέξ , ζέστανε το στους 90 και κράτησε το εκεί. Η στυπτηρία είναι ένα θειικό άλας ( θα το βρεις στα χημικά πχ Καλογερόπουλος αλλά και αλλού) που προσβάλλει το ατσάλι αλλά όχι το αλουμίνιο (δηλαδή το προσβάλλει αλλά παρα πολύ αργά). Τώρα το πόσο χρόνος θα χρειαστεί είναι σχετικό από 2 ώρες έως 2 ημέρες και εντάξει καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να το κρατάς συνέχεια ζεστό για 2 ημέρες αλλά περιοδικά.
Γιατί σου έσπασε το τρυπάνι? Εαν είναι με Tian επικάλυψη( χρυσαφί) δεν κάνουν για αλουμίνιο, στο χέρι το κάνεις? Τι αλουμίνιο είναι ξέρεις? Χρησιμοποίησε οινόπνευμα οταν τρυπάς αλουμίνιο .σε ευχαριστώ πολύ !!
"κρατάω" το ποστ σου και θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου για το τέλος, αφού θα ανοίξω όλες τις άλλες τρύπες όπως πρέπει, τα ανάλογα σπειρώματα όπου χρειάζεται κλπ...
Καλημέρα Θοδωρη.
Δυστυχως δεν εκανε κιχ.
Ουτε με υποβοηθηση.
Ανοιξα το κασωμα και με την βοηθεια του κουνιαδου μου ανς δεξια ενας αριστερα ξευλτυλιξαμε το ρολο στρωση στρωση απο πανω μεχρι που εμφανιστηκέ ο άξόνάς. Πολυ επιπονη διαδικασια.
Γιαυτο αναφερω οτι αν ειναι να χαλασει θα ειστε τυχεροι να χαλασει οντας ξετυλιγμενο.
Έτσι καταφερα να βγαλω το ρολο πανω απο τον αξονα να λυσω τις βιδες και να βγάλω το μοτερ.
Λυθηκαν οι σκουλοκοβίδες που συγκρατουν το μοτερ και το πηρα στα χερια μετα απο χτυπημα ωστε να βγει μεσα απο τον σωληνα του.
Ειδα το πλανητικο περιστροφικο συστημα το οποιο θα γρασαρω.
Θα ελενξω αν το μοτερ γυριζει με την επιστροφη μου σπιτι το απογευμα.
Ο πυκνωτής μετρηθηκε και ειναι οντως 5μF.
γιατί δεν ήταν σταθερή η αλουμινένια πλάκα.Γιατί σου έσπασε το τρυπάνι?
αυτό δεν ήτανΕαν είναι με Tian επικάλυψη( χρυσαφί) δεν κάνουν για αλουμίνιο,
όχι ακριβώςστο χέρι το κάνεις?
μπα... μου είπε το μαγαζί όταν το αγόρασα, αλλά το ξέχασαΤι αλουμίνιο είναι ξέρεις?
Χρησιμοποίησε οινόπνευμα οταν τρυπάς αλουμίνιο .
Διόρθωση.. BENMAN είναι τα τρυπάνια και όχι BoschΠριν διαβάσω το ποστ σου αγόρασα κάποια τρυπάνια της Bosch και είναι όλα "χρυσαφί" σαν αυτό αριστερά.
Το δεξί είναι σαν αυτό που έσπασε (αλλά Μ2,5)
View attachment 254257
Άχρηστα για αλουμίνιο;;;
1:1Στα χημικά εκεί στην Γερανίου , αφού τους εξήγησα τι θέλω να κάνω και το έψαξαν, μου έδωσαν αυτό:
Είναι σαν ζάχαρη..
Πως φτιάχνω την αναλογία;;
Τι αναθυμιάσεις μπορεί να έχει;;
Πόσο επικίνδυνες στην τυχαία εισπνοή;;
Στον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας όπου θα το ζεστάνω στους 90° , τι ζημιά μπορεί να γίνει;;
Θα πρέπει η πόρτα του φούρνου να είναι ελαφρώς ανοιχτή ή όχι;;
Εαν δεν δουλέψει φτιάξε μια EDMΗ πλάκα έχει πάχος 15mm το σπασμένο τρυπάνι μπορεί να είναι 8-10mm μέσα της.
Εαν δεν δουλέψει φτιάξε μια EDM
Το αλουμίνιο θέλει προσοχή, μη σε ξεγελάει το οτι είναι πολύ μαλακό.
Λειώνει και κολλάει στα κοπτικά, γι’αυτό θέλει λίπανση και κοπτικό ξυράφι.
Επίσης χρειάζεσαι μια σωστή φρέζα.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.