Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε ευχαριστώ Ιωάννη,δέν τό ήξερα ότι ήταν η ερασιτεχνική σειρά με αρχικά 2 609

Ενα τελευταίο ερώτημα ο παραπάνω δίσκος

http://www.amazon.es/Bosch-609-256-884-circular/dp/B002WRIBUK

Σέ σύγκριση με τήν επαγγελματική σειρά ο αντίστοιχος είναι ο

http://www.amazon.es/Bosch-608-641-195-circular/dp/B0014GPPOK

Θα υπάρχει διαφορά στήν καθαρότητα της κοπής ? η απλά ο πρώτος τής ερασιτεχνικής σειράς θά είναι γιά λιγότερες κοπές ?

Αδερφε θα φτιαξεις μια βιβλιοθηκη απο mdf θα την βαλεις στην εσοχη και μετα ακρυλικο στοκο στις ατελειες του τοιχου και στο τελος βαψιμο ολα στο χρωμα του τοιχου...φθηνο και πρακτικο

Το ίδιο έψαχνα και εγώ πριν ένα χρόνο, από το google βρήκα κάτι εταιρίες καθαρισμού - τιμές 70-150 -, δουλειά επαγγελματική με σφράγισμα της εστίας κλπ ίχνος από βρώμα έξω. Δεν τις προτίμησα διότι μου φάνηκαν πολλά τα 100 .
Μετά έψαξα στην περιοχή μου, στις κολώνες είχε ταμπέλες με μαστόρους για καθαρισμό τζακιών, οι τιμές 60-100 ....τσατίστηκα διότι μου φαίνονται πολλά αυτά τα λεφτά για την δουλειά αυτή.
Τελικά πήγα στον Ντέτσικα, πήρα μία βούρτσα μεταλλική για την καμινάδα, 2,3 κοντάρια των 2 μ που βιδώνει το ένα με το άλλο και 2 μ πλαστικό για να απομονώσω την εστία από το σαλόνι. Έφερα και από ένα φανάρι έναν αδύνατο εργάτη για να ανέβει στην κεραμοσκεπή και το καθάρισα μόνος μου, ολικό κόστος 40 και μου μείνανε και οι βούρτσες για το μέλλον. Οι βούρτσες βγάινουν σε στρογγυλή και σε τετράγωνη μορφή, εάν δεν γνωρίζεις τι σχήμα έχει η καμινάδα σου να προτιμήσεις τις τετράγωνες για πρακτικούς λόγους.

Η καμιναδα ειναι ευκολη υποθεση, με την χοανη και το κλαπετο τι γινεται πειτε μου ;

Καποτε που ο καυστηρας δουλευε (εως 2012) και δεν ηταν διακοσμητικος, ειχα παρει ενα σπρευ καθαρισμου των στροβιλιστων απο την καρβουνιλα που εκανε θαυματα. Βεβαια ο "τυπος" μου ειχε πει οτι αν θελω να σκοτωσω την πεθερα μου να την ψεκασω με αυτο, γιατι ηταν πολυ ισχυρο καθαριστικο.
Να υπαρχει καποια τετοια ευκολη λυση για κλαπετο-χοανη αραγε;

μαστορες τα φωτα και τις ιδεες σας. Εχω αυτη την εσοχη σε τοιχο δωματιου. βαθος εχει13 εκατοστα και μηκος χ υψος 150 χ 110 περιπου. Θελω ιδεες για το πως μπορω να το διαρρυθμισω και εκμεταλλευτω. το βαθος δεν ειναι αρκετο για ραφια βιβλιοθηκης, νομιζω. Ακομη επειδη οι γωνιες δεν ειναι τελειες, σκεφτηκα να το επενδσω περιμετρικα εσωτερικα αλλα και εξωτερικα σαν χειλος με ξυλο για βελτιωση της εικονας. πανω δεξια εχω αφησει επισης αναμονη για φωτισμο αν χρειαστει.

150-15-15= 120 και 110-15-15= 80 Ουπςςςς τιιιιι εχουμε εδω ;;;; τις διαστασεις μιας παλεττας!!!!!!
Οποτε αγαπητε Νεκταριε εκ των προπόδων, η προταση μου ειναι να εντοιχισεις μια παλλετα και να στησεις ραφιερα επανω της. Τωρα επειδη το χρωμα του δωματιου ειναι εντονο, μπορεις να κανεις συμετρικη πολυχρωμια, και να τονισεις καποιο σχημα στο παλλετοραφι ή να πας με παρομοια χρωματα με του τοιχου για να το "εξαφανισεις"

Last edited:
Παιδιά τώρα που χειμωνιάζει απο τον απορροφητήρα της κουζίνας μπαίνει μπολικό κρύο.

Η μόνη λύση όπως το σκέφτομαι είναι να βάλω ενα καπάκι που να ανοιγοκλείνει στις γρύλιες του απορροφητήρα εξω στο μπαλκόνι.

Υπάρχει κάτι έτοιμο ή να κάνω καμια πατέντα;

Attachments

• ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€žΓŽΒ?ΓΒΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€žΓŽΒ?ΓΒΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    93.3 KB · Views: 269
Υπαρχει ετοιμο και ειναι γι'αυτο τον σκοπο που το θες. Μετρα το φ του σωληνα και πηγαινε σε ενα χρωματοπωλειο και παρε ενα.

Θα σου προτεινα περσιδες με πλεγμα απο μεσα καθως καμμια φορα οι περσιδες μενουν ανοιχτες και μπορει να εισχωρησει πραμα μεσα..

Πριν δυο χρονια αλλαξα απορροφητηρα επειδη απο τις περσιδες μπηκε ενα μικρο πουλι το οποιο με καποιο τροπο επεσε στον απορροφητηρα και εκαψε το ενα μοτερ..
Προσθεσα πλαστικο πλεγμα στο μπουρι καθως ηταν δυσκολη η αλλαγη για να βαλω ετοιμο καπακι με περσιδες και πλεγμα απο την εξω πλευρα.

Υπαρχει ενα κλαπετο σε 100 και 125 χιλιοστα που ανοιγει με την λειτουργια του απορροφητηρα και επανερχεται στην θεση του με το σταματημα λειτουργιας του.
Ετσι θα σφραγιζει την τρυπα!

http://www.stamouli-fans.gr/index.php?route=product/product&product_id=106

47a5d5407e6cd694032193-228x228.jpg

Στη πραξη κανουν δουλεια αυτα? γιατι εχω και γω μια τετοια περιπτωση και οι βοριαδες το χειμωνα κανουν τη ζωη δυσκολη.

παιδια ευχαριστώ για τις προτάσεις θα τα κοιτάξω τα παραπάνω.

Γενικά εχω παρατηρήσει οτι η θέρμανση όλο το χειμώνα περισυ έχανε κυρίως απο τον αποροφητήρα και κάτω απο την κεντρική πόρτα του σπιτιου. Το δευτερο εντάξει λύθηκε με ενα στοπ αυτοκόλλητο.

Στη πραξη κανουν δουλεια αυτα? γιατι εχω και γω μια τετοια περιπτωση και οι βοριαδες το χειμωνα κανουν τη ζωη δυσκολη.

Δεν κανουν παντα δουλεια καθως οι ισχυροι ανεμοι ανοιγουν ανετα τις γριλλιες. Ομως ειναι καλυτερες απο τις σταθερες περσιδες.
Νομιζω οτι εχω δει και αντιανεμικες ανοιγοκλειομενες γριλλιες και σιτα απο μεσα.

Στην πραξη θα βοηθουσε στην μειωση των ρευματων, η προσοχη στις εξωτερικες πορτες και στην καμιναδα του τζακιου.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

παιδια ευχαριστώ για τις προτάσεις θα τα κοιτάξω τα παραπάνω.

Γενικά εχω παρατηρήσει οτι η θέρμανση όλο το χειμώνα περισυ έχανε κυρίως απο τον αποροφητήρα και κάτω απο την κεντρική πόρτα του σπιτιου. Το δευτερο εντάξει λύθηκε με ενα στοπ αυτοκόλλητο.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με την έξοδο του απορροφητήρα πάνω στο βοριά και το έλυσα προσθέτοντας μια γωνιά πλαστική με έξοδο προς τα κάτω, και έτσι δεν μπαίνει αέρας απ' ευθείας.

Βλέπω, όμως, επένδυση πέτρας, που σημαίνει ότι η πλευρά αυτή της κουζίνας είναι εμφανίσιμη, και δεν ξέρω αν θα σε ενοχλήσει η γωνιά.

Εγώ απορώ που οι απορροφητήρες δεν έχουν τις γρίλιες έξω και τα στοπ του σωλήνα. Επειδή άλλαξα απορροφητήρα πρόσφατα, τα στοπ τα είχε ο ίδιος ο απορροφητήρας (ένας φτηνός teka ήταν) και το πλαίσιο με τις περσίδες που κλείνουν το αγόρασα από χρωματοπωλείο (μαζί με την σωλήνα - τα άλλαξα όλα με την ευκαιρία). Φυσικά και κάνουν δουλειά οι περσίδες που κλείνουν.
Νόμιζα όμως ότι έτσι είναι όλες οι εγκαταστάσεις απορροφητήρα. Αν δεν κλείνουν οι περσίδες, δεν μπορούν να μπουν ζωύφια μέσα;

Εγώ απορώ που οι απορροφητήρες δεν έχουν τις γρίλιες έξω και τα στοπ του σωλήνα. Επειδή άλλαξα απορροφητήρα πρόσφατα, τα στοπ τα είχε ο ίδιος ο απορροφητήρας (ένας φτηνός teka ήταν) και το πλαίσιο με τις περσίδες που κλείνουν το αγόρασα από χρωματοπωλείο (μαζί με την σωλήνα - τα άλλαξα όλα με την ευκαιρία). Φυσικά και κάνουν δουλειά οι περσίδες που κλείνουν.
Νόμιζα όμως ότι έτσι είναι όλες οι εγκαταστάσεις απορροφητήρα. Αν δεν κλείνουν οι περσίδες, δεν μπορούν να μπουν ζωύφια μέσα;

Σαφως και μπορουν να μπουν ζωυφια μεσα!
Στη χειροτερη περιπτωση μπορουν να κανουν οι κατσαριδες τη φωλια τους.

Ειναι λιγο αηδιαστικο, αλλα να αναφερω οτι περυσι το καλοκαιρι, σε διαμερισμα στο block που μενω, ενας γειτονας εβλεπε μικρα εντομα να πεφτουν στην κουζινα απο τον απορροφητηρα οταν εβραζε φαγητο.
Αμεσως πηγε το μυαλο μου στην εξοδο του μπουριου, οπου διαπιστωσαμε οτι δεν ειχε τιποτα, ηταν σκετο το μπουρι που εβγαινε στον εξωτερικο τοιχο.

Εβγαλα το φιλτρο και ψεκασα με εντομοκτονο καθως ο απορροφητηρας λειτουργουσε. Την επομενη μερα, ειδαμε μια μεγαλη κατσαριδα τεζαρισμενη μεσα στο φωτιστικο του απορροφητηρα....

Με περσίδες που κλείνουν όλα αυτά; Εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα.

Αν κλεινουν οι περσιδες, τα προβληματα περιοριζονται.
Επειδη ομως οι περσιδες ειναι χαλαρες, δηλαδη πρεπει να ανοιγουν οταν υπαρχει ροη του απορροφητρα, δεν προσφερουν την τελεια μονωση η το τελειο κλεισιμο.
Με τον καιρο, οταν το λιπος μαζευεται, μπορει μια δυο περσιδες να μενουν ανοιχτες οταν κλεισει ο απορροφητηρας, να κολλανε δηλαδη. Θελει να εχεις το νου σου γενικοτερα.

περσίδα βαρύτητας απορροφητήρα αλουμινένια Φ125 αγόρασα προχτές 12 ευρώ και την έβαλε ο υδραυλικός γιατί ήθελε καμινέτο να ανοίξει η σωλήνα στον τοίχο
Εγώ την πήρα απο τους αεραγωγούς Κρήτης που είναι στη βιομηχανική περιοχή και φτιάχνουν τέτοια πράγματα

έχει σίγουρα και στο airtechica.gr (κάπως έτσι, google it) που είναι στην Αθήνα και στο στέλνουν αφού πληρώσεις

Αν βάλεις με σίτα φρόντισε να βγαίνει εύκολα για να μπορείς κάθε 6μηνο μαξ να την καθαρίζεις απο τα λίπη γιατί θα μειώνει τη ροή άρα και τη ζωή του απορροφητήρα

έχει και στο πρακτικερ μία πλαστική αλλά είναι άσχημη και φαίνεται της πλάκας και είναι και ακριβότερη απο αυτές με αλουμίνιο!

Εγώ έχω κάνει την παρακάτω πατέντα και υπάρχει εκεί πολλά χρόνια ...ούτε καθάρισμα δεν χρειάστηκε.
Χρησιμοποίησα κρησάρα συρμάτινη αρκετά σκληρή για να κρατάει διαμόρφωση...την έφτιαξα στην εσωτερική διάσταση του σωλήνα με τα περισσεύματα προς τα μέσα ... την σφήνωσα στο χείλος της σωλήνας και ξεμπέρδεψα. Το ίδιο έχω κάνει και στους εξαερισμούς των αποχετεύσεων στην στέγη καθώς και στο καπέλο της καμινάδας του καλοριφέρ.
Αν θέλετε να προσθέσω και φωτογραφία για την κατανόηση.

Ωραία η ίδεα και του Μακη για τον σωλήνα που θα κοιτάει κάτω αλλά ειναι στην πρόσοψη της πολυκατοικίας και θα φαίνεται λίγο περίεργο ίσως.

Το ταμπερ αντεπιστροφής σφηνωνει εκεί στην οπή της τρύπας και μετα βάζεις και την μεταλική γρύλια;

ή προεξέχει απο τον σωλήνα;

Μπορεί καποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργει αυτος ο αυτοματος ρυθμιστής φωτων; Τι ειναι τα μπλε τι τα κιτρινα τι το τριγωνο το ασπρο και τι η μαυρη κουκίδα στο κεντρο;

λοιπόν , αν το ερμηνεύω σωστά , θα "τραβήξεις" όλα τα διακοπτάκια (κίτρινα και μπλέ ) προς το όξω . Θα πατήσεις μέσα τα διακοπτάκια που αντιστοιχούν στις ώρες που θέλεις να λειτουργεί ο αυτόματος και να ανάβουν τα φώτα , ανεξάρτητα από χρώμα . Μόλις τελειώσεις θα δεις τι ώρα δείχνει το ρολόι σου , εκείνη τη στιγμή , και θα χρησιμοποίησεις το τρίγωνο , γυρίζοντας αντίστοιχα όλο τον¨ "τροχό" , κεντράροντας στο τρίγωνο . Άς δώσουν και οι άλλοι συμφορίτες any idea .