Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Είχε το Lidl βάλει Γιώργο εκείνα τα στυλιάρια-τρυπάνια τότε που έβαλε το πνευματικό δράπανο. Εγώ τα είχα πάρει και τα δύο. Για μιά τρύπα και εγώ την οποία ακόμα δεν έκανα :flipout:
Μήπως τα έχει αγοράσει κανένας δικός μας εδώ να σου δανίσει ένα ???
Τα είχε βάλει και πριν λίγο καιρό πάλι ...μπορεί να υπάρχουν σε κανένα Lidl. Ας ρίξουν καμιά ματιά τα λαγωνικά.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Γιατι δεν κανεις δυο-τρεις τρυπες με αυτο που εχεις?
Δυο για τις κεραιες και μια για το ρευμα.
Ειναι μεγαλη διαμετρο, θελει sds max και αν. Πας καλυτερα για ποτηροκορονα αλλα παλι σε sds max.

Επειδή συνήθως αυτές ενώνονται, και γίνεται χαμός... -bye-

Με ποτηροκορωνα το βλέπω χλωμο να ξετρυπησει 38 πόντους τοίχο .

Ποτηροκορώνα έχω, αλλά είναι πολύ μεγάλη. Δεν νομίζω να χρειαστώ πάνω από Φ25-28. Αλλά που τα βρίσκω... :flipout:

Επίσης έχω καταμπερδευτεί με τις παραλλαγές του sds plus. Τι είναι το sds plus-5 & sds plus-7 (που έχει η ποτηροκορώνα; )

Εγώ ένα παλιό εργαλείο έχω (εδώ και πολλά χρόνια), το GBH 2-26 DFR. Από τις σελίδες που βρίσκω, π.χ.
http://www.bosch-professional.com/m...hammer-with-sds-plus-gbh-2-26-dfr-131445.html
http://www.bosch-pt.com.my/my/en/rotary-hammer-with-sds-plus-gbh-2-26-dfr-131445-061125476a.html

Το μόνο που γράφει είναι sds plus. Το τρυπάνι που ήδη έχω και που αγόρασα ξανά από το πράκτικερ γράφουν sds plus-5.

σοβάς, τσιμεντόλιθος, dow, τούβλο, σοβάς
μόνο στο τούβλο θα νιώσει αντίσταση τα αλλα θα τα περάσει σουβλάκι.
Με SDS μιλάω πάντα.

To πατρικο μου το εχω κανει σουρωτηρι απο παρομοιες διατρησεις και για παρομοιες δουλειες.
Ανεξαιρετως σε ολες τις περιπτωσεις, μονης η διπλης τοιχοποιιας, εχω χρησιμοποιησει κλασσικο ηλεκτρικο, κρουστικο η μη, δραπανο με απλο 40αρι τρυπανι.

Εσυ με πνευματικο εργαλειο και SDS θα χρειαστει να κοπανας το δραπανο πολυ λιγοτερο απο εμενα για να περασεις τα τουβλα στους τοιχους :))

Noμιζω οτι το φ18 που εχεις ειναι καλο. Μεγαλυτερο θα σε ζορισει αφανταστα.
Στη θεση σου θα εκανα δυο τρυπες την μια κοντα στην αλλη. το ενδιαμεσο το τρως σιγα σιγα με το τρυπανι.

Με τη ποτηροκορώνα θα έχει 7-8 εκατοστά οφέλιμο βάθος εργασίας. Πως θα φτάσει τους 30+ πόντους που λέει;

Petasis κάνε 3-4 τρύπες ακόμα και να μη σου αρέσει και πέρασε τα καλώδια. Αν ο τοίχος είναι εξωτερικός τρύπα απο την έξω μεριά και με φορά απο κάτω και προς τα πάνω να μην έχεις θέματα με νερό κατά τη βροχή.
το sds plus 5 που λες κάνει σε όλα τα sds plus δράπανα

Τρυπες διακριτικες 40 εκατοστων μηκους για καλωδια στο σπιτι του θελει να ανοιξει ο ανθρωπος, τι του λες βρε Νικο για σφυροκαλεμα :))))))))))

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το πρόβλημα είναι η διάμετρος, πρέπει να περάσω 6 δορυφορικά καλώδια, 1 ρεύματος, και 2 κεραίας. Πώς θα ανοίγατε τέτοια τρύπα;

Εγώ σκεύτομαι με ένα τρυπάνι, αλλά το μεγαλύτερο τρυπάνι που έχω είναι ένα SDS-plus, Φ18, 40 εκ. μήκος.

Βάλε φουρνέλο... :flipout:

Άνοιξε δυο τρύπες δίπλα-δίπλα ρε Γιώργη με το φ18 και είσαι μιά χαρά... Ενιά καλωδιάκια θα περάσουν, δεν θα περάσει ο μετροπόντικας.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τι πιο εύκολο με το τρυπάνι που έχει να κάνει 2-3 τρύπες και να τις ενώσει με παίξιμο του τρυπανιού? Τι χαμός θα γίνει δηλαδή έτσι ?

Εγώ στο σπίτι μου πέρασα 1 καλώδια κεραίας. 1 τηλεφωνικό για το συναγερμό και 2 ρεύματος, τρύπησα με το μακρύ που είχα, έχωσα 2 πλαστικά σωληνάκια στην τρύπα, και από το ένα πέρασα τα ασθενή και από το άλλο τα ισχυρά. μετά έκλεισα τα περισσευούμενα ανοίγματα με ότι είχα (λίγο τσιμέντο, λίγη αρμόκολλα, λίγη άμμο) και τα κενά στα σωληνάκια τα γέμισα με σιλικόνη.

Όταν είχα αγοράσει το τρυπάνι, έκανα μια τρύπα για να δώσω ρεύμα σε έναν πίνακα που έβαλα στην αποθήκη με τον καυστήρα. Με το ζόρι πέρασα τα 3 καλώδια για το ρεύμα. Αν μείνω σε αυτό, με βλέπω με 3-4 τρύπες...

Όταν είχα αγοράσει το τρυπάνι, έκανα μια τρύπα για να δώσω ρεύμα σε έναν πίνακα που έβαλα στην αποθήκη με τον καυστήρα. Με το ζόρι πέρασα τα 3 καλώδια για το ρεύμα. Αν μείνω σε αυτό, με βλέπω με 3-4 τρύπες...

Της κεραίας είναι πιο λεπτό. Με καλό δέσιμο με μονωτική (όχι όλα μαζί στο ίδιο σημείο) και λίγο κρεμοσάπουνο να γλυστράει θα περάσουν σίγουρα 4 σε κάθε τρύπα. Αν δουλέψεις και λίγο το τρυπάνι μέσα-έξω μετά το τρύπημα θα μεγαλώσει η τρύπα και θα περάσουν άνετα.
Το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς είναι να κρατήσεις την ευθεία ώστε να γίνει η μιά τρύπα δίπλα στην άλλη παράλληλα για να μην ξεκινήσεις απ´ τη μιά στους 2 πόντους απόσταση και στην άλλη καταλήξεις στους 12.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, και ξεκίνα από μέσα προς τα έξω γιατί, μάλλον θα φύγει κομμάτι σοβά στην έξοδο του τρυπανιού.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Με το SDS plus που έχεις μπορείς να δουλέψεις με τρυπάνι μέχρι Φ24-Φ26 το πολύ, αναλόγως και της τοιχοποιίας. Σε μήκος υπάρχουν διάφορα μεγέθη. Εσένα ένα 540mm σου είναι αρκετό (αν είναι μπετένιο τοιχίο ή πέτρινος τοίχος μην χρησιμοποιήσεις πιο μακρύ θα ζορίσεις το εργαλείο, αν είναι τούβλο, τσιμεντόλιθος κτλ δεν έχεις πρόβλημα). Δες εδώ για να έχεις μια γενική εικόνα. http://www.e-ergaleio.gr/index.php?cPath=46_47_375 αν δεν θέλεις, να παίρνεις τρυπάνι μόνο και μόνο για μια τρύπα, με το τρυπάνι που έχεις ξετρύπησε μια να δεις που βγαίνεις. Μετά με ένα πιο χοντρό και πιο κοντό τρυπάνι τρυπάς εκατέρωθεν και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιώντας το ξετρύπημα που έχεις κάνει σαν οδηγό.

Με τη ποτηροκορώνα θα έχει 7-8 εκατοστά οφέλιμο βάθος εργασίας. Πως θα φτάσει τους 30+ πόντους που λέει;

Petasis κάνε 3-4 τρύπες ακόμα και να μη σου αρέσει και πέρασε τα καλώδια. Αν ο τοίχος είναι εξωτερικός τρύπα απο την έξω μεριά και με φορά απο κάτω και προς τα πάνω να μην έχεις θέματα με νερό κατά τη βροχή.
το sds plus 5 που λες κάνει σε όλα τα sds plus δράπανα

Με ένα Στέλεχος Υποδοχής SDS-plus για Ποτηροκορώνες με Σπείρωμα M16 μήκους 440mm ... αλλά οι Bosch Ποτηροκoρωνες και τα Στελέχη είναι ακριβά ...

Το ξέρω ότι όλα υπάρχουν Γιάννη αλλά το θέμα είναι ότι είναι 1 τρύπα.
Εγώ ανέφερα ότι με ποτηροκορώνα που προτάθηκε δε γίνεται δουλειά και εσύ το έξτρα με το επιπλέον κόστος. Ας τα ζυγίσει και να δει τι θα κάνει. Ασε που πιστεύω ότι ήδη τρυπάει το τοίχο :rofl:

Γιώργο θα πάρεις μια ποτηροκορωνα θα κάνεις την τρύπα από την μία πλευρά, έπειτα στο κέντρο της τρύπας θα βάλεις ένα μακρύ τρυπάνι να ξετρυπησεις από την άλλη.
Στην άλλη πλευρά λοιπόν θα ξαναβάλεις την ποτηροκορωνα.
Έτσι θα έχεις δύο τέλεια ανοίγματα και το ενδιάμεσο με το καλεμι στο πνευματικό θα το σπάσεις.

Το ξέρω ότι όλα υπάρχουν Γιάννη αλλά το θέμα είναι ότι είναι 1 τρύπα.
Εγώ ανέφερα ότι με ποτηροκορώνα που προτάθηκε δε γίνεται δουλειά και εσύ το έξτρα με το επιπλέον κόστος. Ας τα ζυγίσει και να δει τι θα κάνει. Ασε που πιστεύω ότι ήδη τρυπάει το τοίχο :rofl:

Μπα, είμαι πολύ του σχεδιασμού. Πριν κάνω το παραμικρό πρέπει να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, και να έχω βεβαιωθεί ότι έχω και τα κατάλληλα εργαλεία.
(Κοινώς θα πάρει μέρες να αποφασίσω τι θα αγοράσω για την τρύπα... :flipout:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είχε το Lidl βάλει Γιώργο εκείνα τα στυλιάρια-τρυπάνια τότε που έβαλε το πνευματικό δράπανο. Εγώ τα είχα πάρει και τα δύο. Για μιά τρύπα και εγώ την οποία ακόμα δεν έκανα :flipout:
Μήπως τα έχει αγοράσει κανένας δικός μας εδώ να σου δανίσει ένα ???
Τα είχε βάλει και πριν λίγο καιρό πάλι ...μπορεί να υπάρχουν σε κανένα Lidl. Ας ρίξουν καμιά ματιά τα λαγωνικά.

Τα είχε πριν 1-2 βδομάδες. Τα είδα και δεν πήρα. Δεν ήξερα αν έκαναν στο τρυπάνι μου...