Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Επισης του νερου αν δεν καλυφθουν με βερνικι ξεβαφουν με νερο επισης.Δεν ξερω αν συμβαινει το ιδιο με τα διαλυτου.
ένα βερνίκι νερού δηλαδή με τι βερνίκι πρέπει να καλυφθεί για να μην ξεβάφει?
το βερνίκι νερού δεν είναι νερομπογιά για να ξεβάφει με το νερό...είναι βερνίκι κατά βάση και το νερό είναι για αραίωση...δηλαδή εάν ένα βερνίκι νερού το χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο (χωρίς πρόσμιξη με νερό) θα ξεβάφει?

οι δικές μου κολώνες πέρασαν και τον 2 χειμώνα και πάνε για το 3 καλοκαίρι (στο βοριά και στον ήλιο) και δεν έχουν ξεβάψει καθόλου.

μήπως εννοείς κάτι άλλο ?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αλλο ερωτημα.
Οταν δουλευετε με καβιλιες, τη κολλα που τη βαζετε?
Εγω βαζω λιγη στη τρυπα και λιγη στη καβιλια.
Σκεφτομαι μηπως ειναι ασκοπο να βαλω στη καβιλια εφοσον βαζω στη τρυπα και τουμπαλιν.

Εγώ βάζω σε ένα ρετάλι κόλλα και κάνω μερικές σβούρες την καβίλια πάνω του. Φυσικά όταν έχω να κάνω κάποια σύνδεση βάζω κόλλα και στα κομμάτια που θέλω να συνδέσω.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παντος φιλε Κυριάκο καί νά αγριεύει καί νά σηκώνονται οι ίνες τού ξύλου,η μυρωδιά τού βερνικιού μέ διαλύτη δέν παλεύεται μέσα στό σπίτι και απορώ πώς δέν τά καταργούν τελείως για εσωτερικό χώρο τά βερνίκια διαλύτου,για να ξεμυρίσει καλά πρέπει νά είναι ανοιγμένα τά τζαμιλίκια όλο τό 24 γιά κανα μήνα.
Τό μόνο πού μέ νοιάζει είναι νά έχει τίς ίδιες χρονικές αντοχές στίς καιρικές συνθήκες μέ τά βερνίκια διαλύτου.
Ο Σωτήρης παραπάνω ανάφερε ότι μέ βερνίκι νερού μιά χαρά τά βλέπει τά ξύλα μετά 2-3 χρόνια

Πραγματικά του διαλύτου δεν αντέχονται και έξω...

Εγώ με του lidl έχω κατασκευή 2 ετών που τρώει ήλιο και βροχές και δεν έχει κάνει κιχ.

Φίλε Νίκο του Lidl ήταν βερνίκια νερού ?

Δημήτρη αυτό που έβαψα ήταν βερνίκι τζελ ξύλου που στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα. Φυσικά ήταν άοσμο και είχε υφή σαν κορν φλάουρ!!! :) Είπα να το φάω αλλά κρατήθηκα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν οι επιφανειες δεν τριβονται-καθαριζονται με wettex για παραδειγμα μπορει να μην ξεβαφουν,δε γνωριζω.Σας ειπα,θα ανεβασω καποια στιγμη φωτογραφιες..

Ανέβασε Νικ, απλά νομίζω ότι έκανες κάπου λάθος. Δεν παίζει με την καμία αυτό που λες. ;)

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οχι παιδια,οταν μπορεσω θα ανεβασω φωτο απο ενα τραπεζακι με καπακι συμηδα και απο μια πατουρα νεροχυτη πουτα εβαψα και τα αφησα αβερνικωτα να δειτε καταντημα.
Νίκο δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις όταν λες πως τα άφησες αβερνίκωτα?

δηλαδή το βερνίκι (νερού) που τα πέρασες, τι είναι? δεν είναι βερνίκι εμποτισμού (με αραίωση νερό) σε κάποια απόχρωση ή και διαφανές?

εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει κάποια παρανόηση στις έννοιες, και για αυτο το πιθανότερο να μην καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Για βερνικι εμποτισμου καρυδια λεω παιδια.

Α εγώ κατάλαβα για απλό βερνίκι. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Δεν έχω πετύχει βερνίκι εμποτισμού νερού πάντως. Τα Bondex που δουλεύω όλα έχουν διαλυτικό μέσα.

Νικ,ολα της vitex που χρησιμοποιω νερου ειναι,μια καρυδια διαλυτου μονο εχω της kraft.Το συγκεκριμμενο χρωμα που σας λεω μου το εδωσε μαραγκος,δεν ξερω τι ειναι.Με το ιδιο ομως εβαψε και 20 τραπεζια στο μαγαζι της κυρας που διατηρουν ατοφιο το χρωμα τους παρα την ταλαιπωρια,εκεινα ομως ειναι λουστραρισμενα απο πανω.

Α μάλιστα όλα τα βερνίκια εμποτισμού λέγονται,γιατί διάβαζα περί βερνίκια εμποτισμού καί νόμιζα ότι εννοείται κάποιο ειδικό βερνίκι. :chinscratch:

Δημήτρη δεν είναι όλα εμποτισμού.
Υπάρχουν και αυτά που δημιουργούν μία επιφανειακή πέτσα.

Δημήτρη δεν είναι όλα εμποτισμού.
Υπάρχουν και αυτά που δημιουργούν μία επιφανειακή πέτσα.

Ευχαριστώ φίλε Νίκο γιά τήν διευκρίνηση,άν καί έχει δίκιο ο Νεκτάριος,υπήρχε είδη νήμα γιά τό βάψιμο,αλλά τό είχα ξεχάσει.

Ερώτηση με μάλλον δύσκολη απάντηση: Έχω ένα πλαστικό μεντεσέ που έσπασε, λόγο κακής σχεδίασης. Αν ήθελα να φτιάξω κάτι να το αντικαταστήσει, τι θα μπορούσε να ήταν;

Βασικά είναι ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, από την μια πλευρά τετράγωνο (κάπου 1,5*1,5 εκ,) και μήκος κάπου 5 εκ. στην μια πλευρά είναι κλειστό, στην άλλη ανοικτό. Μέσα μπαίνει ένα πλαστικό με σκληρό ελατήριο: